Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bejelentés-visszaszámláló II.
Amúgy szerintem a következő mangafan kötet egy csápos hentáj lesz, de a durvábbik fajtából.
Áááh, ki köpte el??!!
Sajnos nyilvánosan nem fedhetem fel az illetőt, de majd a képregényfesztiválon megsúgom.
Mentségére legyen, hogy csak hosszas vallatás után árulta el.
Tévedés! nem azt vontam kérdőre, az árnybíró az Seinen, ezt nem is vitattam , ez így van...csupán a korhatárrral enm értek egyet! Például a Tenjou Tenge is shounen, de erősen 18+
A Tenjou Tenge az seinen, a tartalma miatt is plusz egy seinen magazinban jelenik meg.
Kill the Mutant, purge the Witch, burn the Heretic!
Szerintem a shounen nincs így korra behtározva és nem sorolható ezek közé...nincsenek ennek ilyen fokozatai, a seinnen meg a shounen meg sztem kicsit külön fogalom
Annyira azért nem, előfordul átmenet, amikor szinte csak az alapján lehet besorolni, hogy milyen antológiában jelenik meg. A shounen meg már maga egy korosztályra vonatkozó behatárolás, ugyanis "fiatal fiút", tinédzsert jelent.
Namost ezt mégegyszer kérném. Ha valamiben erotika van, és van mondanivalója akkor az már seinen? :?
Általában igen. Mi nem világos?
(bár a végső kategóriát nehéz belőni. van hentaimagazinban lement sorozat, aminek egész jó a sztorija, csak a szex kissé, hm, felülreprezentált. ezen felül az, hogy hol, milyen magazinban jön le valami, az mennyire számít pl.? a seinenmagazinokban gyakran vannak könnyed, limonádé stripek... a kodansha Weeklyjéből van pár itt (amiben a Vagabondok voltak) és van egy csomó lájtos sztori a komolyak mellett, amik abszolút nem 16+-osak, akkor az most mi?)
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
bár nemcsak ettől lesz valami seinen, hanem pl. attól is, hogy mondjuk nyers vizuális erőszakkal vagy erotikával van tele
Namost ezt mégegyszer kérném. Ha valamiben erotika van, és van mondanivalója akkor az már seinen? :?
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Amúgy szerintem a következő mangafan kötet egy csápos hentáj lesz, de a durvábbik fajtából.
Áááh, ki köpte el??!!
beküldve: 2008-04-10 20:29:21
(#860) Tévedés! nem azt vontam kérdőre, az árnybíró az Seinen, ezt nem is vitattam , ez így van...csupán a korhatárrral enm értek egyet! Például a Tenjou Tenge is shounen, de erősen 18+
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Ha pl. az erotika öncélú, akkor máris hentai :)
Ha a hentaiban szörnyek is szerepelnek, akkor az mindjárt shokushu goukan (csápos hentáj). Amúgy szerintem a következő mangafan kötet egy csápos hentáj lesz, de a durvábbik fajtából.
Szerintem a shounen nincs így korra behtározva és nem sorolható ezek közé...nincsenek ennek ilyen fokozatai, a seinnen meg a shounen meg sztem kicsit külön fogalom
És akkor az árnybíró 18+ vagy mi?
Az igaz, hogy nem mindig állják meg a helyüket ezek a korhatárjelölések, de nem véletlenül találták ezeket ki. Ez olyan, mint nálunk a tv-ben a 12-es, 16-os meg 18-as karika. Az Árnybíró seinen. Most szerinted ezek csak úgy hasraütésszerűen kapnak besorolást?
Pl.: ma jó kedvem van ez a manga legyen seinen ez pedig shounen. Ma rossz kedvem van, ez legyen... stb stb.
Ha nem is 18+, de seinennnek számít. A morális mondanivalója is sokkal összetettebb, mint a shounen cuccoknak (bár nemcsak ettől lesz valami seinen, hanem pl. attól is, hogy mondjuk nyers vizuális erőszakkal vagy erotikával van tele - ha az a sztori része, lásd pl. Élni. Ha pl. az erotika öncélú, akkor máris hentai :)
beküldve: 2008-04-10 20:18:16
(#856) Szerintem a shounen nincs így korra behtározva és nem sorolható ezek közé...nincsenek ennek ilyen fokozatai, a seinnen meg a shounen meg sztem kicsit külön fogalom
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Pfff....Older children = shounen....hááát nem egészen ugyanaz..sőt! a kettő ég és föld...
Megmondanád miért ég és föld?
YC=kodomo=0-12
OC=shounen=12-18
Adult men=seinen=18+ (általában 30 éves korig)
Indokolj is légyszíves, ne csak cáfolj!
beküldve: 2008-04-10 19:31:19
(#854) Pfff....Older children = shounen....hááát nem egészen ugyanaz..sőt! a kettő ég és föld...
beküldve: 2008-04-10 18:44:30
(#853) Nem mind1 mi volt? Márcsak 2 mangának kell kiderülnie szoval ígyse ugyse nyerhetne...
beküldve: 2008-04-10 18:33:09
(#852) eniri, ez tipp volt? Csak azért kérdezem, mert már vége a nyereményjátéknak.
Okés, okés, nem kell letámadni azért, mert nem vagyok 100%-ig tisztában a műfajokkal.
Okés, okés, nem kell letámadni azért, mert nem vagyok 100%-ig tisztában a műfajokkal.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-04-10 18:40:00