Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!

Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Strigula topic, hogy tudjuk, hol a határ ;)
Ott a baj evvel a hozzáállással, hogy nem a trollkodást akarod befejeztetni, hanem a trollokat eltüntetni. Azért már legyen annyi beleérző képességed, hogy nem várod el a 11 évesektől, hogy a felnőttek szintjén írjanak, amikor mi sem vagyunk rá legtöbbször képesek.
Érthető, hogy valakinek el akarják mondani, hogy mi történt velük -ha már erre mondjuk nincs lehetőségük máshol. Ezzel nincs baj, csak a mértéket tudni kell. Ha meg nem tudják, meg kell tanítani.
A másik dolog meg; senki sem képes megjavulni egyik pillanatról a másikra. A fórum etikettjének elsajátítása bizonyos egyedeknél hosszabb időt vehet igénybe, mint másoknál. Ez amúgyis csak egy fórum, összeverődik néhány ember, azt örülünk neki, hogy hasonló az érdeklődési körünk. Mivel ez nem a te kreálmányod, semmi jogod nincs ahhoz, hogy bárkit is kitiltass innen (a Fórumszabályok-ld. megfelelő topic- többszöri súlyos megsértése persze más tészta).
A warnjaiddal az volt a baj, hogy csak 2x írtad őket, akkor sem következetesen, így nem vették komolyan. De azért remélem te is érzed, hogy a figyelmeztetés és IP címes bannolás között van még jó néhány opció.
szerk: Bence, ezek jók, csak megint ott a gond, hogy az érintettek nem érzik, hogy mi a sok.
Nekem lenne egy olyan javaslatom, hogy míg nem normalizálódik a helyzet, a smileyk használatát a post hosszúságához mérten korlátozzuk.
Pl.:
1-4 soros hozzászólás: max. 2 smiley
5-10 soros h.sz.: max. 4 smiley
11-20 soros h.sz.: max. 9 smiley
nagyon hosszú h.sz.: max. 14 smiley
(A sorkihagyást nem számoljuk sornak, a félsort viszont igen.)
A smileyba csak a színesen megjelenő "fejecskék" számítanak bele, pl. XD használatát nem számoljuk hozzá, csak ha több van belőle, mint a megengedett smileyk felének száma.
Példával: Ha van egy 10 soros postod, akkor beletehetsz maximum 4 db színes smileyt, meg 2 db írásjeleset.
A maximum nem azt jelenti, hogy annyit tegyél bele, hanem azt, hogy lehetőleg annál kevesebbet.
Természetesen lehetnek olyan különleges helyzetek, amikor a heves érzelmek kifejezésére nem elég ez a keret, ilyenkor eltekintünk a figyelmeztetéstől.
Ezen szabály betartását természetesen csak a Gyalogoktól felfelé lévő fórumozóktól várhatjuk el, bár a magukkal nagyon nem bíró új arcok/trollok helyes útra vezetésénél is hatásos lehet.
Én is annyi baromságot tudok néha (?) írni...

Érthető, hogy valakinek el akarják mondani, hogy mi történt velük -ha már erre mondjuk nincs lehetőségük máshol. Ezzel nincs baj, csak a mértéket tudni kell. Ha meg nem tudják, meg kell tanítani.

A másik dolog meg; senki sem képes megjavulni egyik pillanatról a másikra. A fórum etikettjének elsajátítása bizonyos egyedeknél hosszabb időt vehet igénybe, mint másoknál. Ez amúgyis csak egy fórum, összeverődik néhány ember, azt örülünk neki, hogy hasonló az érdeklődési körünk. Mivel ez nem a te kreálmányod, semmi jogod nincs ahhoz, hogy bárkit is kitiltass innen (a Fórumszabályok-ld. megfelelő topic- többszöri súlyos megsértése persze más tészta).
A warnjaiddal az volt a baj, hogy csak 2x írtad őket, akkor sem következetesen, így nem vették komolyan. De azért remélem te is érzed, hogy a figyelmeztetés és IP címes bannolás között van még jó néhány opció.

szerk: Bence, ezek jók, csak megint ott a gond, hogy az érintettek nem érzik, hogy mi a sok.
Nekem lenne egy olyan javaslatom, hogy míg nem normalizálódik a helyzet, a smileyk használatát a post hosszúságához mérten korlátozzuk.
Pl.:
1-4 soros hozzászólás: max. 2 smiley
5-10 soros h.sz.: max. 4 smiley
11-20 soros h.sz.: max. 9 smiley
nagyon hosszú h.sz.: max. 14 smiley
(A sorkihagyást nem számoljuk sornak, a félsort viszont igen.)
A smileyba csak a színesen megjelenő "fejecskék" számítanak bele, pl. XD használatát nem számoljuk hozzá, csak ha több van belőle, mint a megengedett smileyk felének száma.
Példával: Ha van egy 10 soros postod, akkor beletehetsz maximum 4 db színes smileyt, meg 2 db írásjeleset.
A maximum nem azt jelenti, hogy annyit tegyél bele, hanem azt, hogy lehetőleg annál kevesebbet.

Természetesen lehetnek olyan különleges helyzetek, amikor a heves érzelmek kifejezésére nem elég ez a keret, ilyenkor eltekintünk a figyelmeztetéstől.
Ezen szabály betartását természetesen csak a Gyalogoktól felfelé lévő fórumozóktól várhatjuk el, bár a magukkal nagyon nem bíró új arcok/trollok helyes útra vezetésénél is hatásos lehet.
Szerk: Yaven 2009-05-12 23:08:03
Akkor tehát még 4 ember szavazata kell.

Ezt a túlszervezést hagyjuk inkább a bürokratikus köztisztviselőknek.
ÍME A KIBŐVÍTETT SZABÁLYZAT:
Az alábbi szabályok inkább irányelvek, a fórumozók által elfogadott erkölcsi normákat hivatottak összefoglalni, megsértésük egy bizonyos szint fölött következményeket von maga után!
Esztétikai irányelvek
1. Multipostolás (több hozzászólás egymás után írása) elkerülése, a "szerkesztés" gomb segítségével.
2. Smiley-k (hangulatjelek) emberi mértékben való használata (egy smileyval is ki tudod fejezni magad, nem kell ugyanazt százszor leírni).
3. Írásjelek megfelelő használata (nem kell 65 felkiáltójel és 32 kérdőjel, két darabból is megértjük).
4. Egyszavas hozzászólások kerülése (felesleges, csak foglalja a helyet).
5. Toronyidézés kerülése (felesleges, elég csak azt idézni amire válaszoltál).
6. Felesleges topiknyitogatás kerülése (ha úgy érzed kéne valamilyen topik még, akkor nézz körbe, hogy van-e már olyan, mielőtt újat nyitsz).
7. A magyar helyesírás szabályainak alapszintű betartása (abba senki nem fog belekötni, ha a nyugat-magyarországit nagy "ny"-nyel írod).
Szociális irányelvek
1. Az olyan hozzászólások kerülése, amelyeknek tartalma nem mutat túl a pár szavas, lényegi információ közlés nélküli köszöngetésen.
2. A "válasz" gomb használata.
3. Visszaolvasás.
4. Viszályszítás kerülése.
5. Nem konstruktív viták kerülése.
6. Fórumozótársunk ízlésének becsmérlése.
/A politikai viták kerülését és a különböző népcsoportokkal és/vagy etnikumokkal kapcsolatos vitákat inkább nem is írtam le, mert itt hálistennek még senki se kezdett rá. Meg még sok minden egyebet nem írtam bele, lévén nem akarok ötleteket adni./
/Ha valami fontos még eszembe jut, frissítek./
Szerk: .., 2009-05-12 23:11:07
beküldve: 2009-05-12 22:28:31
(#378) Jó de mit vársz?Feljövök 6 oldal a semmiről...élettörténet...st b...ez annyira kell mint ide kenya!Hihetetlen hogy ezt itt kell megbeszélni a népeknek!Köszönöm hogy naponta megnéz egy soul eater részt és hogy végre magyar felirattal...annyira jó,...elmegyek nézni egy kis soul eatert...menjéé nem is kell visszajönni!!!
Ez annyira jó...elmondjuk egyes embereknek...ne multipostolj...oké értettem 10 perccel később ugyanúgy!áhh
Úgyis tudjátok hogy nem fogok elmenni nyugi!Deakkoris...én úgy gondoltam hogy warnnal lehet fegyelmezni hogy kicsit félni fognak és befejezik a hülyeséget...de tévedtem...vagy bannolás ip-től mindenestül vagy nem tudom ennyit érdemel néhány ember aki nmemérti meg 600.szorra sem!

Ez annyira jó...elmondjuk egyes embereknek...ne multipostolj...oké értettem 10 perccel később ugyanúgy!áhh
Úgyis tudjátok hogy nem fogok elmenni nyugi!Deakkoris...én úgy gondoltam hogy warnnal lehet fegyelmezni hogy kicsit félni fognak és befejezik a hülyeséget...de tévedtem...vagy bannolás ip-től mindenestül vagy nem tudom ennyit érdemel néhány ember aki nmemérti meg 600.szorra sem!
Szerk: Kuran Kaname 2009-05-12 22:31:24
Na már! Itt ismertél meg MINKET!
Itthagynád a csapatot?
Amúgy meg evvel pont azt érnéd el, hogy a fórumon arányaiban még több troll lenne.
Szerk: Yaven 2009-05-12 22:24:56
beküldve: 2009-05-12 22:22:20
(#376) Ha lesz továbbra is trollkodás itt hagyom az oldalt! Semmi értelme itt maradni!Ennyi!
Nekem mindegy ha nagyobb szerencsével jársz akkor hajrá!
Most írtam Csabának Botond ügyben!Várom a választ!

Az a baj, hogy sztem nem fogja fel, hogy mi baj az írásaival. Ezért kéne új/kibővített szabályzat.

Akkor tehát még 4 ember szavazata kell.

Azért valamilyen szintű diszkréciót elvárna az ember.
Nekem mindegy ha nagyobb szerencsével jársz akkor hajrá!

De minek vezessek ien topicot ha troll idióta(mert tényleg azok néhányan)nem tudják felfogni a szabéályzatot?
Ez már kapásból rossz hozzáállás, köszönjük, leülhet, egyes.
beküldve: 2009-05-12 22:14:48
(#371) Hmm...legyen. Ha még 5 ember megszavazza, hogy én lépjek troll ügyben; megírom a szigorú/pontos fórumszabályzatot.
Úgy képzelem, hogy ez a Dumizzunk topicra vonatkozna főleg (az egész fórumot átnézni se időm, se kedvem nincs). Az új arcoknak meg maradna a 2 figyelmeztetésig kedves hangnem, majd utána moderátor gomb sűrű nyomogatása...
De ezt ti döntsétek el, hogy akarjátok-e.
Úgy képzelem, hogy ez a Dumizzunk topicra vonatkozna főleg (az egész fórumot átnézni se időm, se kedvem nincs). Az új arcoknak meg maradna a 2 figyelmeztetésig kedves hangnem, majd utána moderátor gomb sűrű nyomogatása...

De ezt ti döntsétek el, hogy akarjátok-e.

Nem, én nem vállalom el a mumus szerepét -megint

Pedig a hatékonyságodat nem lehet vitatni
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én,én akarom^^
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
*nagyban bólogat*
Milyen nyomozó lesz abból, aki még csak egy fórum következetes rendbentartására sem hajlandó rászánni az időt? Nem fenyegetőzni kell, hanem a hibákat megmondani. A jelenlegi trollok nagy része megszelidíthető amúgyis.
Naruto-fiam szedd össze magad, különben le leszel cserélve!
Milyen nyomozó lesz abból, aki még csak egy fórum következetes rendbentartására sem hajlandó rászánni az időt? Nem fenyegetőzni kell, hanem a hibákat megmondani. A jelenlegi trollok nagy része megszelidíthető amúgyis.

Naruto-fiam szedd össze magad, különben le leszel cserélve!

Nem, én nem vállalom el a mumus szerepét -megint

Igen igazad van!De minek vezessek ien topicot ha troll idióta(mert tényleg azok néhányan)nem tudják felfogni a szabéályzatot?Majd ha bannolva lesztek remélem örültök neki és ha újraregeltek úgyis megtudom!
beküldve: 2009-05-12 21:38:23
(#366) Örülnék, ha valami eredményét is láthatnám a munkásságodnak Naruto, mondjuk itt, ebben a topicban.
Gy.k.: A warnok írásos vezetésére gondoltam.