Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Strigula topic, hogy tudjuk, hol a határ ;)
beküldve: 2013-03-08 18:39:37
(#395) Megosztom a saját tapasztalatomat ezzel kapcsolatban:
Volt egy barátnőm, akivel pont az animék kapcsán találtunk egymásra (meg ezt az oldalt is ő mutatta nekem annak idején). Most már eltelt azóta pár év és már nemérdeklik az animék meg a mangák (vagy akár ez az oldal), megváltozott és inkább a pia, a cigi, a kocsmák, koncertek meg a pasizás érdekli.
Nyilván mások is változnak így meg (még ha nem is pontosan ebbe az irányba) nem csak ő és ezért is fogynak innen az emberek. Bár én nekem most úgy tünik, hogy kezd újra élet lenni ezen az oldalon.
Volt egy barátnőm, akivel pont az animék kapcsán találtunk egymásra (meg ezt az oldalt is ő mutatta nekem annak idején). Most már eltelt azóta pár év és már nemérdeklik az animék meg a mangák (vagy akár ez az oldal), megváltozott és inkább a pia, a cigi, a kocsmák, koncertek meg a pasizás érdekli.
Nyilván mások is változnak így meg (még ha nem is pontosan ebbe az irányba) nem csak ő és ezért is fogynak innen az emberek. Bár én nekem most úgy tünik, hogy kezd újra élet lenni ezen az oldalon.
-
Szerk: C-san 2013-03-08 18:43:20
beküldve: 2013-03-08 17:26:14
(#394) miért haltak ki a fórumozók? T_T
A többség 'kinőtte' az animeket, ami önmagában nem lenne gond, de sajnos nincs utánpótlás sem. A Fosbúk és az egyéb közösségi oldalak miatt mára elavult a fórumozás.
One Vision! One Purpose! The Technology of Peace! Peace Through Power!
beküldve: 2013-03-08 17:21:44
(#392)
Szerk: JaakuHebi 2013-03-08 17:23:14
beküldve: 2013-03-08 17:15:33
(#391) a legtöbbjük valószínűleg ráun az animékre :/
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2013-03-08 17:15:03
(#390) jó kérdés,néha elgondolkozom,miért tűnnek el csak úgy egyik pillanattól
at the end,we all die alone
beküldve: 2013-03-08 17:11:14
(#389) miért haltak ki a fórumozók? T_T
"A valóságban nincs olyan helyzet, melyet megnyerhetünk úgy, hogy követjük a szabályokat."
beküldve: 2013-03-08 17:10:42
(#388) beküldve: 2013-03-08 17:09:05
(#387) Látom ez a topic is halott ._.
beküldve: 2012-09-06 17:02:48
(#386) Nekem vajon lehet?
at the end,we all die alone
beküldve: 2009-05-13 15:10:42
(#385) Jaj, aranybogaraim, ti ezt a sok eszetlenséget komolyan gondoltátok? Mondjátok, hogy csak elgurult a gyógyszer és már szánjátok-bánjátok, mert adrenalin-túltengéses aktivisták voltatok.
Van egy etikai gyorstalpaló meg a józan paraszti ész, ennek a kettőnek az összerakásából megkapjuk azt, ahogy viselkedni kellene/illenék/szokás.
Azok, akik ezeket sem tudják betartani szerintetek majd még kismilliárd mást képesek lesznek?
Persze, nevelő jelleggel kell szépen rászólni a lurkóra, majd kicsit rambósabban, majd adminoknak szólás és az "okosenged, szamárszenved" örökigaz népmesei motívum aka ignorálás.
Azzal, hogy indulatosan folyton reagálunk rájuk, csak olajat öntünk a tűzre.
"elmegyek a forumról me' sok a troll"; a sok troll miatt jársz ide vagy az értelmesek miatt? Lehet, azt felelni erre, hogy de régen milyen jó volt. Persze, azelőtt meg még szebb. Főleg akkor lehetett szép, amikor a magamfajta vízfejűek nem okoskodtak bele mindenbe amihez nem is értenek. (%
A sok szabály és annak megsértéséhez pedig; nem csak az "újhusik" meg a trollok sértik meg őket, hanem vannak "nagyöregek" meg még jópáran a hőbörgők között, akik szintén elég gyakran művelték/művelik ezt. nem csak Morduk írt tele 10 oldalt pár perc alatt 2-3 szavas hozzászólásokkal.
Ez nem offenzíva, még ha egyeseknek bunkónak is tünne a hangvétel. Akinek nem inge, nem veszi magára és nem tekintem magamat sem hibátlannak. Mindezt annak tudatában írtam, hogy igen, én is voltam már rosszkisfiú.
Van egy etikai gyorstalpaló meg a józan paraszti ész, ennek a kettőnek az összerakásából megkapjuk azt, ahogy viselkedni kellene/illenék/szokás.
Azok, akik ezeket sem tudják betartani szerintetek majd még kismilliárd mást képesek lesznek?
Persze, nevelő jelleggel kell szépen rászólni a lurkóra, majd kicsit rambósabban, majd adminoknak szólás és az "okosenged, szamárszenved" örökigaz népmesei motívum aka ignorálás.
Azzal, hogy indulatosan folyton reagálunk rájuk, csak olajat öntünk a tűzre.
"elmegyek a forumról me' sok a troll"; a sok troll miatt jársz ide vagy az értelmesek miatt? Lehet, azt felelni erre, hogy de régen milyen jó volt. Persze, azelőtt meg még szebb. Főleg akkor lehetett szép, amikor a magamfajta vízfejűek nem okoskodtak bele mindenbe amihez nem is értenek. (%
A sok szabály és annak megsértéséhez pedig; nem csak az "újhusik" meg a trollok sértik meg őket, hanem vannak "nagyöregek" meg még jópáran a hőbörgők között, akik szintén elég gyakran művelték/művelik ezt. nem csak Morduk írt tele 10 oldalt pár perc alatt 2-3 szavas hozzászólásokkal.
Ez nem offenzíva, még ha egyeseknek bunkónak is tünne a hangvétel. Akinek nem inge, nem veszi magára és nem tekintem magamat sem hibátlannak. Mindezt annak tudatában írtam, hogy igen, én is voltam már rosszkisfiú.
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.
Szerk: Parasikoly 2009-05-13 15:17:33
beküldve: 2009-05-13 01:02:22
(#384) Azzi: Ebben a kérdésben teljes mértékben egyetértek veled - úgy érzem sikerült megragadnod a probléma gyökerét.
Naruto:
Naruto:
Na ezt most átgondoltam még egyszer meg ittam rá teát, úgyhogy majd msnen vagy személyesen, oké? Azt hiszem jobb lesz úgy mindenkinek.
Yaven: Dicséretes a lelkesedésed és az önkritikád is (bár mindenki eljutna idáig!), de ez már a ló másik oldala... "A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-05-13 00:03:47
(#383) Ha hozzászólhatok, akkor megjegyezném, hogy a szabályok kiírása sosem volt elég célravezető, mert egyszerűen nem olvassa el, és ha rászólsz és elküldöd szabályt olvasni...akkor sem olvassa el.
A smyle-k szerintem a lehető legkevésbé zavaróak a sok baromság mellett, amiket csinálnak, szóval fölöslegesnek tartom, hogy egy ilyen viszonylag bonyolult szabályrendszert közzétegyünk.
A trollokkal, főleg a fiatalokkal, akik itt is vannak, az a legnagyobb pobléme, hogy nem jut el az agyukig, hogy a többi fórumozó is élő, igazi ember. Tudja, de nem fogja fel. Ezért nem érdekli, hogy miért szólnak rá, vagy ki, vagy hányszor. Megszokta, hogy ami a monitoron történik, a gépből jön,(filmek, játékok, vér, halál, bármi) az rá nincs igazi hatással, nem veszélyezteti.
Ezért fontos, hogy azokkal a trollokkal szemben, akik láthatóan nem tágítanak innen, próbáljunk nyíltabbak lenni. Ismerjenek meg minket, értsék meg, hogy hús vér emberek vagyunk, bizonyítsuk, hogy tapasztaltabbak, felnőttebbek vagyunk, akkor amjd elhiszik, hogy amit naponta mondunk nekik, azokat komolyan is gondoljuk és rossz néven vesszük, hogy őt ez nem érdekli.
El kell érni, hogy bűntudatuk legyen, és tényleg megbánják, ha többször rájuk kellett szólni. A strigularendszer azért volt jó, mert igenis zavaró volt, hogyha valaki fent volt a listán, és ha benézett ide látta, hogy ő "rossz" és ami mégrosszabb, tudta, hogy ezt mindenki más is láthatja.
Ezután fontossá vált, hogy a többiek mit gondoltak róla, mert látta, hogy ő fent van, más meg nem, vele rosszul bánnak, mást szeretnek.
Ilyesmi...gondolom.
Amikor én csináltam a strigulákat, akkor is azért sikerült megszelidíteni, vagy elkergetni a trollokat, mert egy embertként reagáltunk, nem engedtük, hogy az indulataink uralkodjanak(Ez Naruto egyik gyenge pontja), mert ezzel csak mégjobban erőre kapnak.
Egy 11 évesnek, ha kerítés van közetetek, mondhatsz bármit, üvölthetsz, akkor sem fog elmenni, csak nevet rajtad, és idegesít tovább, de ha csak elfordultok a többiekkel, akkor hirtelen csendbe marad és kíváncsi lesz, hogy mit csináltok, mi olyan jó nektek a másik oldalon, hogy ő már nem is érdekel, hogy juthatna át?
Ez korántsem azt jelenti, hogy nem kell észrevenni, itt jön képbe a fentebb említett...szóval ilyenkor kell elkezdeni szóbaállni vele, amikor kíváncsi...kész is a trollcsapda.
És mégegyszer szeretném kérni, hogy smiley-ra azért ne legyenek már írott szabályok
A smyle-k szerintem a lehető legkevésbé zavaróak a sok baromság mellett, amiket csinálnak, szóval fölöslegesnek tartom, hogy egy ilyen viszonylag bonyolult szabályrendszert közzétegyünk.
A trollokkal, főleg a fiatalokkal, akik itt is vannak, az a legnagyobb pobléme, hogy nem jut el az agyukig, hogy a többi fórumozó is élő, igazi ember. Tudja, de nem fogja fel. Ezért nem érdekli, hogy miért szólnak rá, vagy ki, vagy hányszor. Megszokta, hogy ami a monitoron történik, a gépből jön,(filmek, játékok, vér, halál, bármi) az rá nincs igazi hatással, nem veszélyezteti.
Ezért fontos, hogy azokkal a trollokkal szemben, akik láthatóan nem tágítanak innen, próbáljunk nyíltabbak lenni. Ismerjenek meg minket, értsék meg, hogy hús vér emberek vagyunk, bizonyítsuk, hogy tapasztaltabbak, felnőttebbek vagyunk, akkor amjd elhiszik, hogy amit naponta mondunk nekik, azokat komolyan is gondoljuk és rossz néven vesszük, hogy őt ez nem érdekli.
El kell érni, hogy bűntudatuk legyen, és tényleg megbánják, ha többször rájuk kellett szólni. A strigularendszer azért volt jó, mert igenis zavaró volt, hogyha valaki fent volt a listán, és ha benézett ide látta, hogy ő "rossz" és ami mégrosszabb, tudta, hogy ezt mindenki más is láthatja.
Ezután fontossá vált, hogy a többiek mit gondoltak róla, mert látta, hogy ő fent van, más meg nem, vele rosszul bánnak, mást szeretnek.
Ilyesmi...gondolom.
Amikor én csináltam a strigulákat, akkor is azért sikerült megszelidíteni, vagy elkergetni a trollokat, mert egy embertként reagáltunk, nem engedtük, hogy az indulataink uralkodjanak(Ez Naruto egyik gyenge pontja), mert ezzel csak mégjobban erőre kapnak.
Egy 11 évesnek, ha kerítés van közetetek, mondhatsz bármit, üvölthetsz, akkor sem fog elmenni, csak nevet rajtad, és idegesít tovább, de ha csak elfordultok a többiekkel, akkor hirtelen csendbe marad és kíváncsi lesz, hogy mit csináltok, mi olyan jó nektek a másik oldalon, hogy ő már nem is érdekel, hogy juthatna át?
Ez korántsem azt jelenti, hogy nem kell észrevenni, itt jön képbe a fentebb említett...szóval ilyenkor kell elkezdeni szóbaállni vele, amikor kíváncsi...kész is a trollcsapda.
És mégegyszer szeretném kérni, hogy smiley-ra azért ne legyenek már írott szabályok
gyoh, jó sok lett, das ist mein kampf
no pussy, just the dicks
Szerk: buzifaszvagyok 2009-05-13 00:07:26
És ezt ki fogja minden egyes hozzászólásának megírásokor szem előtt tartani? Mert én tuti nem nézném. Csak őgy érzésre írjanak kevés smiley-t.
Bizonyos otakuknak az érzésből kevés smiley alapból 10 db-ot jelent.
Én vállalom, hogy a Dumizzunk topikot átnézem amilyen gyakran lehet és számolom ezeket; így már le lehetne vezetni, hogy ki, mire kap figyelmeztetést. Legalábbis ebben a kérdésben.
A többi topikban meg úgy sincs akkora gáz.
A dupla/multipostolást nem nehéz "értékelni", az idézéssel szintén ez a helyzet.
Offolás nem lehetséges a Dumizzunkban, a magánbeszélgetésekért egyszerűen szólni kell, a napi "élménybeszámolók" számát meghatározhatjuk 2-ben. Csak ezt nehéz korlátozni, hiszen mi számít annak?
A rövid köszönéses postokat meg kéne szüntetni, erre tökéletes eszköz a baniaa-féle viccírás.
Most ennyi jutott az eszembe...
.
Nekem lenne egy olyan javaslatom, hogy míg nem normalizálódik a helyzet, a smileyk használatát a post hosszúságához mérten korlátozzuk.
Pl.:
1-4 soros hozzászólás: max. 2 smiley
5-10 soros h.sz.: max. 4 smiley
11-20 soros h.sz.: max. 9 smiley
nagyon hosszú h.sz.: max. 14 smiley
A smileyba csak a színesen megjelenő "fejecskék" számítanak bele, pl. XD használatát nem számoljuk hozzá, csak ha több van belőle, mint a megengedett smileyk felének száma.
Példával: Ha van egy 10 soros postod, akkor beletehetsz maximum 4 db színes smileyt, meg 2 db írásjeleset.
A maximum nem azt jelenti, hogy annyit tegyél bele, hanem azt, hogy lehetőleg annál kevesebbet.
Természetesen lehetnek olyan különleges helyzetek, amikor a heves érzelmek kifejezésére nem elég ez a keret, ilyenkor eltekintünk a figyelmeztetéstől.
Nekem lenne egy olyan javaslatom, hogy míg nem normalizálódik a helyzet, a smileyk használatát a post hosszúságához mérten korlátozzuk.
Pl.:
1-4 soros hozzászólás: max. 2 smiley
5-10 soros h.sz.: max. 4 smiley
11-20 soros h.sz.: max. 9 smiley
nagyon hosszú h.sz.: max. 14 smiley
A smileyba csak a színesen megjelenő "fejecskék" számítanak bele, pl. XD használatát nem számoljuk hozzá, csak ha több van belőle, mint a megengedett smileyk felének száma.
Példával: Ha van egy 10 soros postod, akkor beletehetsz maximum 4 db színes smileyt, meg 2 db írásjeleset.
A maximum nem azt jelenti, hogy annyit tegyél bele, hanem azt, hogy lehetőleg annál kevesebbet.
Természetesen lehetnek olyan különleges helyzetek, amikor a heves érzelmek kifejezésére nem elég ez a keret, ilyenkor eltekintünk a figyelmeztetéstől.
És ezt ki fogja minden egyes hozzászólásának megírásakor szem előtt tartani? Mert én tuti nem nézném. Csak úgy érzésre írjanak kevés smiley-t.
Szerk: .., 2009-05-12 23:09:54