Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Őszi AnimeCon 2009
beküldve: 2009-10-07 21:11:08
(#84) Véleményem szerint a MAT minden egyes vidéki Connal elég erős rizikót vállal, hiszen egy szimpla pályázatból nem lehet megítélni azt, hogy egy csapat mennyire van ott a szeren szervezés szempontjából. Aki még nem próbálta, nem is tudhatja, milyen nehéz egy rendezvényt megszervezni, százféle buktató jöhet közbe, amikre az ember rémálmában sem gondolna, és sokszor már késő, mire minderre rájön. A MAT-nak nyilván jókora tapasztalata van Con-szervezés terén, de a vidéki animés klubokkal - amelyek sokszor nem is szervezett alakulatok, csak néhány barát, akik összejárnak - már a MAT is csúszós terepre merészkedik. A győri Conon is tetten érhető volt jópár baki, és az első pesti Conok sem voltak zökkenőmentesek. Ha jól belegondolok, előbb-utóbb ennek be kellett következnie.
Azt meg totál nem értem, hogy mi köze mindehhez a MAT honlapjának? Nem frissítik, és akkor mi van? Ebből oltári nagy baromság arra következtetni, hogy ők a hibásak a jelenlegi helyzetben. :S
Azt meg totál nem értem, hogy mi köze mindehhez a MAT honlapjának? Nem frissítik, és akkor mi van? Ebből oltári nagy baromság arra következtetni, hogy ők a hibásak a jelenlegi helyzetben. :S
itt egyik társaságnak sem a célja a másik lejáratása.
Ez így van. Nyilván mindkét fél hibázott az őszi con szervezésének kérdésében. (Elég csak az információhiányt tekinteni.) Most ezt elcs*szték, legközelebb már biztosan sikerül összehozni egy újabb jó Cont.
Ja és a kiadókkal/árusokkal kapcsolatban: sokan a MondoConra is bejelentkeztek, biztosan arra is készültek megjelenésekkel. Ha pedig azt vesszük, hogy most 1 helyett 2 nagyszabású rendezvénnyel számoltak és ebből 1 elmaradt, akkor ugyanott vannak, mintha alapból csak 1 lett volna. Persze nem azt mondom, hogy ne lennének káraik. Csak ugye azt se felejtsük el, hogy nem csak az utolsó pillanatra lehet mindent beszerezni. Nyilván nagy terveik voltak az eladásokkal kapcsolatban, ezért nagyobbat kockáztattak és ezesetben buktak is. Vállalkozó embereknek evvel számolni kell.
A gazdasági válság miatt gondolom ezt most jobban megérzik, de még így is örülhetnek, hogy legalább MondoCon van.
És légyszi ne vesszetek össze túlságosan.^^
Szerintem ez azért erős túlzás, mert, ahogy nézem az üzeneteket egyáltalán nem szidja mindenki a MATot - szerencsére.
Mert valóban, nagyon rossz lenne Animeconok nélkül.
És szerintem ebben az anime/manga kedvelő társaságban mindenki van olyan kulturált, hogy be is lássa, itt egyik társaságnak sem a célja a másik lejáratása.
Mert valóban, nagyon rossz lenne Animeconok nélkül.
És szerintem ebben az anime/manga kedvelő társaságban mindenki van olyan kulturált, hogy be is lássa, itt egyik társaságnak sem a célja a másik lejáratása.
Szerk: Yumi 2009-10-07 20:13:32
Én utána is jártam és tudom is hogy mi van és vádaskodok is jogosan.
Mindenki a MAt-ot szidja hogy így meg úgy jaj. de ha nem lenne több Animecon mindenki visszasírná őket...
és nem hiszem hogy tényleg tisztában lettek volna az FMA-sok a teljes körülményekkel és a rendezés feladataival.
Mindenki a MAt-ot szidja hogy így meg úgy jaj. de ha nem lenne több Animecon mindenki visszasírná őket...
és nem hiszem hogy tényleg tisztában lettek volna az FMA-sok a teljes körülményekkel és a rendezés feladataival.
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
Szerk: Shaun 2009-10-07 20:17:22
beküldve: 2009-10-07 18:39:24
(#80) Nem csak az FMA-t kell felelőségre vonni..Nyílván tisztában voltak vele,hogy mivel jár egy con,különben nem nyújtották volna be a pályázatot,hogy megcsinálják.
Tudjátok mi a röhej?Az hogy a MAT 3 héttel a con előtt még nem volt képes megcsinálni a honlapot,pedig hányszor kérték rá!A győri conon is az összes szervező panaszkodott a mat-ra,mert ott a helyszínre előtte való napon simán be tudtak volna pakolni,ha a mat elküldött volna egy bizonyos engedélyt(vagy mit),ezt persze cseszett megtenni...
A matról meg annyit,hogy nézzetek rá a honlapjukra:terben lévő rendezvények->2007. őszi animecon. Trehányok...Nem hiszem el, hogy senki sincs abban az alakulatban,akinek ne lenne ideje rendbe szedni az oldalt.
Szóval aki vádaskodik,az előtte járjon utána,hogy pontosan mi történt....
Tudjátok mi a röhej?Az hogy a MAT 3 héttel a con előtt még nem volt képes megcsinálni a honlapot,pedig hányszor kérték rá!A győri conon is az összes szervező panaszkodott a mat-ra,mert ott a helyszínre előtte való napon simán be tudtak volna pakolni,ha a mat elküldött volna egy bizonyos engedélyt(vagy mit),ezt persze cseszett megtenni...
A matról meg annyit,hogy nézzetek rá a honlapjukra:terben lévő rendezvények->2007. őszi animecon. Trehányok...Nem hiszem el, hogy senki sincs abban az alakulatban,akinek ne lenne ideje rendbe szedni az oldalt.
Szóval aki vádaskodik,az előtte járjon utána,hogy pontosan mi történt....
igaz-igaz, de MAT se tudhatja mindig egészen biztosra hogy jó embereknek adják ki a szervezést, és az pedig egyáltalán nem igaz hogy nem nyújtottak támogatás, mert az öngyilkosság lenne. Igen is nagyon sokat segítettek az FMA-nak, de ők mégse tudták megcsinálni, és a MAT pedig nem a saját fejét verte a falba, csak tévedtek egyet.
A kiadóknak viszont ha elterjed az a MondoCon szerű kiadók által készített rendezvények, akkor megtérül hidd el. a MAT-nak viszont nem. Ugyan is ha tényleg több ilyen con lesz mint a MondoCon, a kiadók nem fognak az animeconokba fektetni, és egy con nem tud megélni csak DDR-ből Karaoke-ból meg stb.ből ugyanis azt máshol is lehet.
Láthatod hogy a MAT vesztett a legtöbbet.
A kiadóknak viszont ha elterjed az a MondoCon szerű kiadók által készített rendezvények, akkor megtérül hidd el. a MAT-nak viszont nem. Ugyan is ha tényleg több ilyen con lesz mint a MondoCon, a kiadók nem fognak az animeconokba fektetni, és egy con nem tud megélni csak DDR-ből Karaoke-ból meg stb.ből ugyanis azt máshol is lehet.
Láthatod hogy a MAT vesztett a legtöbbet.
Szerk: Shaun 2009-10-07 17:25:45
ez részben igaz, viszont az eredmény ugyanaz: a MAT ideiglenes bukása.
és ugyanúgy azok a kiadók is buktak akik a fehérvári conra tervezték az újdonságaikat. illetve akik a fehérvári conra berendeltek új árukat (amik pl a MondoConra nem érnek már ide)... úgyhogy nem csak a MAT bukott ezen olyan sok pénzt hidd el.
de ha bunkó akarnék lenni akkor azt is írhattam volna hogy ők választották az FMA-t tehát csak a "saját fejüket verhetik a falba" a rossz döntésükért.
a MondoCon pedig tényleg nem kárpótlás, főleg hogy nem a fehérvári con időpontja után van, hanem előtte.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
ez részben igaz, viszont az eredmény ugyanaz: a MAT ideiglenes bukása.
a Mondocont pedig tekinthetjük konkurenciának is.
a Mondocont pedig tekinthetjük konkurenciának is.
Szerk: Shaun 2009-10-07 17:11:47
Az pedig biztos hogy ezentúl átgondolják azt hogy kinek adják ki a kezükből a Con szervezését.
ha eddig nem így járt el a MAT akkor szerintem nincs miről beszélni...
én csak annyit mondok még hogy a MAT választotta ki hogy kikkel együtt rendezzék meg a Con-t, innentől kezdve ők is felelősségre vonhatóak abban hogy a tervezet alapján (amit gondolom kaptak) az FMA-t választották. ha nem volt jó a tervezet, akkor ne adták volna oda a rendezés jogát nekik!
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2009-10-07 16:44:22
(#75) Így visszaolvasva olyan mintha két tábor vetélkedne. Amit az előttem lévő Mikami írt..hát igen. Személy szerint én ebben hiszek. Magam is benne vagyok a rendezvény szervezésben, hiszen egyik családtagom egy rendezvény szervező céget vezet. Tudom, hogy minden egyes kis pontra oda kell figyelni. Az tényleg nagy munka. De, úgy gondolom a MAT-nak eddig mindegyik Cont sikerült gyönyörűen levezetni és a vidékik Conok is rendezettek voltak. Ennek fényénben szerintem az FMA próbálja hárítani a rájuk zúdult sok kritikát amik okkal érkeznek...
szerintem a MAT minden segítséget megadott és nem hátráltatta az előkészületeket..sőt. Hiszen a MAT is biztosan azt szerette volna, hogy a lelkes Conra járóknak semmiben se legyen hiánya...szóval az FMA-nak ez túl nagy falat volt és ezt későn vették észre...szerintem...
szerintem a MAT minden segítséget megadott és nem hátráltatta az előkészületeket..sőt. Hiszen a MAT is biztosan azt szerette volna, hogy a lelkes Conra járóknak semmiben se legyen hiánya...szóval az FMA-nak ez túl nagy falat volt és ezt későn vették észre...szerintem...
"Az élet egy nagy kocsimosó. Kár, hogy biciklivel jöttem."
beküldve: 2009-10-07 16:07:15
(#74) tényleg nem ilyen egyszerű. Az osztálytársam nővére tagja a MAT szervező gárdának és beavatott a részletekbe.
hogy igazából a MAT rengeteg támogatást nyújtott mindenben az FMA-nak majdnem hogy a kezüket fogták a szervezésnél, de mégsem jött össze, és ez a MAT-nak hatalmas kár, mert a kiadók még úgy ahogy eladják a dolgait, de pl a helyszínbérlés stb. mind a MAT számlájára ment. Ebből pedig azt lehet levonni hogy aki nem tud rendezvényt csinálni ne is kezdjen bele. Itt például semmit sem kell tennie az FMA-nak kártérítés felől és büntetés sem jár, de ez, hogy kimarad egy con, a MAT jelentős visszahanyatlását jelenti.
Pl: Tavasszal lehet hogy csak egy napos con lesz a pénz hiány miatt.
A Mondocon pedig egy teljesen független dolog és nem a kár bepótlására készült. Ami itt jön bevétel a kiadók pénztárcájába kerül, a MAT pedig fityinget sem kap.
Röviden: a MAT elbukott egy mázsa pénzt -részben az FMA miatt-, és kérdéses mikor áll vissza a rend. Az pedig biztos hogy ezentúl átgondolják azt hogy kinek adják ki a kezükből a Con szervezését.
A világbéke pedig még jó messze van...
hogy igazából a MAT rengeteg támogatást nyújtott mindenben az FMA-nak majdnem hogy a kezüket fogták a szervezésnél, de mégsem jött össze, és ez a MAT-nak hatalmas kár, mert a kiadók még úgy ahogy eladják a dolgait, de pl a helyszínbérlés stb. mind a MAT számlájára ment. Ebből pedig azt lehet levonni hogy aki nem tud rendezvényt csinálni ne is kezdjen bele. Itt például semmit sem kell tennie az FMA-nak kártérítés felől és büntetés sem jár, de ez, hogy kimarad egy con, a MAT jelentős visszahanyatlását jelenti.
Pl: Tavasszal lehet hogy csak egy napos con lesz a pénz hiány miatt.
A Mondocon pedig egy teljesen független dolog és nem a kár bepótlására készült. Ami itt jön bevétel a kiadók pénztárcájába kerül, a MAT pedig fityinget sem kap.
Röviden: a MAT elbukott egy mázsa pénzt -részben az FMA miatt-, és kérdéses mikor áll vissza a rend. Az pedig biztos hogy ezentúl átgondolják azt hogy kinek adják ki a kezükből a Con szervezését.
A világbéke pedig még jó messze van...
Szerk: Shaun 2009-10-07 16:56:36
de a legfontosabb: Még mindig nem kaptak az árusok hivatalos értesítést (akár körlevél) hogy elmaradna a fehérvári Con!
Fejér Megyei Animesek elnöke vagyok.
Tegnap éjjel jött a MAT-tól a megerősítés, hogy a con elmarad. Ma mikor haza jöttem a suliból elküldtem a hivatalos körmailt, hogy nem lesz megtartva a con.
Köszönöm ismeretlenül aki küldött már egy körmailt. ^^
Cégek a veszteségeiket saját berkeiken belül intézik, a többiről még egyeztetés folyik.
Nem értem miért kell a körlevél dolgon lovagolni,meg kapták és kész!Most már ne legyenek találgatások hogy ki vol a hibás és ki nem!Olyan unalmas,elmarad és ennyi!A MondoCon pedig szerintem ennek a bepótolása lesz,ahol mindenki rajongótól kezdve árusokig ki lesznek engesztelve,és helyre áll a VILÁGBÉKE!
beküldve: 2009-10-07 09:44:40
(#71) Nos, persze nem tudni a részleteket, de kár lenne mindjárt mindenért a MAT-ot okolni. Az ember nem is sejtené, hogy egy ilyen rendezvényen mennyi mindenre oda kell figyelni. A MAT feladata, hogy biztosítson egy nívót, és ennek érdekében bele kell szólnia a szervezésbe, még ha ez idegesítőnek tűnik is. Mondom, nem ismerem a valós helyzetet, de a többségünk sem, úgyhogy felesleges mindjárt nekimenni a MAT-nak. Az meg miért furcsa nektek, hogy egy kis helyi animés szerveződés mobilabbnak tűnik, mint az országosan tevékenykedő és nagy rendezvényeket lebonyolító MAT?
Van, aki pedig nem tudja használni a szarkazmust.
Én meg még korábban is hallottam sok mindent...
Mindenesetre meggyőződésem, hogy a tény, hogy átvariálták a nyári-őszi con rendszerét, nem kicsit játszott közre, hogy ez lett a vége.
Hát ez elég szomorú...
Érdekes,én a MAT-ra már a tavalyi győri conon hallottam panaszt az egyik szervezőtől, hogy teljesen leszarták őket,stb.Nem akarok beleszólni,az ő dolguk...
Érdekes,én a MAT-ra már a tavalyi győri conon hallottam panaszt az egyik szervezőtől, hogy teljesen leszarták őket,stb.Nem akarok beleszólni,az ő dolguk...
Én meg még korábban is hallottam sok mindent...
Mindenesetre meggyőződésem, hogy a tény, hogy átvariálták a nyári-őszi con rendszerét, nem kicsit játszott közre, hogy ez lett a vége.