Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Őszi AnimeCon 2009
beküldve: 2009-10-29 23:12:35
(#99) beküldve: 2009-10-16 12:36:48
(#97) Gegec: "A MAT feladata, hogy biztosítson egy nívót"
Itt talán az ugyanazoknak az amatőr hibáknak az újbóli és újbóli elkövetését érted? Vagy pölö a tavaly nyári győri con helyszínválasztását?
Ayame-sama: "úgy gondolom a MAT-nak eddig mindegyik Cont sikerült gyönyörűen levezetni"
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Igen, most a nyáron végre összekapták egy kicsit magukat, de addig pölö szinte sosem sikerült 10-kor megkezdeni a beengedést a PeCsába.
Mikami: "a Mondocont pedig tekinthetjük konkurenciának is."
Nem igazán, hiszen végül is a egyike nem kerül sor.
Szóval ez a rendezvényes dolog azért jó a kiadóknak, mert amit itt eladnak, az azok utáni bevétel azonnal és közvetlenül hozzájuk kerül, míg a könyvesbolti eladások utáni csak majd egyszer és áttételesen. Vagyis amit a conon megveszel, abból a kiadó rögtön kap X pénzt, míg amit a könyvesboltokban, abból majd valamikor "jóval kevesebb mint X" pénzt. Ez gondolom idáig tiszta.
Ugyanakkor viszont a könyvesbolti értékesítés nagyságrendileg annyival nagyobb mennyiséget értékesít, hogy a kiadók így is rá vannak szorulva. Arról már nem is beszélve, hogy a laikus, nem-szubkultúra-tag olvasók megnyerése csak a könyvesbolti értékesítésen keresztül reális. Viszont a válság miatt a kiadók is nehéz helyzetben vannak, pláne a mangás kiadók, ahol nem lehet egyszerűen árat emelni a sorozat közepén, mert akkor a japánok letépik a... fejük.
Tehát a kiadók azért gründolják a conokat, hogy közvetlen bevételük legyen, míg a MAT célja (elvileg) "az anime- és manga népszerűsítése, megismertetése, az ezzel kapcsolatos esetlegesen már kialakult tévedések, sztereotípiák eloszlatása" és "a modern japán kultúra általános bemutatása".
Félreértés ne essék, a MAT-nak elévülhetetlen érdemei voltak és vannak a hazai anime- és mangakultúra terén, ezt szerintem senki nem vitathatja. De azért ettől minden botlásukat és hibájuk semmisnek tekinteni (nem pedig csak elnézni), az ugyanolyan abszurdum, mintha a mostani balhé miatt őket kiáltanánk ki a hazai szubkultúra hóhérának.
A felelősség elkenése és áthárítása régi népszokás, de véleményem szerint az okok és a felelősök feltárása szolgálja leginkább az egész szubkultúra és különösen a MAT érdekeit, hiszen enélkül ez a szomorú történet bármikor megismétlődhetne, az pedig senkinek sem érdeke.
Itt talán az ugyanazoknak az amatőr hibáknak az újbóli és újbóli elkövetését érted? Vagy pölö a tavaly nyári győri con helyszínválasztását?
Ayame-sama: "úgy gondolom a MAT-nak eddig mindegyik Cont sikerült gyönyörűen levezetni"
Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Igen, most a nyáron végre összekapták egy kicsit magukat, de addig pölö szinte sosem sikerült 10-kor megkezdeni a beengedést a PeCsába.
Mikami: "a Mondocont pedig tekinthetjük konkurenciának is."
Nem igazán, hiszen végül is a egyike nem kerül sor.
Szóval ez a rendezvényes dolog azért jó a kiadóknak, mert amit itt eladnak, az azok utáni bevétel azonnal és közvetlenül hozzájuk kerül, míg a könyvesbolti eladások utáni csak majd egyszer és áttételesen. Vagyis amit a conon megveszel, abból a kiadó rögtön kap X pénzt, míg amit a könyvesboltokban, abból majd valamikor "jóval kevesebb mint X" pénzt. Ez gondolom idáig tiszta.
Ugyanakkor viszont a könyvesbolti értékesítés nagyságrendileg annyival nagyobb mennyiséget értékesít, hogy a kiadók így is rá vannak szorulva. Arról már nem is beszélve, hogy a laikus, nem-szubkultúra-tag olvasók megnyerése csak a könyvesbolti értékesítésen keresztül reális. Viszont a válság miatt a kiadók is nehéz helyzetben vannak, pláne a mangás kiadók, ahol nem lehet egyszerűen árat emelni a sorozat közepén, mert akkor a japánok letépik a... fejük.
Tehát a kiadók azért gründolják a conokat, hogy közvetlen bevételük legyen, míg a MAT célja (elvileg) "az anime- és manga népszerűsítése, megismertetése, az ezzel kapcsolatos esetlegesen már kialakult tévedések, sztereotípiák eloszlatása" és "a modern japán kultúra általános bemutatása".
Félreértés ne essék, a MAT-nak elévülhetetlen érdemei voltak és vannak a hazai anime- és mangakultúra terén, ezt szerintem senki nem vitathatja. De azért ettől minden botlásukat és hibájuk semmisnek tekinteni (nem pedig csak elnézni), az ugyanolyan abszurdum, mintha a mostani balhé miatt őket kiáltanánk ki a hazai szubkultúra hóhérának.
A felelősség elkenése és áthárítása régi népszokás, de véleményem szerint az okok és a felelősök feltárása szolgálja leginkább az egész szubkultúra és különösen a MAT érdekeit, hiszen enélkül ez a szomorú történet bármikor megismétlődhetne, az pedig senkinek sem érdeke.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-10-08 21:54:17
(#96) Én pedig biztos vagyok benne, hogy az FMA is minden tőle telhetőt megtett. Mint mondták, az ok rajtuk kívül álló volt, valami a MAT-tal kapcsolatos, és nem hiszem hogy csak simán elegük lett a *hasára üt* csicskáztatásból. Akármiből. Nem ilyesmiről lehetett szó, kivéve ha már minden második FMA-st idegösszeroppanással kezelnek, amit azért kétlek.
beküldve: 2009-10-08 17:38:43
(#95) Én sem hiszen, hogy egyedül a Mat-ot kéne hibáztatni, hiszen nem kis káruk származik ebből, és biztos vagyok benne, hogy mindent megtettek, hogy ne kerüljön sor a con lemondására.
Nem hiszem, hogy bármilyen program szervezése zökkenő mentes lenne, hiszen mindig akadnak problémák, de a győriek végül mégis megoldották és nem mondták le...
Annyit mondanék csak, hogy náluk sem volt zökkenőmentes a szervezés.
Nem hiszem, hogy bármilyen program szervezése zökkenő mentes lenne, hiszen mindig akadnak problémák, de a győriek végül mégis megoldották és nem mondták le...
Szerk: Ayumi-chan 2009-10-08 17:43:33
Én megkérdeznék egy tavalyi győri szervezőt, hogy szerinte kinek van igaza, mivel ők már dolgoztak együtt a MAT-tal, ezért biztosan meg tudná mondani, hogy valóban olyan segítőkészek, szívüket-lelküket beleadó csapat, ahogy ők állítják, és így valószínűleg nekik lenne igazuk, vagy inkább csak hátráltatták, megnehezítették a győriek dolgát is tavaly, vagyis nagy valószínűséggel a mostani szervezőkét is? Őszintén kíváncsi lennék, hogy mit mondanának.
Én ezt megtettem, úgyhogy te is nyugodtan keresd fel őket. Mármint én nem arra kérdeztem rá, hogy kinek volt igaza, csak hogy mik voltak a tapasztalataik a szervezéssel kapcsolatban. Annyit mondanék csak, hogy náluk sem volt zökkenőmentes a szervezés.
Szerk: Araniel 2009-10-08 09:29:22
Az AnimeCon honlapján azt írja, hogy "Mindenkit szeretettel várunk az egyesület nyilvános közgyűlésére, ahol bővebben be fogunk számolni a helyzet kialakulásáról. Erről további információt a http://www.animetarsasag.hu weboldalon találhattok majd." Ebből az tűnik ki, hogy mindenki mehet.
Nem ismerek sok embert innen a fórumról, csak pár régi arcot, de én elmennék ha nem gond. Mikor lesz?
Még nincs meg az időpont. DE! 1hónappal előre KELL szólniuk róla..
Melleleg van valami amit nem tudok még. Ezekre a közgyűlésekre csak MAT tagok mehetnek? Vagy érdeklődő is?
MIANEVED?!
Én már
tegyetek így Ti is, előbb utóbb csak minden kiderül. majd elmegyünk a közgyűlésre és meghallgatjuk mit mondanak. Ki van benne?
erős túlzás
kidühöngtem magam, úgyh most várom, mi lesz ennek a végetegyetek így Ti is, előbb utóbb csak minden kiderül. majd elmegyünk a közgyűlésre és meghallgatjuk mit mondanak. Ki van benne?
Nem ismerek sok embert innen a fórumról, csak pár régi arcot, de én elmennék ha nem gond. Mikor lesz?
Hazugságoddal ezer tüskét nyelsz.
beküldve: 2009-10-07 23:21:41
(#90) Én már
tegyetek így Ti is, előbb utóbb csak minden kiderül. majd elmegyünk a közgyűlésre és meghallgatjuk mit mondanak. Ki van benne?
erős túlzás
kidühöngtem magam, úgyh most várom, mi lesz ennek a végetegyetek így Ti is, előbb utóbb csak minden kiderül. majd elmegyünk a közgyűlésre és meghallgatjuk mit mondanak. Ki van benne?
MIANEVED?!
beküldve: 2009-10-07 22:50:34
(#89) Én megkérdeznék egy tavalyi győri szervezőt, hogy szerinte kinek van igaza, mivel ők már dolgoztak együtt a MAT-tal, ezért biztosan meg tudná mondani, hogy valóban olyan segítőkészek, szívüket-lelküket beleadó csapat, ahogy ők állítják, és így valószínűleg nekik lenne igazuk, vagy inkább csak hátráltatták, megnehezítették a győriek dolgát is tavaly, vagyis nagy valószínűséggel a mostani szervezőkét is? Őszintén kíváncsi lennék, hogy mit mondanának.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
Én sem szeretnék senkire sem mutogatni, viszont abban sem hiszek, hogy az valaha is világossá fog válni, hogy kik miatt nem jött létre a Con. Meg garantáltan voltak olyan tényezők is, amikről senki sem tehetett.
Viszont kifejezetten zavarnak a feszültségkeltő, egymásra mutogató, felháborodott h.sz.-ok.
Viszont kifejezetten zavarnak a feszültségkeltő, egymásra mutogató, felháborodott h.sz.-ok.
Az viszont az ő hibájuk volt, hogy az animecon honlapján még 3 héttel a rendezvény előtt sem volt fenn túl sok információ.
Meglehet, de ez a legkevesebb mindezek után. XDDDDD
Én próbálok pártatlan maradni, addig mindenképpen, amíg ki nem derül végre, hogy mi történt! ^^'
majdnem hogy a kezüket fogták a szervezésnél
Ez elvileg minden vidéki connál így van, de a helyi szervezőknek valahogy sosem ez jön le. Nézőpont kérdése a dolog, és valahogy ha valaki leül az egyik nézőpontra, a másik mintha már nem is létezne (vagy létezik, de akik vallják, azok mind hülyék)
Az viszont az ő hibájuk volt, hogy az animecon honlapján még 3 héttel a rendezvény előtt sem volt fenn túl sok információ. (Pl. jegyárak, odajutás, stb.) Igaz, ezt a FMA-sok is megcsinálhatták volna.