Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Őszi AnimeCon 2009
Van, aki nem érti a szarkazmust
Okoskodónak én azt nevezem, aki szájjal nagyon jól tudja mondani, mit hogyan kellene, csak érdemben nem tesz semmit, amikor alkalom van rá. Sebaj, Magyarország amúgy is 10 millió szagértő országa.
Okoskodónak én azt nevezem, aki szájjal nagyon jól tudja mondani, mit hogyan kellene, csak érdemben nem tesz semmit, amikor alkalom van rá. Sebaj, Magyarország amúgy is 10 millió szagértő országa.
Szerk: Luggi 2009-10-06 18:52:55
Ezt a kilométeres sirámot el lehetett volna mondani egy mondatban is..... -_- PHAIL
szóval ilyen egy troll hozzászólása ^.^ végre láttam egyet
.Nem.
Ilyen egy okoskodó hozzászólása aki azt hiszi, ettől nagy ember.
Azzi: *kalapot emel* csak neked
MIANEVED?!
Szerk: SötétOldal 2009-10-06 18:33:13
beküldve: 2009-10-06 18:28:55
(#67) Azért érdekes a szervezői hozzáállás.
Megértem, hogy elég annyit tudnunk, hogy elmarad, és kész, de kicsit abszurdnak érzem az egész helyzetet.
Remélem, a közgyűlés után azért tisztább lesz a kép.
Meg hogy hamar felrakják a jegyzőkönyvet.
Megértem, hogy elég annyit tudnunk, hogy elmarad, és kész, de kicsit abszurdnak érzem az egész helyzetet.
Remélem, a közgyűlés után azért tisztább lesz a kép.
Meg hogy hamar felrakják a jegyzőkönyvet.
Van egyfajta Tanulmányi Osztály vs. bármilyen tanszék fílingje azért a dolognak ^_^;;
A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
Csak az FMA-t sajnálom, mert jó alkalom lehetett volna náluk vendégeskedni, és nem kételkedem, hogy nagyszerű lett volna, csak hát a körülmények...
Köszönjük!!!
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Szerk: Moderátor 2009-10-16 12:37:55
Ezt a kilométeres sirámot el lehetett volna mondani egy mondatban is..... -_- PHAIL
szóval ilyen egy troll hozzászólása ^.^ végre láttam egyet
De akkor így a MondoCon érdeklődési köre megnő, vagy többen fognak rá elmenni? Mert ott is kint lesznek azok a kiadók mint általában nem? Mert ha igen akkor a kár egy része javítható, ha sokan mennek, és a fölöslegesen maradt cuccok részét eladhatják, mert bár tény hogy egy Őszi AnimeCon csupa nagybetűvel több érdeklődőt vonz, de Budapest mégiscsak Budapest és szerintem azért be lehet pótolni ezt a rendezvényt.
Csak az FMA-t sajnálom, mert jó alkalom lehetett volna náluk vendégeskedni, és nem kételkedem, hogy nagyszerű lett volna, csak hát a körülmények...
What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
beküldve: 2009-10-06 16:54:15
(#64) Hát ez elég szomorú...
Érdekes,én a MAT-ra már a tavalyi győri conon hallottam panaszt az egyik szervezőtől, hogy teljesen leszarták őket,stb.Nem akarok beleszólni,az ő dolguk...
Érdekes,én a MAT-ra már a tavalyi győri conon hallottam panaszt az egyik szervezőtől, hogy teljesen leszarták őket,stb.Nem akarok beleszólni,az ő dolguk...
ez tényleges, valós, mostani veszteség. ami miatt ugye polgári pert nem lehet indítani.
Bárki egyszerű józan ésszel beláthatja, hogy a kiadóknak ez elég komoly érvágás - hogy mást ne mondjak, a cuccot, amit ott eladtak volna, raktározni kell, amíg (jóval lassabban) el nem fogy.Megjegyezném azonban, hogy a második mondat nem teljesen igaz. Ha a másik félnek felróhatóan nem tudunk bevételt realizálni, az elmaradt haszon miatt indítható kártérítési per, akárcsak a tényleges károkozásért. Más kérdés, hogy véleményem szerint nem biztos, hogy érdemes - de nyilván annak a szavát, aki felelős a történtekért, a továbbiakban nem tanácsos komolyan venni.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
de a legfontosabb: Még mindig nem kaptak az árusok hivatalos értesítést (akár körlevél) hogy elmaradna a fehérvári Con!
Fejér Megyei Animesek elnöke vagyok.
Tegnap éjjel jött a MAT-tól a megerősítés, hogy a con elmarad. Ma mikor haza jöttem a suliból elküldtem a hivatalos körmailt, hogy nem lesz megtartva a con.
Köszönöm ismeretlenül aki küldött már egy körmailt. ^^
Cégek a veszteségeiket saját berkeiken belül intézik, a többiről még egyeztetés folyik.
*Fizetett politikai hirdetésünket hallották* [/s]
*Soha eléggé meg nem fizethető, troll, vicces okoskodásunkat hallották*
A kiabálós Hszekre meg egy örökérvényű mondás: "kutyaugatás nem hallatszik fel az égig"
A giapálózs áezegre mek ety örögérfényű montázs:
"a gugyaukadázs nem alladzig vel asz ékik"
A fölösleges okoskodásaidra egy örökérvényű mondás:
"a bölcsészugatás nem hallatszik ki a meki pultja mögül"
no pussy, just the dicks
Amúgy nem nagyon mentem volna, gyertek Miskolcra, mikkun-ra dec 5.-én!
*Fizetett politikai hirdetésünket hallották* [/s]
A kiabálós Hszekre meg egy örökérvényű mondás: "kutyaugatás nem hallatszik fel az égig"
Szerk: Luggi 2009-10-06 14:34:13
beküldve: 2009-10-06 14:24:14
(#59) Igaz, hogy -remélhetőleg- nem sodorja a csőd szélére a hazai kiadókat az esemény,de aki azt mondja, hogy nincs szó veszteségről, az nagyot téved és kicsit vegyen vissza!
NÉZZEN UTÁNA, MIT JELENT AZ OPPORTUNITY COST !!
NÉZZEN UTÁNA, MIT JELENT AZ OPPORTUNITY COST !!
no pussy, just the dicks
Szerk: buzifaszvagyok 2009-10-06 14:24:54
szerintem ebben nagyot tévedsz. pl a DV kiadó egyik fórumot sem olvassa.
mindenesetre egy olyan ember írt a kiadóknak körlevelet hogy elmarad a con, akinek szinte semmi köze a Con rendezéséhez és még árulni sem szokott. ez az ember a Képregény kiadók szövetségének a VOLT ELNÖKE, aki szintúgy fórumról értesült a hírről. tehát egy olyan ember vette a fáradtságot hogy írjon a kiadóknak akinek egyáltalán semmi köze nem volt a fehérvári con megszervezéséhez, ellenben a MAT-tal és a fehérváriakkal!
ezúton is szeretném megköszönni Bayer Antalnak a jószívűségét és hogy gondolt a többiekre is! :)
szerk. gondolom az összes árusnak nem ismeri az elérhetőségét, úgyhogy remélem nekik vki majd szól...
vadooc, most jártam a holdfényteamnél, leültünk beszélgetni, elkértem tőlük az összes elérhető és conhoz kapcsolódó árust, kiadót, und so weiter. remélem délutánra megkapom őket emilen, és akkor írhatunk mindenkinek. szerintem a MAT már intézkedik, az FMA nagy része, magamból kiindulva pedig az iskolapadban ül.
addig, kérlek, várj türelemmel, mert most mi sem tudunk tenni többet, legfeljebb délután vagy este.
Továbbá szeretném megköszönni a Holdfényteamnek megértésüket és segítőkészségüket! Örülök, hogy számíthatunk rátok!
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Amúgy nem hivatalosan úgyis tudja már szerintem közel mindegyik árus és kiadó.
szerintem ebben nagyot tévedsz. pl a DV kiadó egyik fórumot sem olvassa.
mindenesetre egy olyan ember írt a kiadóknak körlevelet hogy elmarad a con, akinek szinte semmi köze a Con rendezéséhez és még árulni sem szokott. ez az ember a Képregény kiadók szövetségének a VOLT ELNÖKE, aki szintúgy fórumról értesült a hírről. tehát egy olyan ember vette a fáradtságot hogy írjon a kiadóknak akinek egyáltalán semmi köze nem volt a fehérvári con megszervezéséhez, ellenben a MAT-tal és a fehérváriakkal!
ezúton is szeretném megköszönni Bayer Antalnak a jószívűségét és hogy gondolt a többiekre is! :)
szerk. gondolom az összes árusnak nem ismeri az elérhetőségét, úgyhogy remélem nekik vki majd szól...
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2009-10-06 13:10:10
[de a legfontosabb: Még mindig nem kaptak az árusok hivatalos értesítést (akár körlevél) hogy elmaradna a fehérvári Con!
Fogalmam sincs, hogy ezt kinek kell megcsinálni, de gondolom a MAT-nak, náluk érdeklődj.
Amúgy nem hivatalosan úgyis tudja már szerintem közel mindegyik árus és kiadó.
a bevételük
1, na és mi van az árusokkal? pl Trillian vagy Comicsinvest
az hogy megjöjjön időben a külföldi manga a conra kb 1 hónappal előbb meg kell rendelni. ami úgy átlag 2-3százezer forintba kerülhet kb. most már úton vannak a kötetek úgyhogy nem mondhatja senki sem azt hogy bocsi, nem veszem át mert elmarad a rendezvény.
ez tényleges, valós, mostani veszteség. ami miatt ugye polgári pert nem lehet indítani.
2, az Animebazár és a többi figurát és egyéb cuccot árulóknál nem tudom hogy megy. gondolom a legtöbbjét Japánból szerzik be, ami azt jelenti hogy míg a mangáknál 1 hónap a szállítás Amerikából akkor Japánból mennyi lehet? tehát mennyivel előtte kellet rendelniük cuccokat?
3, és azokkal mi van akik a Conra jelentetné meg az újdonságokat? októberben az az utolsó rendezvény, tehát az előzőkről lemaradnának.
4, ha nem lennének mangás rendezvények akkor mangakiadás sem! nem hiába csinál Csaba is rendezvényeket (Animekarácsony, MondoCon), hiszen a könyvesboltokból nem tud megélni! mégis miért igyekeznek a rendezvényekre megjelentetni mindent a kiadók?
5, kb 5 éve vannak mangás és képregényes rendezvények rendszeresen és még soha nem volt rá példa hogy elcsúsztatták volna az időpontot, nem hogy elmaradt volna!
de a legfontosabb: Még mindig nem kaptak az árusok hivatalos értesítést (akár körlevél) hogy elmaradna a fehérvári Con!
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2009-10-06 12:32:47