• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Mit kéne magyarul kiadni?
Oldalak: ... 172 173 174 175 176 177 178 179 180 ... <<>>
beküldve: 2009-01-09 19:24:25
(#1655) Válasz wakka (#1644) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]

75%-25%

Ezzel nem tudok egyetérteni még mindig.

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2009-01-09 19:12:30
(#1654) Válasz wakka (#1651) üzenetére
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
Mariko: a rajzolás elég tág fogalom ami a vázlatoktól a kész oldal vázlatán és tisztázásán a kihúzásig terjed, ebből átlagosan az első 2-t csinálja a névleges alkotó, a többit a segédgárda. Egyszóval amit a végső változatban látunk leginkább az asszisztensek műve külsőleg - a mechanika pedig a kreátoré.

Értem én, hogy mit akarsz, de ez alapján azt állítani, hogy a mangakának nem kell tudnia rajzolni, mert azt úgyis a segédek csinálják, azért elég durva túlzás. Ahogy te is írtad a rajzolás kreatív részét azért még a mangaka végzi, a kész rajzok az ő stílusát tükrözik (és most tekintsünk el az SJ sorozatoktól, mert az az antológia egy stílusgyilkos).
Meg arról sem szabad megfelejtkezni, hogy nem minden mangaka támaszkodik ugyanolyan mértékben a segédeire, vannak akik komoly apparátust tartanak fenn, mások meg megelégszenek eggyel-kettővel.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2009-01-08 23:39:49
(#1653) Válasz Zurelily (#1652) üzenetére
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
Ez a KH dolog csak a raszterek használatában tűnik "dolgosabbnak", egyébként semmi extra, néhol mintha látszana hogy nem annyira átgondolt, de nem 100% - csak miután jobban beleolvastam...

Abszolút laikusként a témában csak annyit mondhatok, hogy a Naruto és a Reborn összes fejezetét olvsván a Rebornt láttam szebbnek, kidolgozottabnak. /vélemény vége

Mellesleg a Reborn-nak van egy két nagyon jó arc-ja, de nem kötelező darab, hacsak az ember nem fangirl típus.

9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-08 23:39:19
(#1652) Válasz wakka (#1651) üzenetére
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
Ez a KH dolog csak a raszterek használatában tűnik "dolgosabbnak", egyébként semmi extra, néhol mintha látszana hogy nem annyira átgondolt, de nem 100% - csak miután jobban beleolvastam...

Abszolút laikusként a témában csak annyit mondhatok, hogy a Naruto és a Reborn összes fejezetét olvsván a Rebornt láttam szebbnek, kidolgozottabnak. /vélemény vége

Mellesleg a Reborn-nak van egy két nagyon jó arc-ja, de nem kötelező darab, hacsak az ember nem fangirl típus.

Szerk.: így próbáljon meg az ember éjfélkor szerkeszteni... tuti, hogy az idéz gombot találja el. :) Strigulát nekem!

9/28 NEVER FORGET
Szerk: Zurelily 2009-01-09 00:08:30
beküldve: 2009-01-08 23:35:39
(#1651) Válasz Zurelily (#1646) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]

Mariko: Neuro animéjéről annyit mondhatok, hogy én Neuro miatt néztem, eléggé átlagos, a vége nem is tetszett annyira, de a mangája ettől függetlenül érdekel.

Így visszaolvasva nem sok jót mondtam róla... De alapvetően élvezhető kis anime. Csak ne várj tőle túl sokat...

Igen, WSJ nem a látványra megy rá, de pl. a KH Reborn! is elég szép mondjuk a Narutóhoz képest. Ergo vannak különbségek.

Mariko: a rajzolás elég tág fogalom ami a vázlatoktól a kész oldal vázlatán és tisztázásán a kihúzásig terjed, ebből átlagosan az első 2-t csinálja a névleges alkotó, a többit a segédgárda. Egyszóval amit a végső változatban látunk leginkább az asszisztensek műve külsőleg - a mechanika pedig a kreátoré.

beküldve: 2009-01-08 23:29:40
(#1650)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
perszepersze, midnen szubjektív

Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2009-01-08 23:28:00
(#1649) Válasz Gegew40k (#1647) üzenetére
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
[Link]

há nemtom ez1 teljesen randomkép onemangáról, semmi direkt kiválasztás...namármost sztem ez semmiben nemszebb a Narutonál ;)

Scantől is függ. + megint csak azt mondhatom, hogy meglátás kérdése. Én mindenesetre így látom, annak ellenére, hogy a Narutót ezerszer jobban szeretem.

Szerk.: és igen, a Naruto grafikája sokat fejlődött, de nem tartozik a kifejezetten 'szép' mangákhoz. De ez így is van jól, nem azért olvasom, mert 'jaj de szép'.

Ettől függetlenül ch. 430 színes oldalak - Naruto <333

9/28 NEVER FORGET
Szerk: Zurelily 2009-01-08 23:29:33
beküldve: 2009-01-08 23:27:08
(#1648) Válasz wakka (#1644) üzenetére
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
75%-25% a sztori javára, ugyanis rajzolni kvázi mindenki tud, de egy történetet izgalmasan előadni már nem igazán. Ezért van egy rakás asszisztens akik művelik a "szépművészetet" és a kreatív elme aki pedig a háttérből mozgatja a szálakat

Nem azért, de a mangát nem az asszisztensek rajzolják, általában a háttereket csinálják, a tónusozást, esetleg a mellékkarikat, de a munka érdemi részét akkor is a mangaka végzi.

Zurelily: A Neuro főleg a címszereplő miatt érdekel, meg Takehito miatt. *fanfan* A sztoritól nem is várok sokat, végül is egy 19 kötete futó mangából csináltak egy 25 részes sorozatot.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2009-01-08 23:29:20
beküldve: 2009-01-08 23:26:57
(#1647)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
[Link]

há nemtom ez1 teljesen randomkép onemangáról, semmi direkt kiválasztás...namármost sztem ez semmiben nemszebb a Narutonál ;)
bár nem olvasom a mangát, de első ránézésre az jut eszembe h Bleach :)

Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
Szerk: Gegew40k 2009-01-08 23:28:20
beküldve: 2009-01-08 23:24:09
(#1646)
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]

Mariko: Neuro animéjéről annyit mondhatok, hogy én Neuro miatt néztem, eléggé átlagos, a vége nem is tetszett annyira, de a mangája ettől függetlenül érdekel.

Így visszaolvasva nem sok jót mondtam róla... De alapvetően élvezhető kis anime. Csak ne várj tőle túl sokat...

Igen, WSJ nem a látványra megy rá, de pl. a KH Reborn! is elég szép mondjuk a Narutóhoz képest. Ergo vannak különbségek.

9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-08 23:20:56
(#1645)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
neharagudj, de aki végignéz közel 400 részt az sztem valószínű h szereti XD mert aki aztmondaná h nemszereti de azér megnézem a 400.részt is, az hazudik XD

beküldve: 2009-01-08 23:20:23
(#1644) Válasz .., (#1636) üzenetére
wakka
wakka
[ Megszállott ]
Szerintem azért a képregénybizniszben nem a rajzolás a lényeg

50%-50%.

75%-25% a sztori javára, ugyanis rajzolni kvázi mindenki tud, de egy történetet izgalmasan előadni már nem igazán. Ezért van egy rakás asszisztens akik művelik a "szépművészetet" és a kreatív elme aki pedig a háttérből mozgatja a szálakat

A JUMP-ban inkább a funkcionalitás a lényeg mint sem az esztétikum, ha valaki festeni akar nyúgodtan megteheti a havi antológiáknál.

beküldve: 2009-01-08 23:19:48
(#1643) Válasz Gegew40k (#1641) üzenetére
Zurelily
Zurelily
[ Addiktgyanús ]
kell 1 kis idő?XD 100 rész az nem egy kis idő xD

Minden relatív.

És hidd el, nem találkoztam még olyan emberrel, aki látta végig (ameddig van), és ne szerette volna az OP-t. ;) Olyanok szokták mondani, hogy nem jó, akik vagy nem látták, vagy keveset láttak belőle.

9/28 NEVER FORGET
beküldve: 2009-01-08 23:17:30
(#1642) Válasz Zurelily (#1640) üzenetére
Mariko
Mariko
[ Megszállott ]
Ahhoz én nem vagyok elég kitartó, hogy megnézzek 100 nyögvenyelős részt, hogy aztán "Hű, de jó!" legyen.

Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
Meg már eljátszottam ezt a Narutóval, amit 130 rész után dobtam.... Egy ideig biztos nem fogok végtelenített shounenbe belekezdeni.
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
Ja, de mert most töltöm a Neurót. De annak legalább az animéje rövid.

Szerk: Mariko 2009-01-08 23:19:29
beküldve: 2009-01-08 23:16:24
(#1641)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
kell 1 kis idő?XD 100 rész az nem egy kis idő xD
103 résza D. Gray man, azt 5 nap alatt bekebeleztem téliszünetben, a vánpíszt nyáron elkeztem 170ig letöltöttem majd 15 részt 10 napg néztem és arra jutottam h ez biza 1 rakat ürülék.
a baj csak az h a belőle készült 3 leghíresebb AMV (Sail on, Kaizoku bouken 1-2) baromi nagy fílinget ad és emiatt végig szeretném magam küzdeni a fent említett 100 részen h a többi 300at énis élvezhessem XD
De sztem az a kijelentés h Eichiiro Oda jobban rajzol Ksihinél v Titenél, eléggé erős ^^" dehát legalább írtad h szvsz xD

Huh
csakhogy On is legyen a OPnek sztem még nagyobb hipe kellene itt Hazánkban, ezért alap h Bleachre szavazok

Szerk: Gegew40k 2009-01-08 23:19:59
Oldalak: ... 172 173 174 175 176 177 178 179 180 ... <<>>