Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Hosszú idő után színre lépek..mint mindenki más én is a Bleach mellet kardoskodok,mert szerintem jó történet és van néhány momentuma ami hasonlít az inura csak a Bleach annál még összetettebb story mint az inu. Hát Igen Byakuya forever.XD Lehet hogy a grafikája nem olyan szép de azért elnézhetjük a mangakán aki még elég fiatal és még nem elég kiforrt a stílusa. Kimondottan durvák egyes elemi,ennek hatására meg a különböző stílus jegyekből olykor észrevehető a kifinomultság..De alapjába véve össze van keverve benne az amerikai és a tipikusan japán rajzstílusok,és ettől különleges,hogy nem hagyományos japán..ha nem valami más.
Scott barátunkról csak annyit hogy érdemes legalább az egyik könyvét megvenni- ha érdekel a rajzolás a másodikat, ha nem akkor az elsőt. Garantáltan tágulni fog a ltómeződ tőle, mellesleg poén is szóval 20 manga mellett szerintem lazán befér - ha már más nem is
Mivel jelenleg a Jump-os gondolkodásmóddal vagyok elfoglalva ezért leginkább arra vonatkoznak a megjegyzéseim - nézd el - ennélfogva leginkább a narráció az ami megfog nem az hogy mennyire törekednek az alkotók Leonardo-i pályára.
Ha lehet inkább ne a SJ-ból induljunk ki, az egy ördögi gépezet, ami bedarál mindenkit aki a közelébe kerül, nézd meg Kubo Tite korai stílusát és hasonlítsd össze a mostanival, az elején még egyéni volt, most meg tizenkettő-egy tucat. A SJ-s mangáknál tényleg nem a rajzstílus az elsődleges, a rajzolók inkább visszafelé fejlődnek, a rajzaik egyszerűsödnek, hogy tudják tartani a tempót.
És nekem kicsit úgy tűnt, mintha te picit túlértékelnéd a segédek munkáját, tényleg nélkülözhetetlenek, de csak ahhoz, hogy a mangaka tudja tartani a tempót, egymaga is meg tudna rajzolni mindent (ahogy a kezdő szárnypróbálgatásainál meg is tette), csak nem ennyi idő alatt.
Ami engem illet, én igazán csak azokat a mangakákat tudom nagyra tartani, akik úgy tudnak jó sztorit alkotni, úgy hogy közben a rajzaik is egyediek és már csak a képekért érdemes megvenni a köteteiket (pl. Minekura Kazuya vagy Yuki Kaori). Vagyis nálam 50-50% az a bizonyos arány (bár van alap elvárásom a rajzokat illetően) és sok mangában ez így is működik, csak azok nem az SJ-ben futnak.
Scott McCloud könyvét meg nem olvastam azt a pénzt inkább mangára költöttem.
(no offense...)
Ezzel egyetértek, viszont ez az érv csak nagyon elvintan kapcsolódik az eredeti állításodhoz.
Itt azt mondod, hogy hiába marhajó a rajz, ha a sztori ratyi, akkor nem okés a képregény.
De azt nem támasztod ezzel alá, hogy 75%-25% a történetvezetés és a grafika fontossága egy mangánál. Ezzel az érveddel akár az én 50%-50%-os állításomat is alátámaszthattad volna.
Ja és szerintem ezt a Vitaszobában folytassuk, ne itt.
Nem hallgatlak meg? Hm, érdekes, eddig minden hszed elolvastam és értettem is és reagáltam is rá. Azt hiszem ennél jobban nem lehet meghallgatni.
És megkérdezhetném, hogy miért mondtam "nagy butaságot"?
Nem jött le, mert itt nem erről van szó. Nem menekül. Amúgy neked nem jött le amit akartam mondani, hát itt van még egyszer szájbarágósan:
Elhiszem, hogy az általad említett két képregény esetében el tudnád mondani, hogy ott a történet fontosabb, mint a rajzolás, de én tudnék ez ellen is érvelni egy másik mű segítségével.
Tudod a vita arra való hogy a két ellentétes vélemény megvitatását követően megvilágosodjunk. Annak abszolúte nulla értelme van ha valaki (elvonatkozatptt példa) azt mondja hogy "sejintem alegsebb sín a pijos" erre a másik: "nem is te nagyon buta ember, mert a zsőd".
Remélem a "furcsa" humor mellett lejött azért a mondanivaló.
Van rá példa és ellenpélda is.
Tudod mit? Egyezzünk meg abban, hogy nem általánosítunk.
Mivel jelenleg a Jump-os gondolkodásmóddal vagyok elfoglalva ezért leginkább arra vonatkoznak a megjegyzéseim - nézd el - ennélfogva leginkább a narráció az ami megfog nem az hogy mennyire törekednek az alkotók Leonardo-i pályára.
Quicksilver: továbbra is fenntartom az arányaimat
puszta kíváncsiság; megvetted-e esetleg a Metabárók kasztja vagy a Szörny trilógia első két kötete közül valamelyiket?
---válaszod alapján tudnék érvelniiii...
Mindenkinek kéne:
Bleach
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, shounen
Rendezte: Abe Noriyuki
Eredeti mű: Kubotite
Írta: Koshiba Junya, Mizuno Kazunori, Abe Noriyuki
Karakter dizájn: Kudo Masashi
Zene: Sagisu Shiro
Stúdió: Studio Pierrot
A történet középpontjában Kurosagi Ichigo áll, aki egy "hétköznapi" 15 éves középiskolás tanuló, akinek az eredeti hajszíne narancssárga, és amióta csak az eszét tudja, látja a szellemeket. Persze ez nem csak az ő egyedüli tulajdonsága, mert a családjában szinte mindenki látja, vagy érzékeli őket. De mindközül Ichigo látja őket a legtisztábban, és érzékeli őket. Kiéve az apja (Isshin), mert ő semmilyen formában nem érzékeli a szellemeket. Ezért hihetlenül irigy is fiára. Icihgo idősebbik húga (Karin) igaz látja őket, de csak homályosan. És mindezek ellenére mégsem hisz a szellemekben... ^_^
A bonyodalom ott kezdődik, hogy egy furcsa szellem megjelenik, ami még kicsit sem hasonlít a hagyományos szellemekre. Ezeket "Hollow"-nak hívják, és ők a gonoszok, akik emberi lelkekkel táplálkoznak, hogy enyhítsék fájdalmukat. Nem elég, hogy itt van ez a rém, de még egy titokzatos "szamuráj lány" is feltűnik Ichigo szobájában még aznap este. A lány egy Shinigami, azaz lélekvadász, igazi neve pedig Kuchiki Rukia. Célja az, hogy a Hollow-kat megtisztítsa bűneiktől (azaz a fejüket meg kell semmisíteni), és elküldje őket a Soul Society-be (Lélek Közösség). Ez persze a jámbor szellemekre is igaz, de őket nem kell megtisztíani, nekik csak egy pecsét kell a homlokukra... ^_^
Az igazi baj már csak akkor következik be, mikor a nap elején látott Hollow megtámadja Ichigo családját. A harcban Rukia megsbesül, és hogy megmentse Ichigot, átadja neki az ereje felét. Ami persze nem úgy sül el ahogy kellene. Mert Ichigo tudtán kívül, a Shinigami összes erejét elvette, így az nem tud visszatérni a Lélek Közösségbe.
Ezek után már mindenki elkezdheti kitalálni milyen folytatása van az egésznek. Azaz Ichigo átvállalja ideiglenesen a Shnigami munkát, és közben éli a saját kis életét.
A Bleach nagy előnye, hogy nagyon vicces, és komoly is tud lenne egyszerre. Én legalábbis a mangán és az animén egyaránt nagyon nagyokat tudtam nevetni, a harc jeleneteknél pedig izgultam egész végig, hogy vajon mi lesz ennek a vége. Mert bizony nem mindig egyértelmű. Ezzel azt el is felejthetjük, hogy jön az ellenség, majd főhősünk az utolsó pillanatban mindig győz. Itt bizony Ichigo is sokszor bajban lesz, és csak nagy küzdelmek árán tud majd győzni.
Az animáció a kornak és a mai divatnak teljesen megfelel. Gyors, tiszta, szép és szép színes. A hangokat is csak dícsérni lehet, mert tényleg elsőosztályúak, akárcsak a zene. Minden ritmus, és dal teljesen illett az animében a helyzethez.
A karakterek kidolgozottsága kellően mély, mert minden karakteről minden lényeges dolgot megutudunk az idő folyásával.
Summa-summarum, a Bleach egy nagy esélyekkel induló fiatal sorozat. És nem is hiába! Mivel mindaz aki könnyed és vicces, vagy kicsit komolyabb és akciódús szórakozásra vágyik, megtalálja a számítását a Bleach-ben.
A többségnek Bleach kell.