Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Szerkesztői blog >>
Tárgyalás japánokkal 1.
Kapcsolódó tartalom: Tárgyalás japánokkal 1.
beküldve: 2010-09-28 23:05:56
(#54) Nekem annyi kérdésem(im) lenne a szerkesztőséghez, hogy jobban megye a piac most mindt 3éve, illetve elég bevétel van-e nem fog-e becsődölni az üzlet? És hogy minden mangánál megkell egyezni ugyebár japánnal. Ők döntik el hogy engedélyezike vagy sem? És ez mitől függ?
Előre is köszönöm, remélem sok sikeres kiadásaitok lesznek még Igaz még csak fél éve ismerem ezt a kiadót illetve a manga, anime iránti szeretetem is akkor alakult ki, de az biztos hogy a kiadásaitokból nagy mennyiségeket befogok gyűjteni pl: Naruto, Death Note, Árnybíró és várom az új bejelentéseket is
Előre is köszönöm, remélem sok sikeres kiadásaitok lesznek még Igaz még csak fél éve ismerem ezt a kiadót illetve a manga, anime iránti szeretetem is akkor alakult ki, de az biztos hogy a kiadásaitokból nagy mennyiségeket befogok gyűjteni pl: Naruto, Death Note, Árnybíró és várom az új bejelentéseket is
Ez érdekes kérdés. Vajon máshogy állnak-é hozzá a semmiből felbukkanó kiadókhoz egy szinte nem létező piacon mint már több komoly címet felmutató kiadókhoz egy fellendülő(?) piacon
Laissez faire, laissez passer.
beküldve: 2008-10-04 21:01:03
(#52) Most olvastam ezt a kis cikket, pontosabban most vettem észre ^^'
Meg szeretném kérdezni, hogy most is még ilyen a helyzet, mint ahogy az írásban szerepel (nehezen adják oda a címeket) , vagy azért már sok tekintetben változott a helyzet?
Meg szeretném kérdezni, hogy most is még ilyen a helyzet, mint ahogy az írásban szerepel (nehezen adják oda a címeket) , vagy azért már sok tekintetben változott a helyzet?
Tulajdonképpen a szó szerinti fordítás ritkán vezet kielégítő eredményre. Az értelem szerinti... na az a fordítás
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: Moderátor 2010-10-05 11:26:52
beküldve: 2007-12-07 21:49:05
(#50) Olvass ezügyben pl a Naruto topicjában, ott remélhetőleg mindent megértesz és eltűnnek ezek a bemutatós smájlik...
am hidd el itt is tudják h ez lenne a szó szerinti fordítás
de nem mindig az a legjobb
am hidd el itt is tudják h ez lenne a szó szerinti fordítás
de nem mindig az a legjobb
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2007-12-07 21:38:51
(#49) **** Moderálva. Olvass vissza. Nem elírás, ez a fordítás. - Admin ****
Paszternák Dani
Szerk: Admin 2007-12-09 14:36:13
beküldve: 2007-06-29 21:55:50
(#48) Én is a fanyalgók közt voltam, amikor megláttam a nem-is-vagyok-manga-de-úgy-néz ek-ki köteteket, de elolvasva a szerkesztői bejegyzést, mindent visszaszívok. Az Árnybíró nagyon ott van, az Alexandrában ott virított a slágerpolcon az ötödik helyen az ifjúsági könyvek között... király! A külön mangapolc is eléggé kifosztott állapotban volt. És amiért idenéztem hozzátok: gratulálok a Narutóhoz, isteni lett a fordítás! Ismerve a tárgyalás előzményeit, ezer köszönet a kitartásért *hajlong, hajlong*! Nagyon várom a többit!
És még valami: én is a kevés, de minőségi cuccok pártján vagyok. Nagyon jól csináljátok!
És még valami: én is a kevés, de minőségi cuccok pártján vagyok. Nagyon jól csináljátok!
Szerk: Baoko 2007-06-29 21:58:39
[QUOTE]
Nem tudom, nekem úgy jött le, hogy Kazuya a magyarul kiadott mangákról beszélt. A magyarul kiadott Tokyopopos mangák pedig kivétel nélkül mind OEL mangák. Vagyis a minősítés csakis a Tokyopop saját gyártású mangáira vonatkozott.
Nem tudom, nekem úgy jött le, hogy Kazuya a magyarul kiadott mangákról beszélt. A magyarul kiadott Tokyopopos mangák pedig kivétel nélkül mind OEL mangák. Vagyis a minősítés csakis a Tokyopop saját gyártású mangáira vonatkozott.
Oks.Ha a magyarul kiadott cuccokról van szó, akkor lehet hogy félreértettem. Mellesleg azok mangák nekem se túl szimpatikusak...
"All things change. Rocks to sand,men to corpses. Let me show you."
Na látod, ez egy jó kérdés....A Bebop tuti hogy licenszelt.Ez olyan kérdés mint hogy mi számít Mangafanos mangának. Ugyanis mindegyik licenszelt. Tehát ha csak a saját gondozású kiadványokat vesszük figyelembe akkor nem foglalok állást ilyen határozottan. A Princess Ai-t itthon a Fumax adja ki. Akkor az most milyen mangának számít?
Ha valaki nagyon vágja a kiadós témát, nyugodtan felhomályosíthat...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Aha. Szóval Princess ai komoly, és mondjuk egy Cowboy Bebop nevetséges. Szerintem nyiss ki egy Tokyopop mangát, és nézd meg a címeket amiket felsorolnak. Szerintem ez egy megalapozatlan kijelentés volt részedről...
Javítsatok ki, ha tévednék, de tudtommal a Cowboy Bebop nem Tokyopop manga. A Tokyopop csak licenszelte és kiadta angolul, de az eredeti kiadó japán.
Na látod, ez egy jó kérdés....A Bebop tuti hogy licenszelt.Ez olyan kérdés mint hogy mi számít Mangafanos mangának. Ugyanis mindegyik licenszelt. Tehát ha csak a saját gondozású kiadványokat vesszük figyelembe akkor nem foglalok állást ilyen határozottan. A Princess Ai-t itthon a Fumax adja ki. Akkor az most milyen mangának számít?
"All things change. Rocks to sand,men to corpses. Let me show you."
a másik dolog meg az hogy a gagyit mindig jobban nyomják, kevesebb munkával több pénz ugye.
Ezt hogy érted? A "gagyit" könnyebb lefordítani? Vagy a nyomda ránéz, és azt mondja, hogy hát, ennek rondák a rajzai, látszik rajta, hogy nem japán vagy koreai csinálta, megcsináljuk olcsóbban is?
a kiadás jogait tuti olcsóbban megkapták+biztos nem kellett két évig tárgyalni hoqy meglegyen, és a fordítás is biztos zökkenőmentesebb angolról mint japánról
Aha. Szóval Princess ai komoly, és mondjuk egy Cowboy Bebop nevetséges. Szerintem nyiss ki egy Tokyopop mangát, és nézd meg a címeket amiket felsorolnak. Szerintem ez egy megalapozatlan kijelentés volt részedről...
Javítsatok ki, ha tévednék, de tudtommal a Cowboy Bebop nem Tokyopop manga. A Tokyopop csak licenszelte és kiadta angolul, de az eredeti kiadó japán.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2007-06-18 08:51:55
(#42) Szerintem jó, hogy sokféle/többféle termék jelen van a piacon. Mindenki megtalálhatja az izlésének megfelelőt!
"Képregény=képsorokból álló művészet"
a másik dolog meg az hogy a gagyit mindig jobban nyomják, kevesebb munkával több pénz ugye.
Ezt hogy érted? A "gagyit" könnyebb lefordítani? Vagy a nyomda ránéz, és azt mondja, hogy hát, ennek rondák a rajzai, látszik rajta, hogy nem japán vagy koreai csinálta, megcsináljuk olcsóbban is?
Ez szerintem megint egy olyan dolog, ami értelmetlen, meddő vitához vezet. Majd mindenki kiválogatja magának, hogy melyik tetszik neki. A tokyopopnak is vannak elég erős húzócímei, amiket japánok csináltak, és a japán mangák között is vannak igencsak gyengék, legalábbis olyanok, amik nekem személy szerint nem tetszenek. Ez viszont nem zárja ki, hogy valakinek hatalmas kedvence lehessen.
Annak örüljünk, hogy vannak kiadók, akik felvállalják, hogy hazánkban is adnak ki ilyesmit.
Annak örüljünk, hogy vannak kiadók, akik felvállalják, hogy hazánkban is adnak ki ilyesmit.
a japán mangákkal kapcsolatban (is) igazad van, én inkább általánosítani próbáltam. a másik dolog meg az hogy a gagyit mindig jobban nyomják, kevesebb munkával több pénz ugye. így fordulhat elő hogy globalmagát kapsz az utolsó vidéki tescoban is ! de egy árnybírót nem. a fiatalabb korosztályra simán rá lehet sózni(tisztelet a kivételnek) a tsubasa kapitány színvonalú cuccokat (ami meg japán, tehát ellen mondok magamnak, de legalább nem akarják kiadni)