Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
MONDO magazin
Kapcsolódó tartalom: MONDO magazin
beküldve: 2008-06-24 11:47:04
(#546) Még nem olvastam el végig a júniusi számot, de eddig egész jónak tűnik. A Death Note cikkről: más cikkeknél feltűnő ábra vehető észre SPOILERVESZÉLY! felirattal. Ennél nincs. Pedig nagyon elkél egy. (Kizárólag azok olvassák, akik ismerik a történetet a végéig.)
1. Ha jól emlékszem, említik, hogy Light megőrül.
2. Nem kevésbé burkolt utalást tesznek arra, hogy a sorozat befejezésében Light hal meg vagy az ellenlábasai. Tehát csak az egyik fél hal meg. Sokunk fejében biztosan megfordult egy olyan befejezés, amiben mindkét harcos fél életét veszti. Ez kilőve az újoncok számára, akik elolvasták figyelmesen az írást.
3. Említik, hogy Light majdnem megölte a húgát. Ezen még figyelmetlenül is megakad az ember szeme.
4. Lightról és L-ről is kiderülnek olyan információk, amik nem kellenének. Szerintem sokkal jobb megtapasztalni L különcködédét animében vagy mangában, minthogy leírják.
2. Nem kevésbé burkolt utalást tesznek arra, hogy a sorozat befejezésében Light hal meg vagy az ellenlábasai. Tehát csak az egyik fél hal meg. Sokunk fejében biztosan megfordult egy olyan befejezés, amiben mindkét harcos fél életét veszti. Ez kilőve az újoncok számára, akik elolvasták figyelmesen az írást.
3. Említik, hogy Light majdnem megölte a húgát. Ezen még figyelmetlenül is megakad az ember szeme.
4. Lightról és L-ről is kiderülnek olyan információk, amik nem kellenének. Szerintem sokkal jobb megtapasztalni L különcködédét animében vagy mangában, minthogy leírják.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-06-24 11:47:46
beküldve: 2008-06-21 19:23:17
(#545) Most nemrég pakolásztam a polcomon egy kicsit, és a kezembe került a MONDO első száma. Olvasgattam egy kicsit, majd elfilóztam azon , hogy mennyit változott a magazin az elmúlt időben. Félelmetes :P Egyre jobb cikkek, egyre jobb tartalom^.^
Minden egyre jobb^.^ A Death Note cikk nekem is nagyon teccett
Nah jó, a viccet félretéve még régi előfizetőknek járt egy kitűző. Mindenhová magammal viszem^.^ A kis piros útitáskámon van^^ Nemrég egyedül utaztam a vonaton B.csabáról hazafele, és odajött hozzám egy kb. velem egyidős lány. Megkérdezte, hogy én is az olvasója vagyok-e a MONDOnak^^
- Hát persze...-mondom :) És ekkor egy végtelenségig tartó beszélgetés vette kezdetét És ezt is a MONDO-nak köszönhetem^.^ Kööszi Mondoooooooo!!!
Minden egyre jobb^.^ A Death Note cikk nekem is nagyon teccett
Helyesíráss Powaa... Kis off, bocsi a helyesírásért, nézzétek el..Egy olyan emberrel van dolgotok, aki helyesírási hibákkal is beszél...
Nah jó, a viccet félretéve még régi előfizetőknek járt egy kitűző. Mindenhová magammal viszem^.^ A kis piros útitáskámon van^^ Nemrég egyedül utaztam a vonaton B.csabáról hazafele, és odajött hozzám egy kb. velem egyidős lány. Megkérdezte, hogy én is az olvasója vagyok-e a MONDOnak^^
- Hát persze...-mondom :) És ekkor egy végtelenségig tartó beszélgetés vette kezdetét És ezt is a MONDO-nak köszönhetem^.^ Kööszi Mondoooooooo!!!
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
Amúgy a kedvenc mondataim a magazinból (mind a DN cikkből van):
-Kasza? Haggyá' má' van füzetem!
-"Itt írja alá kérem"-Light rovat
Igen, azok nagyon jók voltak
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-06-19 13:23:31
(#543) A júniusi szám nagyon-nagyon jó lett!
Engem érdekel a koreai kultúra és imádom a manhwákat, így ezer köszönet a koreai blokkért
Engem érdekel a koreai kultúra és imádom a manhwákat, így ezer köszönet a koreai blokkért
Fogd fel tenyeredben a végtelent,s egy percben élj évezredet
Szerk: Hiyumi 2008-06-19 13:25:40
beküldve: 2008-06-17 10:25:43
(#542) Na igen a japán nyelvtanulós cikk... Azért leeshetne egyeseknek hogy direkt az áprilisi Mondóba volt beletéve, hisz az egész egy vicc. Ráadásul teljesen felesleges 2 Mondo Levrov-ját teletenni a cikk leszúrásával kapcsolatos levéllel.
XD
A Mondo mappa nagyon jól néz ki, már sajnálom hogy csak negyedévre fizettem elő *utálja saját magát*
Engem a zenei és filmes cikkek hagynak hidegen minden számban, a Japán eggyütteseket nem ismerem, a filmek meg egyszerűen...nem is tudom valahogy nem visz rá a lélek hogy elolvassam , de majd egyszer lehet hogy elolvasom.
A figura jól nézett ki csak kár hogy az annyira jól sikerült csizmáról nem volt kép ezt hiányoltam.
A többi cikk amiről nem írtam nagyon jó lett gratula az íróknak.
Csak így tovább MONDO.
XD
A Mondo mappa nagyon jól néz ki, már sajnálom hogy csak negyedévre fizettem elő *utálja saját magát*
Engem a zenei és filmes cikkek hagynak hidegen minden számban, a Japán eggyütteseket nem ismerem, a filmek meg egyszerűen...nem is tudom valahogy nem visz rá a lélek hogy elolvassam , de majd egyszer lehet hogy elolvasom.
A figura jól nézett ki csak kár hogy az annyira jól sikerült csizmáról nem volt kép ezt hiányoltam.
A többi cikk amiről nem írtam nagyon jó lett gratula az íróknak.
Csak így tovább MONDO.
Japánban bolyongó otaku árnyék.Fanatizmusoddal kíváncsiságot és rajongást okozol.Animékben elmerült MANGAFAN lélek, kiváncsi vagy milyen a Mondo magazin??
Szerk: stefyy 2008-06-17 10:26:48
beküldve: 2008-06-15 17:35:12
(#541) Egyetértek alisterrel, már sokszor nekem kínos, hogy egyeseknek még annak ellenére sem esik le a dolog, hogy már vagy tízezerszer oda-vissza lett tisztázva, hogy az egész cikk csak poén. Kínos, két hónap alatt még nem sikerült felfogni... Gondolom nyitott szemmel járnak a világban.
Júniusi számhoz: egész jó, bár egy ideje már az animés cikkek hagynak a legjobban hidegen az újságban. Digimon... nem érdekelt
Tsubasa kapitány: elolvastam, de ez sem kedvenc, Kálovics Dalma cikkei egyébként mindig nagyon jók. A Tsubasás is jóra sikerült, nagyon sok dolgot sikerült megtudni belőle.
Egyedül a H&C cikknek örültem anime téren, ez is korrekt lett, bár vannak furcsa mondatok benne: pl.: Takemotoval kapcsolatban: "... mindenkinek vannak olyan képességei, amelyek csak neki adattak meg," Helyesebb lett volna: pl. "Mindenkinek vannak egyéni/egyedi képességei." Így egy kicsit nyakatekert volt a megfogalmazás, ráadásul nem is egyértelmű.
DN manga: igazából gondolkodom a megvételén, miután az anime az évszázad csalódása volt számomra, a cikk nem nagyon győzött meg.
Pucca: ennek is örültem, mert szeretem ezt a rajzfilmet, de elég rövidke volt a cikk.
Koreából nekem kicsit nagyon ( ) sok volt ebben a számban, bár erre számítani lehetett, a töris résznek mondjuk örültem.
Ennyit talán a júniusi számról. Nem rossz, de volt máér jobb is...
Júniusi számhoz: egész jó, bár egy ideje már az animés cikkek hagynak a legjobban hidegen az újságban. Digimon... nem érdekelt
Tsubasa kapitány: elolvastam, de ez sem kedvenc, Kálovics Dalma cikkei egyébként mindig nagyon jók. A Tsubasás is jóra sikerült, nagyon sok dolgot sikerült megtudni belőle.
Egyedül a H&C cikknek örültem anime téren, ez is korrekt lett, bár vannak furcsa mondatok benne: pl.: Takemotoval kapcsolatban: "... mindenkinek vannak olyan képességei, amelyek csak neki adattak meg," Helyesebb lett volna: pl. "Mindenkinek vannak egyéni/egyedi képességei." Így egy kicsit nyakatekert volt a megfogalmazás, ráadásul nem is egyértelmű.
DN manga: igazából gondolkodom a megvételén, miután az anime az évszázad csalódása volt számomra, a cikk nem nagyon győzött meg.
Pucca: ennek is örültem, mert szeretem ezt a rajzfilmet, de elég rövidke volt a cikk.
Koreából nekem kicsit nagyon ( ) sok volt ebben a számban, bár erre számítani lehetett, a töris résznek mondjuk örültem.
Ennyit talán a júniusi számról. Nem rossz, de volt máér jobb is...
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Gyerekek! A szövegről üvölt, hogy egy poén. Messziről, félhomályban, ellenszélbe se lehet komolynak nézni
Ismét ,,Alister kissé kioktató jellegű humorral megtűzdelt mondatai" című rovatunkból olvashattak. Én jót röhögtem rajta.
beküldve: 2008-06-15 15:03:25
(#539) Abszolút nem értem a rinyát, amit a levelezési rovatban levágnak egyesek a (Ne) Tanuljunk japánul című, az áprilisi számban megjelent cikk kapcsán rendeznek. Oké, előfordulhat, hogy valóban kivételes értelmi képességeket kíván az irónia érzékelése, na de ennyire??? Már nem azért a húsz fillérért, de akinek nem támadnak kételyei a szöveg komolyságával kapcsolatban legkésőbb a második bekezdés végére... nos, nem a szellem embere, na (az apokalipszis szó jelentésével pölö biztosan nincs tisztában).
Gyerekek! A szövegről üvölt, hogy egy poén. Messziről, félhomályban, ellenszélbe se lehet komolynak nézni - illetve mégis, hiszen sokaknak sikerült. Egy fake, egy kacsa, egy ál-cikk: tulajdonképpen minden ismerősöm, aki olvasta (van közöttük japán szakos is) jót röhögött rajta. Ebben előítéletet látni... Nem kényelmetlen nyáron az a vaskalap?
Gyerekek! A szövegről üvölt, hogy egy poén. Messziről, félhomályban, ellenszélbe se lehet komolynak nézni - illetve mégis, hiszen sokaknak sikerült. Egy fake, egy kacsa, egy ál-cikk: tulajdonképpen minden ismerősöm, aki olvasta (van közöttük japán szakos is) jót röhögött rajta. Ebben előítéletet látni... Nem kényelmetlen nyáron az a vaskalap?
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
én is azt hittem hogy DN lesz benne,már a NANA is megvan szal nem olvasom el újra a mangát,ráadásul nem is Komatsu Nana-val kezdték,szal nem nagyon értem
Szerintem azért azzal kezdték, mert ha nekem csak az egyik fejezetet mutatnák meg, és az alapján kellett volna döntenem, hogy megvegyem-e a NANA-t, akkor nagyobb esélyt látok a megvételre, ha Oosaki Nana fejezetét látom. Röviden: sokkall jobb a 2. fejezet, mint az 1.
Persze nem volt az újságosnál...
NANa van a mangamellékletben? Nem Death Note? Akkor nem veszem meg...
Ennyire előre belerakni DN részletet? Az még majdnem egy hónap. Csak olyan mangákból raknak be részletet, ami már kijött magyarul.
Én újságosnál vettem meg a Mondo-t, de alig olvastam belőle. Ráér. Szerintem jó ötlet a Death Note manga, valamint a töménytelen mennyiségű Korea-cikkek.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-06-15 14:41:46
én is azt hittem hogy DN lesz benne,már a NANA is megvan szal nem olvasom el újra a mangát,ráadásul nem is Komatsu Nana-val kezdték,szal nem nagyon értem
amúgy sztem vedd meg megéri tök jók benne a cikkek!!
érdemes sztem megvenned.
Nem veszem meg, mert osztálytársam mindig veszi és ha elkérem kölcsönadja.
Meg most nincs annyi felesleges pénzem, kell hétvégére, hogy vegyek 2 mangát így nyári kezdésnek
És igen!!!!!!!!! Napra pontosan megérkezett a postával *ujjong* . Egyszerűen imádom.
A posztert már nem annyira de az nem számít, több hely lessz a falamon egy másik poszternek . a mangamellékleten NANA!
Ja és a matyó mangalány tényleg népviseletben van .
A posztert már nem annyira de az nem számít, több hely lessz a falamon egy másik poszternek . a mangamellékleten NANA!
Végtére is azt mondtam a postával jött meg mert előfizus vagyok nem azt hogy az újságosnál van .De az is lehet hogy csak elkapkodták mert a MONDO oldalán is volt aki megvette, így lehet csak te késted le *ne legyen igazam, és sikerüljön megvenni*
Hát igen nem death note van benne de 4 oldalt szenteltek neki (képekkel) a magazinba.
Szerintem azért nem DN mert még csak most megy a nyomdába a NANA pedig már megjelent, de ezt csak az illetékesek tudják.
Japánban bolyongó otaku árnyék.Fanatizmusoddal kíváncsiságot és rajongást okozol.Animékben elmerült MANGAFAN lélek, kiváncsi vagy milyen a Mondo magazin??
Szerk: stefyy 2008-06-11 21:50:15
És igen!!!!!!!!! Napra pontosan megérkezett a postával *ujjong* . Egyszerűen imádom.
amúgy sztem vedd meg megéri tök jók benne a cikkek!!
érdemes sztem megvenned.
Nem értem a digimon 02-ővel mi bajotok..szerintem nagyon jó!
Szerintem az első évadd jobb volt...
Jéééééééééééé ez narancsos!