Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
MONDO magazin
Kapcsolódó tartalom: MONDO magazin
beküldve: 2008-02-09 18:24:27
(#336) Valaki volt már olyan szerencsés, hogy nyert a giveaway-jel? Netalántán kétszer? Csak hogy tudjam, csak én nem nyertem még semmit, vagy vannak bajtársaim is.
beküldve: 2008-02-08 20:44:22
(#335) Bedobta a postás
Éjjel elolvasom
Éjjel elolvasom
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Akkor most meg kell tanulni franciául?
bibibííííí!!én már tok..hihi..de jó nkem!!!
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
Ultimatív megoldás: egy hatalmas mangapályázat, melynek nyertese, egy tehetséges magyar rajzoló havonta közölheti újabb fejezeteit a Mondo belső fekete-fehér oldalain. Na?
Ez nagyon jó ötlet. Nekem nagyon bejön.
Ultimatív megoldás: egy hatalmas mangapályázat, melynek nyertese, egy tehetséges magyar rajzoló havonta közölheti újabb fejezeteit a Mondo belső fekete-fehér oldalain. Na?
Nem is rossz ötlet Bár igaz, szerintem még nincs hozzá megfelelő mennyiségő pénzügyi keret. Majd valamikor a közel(vagy távoli, lol)jövőben. De tényleg nem rossz ötlet.
Jut eszembe, a keleti országok után a franciák vannak benne legjobban a mangaiparban, nem pedig usáék. Franciában olyan havi magazin van, ami egy enciklopédi magasságával vetekszik, és nem is túl vékonyka. Igaz ahogy átlapozgattam, mintha csak ismertetők lettek volna benne, de azok gyönyörűen, mind kétoldalas, kiváló minőségő screenshotokkal. Nem mellesleg, a franciák már úgy előrehaladtak, hogy Coyote szintű noname oneshot hentaiokat vesznek (speciel a Coyote-ot eddig csak a franciák vették meg). Ez azért szép.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Mikor lesz nálunk Shounen Jump szintű újság...óó. Az itthoni hungakák ebben közölnék havonta kijövő új hunga fejezeteiket. Milyen szép is lenne :"
Pont ezen gondolkoztam a múltkori mondós Naruto inzert kapcsán... Egy Shonen Jump szerű magazinnak esélye sincs nálunk -- Japánban ugye okés hogy van (pár milliós cirkulációval, hát igen, fut a szekér ), az Egyesült Államok-beli SJ épp' hogy csak eléldegél (bár mostanra már sikeresnek mondható), de a világ többi részén már volt pár próbálkozá, ami bukással végződött (léteztek SJ-utánzatok/liszenszek Nyugat-Európában, de még a miénkhez képest érettebb/komolyabb piac sem tudta fenntartani őket.)
Nem egészen, bármelyik csatorna megveheti. Csak legyen magyar (vagy valami errefele érvényes) jogtulajdonosa.
A másik mődszer, ami működik is már a lapnál, hogy függetlenül kérjenek engedélyt cikkek közlésére. De ez egy lassabb folyamat, indulóban.
Hidd el, a cikkírók imádnák ha bérmiről írhatnának, sok képpel és manga-oldal mintákkal, szabadon. De sajnos nem lehet abból kell kihozni a maximumot ami a rendelkezésre áll.
Ez pedig szerintem kifejezetten jól megy a lapnak.
A másik mődszer, ami működik is már a lapnál, hogy függetlenül kérjenek engedélyt cikkek közlésére. De ez egy lassabb folyamat, indulóban.
Hidd el, a cikkírók imádnák ha bérmiről írhatnának, sok képpel és manga-oldal mintákkal, szabadon. De sajnos nem lehet abból kell kihozni a maximumot ami a rendelkezésre áll.
hogy lett a statusod Régi arc? Nem jöttél fel, és elfelejtettek?
Nem egészen, bármelyik csatorna megveheti. Csak legyen magyar (vagy valami errefele érvényes) jogtulajdonosa.
Jójó, én sem véresen komolyan értettem az ánimekszet. Csak épp ez volt kézenfekvő. :]
Mikor lesz nálunk Shounen Jump szintű újság...óó. Az itthoni hungakák ebben közölnék havonta kijövő új hunga fejezeteiket. Milyen szép is lenne :"
Óó, hogy Mangafanékat így kötik a japánok? Világos. Akkor már csak azt kell megvárni, hogy ánimekszék megvegyék a Hellsinget *lol*
Óó, hogy Mangafanékat így kötik a japánok? Világos. Akkor már csak azt kell megvárni, hogy ánimekszék megvegyék a Hellsinget *lol*
Más az oka. A Mondo csak olyan animét/mangát mutat be részletesebben, aminek van magyar forgalmazója, sugározzák nálunk stb. Azért, mert címlaphoz/poszterhez/sok oldalas cikkhez kell sok-sok szép nagy felbontású kép, és ezeket a mangakiadóktól vagy az Animaxtól könnyebben meg tudják szerezni hivatalosan. Netről akárhonnan szedett képet nem lehet csak úgy leközölni. A magazin szerkesztője azt írta, hogy ha összevissza gátlástalanul "lopott" képekkel dolgoznának, a japánok egyszerűen nem állnának szóba velük. Korrekt hozzáállás, én teljes mértékben megértem. És van alternatíva is, az általad említett AnimeStars, ami egy (korlátaihoz képest) jó fanzin, minden olyannal, aminek a Mondóból ki kellett maradni.
Óh, köszönöm szépen. Csak manga? Nem baj, jobb az.
Riku: igen ez az egészben a szomorú. Mondonak csak úgy éri meg, ha valami nagyon közkedvelt, Magyarországon is sugárzott animét mutatnak be tüzetesebben, és azt rakják címlapra. Magyarul amit a mai fiatalabb "animés társadalom" is jól ismer. Én speciel eddig csak egy darab AnimeStarsot vettem, azt is csak a Hellsing miatt.
Riku: igen ez az egészben a szomorú. Mondonak csak úgy éri meg, ha valami nagyon közkedvelt, Magyarországon is sugárzott animét mutatnak be tüzetesebben, és azt rakják címlapra. Magyarul amit a mai fiatalabb "animés társadalom" is jól ismer. Én speciel eddig csak egy darab AnimeStarsot vettem, azt is csak a Hellsing miatt.
Most direkt neked megnéztem, a szeptemberi számban (07/05) volt egy oldal a mangáról, csak szöveg, semmi kép, eléggé korrekt cikk.
beküldve: 2008-02-08 13:39:37
(#322) Ha kiadnák a Hellsinget mangában, vagy sugároznák az Animax-en, akkor legalább 6-8 oldalas cikket írnának róla. Tele képekkel. De mivel ez nem történt meg, csak 1 oldal jutott neki.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-02-08 13:40:06