Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Higurashi no Naku Koro ni
Ilyen elmebetegség egy kis bizalommegbomlás miatt?
Igen.
Tehát, az eddig is feltűnt, hogy kapcsolatban vannak, mivel még mondta is...de akkor Takano-san állítása volt helytelen, vagy most mi történt? O.o
Bizony, Takano szavait alaposan meg kell rostálni, mert ügyes manipulátor. Főleg amikor felajánlja a "naplóját" elolvasásra egy másik szereplőnek.
Azért nem túl reális megőrülni ettől...
Ühüüm, pedig úgy örültem az egész biológiai magyarázatnak Annyira jó volt végre világosan látni a dolgokat, aztán kezdődött előről
Szerk.: te is manga.hu-s vagy, ez szinte holtbiztos...ott is van Higurashi topic?
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-06-11 19:16:55
Igen.
Tehát, az eddig is feltűnt, hogy kapcsolatban vannak, mivel még mondta is...de akkor Takano-san állítása volt helytelen, vagy most mi történt? O.o
Bizony, Takano szavait alaposan meg kell rostálni, mert ügyes manipulátor. Főleg amikor felajánlja a "naplóját" elolvasásra egy másik szereplőnek.
ぴぴるぴるぴるぴぴるぴ
1. A férgek nem voltak igaziak. Amit látni kell, hogy a falu csak addig normális amíg a lakói megbíznak egymásban. Ha a bizalom megbomlik és gyanakvóvá/paranoiássá kezd válni valaki ott akkor kijön rajta egyfajta elmebetegség.
A másik, azok a férgek mitől jöttek ki kicsi Rena és Tomitake nyakán? Elvégre most nem hagyták el a várost... Ja, és ha Oyashiro-sama nem volt isten, akkor hogy lehet az, hogy Rika-chan az ő reinkarnációja? O.o
1. A férgek nem voltak igaziak. Amit látni kell, hogy a falu csak addig normális amíg a lakói megbíznak egymásban. Ha a bizalom megbomlik és gyanakvóvá/paranoiássá kezd válni valaki ott akkor kijön rajta egyfajta elmebetegség. Amelynek a tünetei a különböző hallucinációk (ld. például a sütit amibe Keiichi tűt képzelt, vagy a kígyószemek), a Oyashiro-sama lépéshangjai amiket más nem hall na és persze az ön- és közveszélyesség. Magyarul a férgek is a hallucinációk közé tartoznak.
2. Rika és Oyashiro-sama kapcsolatát meg fogja magyarázni részletesen a második sorozat. DE annak már az első szezonból le kellett jönnie, hogy Rika valóban kapcsolatban van vele. Egyszer azt is kijelentette, hogy Oyashiro-sama egy kedves és törődő isten aki senkinek nem tudna ártani.
A második sorozatból ki fog derülni, hogy igazat mondott.
ぴぴるぴるぴるぴぴるぴ
beküldve: 2007-06-05 22:50:54
(#15) Mert a fém baseball-ütőnek sok esélye van egy hentesbárd ellen...
És hol maradt a "mindent elmagyarázunk, és nem tépjük tovább az agyad" rész?
Az oké, hogy pár fejezet olyan volt mint egy videojáték...ugyanaz a történet csak más karaktrerrel végigjátszva. Ez oké. De még mindig van valami ami hibádzik, ezt persze el is mondja a kedves narrátor néni a végén, és tudom hogy jön a 2. széria, ezzel is tisztában vagyok.
Bár lehet hogy így írás közben leesett...a "videojáték-szerű" részek az alapok. Ezen kívül vannak még azok a háttérinfós részek, amikből ki kell gyűjteni az infókat.
Nade, amit homály fed kis agyacskámban: az a szájönsz-fiksön szerű beütés, a "megöltem egy másik világban a barátaim" kijelentés direkt lett ilyen űbergagyi? Elvégre ha ez igaz lenne akkor arra miért nem emlékszik, hogy ő is meghalt? A másik, azok a férgek mitől jöttek ki kicsi Rena és Tomitake nyakán? Elvégre most nem hagyták el a várost...sejtem, hogy csak a figyelmetlenségemmel van a hiba, ezt elismerem, de ebben a pillanatban fejeztem be a sorozatot, még nem volt időm feldolgozni. Ja, és ha Oyashiro-sama nem volt isten, akkor hogy lehet az, hogy Rika-chan az ő reinkarnációja? O.o
Plusz még ezernyi hasonló kérdés, lehet újra meg kéne néznem...
És hol maradt a "mindent elmagyarázunk, és nem tépjük tovább az agyad" rész?
Az oké, hogy pár fejezet olyan volt mint egy videojáték...ugyanaz a történet csak más karaktrerrel végigjátszva. Ez oké. De még mindig van valami ami hibádzik, ezt persze el is mondja a kedves narrátor néni a végén, és tudom hogy jön a 2. széria, ezzel is tisztában vagyok.
Bár lehet hogy így írás közben leesett...a "videojáték-szerű" részek az alapok. Ezen kívül vannak még azok a háttérinfós részek, amikből ki kell gyűjteni az infókat.
Nade, amit homály fed kis agyacskámban: az a szájönsz-fiksön szerű beütés, a "megöltem egy másik világban a barátaim" kijelentés direkt lett ilyen űbergagyi? Elvégre ha ez igaz lenne akkor arra miért nem emlékszik, hogy ő is meghalt? A másik, azok a férgek mitől jöttek ki kicsi Rena és Tomitake nyakán? Elvégre most nem hagyták el a várost...sejtem, hogy csak a figyelmetlenségemmel van a hiba, ezt elismerem, de ebben a pillanatban fejeztem be a sorozatot, még nem volt időm feldolgozni. Ja, és ha Oyashiro-sama nem volt isten, akkor hogy lehet az, hogy Rika-chan az ő reinkarnációja? O.o
Plusz még ezernyi hasonló kérdés, lehet újra meg kéne néznem...
Nem is rossz ötlet, először a körmüket, utána megkopasztott ujjaikba szögeket majd a beleik, de vigyázva, nehogy meghaljanak közben
Vuáh, nem értem 18. rész és nem értem hogy mit kell összerakni mivel, és mit nem, áááh . Hát akkor most mégegyszer...van az alptörténet, a főszála a dolgoknak, vagyis Oyashiro-sama átkai 5 éve teljesülgetnek, és jön egy új srác a városba. Nahát ebből indulunk ki, és mindig minden emberkéről kiderül valami, de az mindegyik verzióra igaz vagy nem? Pusztulok lassacsakán
Vuáh, nem értem 18. rész és nem értem hogy mit kell összerakni mivel, és mit nem, áááh . Hát akkor most mégegyszer...van az alptörténet, a főszála a dolgoknak, vagyis Oyashiro-sama átkai 5 éve teljesülgetnek, és jön egy új srác a városba. Nahát ebből indulunk ki, és mindig minden emberkéről kiderül valami, de az mindegyik verzióra igaz vagy nem? Pusztulok lassacsakán
Szerk: Hanon 2007-06-05 18:31:02
De én teljesen úgy fogtam fel, hogy ennek az animének a lényege az, hogy mennyire vagyunk okosak
Higurashi no Naku Koro ni Kai bad ending: Hanon elutazik Japánba és legyilkolja a stábot, kezdve a rendezővel.
De én teljesen úgy fogtam fel, hogy ennek az an imének a lényege az, hogy mennyire vagyunk okosak, vagyis mennyire tudjuk összekapcsolni a dolgokat. Ez a gondolat még dominánsabbá vált mikor elkezdődött a 2. fejezet és láttam, hogy visszamennek az időben a Watanagashi fesztivál elé. És persze mikor jött a szőke csaj tökéletesen összezavarodtam, aztán a legvégén - talán a halálra rémüléstől - hirtelen megvilágosodtam
Valahol a fórumon írtam már, hogy egy visual novel alapján készült az egész sztori. Tehát ha a játékot vesszük alapul, ott különböző végződések lehetségesek, és egy végződés felold egy másik végződést. Pl.: true ending => bad ending => individual ending stb. Kicsit ennek a mintájára készült ez az anime. Minden chapterben kb. ugyanazok a szereplők (természetesen nem mindig), de a sztori kicsit, vagy nagyon más. Máshol kezdődik, vagy végződik stb. Alapvetően egy sztori, sok szemszögből. Ha valaki játszott már a TYPE-MOON játékaival (Tsukihime, Fate/stay night) az sejtheti miről beszélek.
Azt hiszem itt a 10. résznél előről kell kezdenem...eddig végig úgy tekintettem rá, hogy az összefüggéseket kell keresni a különböző fejezetek között, hogy ezzel minden hiányzó részt helyrerakjak, de most kisült, hogy ezen nem nagyon kellett volna erőlködni, majdnem teljesen különállnak egymástól, ha ezt valaki előbb mondja nekem biztos jobban járok
Ezt jobb, ha senki nem mondja senkinek, engem a HnNKn pont azért szórakoztatott annyira amennyire, mert őrült módjára kerestem az összefüggést, gyártottam/olvastam az elméleteket, aztán jól rájöttem, hogy nincs is mit keresni, csak olyan mintha lenne, illetve máshol van nem ott ahol az ember keresi... Szeretem ezt az animét!
beküldve: 2007-06-04 19:46:52
(#9) 2. fejezet, utolsó rész, utolsó jelenet...baah, szívem kiverte a monitort mondjuk érdekes, hogy ezt a jelenetet már sokszor végignéztem youtube-on...lehet, hogy csak a 100%-os nagyítás miatt volt egy "kicsit" ijesztőbb kedves zöldhajú barátosnénk
Azt hiszem itt a 10. résznél előről kell kezdenem...eddig végig úgy tekintettem rá, hogy az összefüggéseket kell keresni a különböző fejezetek között, hogy ezzel minden hiányzó részt helyrerakjak, de most kisült, hogy ezen nem nagyon kellett volna erőlködni, majdnem teljesen különállnak egymástól, ha ezt valaki előbb mondja nekem biztos jobban járok
beküldve: 2007-06-03 21:53:00
(#8) Nekem a kedvenceim közt van. Minden benne van ami nekem kell; aranyos, hátborzongató, elgondolkodtató, fordulatos, élvezet nézzni! ^^
死ぬ迄戦う - Halálig harcolni.
De neked legalább van kivel és van mit csinálnod egy-egy rész után Én viszont tök egyedül bámulom a képernyőt, és mikor anyám észrevétlenül mögém lép és megkocogtatja a vállam - mert a fejhallgatótól semmit nem hallok semmit - hogy menjek már aludni kicsit megijedek
Ahá! A té-onlájn lassított be...mostantól váltok uTorrentre, ott le lehet tiltani őket
Ahá! A té-onlájn lassított be...mostantól váltok uTorrentre, ott le lehet tiltani őket
Apropó! Tud valaki valami címet, vagy torrentet ahonnan le lehet szedni a mangát?
Kezdhetsz tanulni japánul.
Nem nagyon vette a fáradtságot bárki is, hogy bármilyen európai nyelvre lefordítsák. Na jó, angolul van pár fejezet, de nem sorrendben, és elég gyéren.
Linket meg inkább nem teszek mert ellentétes a fórum szabályzatával. Vannak torrentes keresőoldalak, találd fel magad.
Szerk: Ashihei 2007-06-03 13:18:57
beküldve: 2007-06-03 12:25:56
(#5) Én fogom pici notebookom, rákötöm a Tvre és bárhogy mehet
Node nem ez a lényeg. Én asszem izé.... kb a 13. rész körül vagyok, és valahogy így szoktam ülni a TV előtt: O_OWTF??
Mondjuk én mindig imádtam az olyan animéket, ahol beledobnak a mélyvízbe, összezavarnak, és mikor már a leghaloványabb halvány lila gőzöd nincs róla, hogy mi a franc van, kezd megvilágosodni a dolog. Nekem tetszik az anime. Párommal szoktuk hétvégenként este-hajnalban nézni. Baromi félelmetes ám egy sötét szobában ketten a bazi nagy Tv előtt úgy, hogy kilátok a kertünkre, és szívrohamot kapok ahányszor mozdul valami. És hogy élvezem :)) Imádok ugrálni az ilyen "thriller" típusú filmeken, animéken. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a végén.
Apropó! Tud valaki valami címet, vagy torrentet ahonnan le lehet szedni a mangát?
Node nem ez a lényeg. Én asszem izé.... kb a 13. rész körül vagyok, és valahogy így szoktam ülni a TV előtt: O_OWTF??
Mondjuk én mindig imádtam az olyan animéket, ahol beledobnak a mélyvízbe, összezavarnak, és mikor már a leghaloványabb halvány lila gőzöd nincs róla, hogy mi a franc van, kezd megvilágosodni a dolog. Nekem tetszik az anime. Párommal szoktuk hétvégenként este-hajnalban nézni. Baromi félelmetes ám egy sötét szobában ketten a bazi nagy Tv előtt úgy, hogy kilátok a kertünkre, és szívrohamot kapok ahányszor mozdul valami. És hogy élvezem :)) Imádok ugrálni az ilyen "thriller" típusú filmeken, animéken. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a végén.
Nagypofájú vagyok, de legalább én megmondom, amit gondolok, kérdezz bátran >:)