• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Kérdés, ami az agyunkra megy: "Manga? Az meg mi?"
Oldalak: ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... <<>>
beküldve: 2008-01-21 22:38:03
(#147)
sanna
sanna
[ Gyalog ]
Jaj most látom ezt a topikot nekem isn van

Van egy nagyon kedves ujságosnéni, ha valami ujságot akarok mindig nála veszek. Zsóka néni (imád minenkit: és az unokája...--szóval értitek milyen)

Egyik nap odamentem hozzá:
-Zsóka néni, a Mondo-t tetszik árulni?
-Mit lelkem?
-Mondot. Ilyen animés ujság...
-Anime?
-Rajzfilm.
-Jaaa a WITCH

feladtam.

Másnap megyek haza
de látom fut felém
-Jaj aranyom rájöttem, te a Cosmopolitan különszámára gondolsz!!
...
majdnem
...

Ha talán egy csoda történne, de azért hívják csodának, mert ilyen nem történik. /Kanon2006-Shiori/
új | válasz erre | moderátor
Szerk: sanna 2008-01-21 22:41:00
beküldve: 2007-11-15 07:19:14
(#146) Válasz Tailor (#145) üzenetére
Holci
Holci
[ Addiktgyanús ]
Csak megtaláltam ezt a topikot is : D A minap történt az velem hogy a Tűzharcost hajkurásztam. Határ út -> Libri. Keresgéltem nem találtam így kérdeztem a pultnál. Elösször furcsán néztek majd csak találtunk az egyik eldugott sarokban. Irány a kassza. Itt nevettem egy jót xD

Pultnál egy olyan 26-27 év körüli nő álldogál a kasszánál. Én természetesen pultra vágom a kötetet hagy fizessek már és induljak utamra. Elkezdi lapozgatni majd megszólal:

-Manapság mindent így visszafele kell lapozni? Mire jó ez?
-Keleti szabvány. Így legalább nem tudják meg mi a könyv vége mikor kinyitják.

Mögöttem a nő csak mosolyog az eladó meg puffog hogy ez akkor miért is van így xD Mindegy nem foglalkozok vele. Én is voltam eladó és én sem tudtam miről szól annó egy-egy ujság. Bár némelyikről a mai napig nem kívánom tudni hogy miről is szól... XD

Elen példa az 576-ban vásároltam meg még anno a Naruto 1. kötetet és az eladó azt mondta hogy ez egy nagyon jó kis Manga. Persze ö már egy fiatalabb korosztály volt de jó érzés tudni hogy más is kedveli a Mangákat és nem tartja cikinek.Visszont a Mondoval most megint ugy jártam hogy elmentem a megszokot újságosomhoz és meglepödve látom hogy egy másik eladó van a bodegába, na mindegy mondom magamba ugyis van nekik mert ide mindig érkezik.
Jónapot egy Mondo magazint kérek-mondom én
Néz rám a nö értelmesen, na jó akor segítek neki egy kicsit megismétlem a kérést a válasz csak annyi-
Az meg mi?
Most én nézek ,nem kell tudni hogy mi az csak azt kell tudni hogy van vagy nics ,na még türelmes vagyok és probálom kezelni a dolgot.
-Tecccik tudni az a újság ami tele van színes rajzokkal és képregényekkel foglalkozik meg rajzfilmekkel. Szakszavakat direkt nem használok mert látom a nö igy is bajban van,és az értelem még mindig sugárzik az arcáról.
-Ez az a újság amibe ilyen fegyverek vannak?
-Tessék hagyni csokolom majd megnézem máshol.
Na szóval ami dühitő hogy ahelyet hogy utána nézet volna inkább kérdezösködik olyan dolgokat amit ö soha nem fog megérteni mert nem nyitott más dolgokra amiket nem szókot meg és amig a másik újságos rögtön tudta hogy melyik lapot keresem adig neki fogalma sem volt aról hogy mi van árúkészleten.Igy hát körbe utaztam a kerületet hogy találjak valahol Mondot.

Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2007-11-15 07:21:39
beküldve: 2007-11-14 22:21:31
(#145)
Tailor
Tailor
[ Addiktgyanús ]
Csak megtaláltam ezt a topikot is : D A minap történt az velem hogy a Tűzharcost hajkurásztam. Határ út -> Libri. Keresgéltem nem találtam így kérdeztem a pultnál. Elösször furcsán néztek majd csak találtunk az egyik eldugott sarokban. Irány a kassza. Itt nevettem egy jót xD

Pultnál egy olyan 26-27 év körüli nő álldogál a kasszánál. Én természetesen pultra vágom a kötetet hagy fizessek már és induljak utamra. Elkezdi lapozgatni majd megszólal:

-Manapság mindent így visszafele kell lapozni? Mire jó ez?
-Keleti szabvány. Így legalább nem tudják meg mi a könyv vége mikor kinyitják.

Mögöttem a nő csak mosolyog az eladó meg puffog hogy ez akkor miért is van így xD Mindegy nem foglalkozok vele. Én is voltam eladó és én sem tudtam miről szól annó egy-egy ujság. Bár némelyikről a mai napig nem kívánom tudni hogy miről is szól... XD

"We begin the armed intervention to all warfare with Gundam."
beküldve: 2007-11-07 14:47:38
(#144)
Daimoon
Daimoon
[ Megszállott ]
Nah, ezt nem is tudtam! Akkor ezek szerint fejlődőképes a magyar média! Pedig még azt hittem, anime/manga témákban kivándorlok...Mondjuk...Japánb a

Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
beküldve: 2007-11-04 22:49:20
(#143) Válasz Angelir (#142) üzenetére
miyu
miyu
[ Megszállott ]
De hátha fejlödnek a tv csatornák is, ugyanis az m2-ön vetitenek majd Akirát 16-os karikával november végefelé(nem tom pontosan mikor). Ha jól emlékszem a magyartv vetített ano Ghost is the Shell-t is hátha megtarják ezt a jó szokásukat ^^.

Szerk: miyu 2007-11-04 22:50:37
beküldve: 2007-11-04 22:27:46
(#142) Válasz miyu (#141) üzenetére
Angelir
Angelir
[ Új arc ]
Az animék között is van amit a fiatalabb korosztálynak szántak az alkotok. Az már más tészta hogy a tv-csatornák általában egy kalap alá vesznek mindent....Ezen kár össze veszni ez így van Szerintem a müfaj sokszínüsége megengedi hogy mindenkinek a saját ízlése döntse el mit tart gagyinak s mit nem...

Abból is látszik hogy midnent 1 pakkba dobnak hogy ugyan oda bedobálják műsoridő szerint aztán a 3/4 ét kivágják mert olyan dolog van ami hátráltatja a gyermek fejlődését (hozzáteszem ez a világ ugy ahogy van hátráltat mindenkit mindenben )

Magasfokú Naruto imádatban szenvedek... az orvosok szerint gyógyíthatatlan. De én nem bánom!!!
Szerk: Angelir 2007-11-04 22:28:11
beküldve: 2007-08-27 17:11:31
(#141) Válasz Gegew40k (#140) üzenetére
miyu
miyu
[ Megszállott ]
Az animék között is van amit a fiatalabb korosztálynak szántak az alkotok. Az már más tészta hogy a tv-csatornák általában egy kalap alá vesznek mindent....Ezen kár össze veszni ez így van Szerintem a müfaj sokszínüsége megengedi hogy mindenkinek a saját ízlése döntse el mit tart gagyinak s mit nem...

beküldve: 2007-08-27 14:48:52
(#140)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
Trisa, télleg igazad van, a jetiksz teljesen ugy állíttya be mintha vmi hupikék törpikék lenne , láccik h nemsok animéhez volt közük...pont az ijenek miatt van az h a legtöbb animét mesének tartják...
legalábbis itt pápán ez a hejzet...

Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2007-08-27 14:27:38
(#139) Válasz Zsolti (#130) üzenetére
Trisa
Trisa
[ Addiktgyanús ]
Szerintem a yugi célkorosztálya pont 12 év körül van, meg feljebb. Amit én dedósnak tartok (saját besorolásom alapján 14 év alatti anime), az a sámánkirály meg a pokémon. A yugi egy fokkal komolyabb, sőt vannak felnőtt rajongói - mondjuk leginkább a tcg miatt.
12 évesen amúgy ne tarts dedósnak semmit, mert te is az vagy egy mondjuk 18 éves szemében.

Nem tudom mit akarsz! a Sámán királycsak a magyar verzsönben van olyan korosztálynak...az eredeti szerintem lazán nézhető a nagyobbaknak is...a pokemonnal nincs kifogás...én azt 3 éves koromban néztemsokat,...meg a sailoor moont...(XD juj mindig olyat játszottunk)és annyi erővel már a Narutot is le lehet fokozni..a magyar verziót mindenféleképpen...
Spoiler! Klikk ide az olvasáshoz.
.(láttamám...suliban...XP két kicsi elsősrohant el mellettem és kiáltozták "szászuke!!! én vagyok szászuke!!" XDDDD)
szóóval...ez szubjektív...nem úgy mint a matek......de tény,hogy azért az első két említett anime nem vmi komoyl..nade....azért...mégis. ..a SK ésa pokemon nem egy kategóriaés nem tudom a yu gi oh miért jobb de mint mondtam már szubjektíív

és a narutot ne tessék félreérteni...az azért...egy külön dolog..csak a magyar az...ömm...nah mind1...

"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
Szerk: Trisa 2007-08-27 14:29:29
beküldve: 2007-08-27 11:43:52
(#138)
Moonie
Moonie
[ Addiktgyanús ]
az meglehet nálam általánosban senki sem szerette az animéket/mangákat, elmentem középsuliba, és hopp, máris lett az osztályomban 4 (najó, 1iküket én tettem azzá, hehe )

Meg akar halni? Hívja Moonie-t, ingyen és bérmentve shinigamivá változtat bárkit; csupán egy szívenszúrás, és kész!XD
Szerk: Moonie 2007-08-27 11:44:14
beküldve: 2007-08-27 11:35:06
(#137)
Rider
Rider
[ Új arc ]
Az első animék amiket néztem a Dragon Ball és a Sailor Moon voltak. Kb. olyan három éves lehettem mert már nem emlékszek rájuk , csak arra h a SM opja nagyon tetszett . A suliban legtovább a Pokemonért voltunk oda, aztán jött a Digimon, Beyblade, Yu-Gi-Oh stb. és most azért cikiznek engem az osztály előtt mert még mindig nézek "meséket". Hála Istennek a barátaim nem foglalkoznak vele és a szüleim se ugyhogy megvagyok magamnak az osztályban anime és mangarajongónak. Remélem a középsuli más lesz.

You try to expel one kid, and the entire world turns against you.
Szerk: Rider 2007-08-27 11:35:47
beküldve: 2007-08-21 01:10:06
(#136)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
azért el kell ismerni h nagyon nagy volt amikor a következő részben bemutatták h a gonosz grizzlik visszatérnek...
nem is tom hányszor láttam...nem is tudnám megszámolni...
(nem vok jó matekos )

Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2007-08-21 00:00:28
(#135) Válasz Gegew40k (#134) üzenetére
miyu
miyu
[ Megszállott ]
Ohhh egy újabb fantestvér Én is a vicco-ból hoztam őket, olyan kicsi voltam hogy még a nevem sem tudtam leírni mindig a tks néni írta alá

Szerk: miyu 2007-08-21 00:03:21
beküldve: 2007-08-20 23:07:35
(#134)
Gegew40k
Gegew40k
[ Megszállott ]
héééj Miyu én is Ezüstnyíllal keztem
emlékszem mindig azon gondolkodtam h az első v a 3. részt vetessem ki ősökkel a tk-ból...
amúgy a YYH-vel kapcsolatos megállapítás jogos...
én pl még mindig szeretem

beküldve: 2007-08-20 21:57:53
(#133)
Moonie
Moonie
[ Addiktgyanús ]
Csatlakozom, akkor én egyáltalán nem néztem animétXD Régen volt ugye a Sailor Moon, Dragon Ball, Candy Candy, de hát azok ugye akkor még csak mesék voltak 2, 2 és fél éve vagyok animerajongó, valahol mindenkinek el kell(ett) kezdenie

Meg akar halni? Hívja Moonie-t, ingyen és bérmentve shinigamivá változtat bárkit; csupán egy szívenszúrás, és kész!XD
Oldalak: ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... <<>>