Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Kérdés, ami az agyunkra megy: "Manga? Az meg mi?"
én azt utálom, amikor megmondom tudatlan osztálytársaimnak hogy ezek NEM mesék de ettől továbbra is így hívják és ez agyamra megy
Hát igen vagy 1-2 ilyen osztálytársunk akik nem bírják az animéket, de ha manga kerül a kezükbe akkor meg "ez nem is rossz" meg ilyenek,szerintem ha megnéznének egy animét vagy elolvasnának egy mangát tuti más lenne a véleményük.
ugye hogy az anime nem mese???
De. És? Ez miért baj? *nem érti*
Hm, valami azt súgja, hogy előbb-utóbb kitapossa a fandom a belemet :'D Deee akkor se értem, miért degradáló a mese címke. A mesék szépek, tanulságosak, viccesek, maradandóak, legalábbis a klasszikus része, és tényleg, ha így jobban átgondolom, az animék valóban, egyáltalán nem mesék, merthátno, kevés az, ami... mindegy, lényegtelen :'DDD
Amúgy szeretem én az animéket, de az viszont nem, ha túlmisztifikálják őket. Oké, tényleg befogom, mert megvertek.
beküldve: 2010-07-21 18:56:48
(#265) Ahogy azt már leírtam valahova régebben is, tévedés ne essék, még a Micimackó, vagy a Hupikék törpikék sem számít mesének.
Mese az, amit a könyvekben olvas az ember, és egyértelműen gyerekeknek szánták.
Ha mozgókép, és bármilyen gyerekes, attól még nem mese, hanem rajzfilm.
Nem tudom igazából, hogy miért maradtak meg mindenki tudatában a rajzfilmek "meseként".
Bár van egy ötletem, de nem biztos hogy helyes.
Az Esti mese (ugye még mindenki emlékszik, a TV Macira, és nagy spanjára, Paprika Jancsira? XD) címe miatt.
De lehet hogy téves ez a feltevésem :P
Mese az, amit a könyvekben olvas az ember, és egyértelműen gyerekeknek szánták.
Ha mozgókép, és bármilyen gyerekes, attól még nem mese, hanem rajzfilm.
Nem tudom igazából, hogy miért maradtak meg mindenki tudatában a rajzfilmek "meseként".
Bár van egy ötletem, de nem biztos hogy helyes.
Az Esti mese (ugye még mindenki emlékszik, a TV Macira, és nagy spanjára, Paprika Jancsira? XD) címe miatt.
De lehet hogy téves ez a feltevésem :P
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2010-07-21 08:30:55
(#264) nyugi...sajna engem is evvel basztatnak az osztályban
és igen az anime és a mese teljesen más
és igen az anime és a mese teljesen más
"Amíg hiszünk a holnapban, az egyik lábunkat a másik elé téve... belülről áradó erő járja át a testünk. Erős életet élni, annyit jelent, hogy képesek vagyunk mosolyogni."
beküldve: 2010-07-21 07:07:34
(#263) én azt utálom, amikor megmondom tudatlan osztálytársaimnak hogy ezek NEM mesék de ettől továbbra is így hívják és ez agyamra megy
Wera
Szerk: Wera 2010-07-21 07:07:50
beküldve: 2010-02-12 21:44:10
(#262) Hmm... azért ilyesmiért, hogy megkérdezi vki, mi az a manga, nem kéne még embert ölni, mert például én sem tudom, mi a tosz az... amit nem tudok, mi az. Ha valaki ilyenkor felhúzza magát és üvölteni kezd arról, hogy a japánok az istenek mert megrajzolták a Gravitationt, attól csak minősíti magát és előítéleteket teremt a műfajjal és annak rajongóival szemben. Sokuk megérdemli mondjuk, de ha a normálisabbjának társaságban kicsúszik a száján az ominózus "Láttam egy tök jó animét..." mondat, hirtelen körülötte is le fog hűlni a levegő. Ami... egy UNWANTED dolog.
isten nevét hiába szádra ne vedd
Mondja ezt egy egyszerű földi halandó egy fél-Istennek
vallásos vagyok,de ennek ellenére napi rendszerességgel káromkodom,stb Nem vagyok szívbajos,na.
Én sem leszek mérges,csak sok sötét ember van a földön,ezt megállapítottam.Magyarázkodni meg nem magyrázkodom,akár tudatlan az illető,akár nem,csak elfáradok úgyis...
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
beküldve: 2010-02-12 12:12:57
(#260) isten nevét hiába szádra ne vedd
Én ilyen tudaklanoknál szoktam alkalmazni, h elmagyarázom nekik, és ha még akkor sem értik akkor inkább hagyom az egészet és nem leszek mérges...
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
Szerk: Moderátor 2011-05-17 00:52:34
beküldve: 2010-02-12 09:03:02
(#258) Nekem ezek a kérdések mennek az agyamra egyre jobban:
Mit lehet ezekben (manga,anime) szeretni?
Van ezeknek vmi értelme?
Mi az az anime?
Te most mesét nézel?
OMFG...
Mit lehet ezekben (manga,anime) szeretni?
Van ezeknek vmi értelme?
Mi az az anime?
Te most mesét nézel?
OMFG...
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Nem, ők is amerikaiak... Trey Parker coloradói, Matt Stone pedig texasi.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
A South Park amerikai, nem kanadai...
Igazad van. Hülye voltam
Bár úgy hallottam, hogy a két készítője kanadai származásu.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Nyomi szerencsétlen utazásai
Flapjacket imádjuk. Meg úgy általában Thorup van orman rajzfilmjeit, de szerintem mozgassuk át ezt a beszélgetést a dumizzunk topikba, hogy ne legyen off.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
A South Park amerikai, nem kanadai...
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
Happy Tree Friends
Ezt ugye most nem gondoltad komolyan?
Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!