Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!

Kaleido Star
beküldve: 2008-01-13 09:59:14
(#50) Vannak olyan filmek, ami valóságban megtörtént eseteket dolgoznak föl. Én elsősorban a rajzfilmekre/animációs filmekre gondoltam és az olyan történetekre, amiknek az eseményei valóságban semmiképp sem történhetnének meg. Tehát kevés a valóságalapjuk.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerintem az animék valamilyen szinten mesék, csak több bennük a nagyobbaknak szóló.
Nem ellentmondásnak, de minden film is mese. A mese kitalált történet, ami azért van h szórakoztasson. Millió fajtája van, millió dolog tartozik a meséhez(énekek, filmek, stb). Tehát pl az amerikai akciófilmekre is igaz, hogy
valamilyen szinten mesék, csak több bennük a nagyobbaknak szóló.
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2008-01-06 12:23:52
(#48) Szerintem azt animék valamilyen szinten mesék, csak több bennük a nagyobbaknak szóló. A Kaleidoban egyébként elég sok hihető elem van, a dimenzióutazós, szörnygyilkolós és egyéb más fantasztikumokhoz képest. Artista nem vagyok, így fogalmam sincs, hogy az egyes mutatványoknak mennyi a valóságalapjuk, de üdítő kivétel az animék egyre növekvő világában.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerk: Dark-san 2008-01-06 12:24:53
beküldve: 2008-01-05 18:02:14
(#47) 
és írtó sok benne a közhely pl: Bízz az álmaidban!
Hát nem elcsépelt?!
Télen telelek; nyáron nyaralok
Nekem teljesen más a véleményem. Az animéket azért kell elkülöníteni a meséktől, sokkal hitelesebbek a szereplők érzelmei, és sokkal sokkal komolyabb, elgondolkodtatóbbak a történetek, cselekmények. Persze van kivétel, de a nagy részére ez jellemző.
Nekem persze más a véleményem.

A mese az történetmesélési módszer, a maga jól körülírható szabályaival, eszközeivel, fordulataival.
Az anime, mint audiovizuális megjelenés a rajzfilm egyik alkategóriája, amely elsősorban bizonyos, a vizuális kifejező eszközök szintjén. megjelenő sajátosságok alapján határolható el.
Az elhatárolás azért fontos, mert a 'mese' elsősorban a történethez, az 'anime' elsősorban a vizualizációhoz kötődik, azaz lehet egy mese animés vagy nem-animés megjelenítéső, és egy animének is lehet a történetszövése mesés illetve nem mesés.

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
jólvan bocsika mindenkinek azért a mese beszólásért!!!én még új vok !! nem tudtam hogy mi a mese és az anime köszt a külöbség!
( tom hogy nagy hiba!)

Bizony nagyn hiba lemesézni 1 animét,de azért megbocsájtunk (ugye?

1ébként én imádom a Ks-t az elöadások alyan amazing-ok
szupi anime X3
A művészet olyan dolog ami csak 1 pillanatra virágzik ki mielőtt elhervadna.A művészet 1 pillanat szépsége az én műcvészetem a ROBBANTÁS hmmm...
beküldve: 2007-12-16 14:08:33
(#44) jólvan bocsika mindenkinek azért a mese beszólásért!!!én még új vok !! nem tudtam hogy mi a mese és az anime köszt a külöbség!
( tom hogy nagy hiba!)

Szerintem is cool mese a Kaleido Star!!!!!!
Csak kár hogy már nincs
Pedik tök jo kis mese volt
.Nekem az a szatír fantom tetszet
a legjobban!

Csak kár hogy már nincs

Mese T_T Kiakaszt, ha egy animét mesének mondanak! T_T
Ami a belső lényegét illeti az animének (mert nagyon is van belső üzenete) nekem nem volt nehéz megérteni.
Sztem animék között is épp úgy akadnak mesék. Attól, hogy még anime..

jólvan attól hogy még elírtam nem kellene a másikat lehórdani!!!

beküldve: 2007-12-07 18:32:34
(#42) Nekem az egyszer nézhető animék közé tartozik, de a fellépések ábrázolása tényleg szép.
" A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették, hogyan kell relülni!!"
beküldve: 2007-12-07 17:37:07
(#41) Igazad van! Én nagyon nem szeretem ha a felnőtek mesének néznek minden animét!!!

Csak az tud szívből nevetni aki már elegett szenvedett!
beküldve: 2007-11-18 15:05:43
(#40) Nekem teljesen más a véleményem. Az animéket azért kell elkülöníteni a meséktől, sokkal hitelesebbek a szereplők érzelmei, és sokkal sokkal komolyabb, elgondolkodtatóbbak a történetek, cselekmények. Persze van kivétel, de a nagy részére ez jellemző.
Csak kár hogy már nincs
a legjobban!

Csak kár hogy már nincs

Ami a belső lényegét illeti az animének (mert nagyon is van belső üzenete) nekem nem volt nehéz megérteni.
Sztem animék között is épp úgy akadnak mesék. Attól, hogy még anime..

Csak kár hogy már nincs
a legjobban!

Csak kár hogy már nincs

Miről beszélsz? Fantom perverzkedése nem volt elég? :-S
De Fantom 'perverzkedésiben'(tetszik a megf.,nyehe) ki is merül a dolog. Egyébként, lehet h félreértettél, én nem úgy értettem azt hogy hiányzik, hogy nekem hiányzik, hanem szimplán nincs jelen. Ez nem rossz pont, sőt van hogy pont jó. Néha ilyen is kell a világnak.
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2007-10-24 16:11:28
(#36) Szerintem is cool mese a Kaleido Star!!!!!!
Csak kár hogy már nincs
a legjobban!

Csak kár hogy már nincs

Szerk: árnygirl 2007-10-24 16:19:15