Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Kaleido Star
beküldve: 2008-01-13 09:59:14
(#50) Vannak olyan filmek, ami valóságban megtörtént eseteket dolgoznak föl. Én elsősorban a rajzfilmekre/animációs filmekre gondoltam és az olyan történetekre, amiknek az eseményei valóságban semmiképp sem történhetnének meg. Tehát kevés a valóságalapjuk.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerintem az animék valamilyen szinten mesék, csak több bennük a nagyobbaknak szóló.
Nem ellentmondásnak, de minden film is mese. A mese kitalált történet, ami azért van h szórakoztasson. Millió fajtája van, millió dolog tartozik a meséhez(énekek, filmek, stb). Tehát pl az amerikai akciófilmekre is igaz, hogy
valamilyen szinten mesék, csak több bennük a nagyobbaknak szóló.
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2008-01-06 12:23:52
(#48) Szerintem azt animék valamilyen szinten mesék, csak több bennük a nagyobbaknak szóló. A Kaleidoban egyébként elég sok hihető elem van, a dimenzióutazós, szörnygyilkolós és egyéb más fantasztikumokhoz képest. Artista nem vagyok, így fogalmam sincs, hogy az egyes mutatványoknak mennyi a valóságalapjuk, de üdítő kivétel az animék egyre növekvő világában.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerk: Dark-san 2008-01-06 12:24:53
beküldve: 2008-01-05 18:02:14
(#47) szerintem is cool anime! csak sorának ocsmány a szerkója
és írtó sok benne a közhely pl: Bízz az álmaidban!
Hát nem elcsépelt?!
és írtó sok benne a közhely pl: Bízz az álmaidban!
Hát nem elcsépelt?!
Télen telelek; nyáron nyaralok
Nekem teljesen más a véleményem. Az animéket azért kell elkülöníteni a meséktől, sokkal hitelesebbek a szereplők érzelmei, és sokkal sokkal komolyabb, elgondolkodtatóbbak a történetek, cselekmények. Persze van kivétel, de a nagy részére ez jellemző.
Nekem persze más a véleményem.
A mese az történetmesélési módszer, a maga jól körülírható szabályaival, eszközeivel, fordulataival.
Az anime, mint audiovizuális megjelenés a rajzfilm egyik alkategóriája, amely elsősorban bizonyos, a vizuális kifejező eszközök szintjén. megjelenő sajátosságok alapján határolható el.
Az elhatárolás azért fontos, mert a 'mese' elsősorban a történethez, az 'anime' elsősorban a vizualizációhoz kötődik, azaz lehet egy mese animés vagy nem-animés megjelenítéső, és egy animének is lehet a történetszövése mesés illetve nem mesés.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
jólvan bocsika mindenkinek azért a mese beszólásért!!!én még új vok !! nem tudtam hogy mi a mese és az anime köszt a külöbség! ( tom hogy nagy hiba!)
Bizony nagyn hiba lemesézni 1 animét,de azért megbocsájtunk (ugye? ) ^^
1ébként én imádom a Ks-t az elöadások alyan amazing-ok
szupi anime X3
A művészet olyan dolog ami csak 1 pillanatra virágzik ki mielőtt elhervadna.A művészet 1 pillanat szépsége az én műcvészetem a ROBBANTÁS hmmm...
beküldve: 2007-12-16 14:08:33
(#44) jólvan bocsika mindenkinek azért a mese beszólásért!!!én még új vok !! nem tudtam hogy mi a mese és az anime köszt a külöbség! ( tom hogy nagy hiba!)
Szerintem is cool mese a Kaleido Star!!!!!!
Csak kár hogy már nincs
Pedik tök jo kis mese volt .Nekem az a szatír fantom tetszet a legjobban!
Csak kár hogy már nincs
Mese T_T Kiakaszt, ha egy animét mesének mondanak! T_T
Ami a belső lényegét illeti az animének (mert nagyon is van belső üzenete) nekem nem volt nehéz megérteni.
Sztem animék között is épp úgy akadnak mesék. Attól, hogy még anime.. A Kaleido Star pedig simán elmegy annak.
jólvan attól hogy még elírtam nem kellene a másikat lehórdani!!!
beküldve: 2007-12-07 18:32:34
(#42) Nekem az egyszer nézhető animék közé tartozik, de a fellépések ábrázolása tényleg szép.
" A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették, hogyan kell relülni!!"
beküldve: 2007-12-07 17:37:07
(#41) Igazad van! Én nagyon nem szeretem ha a felnőtek mesének néznek minden animét!!!
Csak az tud szívből nevetni aki már elegett szenvedett!
beküldve: 2007-11-18 15:05:43
(#40) Nekem teljesen más a véleményem. Az animéket azért kell elkülöníteni a meséktől, sokkal hitelesebbek a szereplők érzelmei, és sokkal sokkal komolyabb, elgondolkodtatóbbak a történetek, cselekmények. Persze van kivétel, de a nagy részére ez jellemző.
Csak kár hogy már nincs
Csak kár hogy már nincs
Ami a belső lényegét illeti az animének (mert nagyon is van belső üzenete) nekem nem volt nehéz megérteni.
Sztem animék között is épp úgy akadnak mesék. Attól, hogy még anime.. A Kaleido Star pedig simán elmegy annak.
Csak kár hogy már nincs
Csak kár hogy már nincs
Miről beszélsz? Fantom perverzkedése nem volt elég? :-S
De Fantom 'perverzkedésiben'(tetszik a megf.,nyehe) ki is merül a dolog. Egyébként, lehet h félreértettél, én nem úgy értettem azt hogy hiányzik, hogy nekem hiányzik, hanem szimplán nincs jelen. Ez nem rossz pont, sőt van hogy pont jó. Néha ilyen is kell a világnak.
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2007-10-24 16:11:28
(#36) Szerintem is cool mese a Kaleido Star!!!!!!
Csak kár hogy már nincs
Csak kár hogy már nincs
Szerk: árnygirl 2007-10-24 16:19:15