Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
Én református gimibe járok, és nekünk már minden tanár megmondta az elején (anno 6 éve...), hogy a tudomány az tudomány, a vallás meg vallás. És hogy aki a vallásra való hivatkozással nem tanulja az evolúciót, az ne számítson semmi jóra.
Számomra nagyon érdekes az evolúció, egyáltalán nem zavart / zavar, hogy tanulni kell (miért is zavarna?), ráadásul alapműveltség.
Szerk.: az egy elég nagy általánosítás, hogy a keresztények nem hisznek az evolúcióban... Nem egészen így van. De szerintem ebbe most ne menjünk bele. :)
Számomra nagyon érdekes az evolúció, egyáltalán nem zavart / zavar, hogy tanulni kell (miért is zavarna?), ráadásul alapműveltség.
Szerk.: az egy elég nagy általánosítás, hogy a keresztények nem hisznek az evolúcióban... Nem egészen így van. De szerintem ebbe most ne menjünk bele. :)
9/28 NEVER FORGET
Szerk: Zurelily 2009-01-29 17:54:54
beküldve: 2009-01-29 17:50:32
(#10162) Sziasztok!
Hú, holnap tudok rendesen pihenni, nem lesz suli.
Amúgy, hogy vagytok?
Hú, holnap tudok rendesen pihenni, nem lesz suli.
Amúgy, hogy vagytok?
,,Hitler fején ugrálok!"
beküldve: 2009-01-29 17:24:52
(#10161) A bibliás témához csak annyit, hogy az iskolában az evolúció is tananyag, ami bármilyen vallásos embert rosszul érinthet.
A hó nálunk pont most ált el, de már egész szép mennyiség leesett. A gyerekek több hóembert is építettek az udvaron.
A hó nálunk pont most ált el, de már egész szép mennyiség leesett. A gyerekek több hóembert is építettek az udvaron.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2009-01-29 17:25:21
És miben különbözik az ügyvéd a vámpírtól?
Ezt még nem ismertem, de egyszerűen csodálatos. Az én sekélyes humorérzékemnek tökéletes volt most. (%
Ellenben még mindig nem írhatom ki, hogy vége a vizsgáknak. Vivát péntek 18.00-kor kezdődő uv!
Szerk.: Szervusztok!
Ankh-Morpork had dallied with many forms of government and had ended up with that form of democracy known as One Man, One Vote. The Patrician was the Man; he had the Vote.
Szerk: Parasikoly 2009-01-29 15:12:18
hmm...most már értem...am utolsó postom a dologról: tudtommal a szülők is érdekesen fogadták: a fiút benthagyták a suliban,a lányt az anyja kivette,és egyeztetett az igazgatónővel,hogy jövőre újra oda fog járni...
Am meg most jöttem gitáróráról,ahol moon on the watert gyakoroltam elektromoson x3
Am meg most jöttem gitáróráról,ahol moon on the watert gyakoroltam elektromoson x3
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2009-01-29 13:48:49
(#10158) beküldve: 2009-01-29 13:38:38
(#10157) itt csak eső esik
de hallottam dunántúlon már 10cmes hó van
de hallottam dunántúlon már 10cmes hó van
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
beküldve: 2009-01-29 13:05:36
(#10156) Itt csak mezeileg hideg van. Viszont mivel inkább hideg legyen mint rossz levegő, 10 óta nyitva az ablak. Remélem otthon se esik semmi fentről.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Nálunk is esik.
Nagyon olvad, de esik folyamatosan, és még szép fehér minden. :)
Nagyon szeretem a havat...
Nagyon olvad, de esik folyamatosan, és még szép fehér minden. :)
Nagyon szeretem a havat...
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
beküldve: 2009-01-29 12:26:21
(#10154) Alister: igen, aláírom, hogy az alapműveltség része, meg legyen tananyag is. De nem hittérítő módjára kéne ezt megoldani.....
Pont. És ezennel befogtam eme témáról.
Más. Nálatok is havazik? Itt már másfél napja tolja Holle anyó, de csodaszép..... a lapátolással együtt.
Pont. És ezennel befogtam eme témáról.
Más. Nálatok is havazik? Itt már másfél napja tolja Holle anyó, de csodaszép..... a lapátolással együtt.
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Holnap Naruto Shippuuden!!!
Na és? Úgy örülsz neki, mintha jó lenne az anime mostanában
MIANEVED?!
Ezúton értesítünk mindenkit (akit érdekel), hogy ez év július 25-én házasságot kötünk Rudymesterrel.
Ami miatt ez érdekes lehet, hogy itt, ezen az oldalon ismerkedtünk meg egymással...
Nagyon sok boldogságot! Ami miatt ez érdekes lehet, hogy itt, ezen az oldalon ismerkedtünk meg egymással...
És azt is jó látni, hogy az internet nem csak elsorvaszthatja a személyes kapcsolatokat.
-Bence:
Machiavelli jóóó!
Azon kevés államelméleti szerző közé tartozik, akik kimondják a frankót. Sajnos a munkásságát eléggé félreértik/félremagyarázzák ...
A fejedelmet olvasod?-Dragda:
"A Biblia az miért kötelező tananyag? Volt egy zsidó osztálytársam és őt nagyon zavarta, hogy ez kötelező volt."
Először is nem hiszem, hogy gimnáziumban a teljes Biblia tananyag lenne. Ahhoz túl nagy anyag, plusz például a Bírák könyve dögunalom.
Másodszor tetszik, nem tetszik, az európai műveltség közvetlenül három pilléren nyugszik: a görög filozófia, a római jog és a keresztény vallás. Ezek legalább alapszintű ismerete nélkül igen nehézkes az önálló tájékozódás az európai kultúrkörben - és nem csak művészeti témában
Hiába magolja be valaki teszem azt minden egyes vers elemzését, amit az érettségin kérdezhetnek, ha egy ismeretlen versre csak bámul, mint borjú az új kapura
//A jegyzőkönyv kedvéért: a Tóra Mózes öt könyvének összefoglaló elnevezése.//The Exiled:
"Hallottatok a szegedi kissrácról aki megerőszakolta egy iskolatársát? Kiderült,hogy csak büntetőjogilag történt erőszak,mert 14 év alatti a csaj,biológiailag nem..."
Korhatáros!
Jogilag van erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak és megrontás. Mind az erőszakos közösülés, mind a szemérem elleni erőszak esetén csak akkor valósul meg a bűncselekmény, ha erőszakkal vagy élet/testi épség elleni fenyegetéssel vagy a másik védekezésre/akaratnyilvánít sra képtelen állapotát kihasználva közösül vagy fajtalanodik (utóbbit szemérem elleni erőszaknál).A megrontás lényege, hogy a 14 éven aluli személlyel való közösülést és (18 éven felüli partner esetén) fajtalankodást akkor is büntetni rendeli a törvény, ha abba a 14 éven aluli beleegyezett.
Büntetőjogilag közösülésnek számít, ha az ellentétes nemű felek külső nemi szervei közösülési szándékkal érintkeznek; minden más, a nemi vágy felkeltését vagy kielégítését célzó, súlyosan szeméremsértő cselekedet fajtalankodás.
Ráadásul mivel jelen esetben az elkövetők is 14 év alattiak, ezért nem büntethetőek...Parasikoly:
Jogászvicceket szeressük, ügyvédeseket
a kapcsolat amolyan rovar-bogár: minden ügyvéf jogász, de nem minden jogász ügyvéd
még inkább.Azt ismeritek, hogy miért nem eszi meg a cápa az ügyvédet?
Szakmai összetartásból
És miben különbözik az ügyvéd a vámpírtól?Az egyik egy vérszívó állat......a másik meg denevérré tud változni! XD
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-01-28 23:17:09
(#10151) Ej, ej. A nagy örömködésben kihaltunk?
Sehol senki?
Szerk: Na mindegy. Jóccakát!
Sehol senki?
Szerk: Na mindegy. Jóccakát!
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Szerk: Dragda O'Riley 2009-01-28 23:25:56
beküldve: 2009-01-28 21:23:58
(#10150) Tök jó!Szép számmal gyűltek össze jókívánságok!
Sok-sok-sok-sok boldogságot kívánok nektek! Gratulálok!
Necrokid drága, ez jól esett, aranyos vagy!
Necrokid drága, ez jól esett, aranyos vagy!