Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
beküldve: 2008-12-30 22:30:46
(#8276) Köszi, köszi! ^_^
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
beküldve: 2008-12-30 22:30:42
(#8275) Én csak a saját helyzetemet meséltem el. Nekem már előre megvan a munkahelyem, ahol másfél év múlva friss diplomásként kezdhetek, korrekt fizetéssel. A felvett diákhitel végösszegéről pedig... Ha jól számoltam, eddig kb 600.000 környékén járhatok, erre jön még másfél évig havi 40 (1,5x10x40.000), szóval én is milla felett leszek bőven, fizethetem tíz vagy húsz évig. Nem zavar, nekem lesz miből fizetni. Azért tanulok / tanultam.
beküldve: 2008-12-30 22:29:41
(#8274) Jóccakát asx! És sok sikert a vizsgákhoz!
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Kedves Fórumtársak, ellépek én is vissza "kedves" jegyzeteimhez. További szép estét mindenkinek és BUÉK! (Azaz minden jót kívánok a jövő évre!)
Boldog új évet!
És hatalmas kalappal a vizsgákhoz!
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
beküldve: 2008-12-30 22:28:15
(#8272) beküldve: 2008-12-30 22:27:31
(#8271) Jéjt asx!
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Ha már most tudod, hogy mi akarsz lenni az tök jó. :)
Kedves Fórumtársak, ellépek én is vissza "kedves" jegyzeteimhez. További szép estét mindenkinek és BUÉK! (Azaz minden jót kívánok a jövő évre!)
Én spec már borzongok az egyetemi évektől *Mondja ezt a kemény 7. osztályával és 12 életévével*
Úgy gondolom,hogy Gimiben infó+matek és akkor vmi informatikai szakra jelentkeznék...És most jön a mondatom,amit azért is el kell mondanom,de valszeg a fórúm 99%-a ki fog röhögni: Régebben(1 éve) unokatesóm otthagyta az egyetemet egy év után,azon az alaopn,hogy az informatikus szak tűrhetetlenül nehéz.Becsméreltem,ezért meg kellett fogadnom,hogy jobb tnauló leszek mint ő és lediplomázom.És ez még mindig benne van a fejében Szal nekem legalább van vmi tervem
Úgy gondolom,hogy Gimiben infó+matek és akkor vmi informatikai szakra jelentkeznék...És most jön a mondatom,amit azért is el kell mondanom,de valszeg a fórúm 99%-a ki fog röhögni: Régebben(1 éve) unokatesóm otthagyta az egyetemet egy év után,azon az alaopn,hogy az informatikus szak tűrhetetlenül nehéz.Becsméreltem,ezért meg kellett fogadnom,hogy jobb tnauló leszek mint ő és lediplomázom.És ez még mindig benne van a fejében Szal nekem legalább van vmi tervem
Ha van terved akkor már gazdag vagy mert célod van szal erről ennyit!És ha eléred akkor büszke lehetsz magadra mert azért küzdöttél olyan sokat!
beküldve: 2008-12-30 22:21:38
(#8268) Én spec már borzongok az egyetemi évektől *Mondja ezt a kemény 7. osztályával és 12 életévével*
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Ha neked segít akkor az tök jó ^_^ (Még jó, hogy van akinek...)
Nekem épp most mesélte egy volt osztálytársam, hogyha végez és HA talál melót már akkor mínusz egy millával fog indítani. És amíg nem fizeti vissza addig csak nő a kamat (de most ezért ne kövezz meg, nem tudom mennyire pontos az infó) . Viszont a "csak úgy jön" - től ez messze áll sztem.
Persze, ha muszáj felvenni, hát muszáj...
Kaminaga: jóccakát! ^_^
Nekem épp most mesélte egy volt osztálytársam, hogyha végez és HA talál melót már akkor mínusz egy millával fog indítani. És amíg nem fizeti vissza addig csak nő a kamat (de most ezért ne kövezz meg, nem tudom mennyire pontos az infó) . Viszont a "csak úgy jön" - től ez messze áll sztem.
Persze, ha muszáj felvenni, hát muszáj...
Csak ez kicsit nézhetne ki máshogy, de ez már más téma.
Kaminaga: jóccakát! ^_^
Szerk: asx 2008-12-30 22:19:50
Nem értem, mi a probléma.
Az a probléma, hogy akik az ismerettségi körömből felvették a diákhitelt, mind pórul jártak. Nem akkor kellett elkezdeni a visszafizetést, és nem olyan arányban, mint ahogy eredetileg szó volt róla. :S
Tény, hogy aki komolyan veszi az egyetemet, nem tud év közben melózni. Az ösztöndíj pedig semmire sem elég.
De: nincs az az Isten, hogy én diákhitelt vegyek fel...
Mindig van másik lehetőség.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
Diákhitel, mint szörnyűség? Ugyan már... Nekem nagy segítség, mert nem születtem gazdag családba. A folyamatos évközi diákmelót pedig el lehet felejteni, legalábbis egy nem lébecolós szak esetén. Nyáron is max 100.000-et tud összekeresni egy szerencsétlen diák.
Szóval én úgy vagyok, hogy havi 40 pénz csak úgy jön az állambácsitól, ebből fizetem az albérletemet plusz az egyéb kiadásokat. Visszafizetéssel nem lesz gond, mert a kezdő fizetésem is igen korrekt lesz, plusz ott a türelmi idő és a tény, hogy a munkabéremnek legfeljebb x százalékát vonhatják le törlesztésnek. Nem értem, mi a probléma.
Szóval én úgy vagyok, hogy havi 40 pénz csak úgy jön az állambácsitól, ebből fizetem az albérletemet plusz az egyéb kiadásokat. Visszafizetéssel nem lesz gond, mert a kezdő fizetésem is igen korrekt lesz, plusz ott a türelmi idő és a tény, hogy a munkabéremnek legfeljebb x százalékát vonhatják le törlesztésnek. Nem értem, mi a probléma.
Csak azt felejted el, hogy nagyon sokan nem kapnak azonnal munkát, és Állambácsi pedig követeli tőlük a pénzt.
Pölö vegyünk engem (mert a saját helyzetemmel legalább tisztában vagyok), a leendő szakmámban egy frissen végzettnek több mint egy évet kell várnia, mire a végzettsége szerinti munkát kap. Ennyit a hitel ügyről.
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Szerk: Dragda O'Riley 2008-12-30 22:13:57
Diákhitel, mint szörnyűség? Ugyan már... Nekem nagy segítség, mert nem születtem gazdag családba. A folyamatos évközi diákmelót pedig el lehet felejteni, legalábbis egy nem lébecolós szak esetén. Nyáron is max 100.000-et tud összekeresni egy szerencsétlen diák.
Igazad lehet hisz sokan vagyunk leszünk a te helyzetedben és hát fel kell mérni a segítséget meg azt hogy azt hogyan fizessük meg!
beküldve: 2008-12-30 22:08:07
(#8263) Diákhitel, mint szörnyűség? Ugyan már... Nekem nagy segítség, mert nem születtem gazdag családba. A folyamatos évközi diákmelót pedig el lehet felejteni, legalábbis egy nem lébecolós szak esetén. Nyáron is max 100.000-et tud összekeresni egy szerencsétlen diák.
beküldve: 2008-12-30 22:07:22
(#8262) Én mindíg ügyvéd vagy jogász szerettem volna lenni kiskorom óta,tök jó "az én oldalamon az igazság"(Death Note)címszóval.
De szeretem az idegenforgalmat és a kereskedelmet is szal hja!
De szeretem az idegenforgalmat és a kereskedelmet is szal hja!