Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
Én az Akira első 5 másodpercében kidőlök. Barátnőmet pedig annyira "meghatotta", hogy lefolyt a száján egy kisebb nyálzuhatag...és nem fényképeztem le >DD
Mármint melyik Miyazaki? Ha Hayao akkor: a csapból is ő folyik. Legalábbis mostanság mindenki nagyon rá van indulva. Nem értem. Pedig mostanság csak "elvont, gondolkozz el rajta, dráma, romantika" moviekat csinál.
Mármint melyik Miyazaki? Ha Hayao akkor: a csapból is ő folyik. Legalábbis mostanság mindenki nagyon rá van indulva. Nem értem. Pedig mostanság csak "elvont, gondolkozz el rajta, dráma, romantika" moviekat csinál.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-11-01 01:27:34
de mindenhol olyan jövővel találkozunk, ami valami katasztrófát jósol, vagy azután mutatja be a világot. Lehet hogy tényleg ebbe az irányba halad a világ
Na igen homályos múltal és sötét jövövel rendelkezünk,
másik szempont meg a nézettség: az emberek ilyen katasztrófa beállitotságuak. Szerinted mely jelzökkel lehet tömeget leültetni a moziban: halál, szenvedés, katasztrófa, világvége vagy boldogság, harmonia, béke, biztos jövö?
Az emberkék megnézik jót szörnyülködnek, örülnek, hogy nem velük történt és folytatják ott ahol abba hagyták...
beküldve: 2007-11-01 01:15:17
(#554) Nagyon belelendültetek a beszélgetésbe így hajnali egy környékén
Sajna a témához nem tok hozzászólni (szegény kicsi lány szinte csak Conon látott komplett animét, azt is csak immel-ámmal.. szal nem nagyon tudja mi az etalon), csak gondoltam jelzem hogy itt vok, és hello!
Sajna a témához nem tok hozzászólni (szegény kicsi lány szinte csak Conon látott komplett animét, azt is csak immel-ámmal.. szal nem nagyon tudja mi az etalon), csak gondoltam jelzem hogy itt vok, és hello!
lumana.wordpress.com
Hmmm, szerintem a Miyazaki műveket ide lehet sorolni, nem?
Függetlenül, hogy szeressük-e vagy sem...
Nálam egyértelműen! Pont ezzel akartam példálozni.
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerintem meg pont nem azzal egyenlő az "alapmű" fogalom, hogy kinek mi a kedvence. Nekem pl most jelenleg a Higurashi a kedvencem, de még hatalmas fansággal sem állítanám, hogy alapmű lenne. Egyszerűen nem olyan a témája.
És itt vagyunk. Szerintem ez az alapműség ott dőlel, hogy milyen témát dolgoz fel. Tehát ha pl csak egy elátkozott kisfalu sztorija akkor nem igazán érdekelhet mindenkit. Viszont a "milyen lesz a jövő ha így folytatjuk"-ból ign szépeket lehet kihozni.
És itt vagyunk. Szerintem ez az alapműség ott dőlel, hogy milyen témát dolgoz fel. Tehát ha pl csak egy elátkozott kisfalu sztorija akkor nem igazán érdekelhet mindenkit. Viszont a "milyen lesz a jövő ha így folytatjuk"-ból ign szépeket lehet kihozni.
Jaja, ebben is van valami.
De nem tudom...ez a jövős téma annyira ott van mindenhol, mintha másra nem is lehetne építeni. Én ugyan alapból pesszimista vagyok (vagy csak voltam? ), de mindenhol olyan jövővel találkozunk, ami valami katasztrófát jósol, vagy azután mutatja be a világot. Lehet hogy tényleg ebbe az irányba halad a világ és/vagy az embereket nem érdekli más téma, de én spec. néha unom, hogy tiszta letargia sok filmben a jövőkép.
a személyes kedvencben igazad van...nem is minden kedvencnek kell alapműnek lennie... Csak arra akartam kilyukadni, hogy a kettő általában vonza egymást. Valószínű nem választasz olyan alapművet, aminek az első 5percében kidőlsz, nem?
Szerk: asx 2007-11-01 01:09:03
Hmmm, szerintem a Miyazaki műveket ide lehet sorolni, nem?
Függetlenül, hogy szeressük-e vagy sem...
Szerk: miyu 2007-11-01 01:04:28
Az NGE-t amúgy mért értik félre sokan?
Mert ahogy körbejártam a témát (fórumokon, személyes ismertség stb) ennyit fogtak fel "ja igen láttam gyerekek nagy robotban csúny fura szörnyek jöttek és beng csitt-csatt meg dir- plussz néha fanservis jelenetek" és ámen. Az nem gond hogy drámáról beszélünk (persze harc is van de nem csak ez lényeg)
Szerintem meg pont nem azzal egyenlő az "alapmű" fogalom, hogy kinek mi a kedvence. Nekem pl most jelenleg a Higurashi a kedvencem, de még hatalmas fansággal sem állítanám, hogy alapmű lenne. Egyszerűen nem olyan a témája.
beküldve: 2007-11-01 00:46:39
(#548) Az NGE-t amúgy mért értik félre sokan?
Na visszatértem.
De még ikea magazinban nagy betűkkel írva az egyik oldalra, hogy "Az alacsony ár nyugtatja meg igazán", erre mi van a másik oldalon? Egy szék (KAROS szék, ez fontos), "most akciósan" 24000 Ft. Biztos mert karosszék. Hehe tényleg alacsony ár. És mi lesz alacsony ár mire egyedül fogok élni?
Elkanyarodtunk attól a világmegváltó témától ahogy elnézem...
Olvassunk a WC? Én is mindig ott művelödöm^^De még ikea magazinban nagy betűkkel írva az egyik oldalra, hogy "Az alacsony ár nyugtatja meg igazán", erre mi van a másik oldalon? Egy szék (KAROS szék, ez fontos), "most akciósan" 24000 Ft. Biztos mert karosszék. Hehe tényleg alacsony ár. És mi lesz alacsony ár mire egyedül fogok élni?
Ha már ikea, akkor "hol máshol?"
Asx ezzel én is igy vok
Oké, de mik név szerint ?( Az nge-t hagyuk mert azt sokan félreértik).
És mi jót rajzoltál?
hát szerintem van olyan mű, amit lehet nagy jelzőkkel /mint világot meg egetrengető alkotás stb/ kitüntetni.
Oké, de mik név szerint ?( Az nge-t hagyuk mert azt sokan félreértik).
Ajándékot az egyik barátnőmnek...Halloweenos témával. Meg még korábban elkezdett rajzokon ügyködtem.
Alapmű?...hmm...talán mindig az adott kedvenc? Nem tudom, ha valamibe nagyon 'beleszeretek' és huzamosabb ideig rajongok érte, talán már lehet alapműnek nevezni...vagy ha találok benne valami olyan mondanivalót, ami nagyon meg fog...esetleg tanulok belőle vmi hasznosat és így tovább. A lényeg az egyénen van, kinek mi tetszik. Lehet, ami másnak alapmű, annak én a közelébe sem mennék.
Szerintetek?
De ha konkrét példa kell, írok.
*fekszik a röhögéstől*...jogos Nekem meg playboy, öcsém mindig szanaszét hagya ...
Na visszatértem.
De még ikea magazinban nagy betűkkel írva az egyik oldalra, hogy "Az alacsony ár nyugtatja meg igazán", erre mi van a másik oldalon? Egy szék (KAROS szék, ez fontos), "most akciósan" 24000 Ft. Biztos mert karosszék. Hehe tényleg alacsony ár. És mi lesz alacsony ár mire egyedül fogok élni?
Olvassunk a WC? Én is mindig ott művelödöm^^De még ikea magazinban nagy betűkkel írva az egyik oldalra, hogy "Az alacsony ár nyugtatja meg igazán", erre mi van a másik oldalon? Egy szék (KAROS szék, ez fontos), "most akciósan" 24000 Ft. Biztos mert karosszék. Hehe tényleg alacsony ár. És mi lesz alacsony ár mire egyedül fogok élni?
Ráérünk meg váltani
Olvassunk a WC? Én is mindig ott művelödöm^^
Szerk: miyu 2007-11-01 00:39:55
Jajdejó, naszóval.
Az NGE-re mondják ezt sokan meg az Akirára. Magyarul az "alapművek" *cöh*
A Hellsing csak egy tipikus "rejtélyesnek szánt, de mégsem jött össze teljesen" anime. Nos igen, kicsit mohó volt a rendező, és nem tudta megvárni, amíg még kijön pár kötet a mangából, és így saját kútfőből hozta össze a hátralévő befejezést. Azt is rosszul, és túl gyorsra. Története ugye annyira nincs is, ezért kellett volna inkább a karakterekre koncentrálni, ami viszont teljesen kimaradt. Pedig ezt már a mangából is kiszedhette volna (ha jól tudom akkor volt már pár flashback az addig kijött kötetkbe) Grr.
Na most elmentem vécére
Az NGE-re mondják ezt sokan meg az Akirára. Magyarul az "alapművek" *cöh*
A Hellsing csak egy tipikus "rejtélyesnek szánt, de mégsem jött össze teljesen" anime. Nos igen, kicsit mohó volt a rendező, és nem tudta megvárni, amíg még kijön pár kötet a mangából, és így saját kútfőből hozta össze a hátralévő befejezést. Azt is rosszul, és túl gyorsra. Története ugye annyira nincs is, ezért kellett volna inkább a karakterekre koncentrálni, ami viszont teljesen kimaradt. Pedig ezt már a mangából is kiszedhette volna (ha jól tudom akkor volt már pár flashback az addig kijött kötetkbe) Grr.
Na most elmentem vécére
Én ennek ellenére birom a Hellsinget. Valami megfogott benne még régen. (Egyike az első olyan animeimnek, amiről már tudtam is, hogy ez konkrétan japán rajzfilm.) Most így nosztalgiázva, de rég volt már...még a német viva-n adták asszem. És a OP zenéje nagyon bejött, amit a németek raktak hozzá!
Az alapmű kategória az nálam is elég kényes dolog...sztem mindenkinek az az alapmű, ami tetszik. Én pl. az Akirát most Conon láttam először ( pedig ugye alapmű... ) de valahogy sosem volt kedvem nekiállni itthon. Nekem speciel nem lesz a kedvencem soha, bár azt sem mondom, hogy rossz volt, mert nem. Csak vhogy engem nem ragadott magával...