Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-07-10 18:55:33
(#1888) Nos, kíváncsi lennék én is, mit szóltök a követkető karakter vázlathoz. Csak egy kis firkantás. A frizurán még lehet változtatok, itt a szarvakat ill. szemet akartam véglegesíteni. :)
[Link]
[Link]
Szóval Elnar te ellenzed a digitáblát merthogy jobb a szkennelő...Én szombaton akartam megrendelni a digitáblát de most h ezt mondod nemtom mitévő legyek ha nincs szkennelőm. Csak azért kérdem mert családom is ellenzi h megvegyem.Végülis gazdasági válság van emberek nem létszügség a digitábla
Ha géppel (photoshop, painter, gimp) akarsz színezni, akkor igenis kell a digitábla! Egérrel nagyon macerás színezni. A körvonalazásnál én is a kézrajzra szavazok, ha elég ügyesen és tisztán dolgozol (meg ha úgyis ki lesz színezve) nem fog látszani, hogy nem szupertiszta CG vonalakat használtál.
Lásd : [Link]
Wakka: neeeeee! Az a death note-os kép ütött.......
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2009-07-06 17:43:30
(#1886) Szép rajz,én msot két mangán dolgozok.Bár a rajzolás nem túl jó.xPPP
^^Usagi Tsukino^^
Hát akinek nincs hozzá kreativitása...
De azért kösz. Gyúrható radír már van
De azért kösz. Gyúrható radír már van
Gravity is a habit that is hard to shake off.
beküldve: 2009-07-06 14:38:14
(#1884) tudom elég kezdő vagyok de feltenném amit a rajzsuliba tanultam és amikkel én kezdtem a Mangám rajzolása előtt:
először rengeteg manga karaktert másoltam le a könnyűtől a legnehezebb pózokig.
ha rajzolsz valamit és egy vonalban nem vagy biztos vagy rossznak hiszed ne radírozd ki mert ha látod a rosszat könnyebb lesz megcsinálni a jót.
vegyetek gyúrható radírt mert azzal a legkissebb vonalt és az árnyékolást is tudod javítani
a puha ceruza is fontos de szerintem ezt nem kell mondanom (puha ceruza:B1,B2,B3,B4 a legpuhább:B4) hát remélem valakinek segítettem legalább egy picit
először rengeteg manga karaktert másoltam le a könnyűtől a legnehezebb pózokig.
ha rajzolsz valamit és egy vonalban nem vagy biztos vagy rossznak hiszed ne radírozd ki mert ha látod a rosszat könnyebb lesz megcsinálni a jót.
vegyetek gyúrható radírt mert azzal a legkissebb vonalt és az árnyékolást is tudod javítani
a puha ceruza is fontos de szerintem ezt nem kell mondanom (puha ceruza:B1,B2,B3,B4 a legpuhább:B4) hát remélem valakinek segítettem legalább egy picit
in my hands the means, in my heart , the will// Beyond Birthday in front of the world
beküldve: 2009-07-06 13:52:40
(#1883) Felkerült egy újabb kép, bár ez nem mangás,de szerintem sokan tiszteltük és szerettük a zenéjét:(
[Link]
Még mindig szomorú vagyok...
[Link]
Még mindig szomorú vagyok...
Kiome/SEn Arashi
Nagyon jók ezek a kritikák Igazad van nem kell digipad, az se olyan jó. Elég papírra megrajzolni a dolgokat és utána beszkennelni. Majd gépen rásegíteni a dolgokra. Ahogy látom te tökéletesen otthon vagy a témában és akár nyugodtan kérdezhetek tőled. Viszonylag elég jól rajzolok.
De az arányok néha egy kicsit roszul sikerednek ezeken hogyan javíthatnák?
És már rég szeretnék egy kis mangát összehozni jó rajzolással, hogy kezdjem.
Nos, nekem sem a legtökéletesebb a rajzotudásom, de már a második részét taposom a mangámnak. Én úgy kezdtem, hogy megrajzoltam a karaktereimet. Az sem árt, hogyha van a kezed ügyében egy, már előre megrajzolt manga, aminek segítségével rájössz lassan, hogyan kell rajzolni a dolgokat pl sebességvonal, fejrázás, vagy egy akviójelenet.
Amit tudok ajánlani gépen az vagy a mangastudió, vagy photoshop, de ha az sincs, akkor akár a paint.net-et is segítségül hívhatsz^^
Ez csak személyes...
Tehetséges kívülálló. Hányatott gyermekkorom volt. Valószínuleg a spenóttól.
Szerk: SasuCat 2009-07-03 12:59:18
beküldve: 2009-07-03 12:47:07
(#1881) Szóval Elnar te ellenzed a digitáblát merthogy jobb a szkennelő...Én szombaton akartam megrendelni a digitáblát de most h ezt mondod nemtom mitévő legyek ha nincs szkennelőm. Csak azért kérdem mert családom is ellenzi h megvegyem.Végülis gazdasági válság van emberek nem létszügség a digitábla
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
BRÉKÓ, BRÉKÓ!
Óriási akció csak most, csak nektek!
Amennyiben valaki érez magában annyi KÉPREGÉNY írói vénát, hogy már van komplett szkriptje, vagy kidolgozottabb koncepciója, de nem érez késztetést a megrajzolására most GRÁTISZ megrajzolja szerény személyem, amennyiben sikerül konzultálások alkalmával kiekerekíteni a mindenki számára ideális végeredményt. A LEGJOBB ha már van kész vázlatos oldalbontás, kevésbé JÓ ha van egy használható forgatókönyv, a legkevésbé pedig, ha csak ötlet van, de MINDEGYIK játszik. Merem ajánlani eme lehetőség nem kihagyását minden valamelyest is KOMOLYAN képregényező személynek.
Amennyiben érdekel valakit írjon az E-MAIL címemre lehetőleg már az anyagával karöltve.
Óriási akció csak most, csak nektek!
Amennyiben valaki érez magában annyi KÉPREGÉNY írói vénát, hogy már van komplett szkriptje, vagy kidolgozottabb koncepciója, de nem érez késztetést a megrajzolására most GRÁTISZ megrajzolja szerény személyem, amennyiben sikerül konzultálások alkalmával kiekerekíteni a mindenki számára ideális végeredményt. A LEGJOBB ha már van kész vázlatos oldalbontás, kevésbé JÓ ha van egy használható forgatókönyv, a legkevésbé pedig, ha csak ötlet van, de MINDEGYIK játszik. Merem ajánlani eme lehetőség nem kihagyását minden valamelyest is KOMOLYAN képregényező személynek.
Amennyiben érdekel valakit írjon az E-MAIL címemre lehetőleg már az anyagával karöltve.
Gyengébbek kedvéért wakkawakka@citromail.hu
Ha valami használahtót összehozunk természetesen felesbe használjuk fel pályázat vagy egyéb célokra.necrocid úr külön kívánságára DevArt gallery néhány gyökérséggel: [Link]
Öhm köszönöm a kritikát:
de ha nemlenne világos,elmondanám mit prbáltam összehozni: speciel a pillanatot,amikor a félénk kislány(ezért áll úgy a lábacskája,ahogy) fel próbálja nyomni magt a székre ezért ha bal kezére támaszkodik és a jobbal is próbálja megfogni a szék oldalát (megnézheted a tükörben) nézhet így ki az kulccsontja(én pedig fogdostam halottat, szóval a kulccsont sem olyan merev,mint ahogy gondolnánk..:))az árnyék alul pedig egy inverz, a sötét lelkű kislány világos öntudata, akár lehet a kép színharmóniájának helyrebillentése is, bár én gyógyszerész vagyok, azért köszi a kritikát!próbálok figyelni,de direkt tettem ilyenné:)kicsit kancsi vagyok bevallom!!(lehet tényleg nem értek a rajzoláshoz...()
de ha nemlenne világos,elmondanám mit prbáltam összehozni: speciel a pillanatot,amikor a félénk kislány(ezért áll úgy a lábacskája,ahogy) fel próbálja nyomni magt a székre ezért ha bal kezére támaszkodik és a jobbal is próbálja megfogni a szék oldalát (megnézheted a tükörben) nézhet így ki az kulccsontja(én pedig fogdostam halottat, szóval a kulccsont sem olyan merev,mint ahogy gondolnánk..:))az árnyék alul pedig egy inverz, a sötét lelkű kislány világos öntudata, akár lehet a kép színharmóniájának helyrebillentése is, bár én gyógyszerész vagyok, azért köszi a kritikát!próbálok figyelni,de direkt tettem ilyenné:)kicsit kancsi vagyok bevallom!!(lehet tényleg nem értek a rajzoláshoz...()
Kiome/SEn Arashi
Szerk: Kiome 2009-07-02 21:26:13
Köszönöm a segítségedet. Na ha legközelebb rajzolok akkor csak a rajzolásra koncentrálok majd És remélem nem sokára én is felrakhatom majd a saját mangám.
Ez az aláírás olyan zseniális, mint az aki kitalálta.<<<<vagyis én
Az hogy tökéletesen otthon vagyok az erős túlzás. Inkább nem vagyok hozzá síkhülye. Valamicskét értek. Aki otthon van benne az Yaone.
No igen az arányok. Látom néhányan nem csak rajzolnak, de értik is. Mert az arányok a legfontosabbak. Nos. Először is: soha ne húzz meg egy vonalat se addig ameddig nem képzelted el, hogy fog illeszkedni a többihez. Úgy is mondhatnám: először "fejben rajzolj".
Mindig nézd meg újra és újra amit rajzolsz. viszonyíts egymáshoz, viszonyíts ideálishoz, viszonyíts magadhoz. Elvégre te is ember vagy, tehát emberi arányaid vannak. Bizonyos tűréshatáron mozog minden arány, de semmi nem lép ki belőle. /van akinek 6-szor fér a feje a testére az ideális 7,5 helyett, van akinek 8-szor, de olyan biztos nem lesz akinek 10-szer/ Tanulj meg pár fő arányt. Még jobb, ha nem könyvből, hanem élő emberekről.
Sokat segít, ha nem csak pozitívan, de negatívan is rajzolsz. Figyeld meg, az épp készülő dolog milyen alakokat metsz ki a térből /pl egy csípőre tett kéz milyen arányú háromszöget zár be a testtel/
No igen az arányok. Látom néhányan nem csak rajzolnak, de értik is. Mert az arányok a legfontosabbak. Nos. Először is: soha ne húzz meg egy vonalat se addig ameddig nem képzelted el, hogy fog illeszkedni a többihez. Úgy is mondhatnám: először "fejben rajzolj".
Mindig nézd meg újra és újra amit rajzolsz. viszonyíts egymáshoz, viszonyíts ideálishoz, viszonyíts magadhoz. Elvégre te is ember vagy, tehát emberi arányaid vannak. Bizonyos tűréshatáron mozog minden arány, de semmi nem lép ki belőle. /van akinek 6-szor fér a feje a testére az ideális 7,5 helyett, van akinek 8-szor, de olyan biztos nem lesz akinek 10-szer/ Tanulj meg pár fő arányt. Még jobb, ha nem könyvből, hanem élő emberekről.
Sokat segít, ha nem csak pozitívan, de negatívan is rajzolsz. Figyeld meg, az épp készülő dolog milyen alakokat metsz ki a térből /pl egy csípőre tett kéz milyen arányú háromszöget zár be a testtel/
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Nagyon jók ezek a kritikák Igazad van nem kell digipad, az se olyan jó. Elég papírra megrajzolni a dolgokat és utána beszkennelni. Majd gépen rásegíteni a dolgokra. Ahogy látom te tökéletesen otthon vagy a témában és akár nyugodtan kérdezhetek tőled. Viszonylag elég jól rajzolok.
Ez az aláírás olyan zseniális, mint az aki kitalálta.<<<<vagyis én
beküldve: 2009-07-02 18:48:13
(#1875) Kiome, az előttem szólónak igaza van... *ő is várja a köveket*, ő már elmondta, mi a rossz. Nos, én kezdő vagyok, noha sok éve rajzolok. Tudom, hogy messze állok a tökéletestől, de még a jótól is. Egyszer majd belinkelem... de most valahogy nem akarja feltölteni... amúgy Kiome, ügyes munka, csak kicsit furcsa. Azért ne haragudj kérlek, nem vagyok ám mindig ilyen szarkasztikus
na jó, lehet szapulni...
[Link]
na jó, lehet szapulni...
[Link]
*Link javítva. A moderátor*
Tehetséges kívülálló. Hányatott gyermekkorom volt. Valószínuleg a spenóttól.
Szerk: Moderátor 2009-07-02 19:04:46
beküldve: 2009-07-02 18:31:24
(#1874) E! /visszajött a Criticum notorius /
Most jól látom hogy mindenki tabletet akar venni mert az trendi, meg hogy azt hiszi könnyebb vele dolgozni? Azért abból egy normális az 30-40K. Rosszat meg neméri meg venni. Gondolkozzatok már. Csak egy kicsit.
Nekem is csak egy alap scannerem /600 dpi/ van, meg fotosopp. Bőven elég.
Kiome lánykájáról meg:
- Alapvetően nem rossz rajz.
csak:
- Lecsúsztak a kulcscsontjai szegénynek, és így olyan mintha hátulról nézném a lapockáját.
- A karja igencsak a kitörés határán van, bár /éppen/ lehet így tartani. Csak nem kényelmes. A lába szintén.
- A szoknya szép, hogy így libben, de ez egyetlenegy esetben igaz: ha épp most ül le a székre. Ez megmagyarázná
- a szellemképességet /ami azért nem olyan jó megcsinálva, mint ötletként/
- és hogy nincs rajta a széken. /bár érdekes módon már rátámaszkodik./
- Valamint dunsztom sincs mi az a folt a kép alján /árnyék? tükröződés?/ de lehet hogy az nem is kéne oda.
*várja a köveket* Jehova!
Most jól látom hogy mindenki tabletet akar venni mert az trendi, meg hogy azt hiszi könnyebb vele dolgozni? Azért abból egy normális az 30-40K. Rosszat meg neméri meg venni. Gondolkozzatok már. Csak egy kicsit.
Nekem is csak egy alap scannerem /600 dpi/ van, meg fotosopp. Bőven elég.
Kiome lánykájáról meg:
- Alapvetően nem rossz rajz.
csak:
- Lecsúsztak a kulcscsontjai szegénynek, és így olyan mintha hátulról nézném a lapockáját.
- A karja igencsak a kitörés határán van, bár /éppen/ lehet így tartani. Csak nem kényelmes. A lába szintén.
- A szoknya szép, hogy így libben, de ez egyetlenegy esetben igaz: ha épp most ül le a székre. Ez megmagyarázná
- a szellemképességet /ami azért nem olyan jó megcsinálva, mint ötletként/
- és hogy nincs rajta a széken. /bár érdekes módon már rátámaszkodik./
- Valamint dunsztom sincs mi az a folt a kép alján /árnyék? tükröződés?/ de lehet hogy az nem is kéne oda.
*várja a köveket* Jehova!
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-07-02 18:32:09