Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!

Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Ez ám a pozitív hozzáállás
A megoldás: gyakorolj, gyakorolj, állj hozzá lelkesen és gyakorolj!

A megoldás: gyakorolj, gyakorolj, állj hozzá lelkesen és gyakorolj!
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Moderátor 2009-06-28 17:16:39
beküldve: 2009-06-27 20:49:34
(#1840) van 3 kötetre való mangatervem, de egyszerűen nem bírok nekiülni.. főleg, amien béna vok.. se kezeket se lábakat nem tok rajzolni

ha mégis meg akarjátok nézni a rajzaimat, akk itt a devArt-linkem : [Link]

Pofás, csak nincs kész... Bővebb vélemény deven.
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Moderátor 2009-06-28 17:17:17
beküldve: 2009-06-27 17:55:28
(#1838) Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Sajnos én nem találtam magyar leírást sehol.Kénytelen leszel magadtól rájönni a dolgokra ha elakadtál írjál ide és segitünk.
Hát jó. Köszi az ajánlatot, majd próbálok élni vele.

Sajnos én nem találtam magyar leírást sehol.Kénytelen leszel magadtól rájönni a dolgokra ha elakadtál írjál ide és segitünk.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-06-27 08:28:45
beküldve: 2009-06-26 23:27:12
(#1835) A Manga Studio EX4 programhoz nem tudna valaki egy magyar használati útmutatót adni?

...
Sry ha hosszú lett, és no offense. Csak tapasztalat.
Sry ha hosszú lett, és no offense. Csak tapasztalat.
Nyilván, először valóban mindenkinek rajzolnia kell megtanulni, ez tiszta sor. Én sem MS-sel kezdtem, hidd el, évekig azt se tudtam, hogy hogy kell használni egy ilyen programot, így mindent megtanultam szabad kézzel rajzolni, a sebességvonalaktól kezdve az összes többi macerás manga effektig mindent.
De ezek azért rohadt időigényesek, minden egyes vonalat (ráadásul mártogatós tussal) behúzni ugyanabba a fókuszpontba, közvetlen egymás mellett, (mint pl ezek [Link] ) és azért ha meg tudom oldani pár kattintásból nem fogok vele órákig szöszmötölni. És nem, nem csak sablonokból áll a program, persze ezek is akadnak szép számmal, de gyakorlatilag bármit megvalósíthatsz amit csak akarsz, csak egy kis idő ráfordítás és kreativitás kell.
Persze vannak benne olyan brutál felháborító sablonok, mint hátterek és társaik, de akik ezeket szúrják be azok magukról állítják elő a szegénységi bizonyítványt... Referencia anyagnak persze lehet használni őket, de azért jó ha érzéssel bánik az ember az ilyesmivel...
Mindenesetre én nem értenék azzal semmiképp se egyet, hogy lekorlátoz, én pont azért használom ezt a progit, mert több lehetőséget tudok kihasználni, mint papíron, legtöbbször gyorsabban és kevesebb macerával.
*Toronyidézet megnyírva. A moderátor*
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Moderátor 2009-06-28 17:19:01
Deviantartomon nekem is van kettő paintes-egeres rajzom
necrokidy.deviantart.com

necrokidy.deviantart.com
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Szerk: Moderátor 2009-06-28 17:19:34

Átméretezés: IrfranView-al kb 3 kattintás. Én azzal szoktam. A Painttel az a baj hogy a jpg minőséget rontja.
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-06-28 17:20:06
Nyah, az ilyen kritikákra van szükségem!^^ Köszönöm szépen.
A "képeket kisebb méretben feltölteni" dolgot nem Te említetted először, és folyamatban is van, csak sokszor győz a lustaság, és azon kívül, hogy levagdosom a fölösleget Painttel, nem kicsinyítem... Majd talán egyszer. XD
egyelőre sajnos csakis mechanikusan tudok rajzolni, mert nincs egyébre lehetősegem.^^" De rajta vagyok az ügyön.^^
A tanácsaid köszönöm, mindegyiket jogosnak érzem. Igyekszem őket megfogadni és a jövőben hasznosítani.^^
A "képeket kisebb méretben feltölteni" dolgot nem Te említetted először, és folyamatban is van, csak sokszor győz a lustaság, és azon kívül, hogy levagdosom a fölösleget Painttel, nem kicsinyítem... Majd talán egyszer. XD
egyelőre sajnos csakis mechanikusan tudok rajzolni, mert nincs egyébre lehetősegem.^^" De rajta vagyok az ügyön.^^
A tanácsaid köszönöm, mindegyiket jogosnak érzem. Igyekszem őket megfogadni és a jövőben hasznosítani.^^
Szerk: Miho ~ ミホ 2009-06-26 17:22:55
Nyah, visszatértem, kritikára éhesen.
Néhány firkálmány... Nem a legjobbak, ezt kritikusok nélkül is épp elég jól látom, de megosztanám Veletek. Így legalább láthatjátok, hogy Ti mennyire jók vagytok hozzám képest.
Naruto fichez készült kiskölök. ... Szerintetek milyen nemű?
A legújabb. Igazából hiányolok róla egy harisnyát... Majd talán egyszer azt is rajzolok neki. XD

Néhány firkálmány... Nem a legjobbak, ezt kritikusok nélkül is épp elég jól látom, de megosztanám Veletek. Így legalább láthatjátok, hogy Ti mennyire jók vagytok hozzám képest.

A legújabb. Igazából hiányolok róla egy harisnyát... Majd talán egyszer azt is rajzolok neki. XD
A lyány sokkal jobban egyben van /leszámítva hogy a nadrágját hátulról rajzoltad meg.../. Igazából a platform cipzárját jobban hiányolom mint a harisnyát. Meg még árnyékot rá.
most jönnek a jótanácsok /amiből nem szoktak kérni inkább/:
- Jobb volna ha kisebben tennéd fel a képeid. Ekkora méret már csak rontja a minőséget, mert kihozza a legkisebb hibát is. Ráadásul nem lehet átlátni.
- Ha filcet használsz feketítésre is, akkor ajánlatos a scannelt képen átmenni egy 20-50%os színégetővel. A fehéret hagyja, viszont a sötéteket egységesíti, így nem lesz csíkos.
- Ne mechanikusan rajzolj. A srácnál nagyon észrevehető. Az emberhez kapcsolódjanak a testrészei, és a mi fontos: a ruha nem csak rajta van, hanem követi a testét. Ha hordul, a ruha tekeredik, ha hajol, akkor csúszik, etc. Ekkora hajtömeg, mint a lánynál van, csak orkánban mozdul ki így. Viszont akkor a frufruja sem áll így /hacsak nem lakkozza/
- Figyelj a fényekre/irányára. Ha a lány álla alatt olyan erős az árnyék, akkor az orra is éles árnyékot kell hogy vessen. Viszont ha nem vet akkorát, akkor is másik irányba kellene árnyalnod az alját. A lábán is tuti van még árnyék. A /neki/ bal válla meg tuti sötét.
------------------------------ -------------------------------- --
Barbara: ne viccelj már. Nézz meg egy /sok/ férfit, és megtudod az anatómiát

Rotring+tűfilc=bővensok. Rotring:[Link] Tűfilc:[Link] És ezek korántsem jó rajzok szerintem, max. tűrhetők.
Szerk: Elnar 2009-06-26 17:22:06
beküldve: 2009-06-26 17:09:30
(#1829) Én torrenten ingyen is megtaláltam a mangastudiot anno, igaz nem szedtem le mert nincs rajz padom, de ha lesz akkor majd leszedem...
Én mondjuk papíron nem szeretek annyira rajzolni, szeretem ha van háttér vázlata a rajznak de ha van akkor meglátszana az igazi résznél... Jó most nekem csak rottringom van meg tűfilcem, azért nyavalygok egy rajzpadért, hogy majd válthassam az ecseteket és kitudjam javítani a hibáimat
Miho: jók a rajzok:)
én már egy ideje nem rajzoltam komolyabbat, de szerintem hamarosan fogok:)
tényleg nem tudtok vmi jó férfi anatómiához rajzot? csajhoz találtam how to draw manga oldalon de pasi bezzeg nincs ott...
Én mondjuk papíron nem szeretek annyira rajzolni, szeretem ha van háttér vázlata a rajznak de ha van akkor meglátszana az igazi résznél... Jó most nekem csak rottringom van meg tűfilcem, azért nyavalygok egy rajzpadért, hogy majd válthassam az ecseteket és kitudjam javítani a hibáimat

Miho: jók a rajzok:)
én már egy ideje nem rajzoltam komolyabbat, de szerintem hamarosan fogok:)
tényleg nem tudtok vmi jó férfi anatómiához rajzot? csajhoz találtam how to draw manga oldalon de pasi bezzeg nincs ott...
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Szerk: 屍鬼レゲ 2009-06-26 17:11:33
beküldve: 2009-06-26 16:50:00
(#1828) Nyah, visszatértem, kritikára éhesen.

beküldve: 2009-06-26 16:06:30
(#1827) Helyeslem Elnar-t, igaza van!
Mielőtt nagyon nagy munkába kezdetek elsőnek az alapokkal kezdjük.
Pl.:
Ha szeretnél egy képet saját kezűleg megcsinálni, viszont majd később Photoshop-pal dolgozni akkor elsőnek az legyen a fő, hogy a Photoshop-ot tudod-e normálisan használni.
(A Photoshop-ot most csak így mondtam példának.)
Viszont, ha te egyedileg semmilyen program segítsége nélkül szeretnél egy rajzot csinálni, akkor csak rajztudás kell.
Tehát, a lényeg: csinálj elsőnek egy olyan rajzot amit egyedül készítesz program nélkül. Majd később csinálj nagyobb dolgokat. Elsőnek csak szépen lassan, fokozatosan.
Én amúgy meg mostanában inkább GIMP-et szoktam használni, vagy Paint-et.
Mielőtt nagyon nagy munkába kezdetek elsőnek az alapokkal kezdjük.
Pl.:
Ha szeretnél egy képet saját kezűleg megcsinálni, viszont majd később Photoshop-pal dolgozni akkor elsőnek az legyen a fő, hogy a Photoshop-ot tudod-e normálisan használni.
(A Photoshop-ot most csak így mondtam példának.)
Viszont, ha te egyedileg semmilyen program segítsége nélkül szeretnél egy rajzot csinálni, akkor csak rajztudás kell.
Tehát, a lényeg: csinálj elsőnek egy olyan rajzot amit egyedül készítesz program nélkül. Majd később csinálj nagyobb dolgokat. Elsőnek csak szépen lassan, fokozatosan.
Én amúgy meg mostanában inkább GIMP-et szoktam használni, vagy Paint-et.
,,Hitler fején ugrálok!"