Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-06-26 14:18:37
(#1826) Nekem is az a véleményem hogy ha nem tudsz legalább alap szinten rajzolni akor a manga studióval sem jutsz sokra.Mivel a program nem rajzol helyeted csak megkönyiti a dolgod.Természetesen tessék gyakorolni.Viszont a program nagy része egyáltalán nem a sablonokra épit, itt is kézirajzra vagy utalva legyen az szkenelt vagy a progiban összeálitot vázlat.A sablonok efektekbe szóbubikba meg sebeség vonalakba merül ki a programba.
Akit érdekel irjon mailt nekem és megadok pár cimet ahol olcsón beszerezhető a manga studio.
Akit érdekel irjon mailt nekem és megadok pár cimet ahol olcsón beszerezhető a manga studio.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-06-26 14:25:31
Szerk: Moderátor 2009-06-28 17:20:48
De hát az MS nem is arra van, hogy te megtanulj rajzolni Ettől nem leszel se több se jobb, csak lehetővé teszi, hogy olyan eszközöket, és módszereket használj egyszerűen és gyorsan, amikre amúgy errefele nem lenne lehetőség. Értem itt például a tone-okat, amiket itthon max jópénzért lehet behozatni külföldről, vagy a különböző macerás effekteket, amelyeket kézzel is meg lehet csinálni, de ritka sok időt vesz el (japánban persze az ilyen melóra tartják az asszisztenseket XD) Na de a lényeg, hogy a Manga stúdió nem egy oktató program, ami helyetted fog rajzolni, hanem egy eszköz, ami lehetővé teszi, hogy minden munkát meg tudj oldani te magad, digitálisan.
Okk, mindez szép meg jó. Bár szerintem először mindenki tanuljom meg normálisan rajzolni, és aztán mangásítsa. A manga/képregény redukció. Redukálni viszont csak akkor tudsz, ha tudod mit redukálj. //Lásd: Picasso bika sorozata// Effektere meg még mindig barátunk a fotosopp. Sőt, másra is. Nemegy ember azzal rajzol.
Ha jól értettem, akkor ez olyasmi mint a kiadványszerkesztő progik. Akkor meg még inkább rossz. ha csak sablonokból lehet dolgozni /márpedig a programok 90%a ilyen/ annak semmi értelme, sőt lehatárol. Maradjatok a kézi rajznál.
Lehet ezerféle variáció, sablonnal nem tudsz egyedit csinálni. Ráadásul ellustít agyilag. Mert soha nem fogsz benne pontosan olyat találni mint amit szeretnél. Emiatt egy idő után csak abban fogsz gondolkodni amit a gép enged...
Sry ha hosszú lett, és no offense. Csak tapasztalat.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Öhm.. nem akartam reklámozni,csak valaki az előbb kereste és úgy vélte drág Ha szabályellenes szóljatok és kitörlöm!!!
Kiome/SEn Arashi
beküldve: 2009-06-26 10:15:45
(#1822) Az internet világa tele van letölthető programokkkal... Csak keresni kell!De nem hiszem h itt kéne reklámozni őket..
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
a manga studiot hol tudnám megvenni vagy megrendelni?
vagy van ehhez hasonló ingyen letölthető program?
vagy van ehhez hasonló ingyen letölthető program?
Szerk: Dan 2009-06-26 09:14:45
beküldve: 2009-06-25 23:45:43
(#1819) www.isohunt.com
Itt van a teljes verziós Manga Studio,nekem is innen van meg, ingyen, de ne mondd senkine
Itt van a teljes verziós Manga Studio,nekem is innen van meg, ingyen, de ne mondd senkine
Ki szedné le ingyen???Én biztós neeeemmm..áááh! Butaság
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
www.isohunt.com
Kiome/SEn Arashi
Szerk: Kiome 2009-06-25 21:36:57
78K???? Tejóságosfélszemű!
Annyiból megtanulok rajzolni személyesen Maxtól! Azért ez durva. Ennyiért megveszek egy barcsayt és kifizetek egy komplett rajztanfolyamot mellé...
Annyiból megtanulok rajzolni személyesen Maxtól! Azért ez durva. Ennyiért megveszek egy barcsayt és kifizetek egy komplett rajztanfolyamot mellé...
De hát az MS nem is arra van, hogy te megtanulj rajzolni Ettől nem leszel se több se jobb, csak lehetővé teszi, hogy olyan eszközöket, és módszereket használj egyszerűen és gyorsan, amikre amúgy errefele nem lenne lehetőség. Értem itt például a tone-okat, amiket itthon max jópénzért lehet behozatni külföldről, vagy a különböző macerás effekteket, amelyeket kézzel is meg lehet csinálni, de ritka sok időt vesz el (japánban persze az ilyen melóra tartják az asszisztenseket XD) Na de a lényeg, hogy a Manga stúdió nem egy oktató program, ami helyetted fog rajzolni, hanem egy eszköz, ami lehetővé teszi, hogy minden munkát meg tudj oldani te magad, digitálisan.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-06-25 18:21:49
(#1815) Mostmár tudom mire fogom elkölteni az összes pénzem
beküldve: 2009-06-25 17:31:41
(#1814) Igen nem olcsó a manga studio viszont szerintem az alap verzioval is lehet dolgozni egy két külömbség van a sima és az ex közöt és a sima 16000. [Link] Itt meg lehet nézni mi a külöbmség a kető közöt.
Igen kel a digi tábla cincogóval azért elég nehéz lenne.De ebből is lehet olcsóbat venni Genius 8x6 vagy Wacom Bamboo one :[Link]
De mint írtam a program máshol olcsóbban is beszerezhtő.
Igen kel a digi tábla cincogóval azért elég nehéz lenne.De ebből is lehet olcsóbat venni Genius 8x6 vagy Wacom Bamboo one :[Link]
De mint írtam a program máshol olcsóbban is beszerezhtő.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-06-25 17:32:24
beküldve: 2009-06-25 15:51:32
(#1812) 78K???? Tejóságosfélszemű!
Enyhén irreálisnak tűnik
Fisi, DA-n ment reag.
Enyhén irreálisnak tűnik
Fisi, DA-n ment reag.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"