Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
csak körül kell nézni, elemezni, megfigyelni.
Hát ez nem megy amint elnézem, mivel már 2X is megemlítettük hogy LÉGYSZÍVES ne idézz vissza mindent, plíz törölj belőle, mert túúúúúúúl hosszúak így a post-ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
köszi
beküldve: 2009-02-01 22:38:58
(#818) Ehhhm ... mielőtt még belebonyolódnék Veletek ebbe a "tanuljink-e rajzolni" - dologba, eleteszem magam holnapra, mert reggel menni kell dologni...
星さん
Mmm... nem mennék vissza távlatokba... csak azt mondom, hogy ami megy magától egy jó vágányon, azt nem kell erőszakkal másikba terelni, ha nem akarom. Alkalmazom módszereket, amiket megtanultam, és hasznosnak véltem, és ha majd úgy érzem, hogy ennél még többre van szükségem, majd megtanulom. :) Ehhez nem kell feltétlenül htanulni valakitől, csak körül kell nézni, elemezni, megfigyelni.
Csatlakozom
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
De a mesterük kitől tanult? A mesterének a mesterének a mesterének a mesterétől, de a legeslegeslegelső kitől tanult? Senkitől. Aztán ő találkozott a hozzá hasonló zsenikkel, és alapítottak egy iskolát, ahol kitanították azokat a szonrászokat (többek között), akiknek a műveit a múzeumokban és a történelem, illetve művészettörténet tankönyvekben láthatunk.
Ha őskori távlatokba szeretnél visszamenni csak tessék
csak aztán nehogy újbóli spanyolviasz feltalálás legyen a vége
Pont azért kell minél többet tanulni amit írtál... hogy tudd hogy eddig mit csináltalk és aztán nehogy valami olyat találj ki ami előtted már volt.
Hogy Goethe szavait idézzem a zsenialitás 99%-ban munka és csak 1%-ban ihlet.
Magyarul minél több akármit magadbaolvasztassz annál sokrétűbbé válik a stilusid és nem lehet csak valamibe beskatyujázni. Így leszel eredeti, nem úgy hogy a semmiből építkezel, hanem hogy földet lapátolsz fel és abból a halomból már könnyedén kisarjad a stílisod csírája.
Mmm... nem mennék vissza távlatokba... csak azt mondom, hogy ami megy magától egy jó vágányon, azt nem kell erőszakkal másikba terelni, ha nem akarom. Alkalmazom módszereket, amiket megtanultam, és hasznosnak véltem, és ha majd úgy érzem, hogy ennél még többre van szükségem, majd megtanulom. :) Ehhez nem kell feltétlenül htanulni valakitől, csak körül kell nézni, elemezni, megfigyelni.
星さん
Igen, általában mintalap alapján szoktunk rajzolni, hogy a megfigyelőképességünket fejlesszük.
Sajnos nem olvastam, picit drágának találtam.
Mintalap... és mi van a jó öreg csendéletekkel és a habtestü közpkorúságuk végét taposó modell-szépségek papírravetésével?
Túl drága... kérlek a művészetnek ára van..XD
Frank Miller nagyon adja, sokat lehet tanulni a műveiből, főleg a Sin City-re gondolok- a 300 szimplán csak k*urvajól néz ki
mellesleg a képregény sokkal jobb annál a filmnek csúfolt förmedvénynél, sokkal autentikusabb és nincsenek gatyi filler részek benne mint a movie-ban.
egy szó mint (3) száz vedd meg ha jót akarsz! (olvasni)
50 ezer az össz cucc, az első 3 helyezett kap helyezésének megfelelő pénzt - innen.
mi az a mintalap? az alapján kell rajzolnotok rajzórán vagy mi a szösz??
(a kentauros téma durva alapból is , nem kell még ide 300..XD egyébként a 300 képregény megvolt?(olvastad?))
Ebből még nem következik, hogy az első 30k-t kap.
Igen, általában mintalap alapján szoktunk rajzolni, hogy a megfigyelőképességünket fejlesszük.
Én azért elfogadnék 30 ropit 8 oldal képregényért...
De ha tudsz jobbat...
Nem a pénzről beszélek, hanem hogy tök pontatlan a kiírás, ezért szerintem nem érdemes nevezni, tuti nagy humbug az egész.
Amúgy meg miből gondolod, hogy 30k jár az első helyezettnek? Nem volt konkrétan leírva még az se. -.-"
Bájdövéj az én rajztanárom nagyon jó arc. Egyáltalán nem ítéli el a mangákat és örül neki, hogy ha a saját stílusunkban rajzolunk. Sőt, azt sem bánja, hogy ha a mintalapon szereplő valamit nem úgy rajzolom le, mint ahogy kinéz, hanem picit felturbózom. (Így került a gebe ló lábára béklyó, a kentaurok harca mögé a háttérbe a 300 szikláról leesős jelenete és még sorolhatnám.)
50 ezer az össz cucc, az első 3 helyezett kap helyezésének megfelelő pénzt - innen.
mi az a mintalap? az alapján kell rajzolnotok rajzórán vagy mi a szösz??
(a kentauros téma durva alapból is , nem kell még ide 300..XD egyébként a 300 képregény megvolt?(olvastad?))
Én azért elfogadnék 30 ropit 8 oldal képregényért...
De ha tudsz jobbat...
Nem a pénzről beszélek, hanem hogy tök pontatlan a kiírás, ezért szerintem nem érdemes nevezni, tuti nagy humbug az egész.
Amúgy meg miből gondolod, hogy 30k jár az első helyezettnek? Nem volt konkrétan leírva még az se. -.-"
Bájdövéj az én rajztanárom nagyon jó arc. Egyáltalán nem ítéli el a mangákat és örül neki, hogy ha a saját stílusunkban rajzolunk. Sőt, azt sem bánja, hogy ha a mintalapon szereplő valamit nem úgy rajzolom le, mint ahogy kinéz, hanem picit felturbózom. (Így került a gebe ló lábára béklyó, a kentaurok harca mögé a háttérbe a 300 szikláról leesős jelenete és még sorolhatnám.)
De a mesterük kitől tanult? A mesterének a mesterének a mesterének a mesterétől, de a legeslegeslegelső kitől tanult? Senkitől. Aztán ő találkozott a hozzá hasonló zsenikkel, és alapítottak egy iskolát, ahol kitanították azokat a szonrászokat (többek között), akiknek a műveit a múzeumokban és a történelem, illetve művészettörténet tankönyvekben láthatunk.
Ha őskori távlatokba szeretnél visszamenni csak tessék
csak aztán nehogy újbóli spanyolviasz feltalálás legyen a vége
Pont azért kell minél többet tanulni amit írtál... hogy tudd hogy eddig mit csináltalk és aztán nehogy valami olyat találj ki ami előtted már volt.
Hogy Goethe szavait idézzem a zsenialitás 99%-ban munka és csak 1%-ban ihlet.
Magyarul minél több akármit magadbaolvasztassz annál sokrétűbbé válik a stilusid és nem lehet csak valamibe beskatyujázni. Így leszel eredeti, nem úgy hogy a semmiből építkezel, hanem hogy földet lapátolsz fel és abból a halomból már könnyedén kisarjad a stílisod csírája.
Ennyire azért nem kell átvitt érttelemben venni a dolgokat'''^^...
Csak azt mondom hogy a "feljebbvalód"(ehh'') olyan mint a képregényrajzolóknak a szerkesztő. Megmondja hogy ahhoz hogy még jobb legyél min kell dolgoznod. Ha te csak rajzolni szeretsz és ő azt mondja hogy fess, akkor azt nem azért mondja mert köcsög (tisztelet a kivételnek.. ), hanem hogy miután felfedezted a festészet világát más szemmel állj hozzá ahhoz amit eddig szerettél, hátha valami olyannal gazdagodsz ami hasznos a rajzoláshoz is.
De neked ez az iskolaválasztás téma már nem aktuális gondolom...
^-^
Szóval lehet rajzolni sokat tanulás mellett is csak az kicsit hobbi szagú és hát miért csinálnál mást ha nem akarsz azzal oglalkozni a későbbiekben?....
Jó persze értem, hogy mindenfélét ki kell próbálni ahhoz, hogy sokszínű légy, széles látókörű és a többi. De továbbra is azt mondom, hogy ahhoz, hogy én mást is kipróbáljak, nem kell ösztönző tanerő.
És vágom a hasonlatot a szerkesztő és a tanár között is, de mire az ember odáig jut, hogy különbejáratú szerkesztője van, akkor az vélhetőleg már nem rajzolási/festési/egyéb tanácsokkal látja el, mint egy tanár, hanem sokkal inkább szerkesztési, történetvezetési, és persze marketing szagú tippekkel.
Hát jah, iskolaválasztás, per pill egyetemista vagyok, olyan szakon amivel a későbbiekben is szeretnék foglalkozni, szóval valóban nem nagyon fogok már iskolák közt mazsolázni...
Hobbi szagú vagy sem, egyértelmű, hogy gyakorlatilag a képregényezésből nem lehet megélni(ha nem vagy szuperbefutott még japánban is csak nehezen), szóval vagy eltartanak a szüleid/élet/házastársad vagy bárki más, vagy lesz egy állásod és amellett csinálod a dolgot.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Oké, ha nem a rajztanárokat reklámozod, akkor pusztán mit szeretnél közölni? Mert nekem egyre inkább úgy jön át a dolog, hogy ergo rajztanár nélkül az esélytelenek nyugalmával indulunk, bármibe is vágjuk a fejszénket
Csak azt mondom hogy a "feljebbvalód"(ehh'') olyan mint a képregényrajzolóknak a szerkesztő. Megmondja hogy ahhoz hogy még jobb legyél min kell dolgoznod. Ha te csak rajzolni szeretsz és ő azt mondja hogy fess, akkor azt nem azért mondja mert köcsög (tisztelet a kivételnek.. ), hanem hogy miután felfedezted a festészet világát más szemmel állj hozzá ahhoz amit eddig szerettél, hátha valami olyannal gazdagodsz ami hasznos a rajzoláshoz is.
^-^
Szóval lehet rajzolni sokat tanulás mellett is csak az kicsit hobbi szagú és hát miért csinálnál mást ha nem akarsz azzal oglalkozni a későbbiekben?....
Öhm.. nem feltétlenül a szerkesztő mondja meg, mert ő is a statiszikát nézi, hanem az olvasó, akinek vagy tetszik, vagy nem, meg az, akitől az alkotó tanácsot kér, akire felnéz, vagy akit követni szeretne. Nem pedig attól, aki csak odaáll, és odaböfögi a véleményét... :)
Ezt a matek tanárom szokta mondani XD
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!
Oké, ha nem a rajztanárokat reklámozod, akkor pusztán mit szeretnél közölni? Mert nekem egyre inkább úgy jön át a dolog, hogy ergo rajztanár nélkül az esélytelenek nyugalmával indulunk, bármibe is vágjuk a fejszénket
^-^
Öhm.. nem feltétlenül a szerkesztő mondja meg, mert ő is a statiszikát nézi, hanem az olvasó, akinek vagy tetszik, vagy nem, meg az, akitől az alkotó tanácsot kér, akire felnéz, vagy akit követni szeretne. Nem pedig attól, aki csak odaáll, és odaböfögi a véleményét... :)
星さん
De gondolj a görög szobrászokra: nekik ki tanította a szobrászatot? Senki nem fikázza őket.... :)
Ejjnye azok a fránya művtöri hiányosságok.. Kérlek alássan a görög szobrászok a mesterüktől tanultak segédidejük alatt... Valószinüleg azért nem fikázza őket senki mert klasszikus (állandó) értéket képviselnek és mert amit csináltak azt elég régen csinálták....
kösz Aizen de nem arra gondoltam (ezúttal )...
legalább van aki elolvassa amit írok...
Sen17(mé 17?''~.~): nem. nem akarom a "nagyszerü" rajztanárokat dícsérni csak tapasztalatból beszélek... meg próbálnék rávilágítani arra, hogy hiába Schumacher valaki ha trabanttal akar a Hungaroringen furikázni...
星さん
^-^
Sen17(mé 17?''~.~): nem. nem akarom a "nagyszerü" rajztanárokat dícsérni csak tapasztalatból beszélek... meg próbálnék rávilágítani arra, hogy hiába Schumacher valaki ha trabanttal akar a Hungaroringen furikázni...
Azé 17 mert az a kedvenc számom, és mivel a "Sen" nicknév nincs védjegyezve így különböztetem meg magam a többi neten futkorászó Sen fedőnevű egyéntől.