Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Én is gondoltam már erre de ugye nekem nincs meg a Sen által emlegetett kezdőtőke
Nem kell hozzá kezdőtőke feltétlenül. Már elkezdtem dolgozni egy weboldalon, de szegény még elég kezdetleges, de ugyanazokat a célokat szolgálná (ha majd teljes funkcionalitásában fog működni), mint az a magazin, amelyet megálmodtam. Úgy indítanám be a dolgot, mint a Google vagy a YouTube: a szolgáltatók észrevették, hogy nagyon sokan klikkelgetnek az oldalra, és azt mondták tesznek oda reklámot, de meg is fizetik, hogy az a reklám ott van. Én mért ne tehetném meg ugyanezt? A befolyt pénzt átforgatnám ebbe a manga-megjelentető vállalkozásba, hogy saját kiadót nyithassak. Elég jól hangzik, nem?
星さん
Jujj, én a bilincselés gyakorlat hallatán rosszra gondoltam.
XD Na-na csak semmi perverzet elképzelni, egyszerűen csak rendőrnek tanultam
Sejtettem, csak én alapjáraton ilyen vagyok, plusz ma beleolvastam Kingtől a Gerald's Gamebe.
Jujj, én a bilincselés gyakorlat hallatán rosszra gondoltam.
XD Na-na csak semmi perverzet elképzelni, egyszerűen csak rendőrnek tanultam
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Hú de fellendült ez a topik!
Hoshi San: DevArt? Vagy más egyéb? Szívesen belenéznék a mangáidba.
Kézfájás: WTF!? Na ilyenről még nem hallottam, hogy valakinek a rajzolástól fájjon a keze... Én kosarazom is, nyáron minden nap min. 3 órát, meg konzolon játszom, sz'al sokszor használom a kezem és rajzoláskor mégsem fáj sosem.
Kézfájás: WTF!? Na ilyenről még nem hallottam, hogy valakinek a rajzolástól fájjon a keze... Én kosarazom is, nyáron minden nap min. 3 órát, meg konzolon játszom, sz'al sokszor használom a kezem és rajzoláskor mégsem fáj sosem.
Jaja azt én is szívesen csekkolnám
Nekem, mint már írtam, gyakran fáj a kezem, de lehet, hogy az ilyesmi emberfüggő is, csakúgy, mint a többi ízületi bántalom. Meg azt mondják ha egyszer bekapsz egy ízületi sérülést/gyulladást, akkor utána bármi kihozza.
én az elsőt az egyik bilincselés gyakorlatomon kaptam, és azóta olyan a helyzet, mint már írtam korábban
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-01-31 21:45:26
(#769) Hú de fellendült ez a topik!
Barbara-chan: bummheccsát! Igenis lehet jó képregényt készíteni akár 30 oldalban is. Csak érteni kell a történetvezetéshez. Az elvont témájú képregényeknek még gyakran jót is tesz, hogy rövidek.
Barbara-chan: bummheccsát! Igenis lehet jó képregényt készíteni akár 30 oldalban is. Csak érteni kell a történetvezetéshez. Az elvont témájú képregényeknek még gyakran jót is tesz, hogy rövidek.
A laikus szemnek igen,Sailor Moon-os a stílus, azonban jobban megnézve tartalmaz egy pár sajátságot a Fushigi Yuugi stílusából is.Azonban az első kép inkább közelebb áll a mostani, a hátsó inkább a régebbi Anime ábrázoláshoz.Korábban kerek szemeket és éles körvonalakat használtak, elől a szögletes jellemző, továbbá szembetűnő stílusjegyem: a szemek alsó záratlansága, a száj fentebb van, ezenkívül a kerekdedebb arcforma. a Technikai rész pedig : kézzel készített rajz, bescannelve és átfestve PSP-vel,adott helyeken direkt az eredeti ceruzás vonalak lesatírozása ezzel finomabbá téve az átmenetet a figura és a háttér közt, a színek vöröses árnyalatával...(mert ugye mangarajzolásról van szó) de igazából nem értek hozzá mert nem rajzsuliba járok,nem is jártam soha...
Kiome/SEn Arashi
Szerk: Kiome 2009-01-31 20:39:33
beküldve: 2009-01-30 13:43:04
(#767) Kívánom, hogy az ambícióink ereje segítsen vágyaink, elképzeléseink megvalósításában! Nagyon örülök, hogy ennyi ember van, aki komolyan gondolja az itthoni mangakák felzárkóztatását.
Jelentem - bár biztosan sokan tudjátok már - hogy magyar-japán év van, szóval lehet, hogy lesznek jó kis pályázatok. Érdemes körbetekinteni!
Jelentem - bár biztosan sokan tudjátok már - hogy magyar-japán év van, szóval lehet, hogy lesznek jó kis pályázatok. Érdemes körbetekinteni!
beküldve: 2009-01-30 12:31:28
(#766) Kinokane Miho rajzaira felbuzdúlva tegnap rajzoltam egy chrno-t és egy rosette-t
/bár rosette arca nem vmi rozis /
Mint már írtam oneshotba mangába nem igen találkoztam még nagy számmal, de amerikai képregénybe meg hasonlókba van egy-két jó és hát csak ezért hajoltam meg előtted félig:P amúgymeg akinek nem inge ne vegye magára
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Én is gondoltam már erre de ugye nekem nincs meg a Sen által emlegetett kezdőtőke
Jéééééééééééé ez narancsos!
Én viszont saját kiadó alapítására gondoltam, mert akkor nem másoktól függ, hogy mit adhatok/adhatunk ki, és mit nem, mi döntjük el, mi szabjuk az árakat, mindent. Nem mondanánk meg a mangakéknak, hogy "Öcsém, min. 20 oldal, A/4-es méretben, 10 pontos Garamond betűtípusra átírva". Sőt, ha kell, mi szkennelnénk a mangát, ha az alkotónak nincs szkennere, és az ismeretségi körében sem fellelhető ilyesmi, fénymásoló szalonba meg nem akar menni, mert az is pénz...
Szerintem ez egy megvalósítható dolog. A YouTube is úgy indult, h egy sz@ros oldal volt, amire fel lehetett tölteni egy-két videót, ma világszerte ismerik, a feltalálók gazdagok, és bárki számára hozzáférhető a dolog és egyszerű is.
Pártolom az ötletet, csak egy saját kiadóhoz némi kezdő tőke is kell Mondjuk úgy simán megoldható, hogy szerzői kiadványként indítunk, (ott van pl. az Adlibrum nyomda - bármit kiadnak, árban se olyan vészes, és plusz térítés ellenében a bolti forgalmazásról is gondoskodnak stb.) és ha abból bejön némi profit már komolyabb vizekre is lehet evezni. Pont mint a Youtube-nál, kicsiben kell kezdeni Persze nekem nem az a célom, hogy kőgazdag legyek, de ha már azt csinálhatom amit szeretek, és 3D-s formában köszönhet vissza a munkám a könyvesboltok polcáról már megér minden fáradságot
20-30 oldalból nem is lehet normális storyt kihozni max vmi kis hülyeséget...
azok a storyk amiket én kitaláltam nem igen férnének bele 20-30 oldalbaXD
na majd vázlatolgatok mert mindig csak jönnek az ötletek és egyre több jön amit már nem képes észben tartani a fejem
azok a storyk amiket én kitaláltam nem igen férnének bele 20-30 oldalbaXD
na majd vázlatolgatok mert mindig csak jönnek az ötletek és egyre több jön amit már nem képes észben tartani a fejem
Öhm... nekem van mangám 35 oldalas epizódokkal meg van 10-15 oldalas epizódokkal is... És nemigen panaszkodtak rá... :)
星さん
Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)
De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra
Szintén hosszabb sztorikra szakosodtam ÉS a többiben is teljesen egyet értek veled, a folytatásos sztori jó, nem csak alkotói szemmel nézve, de mint befogadó is jobban szeretem őket, egyfajta életérzést ad mindig várni a folytatást
Van-e kedvem? Viccelsz? Naná, hogy van!! Én eddig konkrétan a Magyar Képregénykiadók Szövetségénél próbálkoztam, igaz akkor csak egyszemélyes produkcióval, de sajna onnan is azt a választ kaptam, hogy rövid 20-30 oldalas szösszeneteket várnak. Persze nekik ronthatunk csoportosan is, hátha többre megyünk
Esetleg talán ott van még a Tokyopop, mert ők gyakorlatilag minden sz@rt kiadnak(már bocsánat a kifejezésért, de ez a nemzetközi nézet róluk ) szóval talán náluk is érdemes bepróbálkozni.
Vagy kilincselhetünk hazai kiadóknál, bár ők még a konzervatívabb rétegbe tartoznak. Talán a Mangattack ér meg egy próbát, egy interjúban megemlítették, hogy szóba jöhet magyar projekt is.
Én viszont saját kiadó alapítására gondoltam, mert akkor nem másoktól függ, hogy mit adhatok/adhatunk ki, és mit nem, mi döntjük el, mi szabjuk az árakat, mindent. Nem mondanánk meg a mangakéknak, hogy "Öcsém, min. 20 oldal, A/4-es méretben, 10 pontos Garamond betűtípusra átírva". Sőt, ha kell, mi szkennelnénk a mangát, ha az alkotónak nincs szkennere, és az ismeretségi körében sem fellelhető ilyesmi, fénymásoló szalonba meg nem akar menni, mert az is pénz...
Szerintem ez egy megvalósítható dolog. A YouTube is úgy indult, h egy sz@ros oldal volt, amire fel lehetett tölteni egy-két videót, ma világszerte ismerik, a feltalálók gazdagok, és bárki számára hozzáférhető a dolog és egyszerű is.
星さん
Írtál a Shonen Jump-nak? Na erre kíváncsi vagyok. Kifejted bővebben? Mellesleg a Dharmával nem próbálkoztál-e már/fogsz?:?
Igen, írtam, egyszer kaptam egy visszajelzést, hogy megkapták, ha valami gubanc van, értesítenek, aztán meg azt, hogy a levelemet átadták az illetékes részlegnek. Azóta mondjuk semmi nem volt, de türelem rózsát terem, és a Shonen Jump nem az egyetlen esély arra, hogy beindítsam a tervemet. :)
A Dharmávról azt hallottam, hogy nem valami jó, azt mondták, hogy figyeljem az oldalt, és pályázzak....
Wow ez komolyan hangzik Már egy csomó felkérést kaptam lelkes emberektől, hogy indítanának Jump szerű antológiát és rajzosokat keresnek, de mondanom se kell egyikből se lett semmi, nem gondoltam volna, hogy mégis valaki ennyire komolyan veszi *virtuális nyakbevetődés*
Amúgy a Dharma meg sz'tem egész más tészta mivel kizárólag one shot-okra koncentrál és nem folytatásos sztorikra, mint a Jump. De kezdeményezésnek szerintem nagyon jó volt, beindította a szerzői kiadványok megjelenését.
Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)
De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra
Amikor az mondod,hogy részekre bontás vagyis írod akkor az epizódra gondoltál:cselekményrészlet,m ely nem tartozik szorosan az epikai vagy drámai mű főirányába,de előbbre viszi a jellemábrázolást és megvilágítja a részleteket
Ööööh... Ja.
星さん
beküldve: 2009-01-29 23:25:54
(#760) Kézfájós sorstársaimnak ajánlom figyelmébe, hogy a képzőművész - esetünkben ifjú mangaka - keze, olyan, mint a zenésznek a hangszere... Ápolást igényel! Az, ha fáj, és pihenteted, lehet, hogy nem elég - sportkrémek és fáslizás viszont csodákra képes! Amúgy meg mit nekünk egy kis fájdalom, ha van mit rajzolni...
Visszaolvasva a mai bejegyzéseket... Köszönöm mindenkinek, aki véleményezte a rajzaimat!
Visszaolvasva a mai bejegyzéseket... Köszönöm mindenkinek, aki véleményezte a rajzaimat!
Szerk: Miho ~ ミホ 2009-01-29 23:27:04