Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
De gondolj a görög szobrászokra: nekik ki tanította a szobrászatot? Senki nem fikázza őket.... :)
Ejjnye azok a fránya művtöri hiányosságok.. Kérlek alássan a görög szobrászok a mesterüktől tanultak segédidejük alatt... Valószinüleg azért nem fikázza őket senki mert klasszikus (állandó) értéket képviselnek és mert amit csináltak azt elég régen csinálták....
kösz Aizen de nem arra gondoltam (ezúttal )...
legalább van aki elolvassa amit írok...
Sen17(mé 17?''~.~): nem. nem akarom a "nagyszerü" rajztanárokat dícsérni csak tapasztalatból beszélek... meg próbálnék rávilágítani arra, hogy hiába Schumacher valaki ha trabanttal akar a Hungaroringen furikázni...
Szerk: wakka 2009-02-01 21:20:05
Amint elnézem egyikőtök se fog sónen mangát rajzolni ennyi elhivatottsággal. Ahhoz hogy valaki valaki jó rajzoló legyen be kell fogadni a külső világ impulzusait és a saját képére kell formálni és úgy feldolgoznia hogy az neki előnyös legyen. Ha egy tanár "rád" akarja erőltetni a stílusát az nem azt jelenti hogy máshogy nem alkothatsz mint ő hanem hogy megmutatja neked hogy ő hogyan találta meg a saját útját. Ha ezt nem is mondják attől még ez a lényeg. Tehát meg kell találni ebben az útban azokat az elemeket amiket fel tudsz hasznosítani a továbbjutásod érdekében.
Amennyiben inkább tanulsz valami más hülyeséget mint ezt csak gratulálni tudok hozzá....XD talán ha atomfizikáról szeretnél képregényt csinálni biztosan nem árt de ezt valahogy nem hiszem.
Ha meg azt mondják hogy ez nem művészet akkor meg dögöljenek meg!!
csak mellékesen jegyzem meg hogy nem mások elért sikerességéből/népszerüség éből kell megélni, hanem valami olyanból ami csak a tied. ha ezt nem látják meg benned akkor nem tűnsz ki nekik abból a tucatból amit eddig láttak.
<-- ez mind magánvélemény/jótanács & no offense
Amennyiben inkább tanulsz valami más hülyeséget mint ezt csak gratulálni tudok hozzá....XD talán ha atomfizikáról szeretnél képregényt csinálni biztosan nem árt de ezt valahogy nem hiszem.
csak mellékesen jegyzem meg hogy nem mások elért sikerességéből/népszerüség éből kell megélni, hanem valami olyanból ami csak a tied. ha ezt nem látják meg benned akkor nem tűnsz ki nekik abból a tucatból amit eddig láttak.
Szerintem a mangarajzolás sikeressége nem azon múlik, hogy tanulsz-e rajzolni. Ha tényleg úgy szeretnéd csinálni, ahogy a fejedben elképzelted, akkor sikerülni fog. Én is sokszor elrontottam, és volt, hogy a hibákat csak hetekkel később vettem észre, de újrarajzoltam az aktuális oldalt. Nem érzem úgy, hogy szükségem lenne ilyen vagy hasonló segítségre. Ha megnézed bármelyik mangaka életrajzát (aki nem úgy tűnt ki, hogy egy nagy, neves mangaka segédje volt), akkor szerintem nem egyet fogsz találni, aki sosem tanult rajzolni. De gondolj a görög szobrászokra: nekik ki tanította a szobrászatot? Senki nem fikázza őket.... :)
Wakka, téged lefizettek, hogy reklámozd a rajztanárokat?
Csatlakozom Hoshi-sanhoz, ismét, tanári útmutatás nélkül is lehet valaki jó. Én eddig ameddig eljutottam a magam erejéből tettem, és továbbra is így áll szándékomban.
Igazából bármit megtanulhatsz magadtól is, nem kell ahhoz tanár. És igazán jól is max az innovátortól lehetne tanulni, a többiektől már csak egy beszűkültebb szemléletet kapsz
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Nekem gimiben csak 9-10-ben volt rajzom, de nem is baj, mert konkrétan ez a két év alatt is a mélyen tisztelt tanerő megpróbálta ráerőltetni a számára tetszetős művészetek alkalmazását, ami minimum a kézzel-lábbal festéssel kezdődött, elítélt mindenfajta képregényt, a mangát meg egyenesen máglyára kívánta... Ezek után még inkább nem kívántam szakember segítségét kérni
Óóóh, akkor én még jobban jártam...! Nekem csak azt mondták, hogy hülyeségre pazarlom az energiám, az időm, a tehetségemet, viszont azok, akik tényleg művészek voltak (tehát galéria, manager, tanári állás egy művészeti főiskolán), azok sikítva szaladtak el a közelemből a manga szó hallatán.
De ahol diákként dolgoztam, ott külön gratuláltak, sőt a mostani munkahelyem is megkérdezték, hogy "Mit keresel itt?"
星さん
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁh! !! Nem értenek meg~~~~
Haddjad, megpróbálom én...
A ,,(a másik mondanivalója)"-ból töröljétek ki azt, amire nem akartok válaszolni. Remélem megértettétek! Megértéseteket előre is köszönöm!
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-02-01 21:10:39
Amint elnézem egyikőtök se fog sónen mangát rajzolni ennyi elhivatottsággal. Ahhoz hogy valaki valaki jó rajzoló legyen be kell fogadni a külső világ impulzusait és a saját képére kell formálni és úgy feldolgoznia hogy az neki előnyös legyen. Ha egy tanár "rád" akarja erőltetni a stílusát az nem azt jelenti hogy máshogy nem alkothatsz mint ő hanem hogy megmutatja neked hogy ő hogyan találta meg a saját útját. Ha ezt nem is mondják attől még ez a lényeg. Tehát meg kell találni ebben az útban azokat az elemeket amiket fel tudsz hasznosítani a továbbjutásod érdekében.
Szerintem a mangarajzolás sikeressége nem azon múlik, hogy tanulsz-e rajzolni. Ha tényleg úgy szeretnéd csinálni, ahogy a fejedben elképzelted, akkor sikerülni fog. Én is sokszor elrontottam, és volt, hogy a hibákat csak hetekkel később vettem észre, de újrarajzoltam az aktuális oldalt. Nem érzem úgy, hogy szükségem lenne ilyen vagy hasonló segítségre. Ha megnézed bármelyik mangaka életrajzát (aki nem úgy tűnt ki, hogy egy nagy, neves mangaka segédje volt), akkor szerintem nem egyet fogsz találni, aki sosem tanult rajzolni. De gondolj a görög szobrászokra: nekik ki tanította a szobrászatot? Senki nem fikázza őket.... :)
星さん
beküldve: 2009-02-01 21:03:32
(#799) beküldve: 2009-02-01 20:58:06
(#798) Nekem gimiben csak 9-10-ben volt rajzom, de nem is baj, mert konkrétan ez a két év alatt is a mélyen tisztelt tanerő megpróbálta ráerőltetni a számára tetszetős művészetek alkalmazását, ami minimum a kézzel-lábbal festéssel kezdődött, elítélt mindenfajta képregényt, a mangát meg egyenesen máglyára kívánta... Ezek után még inkább nem kívántam szakember segítségét kérni
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Teljes mértékig benne vagyok az együtt dolgozásban
A honlapról kicsit mesélhetnél részletesebben(akár itt, e-mailben, msnen, ahol neked jó), érdekelnének az elképzeléseid, terveid.
A többnyelvűség meg tényleg csak az előnyünkre válhat, (én mindkettőből 5-ösre érettségiztem, szóval nem jelent akadályt) ha egy kis országból akarsz elindítani valamit nem árt ha nemzetköziben gondolkodsz
5-ös érettségi nyelvből? Aztaa! Nekem a németem 4es lett csak... :)
Majd igyekszem részletezni közérthető nyelven, csak ha majd a minkahelyemről írok, előre elnézést kérek az érthetetlen fogalmazásért, mert lehet, hogy a főnök irodája elé tesznek át, és akkor nem igen lehet internetezni... :(
星さん
beküldve: 2009-02-01 20:56:14
(#796) Amint elnézem egyikőtök se fog sónen mangát rajzolni ennyi elhivatottsággal. Ahhoz hogy valaki valaki jó rajzoló legyen be kell fogadni a külső világ impulzusait és a saját képére kell formálni és úgy feldolgoznia hogy az neki előnyös legyen. Ha egy tanár "rád" akarja erőltetni a stílusát az nem azt jelenti hogy máshogy nem alkothatsz mint ő hanem hogy megmutatja neked hogy ő hogyan találta meg a saját útját. Ha ezt nem is mondják attől még ez a lényeg. Tehát meg kell találni ebben az útban azokat az elemeket amiket fel tudsz hasznosítani a továbbjutásod érdekében.
beküldve: 2009-02-01 20:50:05
(#795) Ugye, hogy ugye, a hagyományos trendet művésziskolák hátrányai... Én modnjuk nem kifejezetten rajziskolába, hanem ruha-és textilipari meg textilrajzolói suliba jártam, azon belül is könnyűipari szakra, tehát heti egy rajzóra, ami általában csendélet vagy névkártya tervezés.... a könnyűipar meg varrástanulást meg ruhaszerkesztést jelent... : /
星さん
Jaja én is ezért nem mentem az itteni művészetibe(pedig 5.-ként vettek fel) mert az egyik ismerősöm aki oda jár mondta h már megbánta h odament mer a tanárok folyamatosan a saját stílusukat akarják ráerőltetni ebből én inkább nem kérek
Jéééééééééééé ez narancsos!
Szerk: Noriko 2009-02-01 20:38:27
Aki imád rajzolni az miért nem jár/t rajzsuliba?
Vagy annyira azért nem érdekel? Persze nem csak ott lehet megtanulni, de azért nem árt... Megoldható más mellett is csak annyi hogy nem kell tanulni, sima ügy... persze nem henyélni hanem rajzolni orrba szájba, vagy ahová tetszik
Én akartam művészeti suliba menni, de konkrétan az elbeszélgetés rész után elutasítottak, hogy nekik ez nem művészet És ez után úgy döntöttem, hogy akkor a magam erejéből fogom megtanulni azt ami kell, és kész. Lehet, hogy tanárral gyorsabban elsajátítanám a szükséges tudást, jobban menne mondjuk az anatómia, kockológia vagy bármi egyéb, amit így tanulhat az ember, de legalább így önmagam maradhatok, és ahogy Hoshi-san is írta, senki nem erőlteti rám a stílusát, nézeteit. A magam erejéből, a magam útján próbálok eljutni arra a szintre ahova akarok, nekem ez többet ér, mint bármilyen tanár.
No comment, újabb gagyi, pályázatszerű valami...
...ami még érdekelhet is valami képregényrajzolói beállítottságu egyént.
Ha az egyén nem látja már a kiírásból, hogy a pályázat "enyhén" komolytalan...
Én azért elfogadnék 30 ropit 8 oldal képregényért...
De ha tudsz jobbat...
Szerk: wakka 2009-02-01 20:27:51
No comment, újabb gagyi, pályázatszerű valami...
...ami még érdekelhet is valami képregényrajzolói beállítottságu egyént.
Ha az egyén nem látja már a kiírásból, hogy a pályázat "enyhén" komolytalan...
Hát végülis ja így már világos ...csakhogy én még nemtok se honlapot szerkizni és még a mangák terén is van mit fejlődnöm itt az első screentone-os rajzom:[Link] még egy kicsit van mit fejlődnöm^^" de majd utána estleg becsatlakozok,csakhogy legyen mindíg valakit lecsesznetek?
szerk: itt a második,frissen befejzve:[Link]
szerk: itt a második,frissen befejzve:[Link]
Jéééééééééééé ez narancsos!
Szerk: Noriko 2009-02-01 20:28:47