Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-02-03 15:14:09
(#864) Kezd igencsak Flamewars-ba torkollani a dolog...
Ad 1: Da Vincit kéretik nem egy kalap alá venni senkivel, max. Bosch-hal, meg Dürerrel. Ő nem tanult semmit ellenben napokig nézte a természetet egyhuzamban, meg boncolt, etc, etc. Zseni volt, plusz még ideje is volt rá.
Ad 2:a tanár nem azért kell hogy másold. Hanem hogy megmutassa azokat a dolgokat amire magadtól sose jönnél rá /pl ha kockát rajzolsz, fordítsd meg a lapot fejjel lefelé, és egyből feltűnik ha elrontottad/. A tanárok meg mindig is kommersz dolgokat tanítottak. Aztán valaki vagy szembe mert menni vele vagy nem. Ne felejtsük el Bosch képeit. Egy időben élt Bournarotti mesterrel /ismertebb nevén Michelangelo/ És mégis, ma is elszörnyednek néhányan a képein.
Gyanítom, hogy a manga ugyanolyan peremműfaj marad mindig, mint a fantasy/sci-fi irodalom. Ameddig valaki nem hoz létre valami eget rengetőt. Sajnos ezt már csak azért is lehetetlen szinte, mert míg akármilyen filmre/könyvre vevők az emberek, ennek már a műfaja/külalakja taszít/hidegen hagy sokakat. Amúgy szerintem az igazán nagyok itt is csak mesterek alól kerülnek ki. A reguláris oktatás egész egyszerűen már nem tud törődni az egyénekkel.
Ad 1: Da Vincit kéretik nem egy kalap alá venni senkivel, max. Bosch-hal, meg Dürerrel. Ő nem tanult semmit ellenben napokig nézte a természetet egyhuzamban, meg boncolt, etc, etc. Zseni volt, plusz még ideje is volt rá.
Nem mellesleg kétajtós szekrény volt. Rejtély hogy volt minderre ideje
Ad 2:a tanár nem azért kell hogy másold. Hanem hogy megmutassa azokat a dolgokat amire magadtól sose jönnél rá /pl ha kockát rajzolsz, fordítsd meg a lapot fejjel lefelé, és egyből feltűnik ha elrontottad/. A tanárok meg mindig is kommersz dolgokat tanítottak. Aztán valaki vagy szembe mert menni vele vagy nem. Ne felejtsük el Bosch képeit. Egy időben élt Bournarotti mesterrel /ismertebb nevén Michelangelo/ És mégis, ma is elszörnyednek néhányan a képein.
Gyanítom, hogy a manga ugyanolyan peremműfaj marad mindig, mint a fantasy/sci-fi irodalom. Ameddig valaki nem hoz létre valami eget rengetőt. Sajnos ezt már csak azért is lehetetlen szinte, mert míg akármilyen filmre/könyvre vevők az emberek, ennek már a műfaja/külalakja taszít/hidegen hagy sokakat. Amúgy szerintem az igazán nagyok itt is csak mesterek alól kerülnek ki. A reguláris oktatás egész egyszerűen már nem tud törődni az egyénekkel.
A netes tanítás meg már régen valóság. Ausztráliában ahol semmi nincs kilométereken keresztül, már évek óta rádión tanítanak. Aztán fél-negyed évenként kikérdezik
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-02-03 15:36:06
Akkor minek jársz iskolába/jártál? Otthon kapsz finom himi-hamit anyucitól, a neten megtalálsz mindent amit akarsz vagy ha meg nem akkor megveszed a szükséges tankönyveket és kész - így még a menetidőt is megspórolod. Igazad van, lejárod a tankötelességedet és mehetsz dolgozni vagy maradsz otthoni képzésben - csak a szüleid arckifejezésére lennék kíváncsi amikor ezt bejelented... Mit tesz a diploma, meg az egyéb végzettséget igazoló papír ha úgyis te vagy a legjobb?
És a manga rajzolásról ugyanez a véleményem...attól még, hogy nem futkározol tanárhoz, hogy az minden kis hibádat kijavítsa és véletlen se fejlődj önerőből, attól még lehetsz nagyon tehetséges és jól kihangsúlyozom MŰVÉSZ!
Ha jól emlékszem Da Vinci se járt tanárhoz miközben megalkotta a Mona Lisa-t. Meg pl.: Naruto szerzője se mászkerált manga suliba...aztán valahogy mégis elég jól megy neki...
És ami még nagyon lényeges...mehetsz te tanárhoz sírni-ríni...ha nincs tehetséged, akkor nincs az a tanár se aki megtanít rajzolni...
És még egy utolsó példa...én se jártam versírásra...se emelt magyarra...mégis országos negyedik voltam versírón...
Hát ja. Ez így van. Az országos 4. helyhez meg gratulálok, én még iskolai szinten sem értem el semmit. Lehet, h versírásban nem vagyok jó.... sőt katsztrofális... mindegy :)
星さん
De gondolj a görög szobrászokra: nekik ki tanította a szobrászatot? Senki nem fikázza őket.... :)
Ejjnye azok a fránya művtöri hiányosságok.. Kérlek alássan a görög szobrászok a mesterüktől tanultak segédidejük alatt... Valószinüleg azért nem fikázza őket senki mert klasszikus (állandó) értéket képviselnek és mert amit csináltak azt elég régen csinálták....
kösz Aizen de nem arra gondoltam (ezúttal )...
legalább van aki elolvassa amit írok...
Sen17(mé 17?''~.~): nem. nem akarom a "nagyszerü" rajztanárokat dícsérni csak tapasztalatból beszélek... meg próbálnék rávilágítani arra, hogy hiába Schumacher valaki ha trabanttal akar a Hungaroringen furikázni...
Már ne is haragudj, de Schumacher attól még, hogy egy trabantot tesznek alá, ugyanúgy jó vezető marad....ERRŐL ENNYIT
És a manga rajzolásról ugyanez a véleményem...attól még, hogy nem futkározol tanárhoz, hogy az minden kis hibádat kijavítsa és véletlen se fejlődj önerőből, attól még lehetsz nagyon tehetséges és jól kihangsúlyozom MŰVÉSZ!
Ha jól emlékszem Da Vinci se járt tanárhoz miközben megalkotta a Mona Lisa-t. Meg pl.: Naruto szerzője se mászkerált manga suliba...aztán valahogy mégis elég jól megy neki...
És ami még nagyon lényeges...mehetsz te tanárhoz sírni-ríni...ha nincs tehetséged, akkor nincs az a tanár se aki megtanít rajzolni...
És még egy utolsó példa...én se jártam versírásra...se emelt magyarra...mégis országos negyedik voltam versírón...
lééééciii kééépet feltöölteni... fóooorum... öööö...
Feltölteném, de még nagyon kezdő vok ezzel az oldallal, és nincs olyan képem neten, amit csak úgy ide lehet linkelni... :( De ha van vkinek ötlete, hogy hogyan kerüljem ki a linkelést, szóljon!
星さん
Nekem is küldhetnél.
ideisplíz...
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2009-02-02 22:58:58
(#858) De látom, gmailes vagy, akkor nem gáz Végre valaki, aki a gmailen van...
Köszi, jók a rajzok, csak valahogy nem az én stílusom.
Ja és Gmail POWAA
Végül is dög unalmas lenne a világ, ha ugyanolyanok lennénk, és ugyanazokat szeretnénk.... Én például mivel szekálnám a vőlegényemet, ha nem dohányozna? Mondjuk biztos vagyok annyira találékony, hogy találjak benne helyette valami mást....
星さん
De látom, gmailes vagy, akkor nem gáz Végre valaki, aki a gmailen van...
Köszi, jók a rajzok, csak valahogy nem az én stílusom.
Ja és Gmail POWAA
beküldve: 2009-02-02 22:42:59
(#855) Nekem is küldhetnél.
Ahogy gondolod.... :)
e-mail-re fog menni, remélem, megkapod majd, mert a picasawebes cuccokata .hu-s fiókok nem mindig szeretik... :(
星さん
Sen17: örömmel fogadnám a tanácsaidat!!!(nÁLAm biztos többet tudsz!!!)
Hosi San:ahha...de mutassá nekünk valamit, mert sajnos nem tom megnézni a képeidet itt...nem tom nem küldtél-e vagy csak nem vettem észre:) honlapcímet se találtam, de szeretném mindenkinek az alkotásait megnézni,ha lehet
hisz mangarajzolásról van szó...
Amúgy engem már mondtam nem kényszerből nem engedtek művészsuliba, hanem ÉN nem látok sajna benne hazánkban elég lehetőséget(megélhetésre:()
Jah: közben alkottam:
[Link]
Íme!
Hosi San:ahha...de mutassá nekünk valamit, mert sajnos nem tom megnézni a képeidet itt...nem tom nem küldtél-e vagy csak nem vettem észre:) honlapcímet se találtam, de szeretném mindenkinek az alkotásait megnézni,ha lehet
hisz mangarajzolásról van szó...
Amúgy engem már mondtam nem kényszerből nem engedtek művészsuliba, hanem ÉN nem látok sajna benne hazánkban elég lehetőséget(megélhetésre:()
Jah: közben alkottam:
[Link]
Íme!
Küldtem picasawebes meghívót - nem az egész albumra, mert van, amit nem biztos, hogy látnod kéne
星さん
Egyértelmüen meg lehet élni, csak nem a hagyományos bemegyek reggel 8-ra a munkahelyre, hónap végén meg kapom a fizut jellegben, hanem mindig akad valami rész munka amit el kell vállalni és ott a rengeted pályázat - alig bírom a sok szar pályázati e-mail-t kitörölni a postaládámból...~__~ . persze ennek nagy része nem féltétlenül tetszetős munka és az se biztos hogy ha az ember fia/lánya hülyére akarja keresni magát, akkor azt kis hazánkban fogja megtenni..
vagy ha az illetőnek nem füllik a foga a rendszertelenséghez , akkor elmegy rajztanárnak.
vagy ha az illetőnek nem füllik a foga a rendszertelenséghez , akkor elmegy rajztanárnak.
Én beszélgettem egyszer a megélhetésről egy grafikussal (aki mellesleg a Kék Kobra Kft. - ami egy nagyker játék-és makettbolt - alkalmazottja), és ő azt mondta, hogy ez a rajzolásból élés labilis dolog, mert egyszer jön egy nagyon zsíros dolog, aztán az év hátralevő részében azt a zsíros fizut osztod be a következő zsíros megbízásig - ami vagy bejön vagy nem. :S
星さん
Köszi Sen 17!majd azt hiszem megkereslek mailen,de nemsoká újra kő telepítenem,addig nem érdemes felinstallálni a progit
Oké én ráérek
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.