Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Hali^^ én is rajzolok csak mindig fáj a kezem voltam orvosnál de nem mondott semmit csak azért írok h nektek is szokott fájni vagy csak én vagyok ilyen szerencsélten T-T
Amúgy a dharma-vagy mi..xD annak h lehet írni meg a shonen jump-nak O.o
Plííz mondjátok el. Előre is ARIGATOU Mina-chan^^
Amúgy a dharma-vagy mi..xD annak h lehet írni meg a shonen jump-nak O.o
Plííz mondjátok el. Előre is ARIGATOU Mina-chan^^
A kezem nekem is szokott fájni,de főleg a csuklóm és a középső ujjam amin van egy nagy butyok:)nem kell aggódni miatta, csak sokat rajzoltál és pihentesd kicsit, a papír nem szalad sehova remélem... többször rajzolsz, hozzászokik a kezed is a megterheléshez:)
Az utóbbira nem tok válaszolni
Kiome/SEn Arashi
én csak azt mondom hogy mangában nem igen tudnak oneshotba olyat alkotni ami tetszene, elismerem van igazság abba amit mondtál de ha már garfield-ot emlegeted akkor vhogy manga téren a chibi figurák jutnak eszembe arról a műfajrólXD mind1 ha lesz olyan oneshot ami tetszeni fog veled közlöm előszőr és meghajlok teljesen szemléleted előtt de amíg ez nem következik be addig csak félig
hé-hé. a képregénykultúra nem csak a japán termékekből áll... tessék nyitottan hozzállni a témához^_^v..
ha nem szereted a "kis humoros szösszeneteket" ajánlom a magyarul megjelent Josihiro Tacumi történeteket a Papírmozi antológiában. garantáltan nem fogsz rajtuk nevetni... elgondolkodtatóak~ szomorkásak~ nem átlagos cukipofajapánosak~~~~~
félig meghajlás? 75° ? XD
Érdekes ez a "megfogná a közönséget" dolog... Egészen más történet egy hosszabb sztori meg egy rövid hangvételü szösszenet. A folytatásos képregények vonzereje a kibontakozó cselekmény és a jellemfejlődés, míg a "novellásabb" cuccoké az egyszeri hangulat és csattanóra kihegyezett (néha) vég hogy a comic strip-ek párkockás szösszenteiről ne is beszéljünk amik szinte mindig valami poént sütnek el. Eme sokszínüségnél fogva nem lehet az egyik kategóriát a másikhoz hasonlítani. Ez olyan mintha a Garfield-ra hivatkozva lefikáznánk a Narutot mert mi az hogy állandóan gyakják egymást meg össze-vissza nézetekből szemlélődnénk ahelyett hogy oldalról -egyértelmü nézetből- szemlélnénk a történteket...
Ha a fentiek után is fenntartod az álláspontodat akkor áldásom rá.
én csak azt mondom hogy mangában nem igen tudnak oneshotba olyat alkotni ami tetszene, elismerem van igazság abba amit mondtál de ha már garfield-ot emlegeted akkor vhogy manga téren a chibi figurák jutnak eszembe arról a műfajrólXD mind1 ha lesz olyan oneshot ami tetszeni fog veled közlöm előszőr és meghajlok teljesen szemléleted előtt de amíg ez nem következik be addig csak félig
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
Érdekes ez a "megfogná a közönséget" dolog... Egészen más történet egy hosszabb sztori meg egy rövid hangvételü szösszenet. A folytatásos képregények vonzereje a kibontakozó cselekmény és a jellemfejlődés, míg a "novellásabb" cuccoké az egyszeri hangulat és csattanóra kihegyezett (néha) vég hogy a comic strip-ek párkockás szösszenteiről ne is beszéljünk amik szinte mindig valami poént sütnek el. Eme sokszínüségnél fogva nem lehet az egyik kategóriát a másikhoz hasonlítani. Ez olyan mintha a Garfield-ra hivatkozva lefikáznánk a Narutot mert mi az hogy állandóan gyakják egymást meg össze-vissza nézetekből szemlélődnénk ahelyett hogy oldalról -egyértelmü nézetből- szemlélnénk a történteket...
Tényleg nagyon szépek...csak az a kár, hogy ekkora méretben elég nehezen élvezhetőek...nem tudsz esetleg egy kisebb változatot csinálni? Kíváncsi lennék az összhatásra
Te is tudsz ha lemented a képeket és megnyitod Windows kép és fax megjelenítővel...
Óóóó, milyen logikus De én már csak ilyen kényelmes alak vagyok...egyébként ez tényleg taktikai tanács, de honlapon többen szánnak időt a megnézésére, ha alpból látható a dolog...De egyébként nagyon ügyesek a rajzok...
Az ördög nem alszik...legalábbis nem akárkivel (és a nevemmel ellentétben lány vagyok!!!)
20-30 oldalból nem is lehet normális storyt kihozni max vmi kis hülyeséget...
E kijelentés alkalmából képzeld el hogy kapsz egy oltári nagy *@&#-t valamelyik érzékeny pontodra a Magyar Képregény Akadémia összes tagjától.
sorry ez van, oneshotba max vmi poénos cuccot lehet csinálni de semmi olyat ami megfoghatná a közönséget, vagy összecsapják vagy csak egy kis aranyos történetecskét mesél el mondjuk pl doga íráson feszeng a szereplő és erről szól de lehet én nem bukkantam még rá vmi olyanra ami mélyebben megmaradt volna bennem
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
20-30 oldalból nem is lehet normális storyt kihozni max vmi kis hülyeséget...
E kijelentés alkalmából képzeld el hogy kapsz egy oltári nagy *@&#-t valamelyik érzékeny pontodra a Magyar Képregény Akadémia összes tagjától.
beküldve: 2009-01-29 17:28:25
(#752) 20-30 oldalból nem is lehet normális storyt kihozni max vmi kis hülyeséget...
azok a storyk amiket én kitaláltam nem igen férnének bele 20-30 oldalbaXD
na majd vázlatolgatok mert mindig csak jönnek az ötletek és egyre több jön amit már nem képes észben tartani a fejem
azok a storyk amiket én kitaláltam nem igen férnének bele 20-30 oldalbaXD
na majd vázlatolgatok mert mindig csak jönnek az ötletek és egyre több jön amit már nem képes észben tartani a fejem
Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)
De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra
Szintén hosszabb sztorikra szakosodtam ÉS a többiben is teljesen egyet értek veled, a folytatásos sztori jó, nem csak alkotói szemmel nézve, de mint befogadó is jobban szeretem őket, egyfajta életérzést ad mindig várni a folytatást
Van-e kedvem? Viccelsz? Naná, hogy van!! Én eddig konkrétan a Magyar Képregénykiadók Szövetségénél próbálkoztam, igaz akkor csak egyszemélyes produkcióval, de sajna onnan is azt a választ kaptam, hogy rövid 20-30 oldalas szösszeneteket várnak. Persze nekik ronthatunk csoportosan is, hátha többre megyünk
Esetleg talán ott van még a Tokyopop, mert ők gyakorlatilag minden sz@rt kiadnak(már bocsánat a kifejezésért, de ez a nemzetközi nézet róluk ) szóval talán náluk is érdemes bepróbálkozni.
Vagy kilincselhetünk hazai kiadóknál, bár ők még a konzervatívabb rétegbe tartoznak. Talán a Mangattack ér meg egy próbát, egy interjúban megemlítették, hogy szóba jöhet magyar projekt is.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Írtál a Shonen Jump-nak? Na erre kíváncsi vagyok. Kifejted bővebben? Mellesleg a Dharmával nem próbálkoztál-e már/fogsz?:?
Igen, írtam, egyszer kaptam egy visszajelzést, hogy megkapták, ha valami gubanc van, értesítenek, aztán meg azt, hogy a levelemet átadták az illetékes részlegnek. Azóta mondjuk semmi nem volt, de türelem rózsát terem, és a Shonen Jump nem az egyetlen esély arra, hogy beindítsam a tervemet. :)
A Dharmávról azt hallottam, hogy nem valami jó, azt mondták, hogy figyeljem az oldalt, és pályázzak....
Wow ez komolyan hangzik Már egy csomó felkérést kaptam lelkes emberektől, hogy indítanának Jump szerű antológiát és rajzosokat keresnek, de mondanom se kell egyikből se lett semmi, nem gondoltam volna, hogy mégis valaki ennyire komolyan veszi *virtuális nyakbevetődés*
Amúgy a Dharma meg sz'tem egész más tészta mivel kizárólag one shot-okra koncentrál és nem folytatásos sztorikra, mint a Jump. De kezdeményezésnek szerintem nagyon jó volt, beindította a szerzői kiadványok megjelenését.
Nos, én nem vagyok egy one shoot-os valaki, tekintve, hogy a legrövidebb mangám is több mint 100 oldalas ( aleghosszabb meg kb. 3-400). Aki mangákat rajzol, az szerintem nem csak egy sztorira koncentrál, hanem hosszabbra. Amúgy a részekre bontás nemcsak meghosszabbítja a sztorit, de egy izgalmasabb rész végénél arra sarkallja az olvasót, hogy megszerezze a következőt is, és ez így kölcsönösen jó mind a két félnek: az alkotónak és az olvasónak is :)
De ha kedved van tényleg belevágni egy ilyen dologba, akkor szívesen várom az ötleteidet, pályázatokra meg hasonlókra
Amikor az mondod,hogy részekre bontás vagyis írod akkor az epizódra gondoltál:cselekményrészlet,m ely nem tartozik szorosan az epikai vagy drámai mű főirányába,de előbbre viszi a jellemábrázolást és megvilágítja a részleteket
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!
Írtál a Shonen Jump-nak? Na erre kíváncsi vagyok. Kifejted bővebben? Mellesleg a Dharmával nem próbálkoztál-e már/fogsz?:?
Igen, írtam, egyszer kaptam egy visszajelzést, hogy megkapták, ha valami gubanc van, értesítenek, aztán meg azt, hogy a levelemet átadták az illetékes részlegnek. Azóta mondjuk semmi nem volt, de türelem rózsát terem, és a Shonen Jump nem az egyetlen esély arra, hogy beindítsam a tervemet. :)
A Dharmávról azt hallottam, hogy nem valami jó, azt mondták, hogy figyeljem az oldalt, és pályázzak....
Wow ez komolyan hangzik Már egy csomó felkérést kaptam lelkes emberektől, hogy indítanának Jump szerű antológiát és rajzosokat keresnek, de mondanom se kell egyikből se lett semmi, nem gondoltam volna, hogy mégis valaki ennyire komolyan veszi *virtuális nyakbevetődés*
Amúgy a Dharma meg sz'tem egész más tészta mivel kizárólag one shot-okra koncentrál és nem folytatásos sztorikra, mint a Jump. De kezdeményezésnek szerintem nagyon jó volt, beindította a szerzői kiadványok megjelenését.
星さん
Hali^^ én is rajzolok csak mindig fáj a kezem voltam orvosnál de nem mondott semmit csak azért írok h nektek is szokott fájni vagy csak én vagyok ilyen szerencsélten T-T
Akkor megnyugtatlak, nem csak te vagy így, több, mint 3 éve rajzolok mangát, ezalatt 5 ínhüvelygyulladást és egy durvább váll gyulladást szedtem össze(kb 2 hónapig fel volt kötve a kezem és nem használhattam ) hiába mész orvoshoz, mert ezek általában túlerőltetéstől vannak. Az egyetlen amit tehetsz, hogy bő fél óránként megállsz a rajzzal(bármennyire is bele vagy lendülve) tartasz egy jó 5-10 perc szünetet, megmozgatod magad aztán mehet újra a munka. Plusz nekem még ajánlották a csuklópánt és izomlazító kenőcsök használatát is.
Nekem ezek a módszerek be is váltak, igaz a korábbi durva gyulladások miatt már nem a régi a kezem, ezért fontos még jobban vigyázni, könnyen tönkremehet az ember keze, ha nem tud mértéket tartani
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Tényleg nagyon szépek...csak az a kár, hogy ekkora méretben elég nehezen élvezhetőek...nem tudsz esetleg egy kisebb változatot csinálni? Kíváncsi lennék az összhatásra
Te is tudsz ha lemented a képeket és megnyitod Windows kép és fax megjelenítővel...
[Link]
És ha már ezt beraktam - harmadszorra, gomeeen - azért más képeket is belinkelek.
[Link] - Manga borító terv. /elrontottam a háttér színezésével. Nah ez az, amikor már nem nagyon lehet javítani asszem...
[Link] - Első manga oldalam. Naruto fan fic-hez... Szöveg persze nincs, még nem tudom pontosan mit fognak mondani...
Még sajnos csak sima grafittal rajzolok. Be kéne szereznem azt a spéci tollat, de még nem volt időm elmenni venni...
Az ördög nem alszik...legalábbis nem akárkivel (és a nevemmel ellentétben lány vagyok!!!)
Azóta mondjuk semmi nem volt, de türelem rózsát terem
Ahogy a naruto-kun mondaná a türelem magyar mangát terem x)
Ahogy a naruto-kun mondaná a türelem magyar mangát terem x)
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!