Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Szerk: Leila 2007-11-14 21:39:47
Én a kézfejekkel szenvedek meg de nagyon, főleg az ujjakkal >_<
Nekem is az a legnehezebb. Vázlatoknál még csak-csak el
lehet nagyolni, de mikor át kénne rajzolni tussal az már cinkesebb.
MI kezesek tartsunk össze, mert én is a kézzel szemvedek. Az átlagnak nincs mit tanulni, mert jó pap is holtig tanul. Valaki elszáll megától (láttam már ilyet), hogy ő hű de ügyes, és a tehetségtelenebbnek vélt emberke néhány hét, hónap, vagy akár év, erőfeszítések árán, DE beérte. Igen szükséges, hogy legyen tehetség, de ugyan olyan fontos a kitartás és a tanulásra vágyás.
Más:
Én mindig arcot rajzolok először, és ha nem megy a szem, száj és orr elhelyezése akkor berajzolok egy segédvonalat, ami rengeteget segít.
Nekem valahogy a test jön, nem tudom miért, talán mert azt jobban szeretek rajzolni
Detttó én. Régebben próbáltam 3-4 négy ujjú karaktereket rajzolni
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
MI kezesek tartsunk össze, mert én is a kézzel szemvedek. Az átlagnak nincs mit tanulni, mert jó pap is holtig tanul. Valaki elszáll megától (láttam már ilyet), hogy ő hű de ügyes, és a tehetségtelenebbnek vélt emberke néhány hét, hónap, vagy akár év, erőfeszítések árán, DE beérte. Igen szükséges, hogy legyen tehetség, de ugyan olyan fontos a kitartás és a tanulásra vágyás.
Más:
Én mindig arcot rajzolok először, és ha nem megy a szem, száj és orr elhelyezése akkor berajzolok egy segédvonalat, ami rengeteget segít.
Nekem valahogy a test jön, nem tudom miért, talán mert azt jobban szeretek rajzolni
Amit holnap megtehetsz azt halaszd holnaputánra ^^
beküldve: 2007-11-14 15:22:42
(#140) Hehe, eddig azt hittem csak én kezdek mindig a szemmel Ha az arcvonallal indítok valahogy nem tudom elhelyezni őket. Egész alakos rajznál viszont a haj legjobb ha utolsóként kerül fel, elvégre valahogy ábrázolni kell, hogy hogyan simul a vállához (persze ez hosszú hajnál). Én a kézfejekkel szenvedek meg de nagyon, főleg az ujjakkal >_<
Aki először teljesen bizonytalan a dolgában az első egy-két alkalommal szerintem nyugodtan kopírozhat. Utána már kicsit biztosabban mozog a keze.
Ehehehee x3
Aki először teljesen bizonytalan a dolgában az első egy-két alkalommal szerintem nyugodtan kopírozhat. Utána már kicsit biztosabban mozog a keze.
- a kopíroszás tényleg jó ötlet, de hantaiból soha nem fogod megtanulni a ruhafodrozódást
Ehehehee x3
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-11-14 15:22:53
Hát ha nagyképűnek tűnt a hozzászólás, akko.. bocs
sajna ilyen a stílusomm.
A tanácsaimat pusztán azért írtam le, mert nekem segít/segített és gondoltam másnak is jól jöhet. Nekem tényleg az a technikám, hogy először szemet rajzolok. Na jó akko leírom a teljes technikámatt:
- szemek rajzolása;
- orr, száj;
- arcvonal;
- haj;
Ez a fej!! (persze a részleteket mint a szemöldök, fül, be lehet skatulyázni a fenti csoportok egyikébe)
A test az már bonyolultabb tészta, erre nincs kifejezett módszerem. Általában fentről lefelé haladok( nyak, váll etc..) persze egy gyors halvány vázlat a rajzolni kívánt testhelyzetről nem árt, így arányos lesz a rajz.
Nekem ez bevált, és télleg nem kell "próbarajzokat"kész tenem, mert ami a fejemben van, azt a papíron látom legközelebb. és minden egyes rajzzal az ember fejlődik. ha belemelegszel a rajzolásba, akkor jönnek a ceruzavonások maguktól. És radírt sem szégyen használni, ha elcseszel valamit, nyugodtan eltüntetheted, és a következő ceruzavonás nagy valószínűséggel tökéletes lesz.
Na most ennyi..
Remélem nem tűnik nagyképűnek eza commentem, ha mégis, bocsessz
sajna ilyen a stílusomm.
A tanácsaimat pusztán azért írtam le, mert nekem segít/segített és gondoltam másnak is jól jöhet. Nekem tényleg az a technikám, hogy először szemet rajzolok. Na jó akko leírom a teljes technikámatt:
- szemek rajzolása;
- orr, száj;
- arcvonal;
- haj;
Ez a fej!! (persze a részleteket mint a szemöldök, fül, be lehet skatulyázni a fenti csoportok egyikébe)
A test az már bonyolultabb tészta, erre nincs kifejezett módszerem. Általában fentről lefelé haladok( nyak, váll etc..) persze egy gyors halvány vázlat a rajzolni kívánt testhelyzetről nem árt, így arányos lesz a rajz.
Nekem ez bevált, és télleg nem kell "próbarajzokat"kész tenem, mert ami a fejemben van, azt a papíron látom legközelebb. és minden egyes rajzzal az ember fejlődik. ha belemelegszel a rajzolásba, akkor jönnek a ceruzavonások maguktól. És radírt sem szégyen használni, ha elcseszel valamit, nyugodtan eltüntetheted, és a következő ceruzavonás nagy valószínűséggel tökéletes lesz.
Na most ennyi..
Én szedtem le az internetről egy könyvet hogy "hogyan készítsünk mangát"Abban is ez a sorrend amit leírtál nekem sajna így nem megy csak ha valamiről nézhetem...DE ez elég rossz sztem...bár jó össze rakni több embert!!
Rock 4 Ever!!!!
beküldve: 2007-11-14 14:24:52
(#138) PÁLYÁZAT
Heló, van itt deviantartos? http://flower-of-ice.deviantart. com/
Másrészt lehet, hogy valaki belinkelte már nektek, de azért én is megteszem:
http://www.blackfox.hu/
"A Black Fox Team pályázatot ír ki manga rajzolóknak. A pályázaton bárki részt vehet, csak a magyar nyelv ismerete és a kiváló rajztudás alapkövetelmény. A pályázat célja, hogy megtaláljuk azt a tehetséges és vállakozó szellemű rajzolót, aki csapatunkkal közösen elkészítené az első magyar nyelvű mangát. További információ az alábbi linken:"
Heló, van itt deviantartos? http://flower-of-ice.deviantart. com/
Másrészt lehet, hogy valaki belinkelte már nektek, de azért én is megteszem:
http://www.blackfox.hu/
"A Black Fox Team pályázatot ír ki manga rajzolóknak. A pályázaton bárki részt vehet, csak a magyar nyelv ismerete és a kiváló rajztudás alapkövetelmény. A pályázat célja, hogy megtaláljuk azt a tehetséges és vállakozó szellemű rajzolót, aki csapatunkkal közösen elkészítené az első magyar nyelvű mangát. További információ az alábbi linken:"
flower-of-ice.deviantart.com
Ezt már én is belinkeltem
Sorry!
Sen17: CG-vel pedig muszáj rádolgozni, ha nyomtatásban fog megjelenni. Mindenhol így csinálják...
Nem feltétlenül. oké, hogy a nyopmtatáshoz először gépre kell vinni, de CG nélkül is ugyanolyan minőségben el lehet készíteni egy mangát, ha megfelelő eszközeid vannak(tussal majdnem minden effektet meg tudsz csinálni, a tone-okkal pedig szimplán helyettesíteni lehet a CG-t, csak Mo-n nem igazán lehet őket beszerezni )
meg ha belegondolsz, rengeteg mangánál nem használnak CG-t és attól még nyomtatják őket, és remek mangák! ld. pl: Rave master, ami CG nélkül is baromi igényes pedig a mangaka csak tust és toneokat használ.
Egyébként a rajzolást én is a szemmel kezdem, és én se használok skiccfigurákat.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Mi az, hogy átlag? Aki jól tud rajzolni, az nem használ segédvonalakat, én sem teszem.XD Vagyis akkor az "átlagnak" akkor van még mit gyakorloni.
Szerk: Nemes1s_2.0 2007-11-14 07:46:06
Miért tünne? Barátnőm csukott szemmel csinál olyan rajzokat amelyeket én még nyitottal is megszenvedek. Még nem láttam, hogy rajzolsz addig nem tudok mondani semmit. ^^
Én általában mindig a fej vonalával kezdem aztán jöhet a szem haj satöbbi... Bár barátosném mindig mondja, h kezdjem a szemmel de a megszokás hatalma... (bár nem tom miért köt bele)
Szerk: miyu 2007-11-13 22:10:44
beküldve: 2007-11-13 21:29:51
(#134) ez csak annyit mutata, hogy ezek szerint vagy tehetségesebb, vagy gyakorlottabb vagy, mint az átlag. Jó neked.
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
beküldve: 2007-11-13 21:04:37
(#133) Hát ha nagyképűnek tűnt a hozzászólás, akko.. bocs
sajna ilyen a stílusomm.
- szemek rajzolása;
- orr, száj;
- arcvonal;
- haj;
Na most ennyi..
sajna ilyen a stílusomm.
- szemek rajzolása;
- orr, száj;
- arcvonal;
- haj;
Na most ennyi..
NARUTO FOREVER!!
Szerk: Yazoo 2007-11-13 21:08:30
- ha embert rajzolsz, vagy a koponyával, vagy a gerincoszlop behúzásával kezd, mad építs rá vázfigurát! Akkor tökéletesen dinamius, és arányos figurát tudsz rajzolni, és sokkal könnyebb a ráskiccelés!
Ez kezdőknek jól jöhet, én pl. ezt kapásból kihagyom.XD
[QUOTE] De ha valakinek öröme lelik benne akkor nyugodtan rajzoljon, mindegy milyen minőségben hiszen önkifejezésnek tökéletes.
egyetértek. De én hiszek benne, hogy ha <b>X</b> eleget gyakorol (talán tíszer többet mint <b>Y</b> és sokkal több energiája megy rá, megközelítehto, sőt, beérheti <b>Y</b>-t
És erre nem bíratm megállni, hogy ne kontrázzak:
Pár tanács annak aki szintén rajzol mangákat:
- ha embert rajzolsz a legjobb, ha a szemével kezdesz. Ha a szemek megvannak azután már megy mint az ágybasz*rás.
- Ha úgy magadba akarod rögzíteni a manga rajzstílust, hogy ha ceruzát fogsz, azonnal ráálljon a kezed, akkor előbb válassz ki pár manga képet... inkább hentai-t (arra jobban fogsz emlékezni ), és próbáld lemásolni. NE ÁTKOPÍROZNI!! Hanem tisztes távolságból lerajzolni.
- ha embert rajzolsz, vagy a koponyával, vagy a gerincoszlop behúzásával kezd, mad építs rá vázfigurát! Akkor tökéletesen dinamius, és arányos figurát tudsz rajzolni, és sokkal könnyebb a ráskiccelés!
- a kopíroszás tényleg jó ötlet, de hantaiból soha nem fogod megtanulni a ruhafodrozódást
Amúgy elég nagyképű volt a megszólalásod, és nem hiszek neked atéren, hogy vázlatolás és referencarajzok nélkül jó képeket csinálsz
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"