Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Ez a mangarajzolós cuccon meg én is kiakadtam....tulajdonképpen arról szól,hogy vannak ilyen sablon karakterek és variálhatod őket?(mert én sajna ezt vettem le)Ha igen,akkor gratulálnék annak aki így készít mangát... Mert a manga lényegében végül is az egyedi és fantáziadús(meg szép meg miegymás) rajzokról szólna,neeem?
Azt a könyvet én is láttam, és tényleg elég félelmetes. Tipikusan a felemelkedő piacra építők tinilánylenyúlási próbálkozása.
Még anno régebben említettem, hogy nekem is van egy mangaötlet a fejemben, amit lassan elkezdtem kidolgozni. Egyenlőre a karakterek vázlatolásánál, és a törtnet pontosításánál tartok. Egyenlőre elég silány, de talán lesz jobb is. Most hétvégén kezdtem, eddig egy karakter (a kedvencem ^^) lett kicsit jobban kibontva.
Karakterterv csilli-villi kivitele: [Link]
Teljes alakos rajzokkal még nem merek próbálkozni...
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
Szerk: Erda Zin 2007-12-09 18:40:39
Rajzaim.
[Link]
[Link]
full pöpec rajzok! Nekem különösen az Asheeről készültek jönnek be. Egyébként mit használsz a rajzoláshoz? A CGt persze sikerült felfedeznem önállóan is, de az mellett?
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Hát köszi, és igyexem... teljesen világos
Ami meg a könyvet illeti,....fingom sincs melyiket néztem, de amennyire ismerem magam, sikerült a leggyökerebbet kezembefogni.... azt biztan állíthatom....
InterFox: elgnodlokodtatók a rajzaid, elég profi nekem tetszenek, de honnan jönnek ezek a karakterek? érdekelne némi háttér info
Ami meg a könyvet illeti,....fingom sincs melyiket néztem, de amennyire ismerem magam, sikerült a leggyökerebbet kezembefogni.... azt biztan állíthatom....
InterFox: elgnodlokodtatók a rajzaid, elég profi nekem tetszenek, de honnan jönnek ezek a karakterek? érdekelne némi háttér info
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
beküldve: 2007-12-04 21:14:14
(#199) beküldve: 2007-12-04 20:01:24
(#198) Két véleményem is van...
Az első, hogy Trisa, grat és folytatást... Világos voltam?
Második: Jelenleg két manga rajzolós könyv is van a piacon: az első az az Egmont kiadó munkája egy kis füzetecske, amitpl hátast dobtam, mert abszólúte rossz volt... egyszerűen csúnya. A msáik ez a készíts mangát. Tudttommal itt nem csak meglévő, hanem saját karaktereket is megrajzolhatsz, úgy értem, hogy tényleg te csinálod. Onnan tudom, hogy ezt kapom az egyik ismerősömtől karácsonyra. Ettől függetlenül a Manga rajzolás kezdőknek, merhogy a másiknak ez a címe... no az tényleg mély nyomokat hagytam benne.
Az első, hogy Trisa, grat és folytatást... Világos voltam?
Második: Jelenleg két manga rajzolós könyv is van a piacon: az első az az Egmont kiadó munkája egy kis füzetecske, amitpl hátast dobtam, mert abszólúte rossz volt... egyszerűen csúnya. A msáik ez a készíts mangát. Tudttommal itt nem csak meglévő, hanem saját karaktereket is megrajzolhatsz, úgy értem, hogy tényleg te csinálod. Onnan tudom, hogy ezt kapom az egyik ismerősömtől karácsonyra. Ettől függetlenül a Manga rajzolás kezdőknek, merhogy a másiknak ez a címe... no az tényleg mély nyomokat hagytam benne.
Amit holnap megtehetsz azt halaszd holnaputánra ^^
beküldve: 2007-12-03 22:07:59
(#197) Hűha....köszi a gratulációt, de van mit fejlődnöm sötöbö...
ez aaaaa "rajzolj mangát, mert az a menő" engem is kiakasztott....voltam a "nagy áruház"(no reklám)ban és megakad a szemem egy "könyvön"...(nem is könyv....nincs rá szó) muszáj volt belenéznem, azt hittem odapetézek....elég hihetetlen....(ha ugyanarról beszélünk persze) ,amit én láttam, annak valami kék alapú volt a borítója azt hiszem.... ott van minden oldalon lépésről lépésre, ezek a karika vázlatok, meg minden, hogy hogyan lesz szereplő/karakter...elég vicces volt, mert odáig oké ,hogy szép vázlatosan lerajzolja, nade nem is néztek ki jól.... meg....értitek...nem szidok én senkit és semmit, de ha a gyerek itt kezd el rajzolni...(értem én elkezdi tanulni ezeket a manga figurákat firkálni) akkor miylen világképe lesz már? nem éppen itt kéne kezdeni, hanem az igaz emberi testtel(azelőtt meg ugye a köcsögök, meg csendélet XD), mert az animés testnek egy künleges...(vagy több inkább) jellemzője van, ami egyáltalán nem valós, de attől lesz különleges és szép ez a "műfaj"...de akkor is....szerintem ez nem egészséges, mert mintha kicsiknek készült volna....olyan részletesen volt benne minden...ráadásul, akármelyik mangakát megnézed....(szerintem) mindegyik végzett művészeti sulit....szóval ez egy nagy átverés...pénznyerési lehetőség....
szerintem....
ez aaaaa "rajzolj mangát, mert az a menő" engem is kiakasztott....voltam a "nagy áruház"(no reklám)ban és megakad a szemem egy "könyvön"...(nem is könyv....nincs rá szó) muszáj volt belenéznem, azt hittem odapetézek....elég hihetetlen....(ha ugyanarról beszélünk persze) ,amit én láttam, annak valami kék alapú volt a borítója azt hiszem.... ott van minden oldalon lépésről lépésre, ezek a karika vázlatok, meg minden, hogy hogyan lesz szereplő/karakter...elég vicces volt, mert odáig oké ,hogy szép vázlatosan lerajzolja, nade nem is néztek ki jól.... meg....értitek...nem szidok én senkit és semmit, de ha a gyerek itt kezd el rajzolni...(értem én elkezdi tanulni ezeket a manga figurákat firkálni) akkor miylen világképe lesz már? nem éppen itt kéne kezdeni, hanem az igaz emberi testtel(azelőtt meg ugye a köcsögök, meg csendélet XD), mert az animés testnek egy künleges...(vagy több inkább) jellemzője van, ami egyáltalán nem valós, de attől lesz különleges és szép ez a "műfaj"...de akkor is....szerintem ez nem egészséges, mert mintha kicsiknek készült volna....olyan részletesen volt benne minden...ráadásul, akármelyik mangakát megnézed....(szerintem) mindegyik végzett művészeti sulit....szóval ez egy nagy átverés...pénznyerési lehetőség....
szerintem....
bocs a késői reakcióért
Szerk: Trisa 2007-12-03 22:09:56
Ez a mangarajzolós cuccon meg én is kiakadtam....tulajdonképpen arról szól,hogy vannak ilyen sablon karakterek és variálhatod őket?(mert én sajna ezt vettem le)Ha igen,akkor gratulálnék annak aki így készít mangát... Mert a manga lényegében végül is az egyedi és fantáziadús(meg szép meg miegymás) rajzokról szólna,neeem?
Pontosan. " a lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt" könyörgöm, mi abban a fantázia, hogy sablonokat pakolsz össze?! Mert persze összerakhatsz valamit és azt utána lemásolhatod papírra, mint saját rajz, de ez akkor is gázos, mert nem a saját kreatívitásod lesz a lapon, hanem sok más ember ötletetei összekutyulva.
Arról nem is beszélve, hogy attól még, hogy kismillió karaktert összepakolhatsz magadnak, abból, hogy a pokolba lesz manga??
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Trisa klassz a mangád, nekem tetszik
Trisa: Csatlakozom az előttem szólókhoz! Csak így tovább!
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Trisa klassz a mangád, nekem tetszik
Más: Ha már itt egy ilyen magna-rajzolós társaság van, akkor feltenném a kérdést, hogy nektek mi a vééleményetek erről az új "Készíts mangát" etwasról, amit a tvben is reklámoznak "nem baj ha nem értesz a rajzoláshoz" címszóval? És spec. lementem hídba, amikor megláttam a reklámot, érdekelne, hogy ti miként vélekedtek erről?
Más: Ha már itt egy ilyen magna-rajzolós társaság van, akkor feltenném a kérdést, hogy nektek mi a vééleményetek erről az új "Készíts mangát" etwasról, amit a tvben is reklámoznak "nem baj ha nem értesz a rajzoláshoz" címszóval? És spec. lementem hídba, amikor megláttam a reklámot, érdekelne, hogy ti miként vélekedtek erről?
Trisa,a mangádhoz egy virtuális kézfogást küldenék...
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
Szerk: Nona 2007-12-02 17:11:43
beküldve: 2007-12-02 16:47:12
(#193) Trisa klassz a mangád, nekem tetszik
Trisa nagyon jó a mangád ,jók a figurák van bene mozgás a karakterek nem egy helyben álnak és nagyon teccenek a közelik is és ahogy ezeket kombináltad.
Ha elfogadsz néhány épitö kritikát akor probáld meg a vázlatot tussal kihúzni és szürke filccel és tus vonalakkkal árnyékolni hid el sokkal hangsulyosabbak lessznek a rajzaid és szkenelés után nem lessznek olyan elmossodotak.
Még egy zavaró dolgot kiemelnék ,szerintem hagyd el ezeket a háromszögletü kereteket mert az összkép az tul szögletes éles lessz töle ,probáld azzal érdekesé tenni az összképeket hogy néhol nem rajzolsz keretet csak egy képzeletbeli határt hagysz ,ezeket nem húzod át tussal és radirozás után a grafit keret nem látszodik, esetleg még felturbozhatod egymásba nyuló képekkel. Rakok neked ide pár linket ezek amolyan Manga rajzolási segédletek ahonan elleshetsz pár dolgot.
[Link]
[Link]
Ha elfogadsz néhány épitö kritikát akor probáld meg a vázlatot tussal kihúzni és szürke filccel és tus vonalakkkal árnyékolni hid el sokkal hangsulyosabbak lessznek a rajzaid és szkenelés után nem lessznek olyan elmossodotak.
Még egy zavaró dolgot kiemelnék ,szerintem hagyd el ezeket a háromszögletü kereteket mert az összkép az tul szögletes éles lessz töle ,probáld azzal érdekesé tenni az összképeket hogy néhol nem rajzolsz keretet csak egy képzeletbeli határt hagysz ,ezeket nem húzod át tussal és radirozás után a grafit keret nem látszodik, esetleg még felturbozhatod egymásba nyuló képekkel. Rakok neked ide pár linket ezek amolyan Manga rajzolási segédletek ahonan elleshetsz pár dolgot.
[Link]
[Link]
Azta oO Hát köszi szépen...el se tudod képzelni mennyit segítettél tényleg nagyon köszi..
Ezen a keret dolgon még nem gondolkodtam, de az 1. képen(avagy szám szerint a 3.) úgy akartam csinálni...csakk nem sikerült szemléltetni...
Az egymásba nyúló képekkel meg már szórakoztam, csak nem mangában...de külön már kisérletzgettem, és nagyon (főleg a tanácsod után) valószínű, sőt biztos, hogy kipróbálom
Ami a tust illeti....hm...nem rég vettem, de csak üveges-adagolósat kaptam..és még szoknom kell, de értem a célzást, köszi!
és mégegyszer köszi a véleményezést, tényleg
Szerk: Trisa 2007-11-30 23:27:35
Hű...Bocsi, hogy eddig nem reagáltam, csak nem nagyon volt/van időm sajnos képregényelni / /
Megcsináltam olvashatóra a következő oldalakat, de elég kevés van, de már majdnem kitesz egy fejezetet az én kicsi fejemben :S Hát, nem a legtökéletesebbek a minőségek, de próbáltam tenni valamit ...
/az első, amit már mutattam, valamint a második, ami most következik, az egész értelmes lett kinézetre...:P De a story a lényeg ... remélem tetszik..../
Megcsináltam olvashatóra a következő oldalakat, de elég kevés van, de már majdnem kitesz egy fejezetet az én kicsi fejemben :S Hát, nem a legtökéletesebbek a minőségek, de próbáltam tenni valamit ...
/az első, amit már mutattam, valamint a második, ami most következik, az egész értelmes lett kinézetre...:P De a story a lényeg ... remélem tetszik..../
Trisa nagyon jó a mangád ,jók a figurák van bene mozgás a karakterek nem egy helyben álnak és nagyon teccenek a közelik is és ahogy ezeket kombináltad.
[Link]
[Link]
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2007-11-30 23:13:17
Hű...Bocsi, hogy eddig nem reagáltam, csak nem nagyon volt/van időm sajnos képregényelni / /