Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2008-01-09 06:08:50
(#264) huh.. akkor inkább nem panaszkodom .h enyi féle megvalósulásával (a arjz tanároknak)álltam már szemben..és h voolt amelyik elfogadta.. az én rajzaimmal is megesett h teljesen más let mint amit én akartam... cserebogár és katica esete..hihi*röhögni mosz szabad*
viszont nem értem.. h mért nem tekintik művészetnek.. az csodálatos képi megjelenítés ..há..nem is értem..
viszont nem értem.. h mért nem tekintik művészetnek.. az csodálatos képi megjelenítés ..há..nem is értem..
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
karasu.. énn nem is azt állítottam h a "kockológiának" nincs haszna ..sőtt imádok ilyen rajzórán rész venni
Hát én nem mondtam hogy azt állítod, nincs haszna :) De amúgy tök jó, ha imádod az olyan rajzórákat, mert a legtöbb rajzos akit ismerek, utálja XD
..de úgy ahogyan az irodalom tanárok járnak továbbképzésre és nem csak goethe-t olvasnak hanem.. hrabalt.. úgy a rajztanárnak is kéne fejlesztenie magát és az új stílusok főbb képviselőit ismerni vagy ha azt nem is akkor legalább tudni valamit a stílusról.. lehet h rosszul látom de rembraint óta volt már pár művész akit elismerünk6tünk.. akkor kéne haladni.. ugyan úgy hoagy hiába találták ki a trabit már használunk ferrarit (már aki..)
remélem világos voltam.. mindenkinek..
A baj ott van szerintem, hogy a mangakákat nem annyira ismerik el művészként, pont azért, mert csomó tanár magát a stílust sem művészi ágként látja, hanem csak egy olcsó tömegtermékként, aminek a profittermelés a célja. Mondjuk ha belegondolunk, bármennyire is szeretjük a mangát, ebben is van azért valami, hiszen pl a Shonen Jump magazinnál "még az első rajzok elkészülte előtt felállítják az új hős marketingtervét" és "a kereskedelmi kidolgozás minden lépése módosíthatja a maga történetét és a hős viselkedését" - magyarán az egész a pénzre megy, hogy minél eladhatóbb legyen. Persze vannak olyan mangák is, amik nem hasonló célból készültek, csak ez az egész már elveszi a kedvét úgymond pl az én tanáromnak is attól, hogy nyisson a mangák felé.
Na jó, ez igazából magánvélemény... (illetve az idézőjeles részek egy könyvből vannak)
Counting bodies like sheep to the rythm of the war drums...
beküldve: 2008-01-08 21:47:11
(#262) 27 fős osztályból egyedül én rajzolk, nyertem?
Az én (volt - már két éve nincs rajzunk) rajztanárom saját elmondása szerint nagggyon nyitott mindenre, de a valóságban minden rajzot addig alakítgatott át "hasznos tanácsokkal" amíg pont olyan nem lett, amilyennek ő akarta. Ez persze legtöbbször a totális ellentéte volt az eredeti rajznak
Ő egyébként a mangára is roppant nyitott, de leraksz elé egy marvelt és egy mangát nem tudná megkülönböztetni Szóval ennyit a sokrétű, és művelt rajztanárokról...
Az én (volt - már két éve nincs rajzunk) rajztanárom saját elmondása szerint nagggyon nyitott mindenre, de a valóságban minden rajzot addig alakítgatott át "hasznos tanácsokkal" amíg pont olyan nem lett, amilyennek ő akarta. Ez persze legtöbbször a totális ellentéte volt az eredeti rajznak
Ő egyébként a mangára is roppant nyitott, de leraksz elé egy marvelt és egy mangát nem tudná megkülönböztetni Szóval ennyit a sokrétű, és művelt rajztanárokról...
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Hehe nekem állati nagy mázlim van. Az én rajztanárom igaz hogy nemnagyon ismeri a mangákat de ha meglátja hogy azt rajzolok rögtön hogy húúú de jó régóta próbálja rávenni magát hogy vegyen egyet stb...én szeretek rajzolni de sajnos igazán jól csak a másolás megy...vagy csak fanartokat tudok rajzolni. Ettől olyan bénának érzem magam...
Pont fordítva..meglévő karikat iszonyú bénán, viszont a sajátok..elég kreatívak
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2008-01-08 21:18:21
(#260) Hehe nekem állati nagy mázlim van. Az én rajztanárom igaz hogy nemnagyon ismeri a mangákat de ha meglátja hogy azt rajzolok rögtön hogy húúú de jó régóta próbálja rávenni magát hogy vegyen egyet stb...én szeretek rajzolni de sajnos igazán jól csak a másolás megy...vagy csak fanartokat tudok rajzolni. Ettől olyan bénának érzem magam...
beküldve: 2008-01-08 19:35:39
(#259) nálunk amúgy 17 lányból(20 az oszt létszám) hihi én tok rajzolni.. ez még szebb nem? a country zene.. az egy oan dolog h vagy tetszik és megfog bne valami.. vagy a popódra patanásként se!!! értitek? remélem.. te legalábbis biztos..
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
ezt már én is átéltem aso rajz tanárral .. nem kezdem el mesélni megint.. és mindig mit mondanak..
- a művészet az élet meg mindn mindig fejlődik és nekünk nyitottnak kell lenni akor ők mért nem...?!
- a művészet az élet meg mindn mindig fejlődik és nekünk nyitottnak kell lenni akor ők mért nem...?!
Jaja,de..pl. nekem jóapám mondja mindig,hogy nem vagyok elég nyitott a más izlésre...ami csak ritkán,bizonyos esetekben igaz,de a country-zenéhez valóban,nagyon nyitott nak kell lenni...(ez is magánvélemény nem akarom senkinek a zenei izlését ficerélni,na )
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
beküldve: 2008-01-08 19:08:56
(#257) ezt már én is átéltem aso rajz tanárral .. nem kezdem el mesélni megint.. és mindig mit mondanak..
beküldve: 2008-01-08 18:42:51
(#256) A kockológia és a köcsögtan valóban hasznos annak aki rajzol,lehetőleg mindennap és árnyékol is(speciel én és még egy lány,az két személy a 21 fős osztályból) ,de mondjuk azt is fejleszti aki nem...maradjunk annyiban,hasznos(bár egy idő után unalmas,ez magánválemény ).
De a beszűkült rajztanárok...na az már húzósabb téma.
A mostani rajztanárom rendkívűl jó fej,de az előző...egyáltalában nem fogékonyok az új stílusokra
vagy a más ízlésre...no comment
De a beszűkült rajztanárok...na az már húzósabb téma.
A mostani rajztanárom rendkívűl jó fej,de az előző...egyáltalában nem fogékonyok az új stílusokra
vagy a más ízlésre...no comment
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
beküldve: 2008-01-08 18:20:18
(#255) karasu.. énn nem is azt állítottam h a "kockológiának" nincs haszna ..sőtt imádok ilyen rajzórán rész venni ..de úgy ahogyan az irodalom tanárok járnak továbbképzésre és nem csak goethe-t olvasnak hanem.. hrabalt.. úgy a rajztanárnak is kéne fejlesztenie magát és az új stílusok főbb képviselőit ismerni vagy ha azt nem is akkor legalább tudni valamit a stílusról.. lehet h rosszul látom de rembraint óta volt már pár művész akit elismerünk6tünk.. akkor kéne haladni.. ugyan úgy hoagy hiába találták ki a trabit már használunk ferrarit (már aki..)
beküldve: 2008-01-06 20:27:48
(#254) Köszönöm a biztatást! Azért a rajztanároknak biztos jó indokaik vannak rá, hogy miért nem szeretik ezt a stílust... de a köcsögrajzolás meg kockológia (illetve főleg az utóbbi) attól függetlenül hogy rohadtul unalmas, nagyon hasznos is tud lenni, mert fejleszti az arányérzéket, ami ugye mangarajzolásnál is elég jól jön :)
Trisa: lehet, hogy hasznos, de nagyon nem szeretek másolni :) de amúgy ha egy emberben olyan szinten benne van a mangás stílus, hogy minden típusú rajzánál érződik a hatás, legyen az portré vagy tájkép, akkor az tényleg nem túl jó. Szerintem amúgy lehet hogy pont ettől tartanak ezek a tanárok, hogy elég ragadós a mangás stílus, és az ember esetleg elveszítheti az egyedi stílusát, és kialakíthat egy olyat a mangák hatására, amihez elég hasonló pont ugyanolyan okokból rengeteg más embernek is van. Persze ez csak magánvélemény :)
Trisa: lehet, hogy hasznos, de nagyon nem szeretek másolni :) de amúgy ha egy emberben olyan szinten benne van a mangás stílus, hogy minden típusú rajzánál érződik a hatás, legyen az portré vagy tájkép, akkor az tényleg nem túl jó. Szerintem amúgy lehet hogy pont ettől tartanak ezek a tanárok, hogy elég ragadós a mangás stílus, és az ember esetleg elveszítheti az egyedi stílusát, és kialakíthat egy olyat a mangák hatására, amihez elég hasonló pont ugyanolyan okokból rengeteg más embernek is van. Persze ez csak magánvélemény :)
Counting bodies like sheep to the rythm of the war drums...
na ez az
erre válaszolj..
erre válaszolj..
Irigyellek... ez az, ami soha nem ment nekem... mármint a rajzolás... színezni imádok, és csinálom is ezerrel (nem győzök színes ceruzára költeni), de a rajz... a fősulin azt mondta a rajztanárom: "Orsi, én magának megadom az ötöst, mert a tantárgypedagógia a kisujjában van, de egyet ígérjen meg nekem... SOHA nem fog rajzolni a gyerekeknek!!!"
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-01-06 16:17:15
(#252) na ez az
erre válaszolj..
erre válaszolj..
beküldve: 2008-01-06 13:32:24
(#251) én még .már nem is emlékszem mikor kezdtem el ilyenekt 8azért mondom h ilyeneket mert nem mondhatom mangának igaz h stílusjegyek felismerhetők meg mindn) rajzolni.. már rég az biztos .. mikor megmuttattam a tanáromnak(az eélsőnek9 nézett nagy bociszemekkel s mondta h folytasam a szarvasbogár tanulmányrajzomat.. ami krumplibogárra hasonlított mellesleg.. a második már elismerte de nem tudott hozzászólni .. mert nem ért ehez a részéhez a művészetnek.. a föcitanárom már ismert 1-2 mangaka-t vle már próbálkoztam.. aki meg most van az meg nem ismeri a bennem szunnyadó tehetséget.. ez nem éppen szerény megfogalmazás.. viszont arra emlékszem h mangakak után és tatoo-k után kezdtem ilyeneket rajzolni.. és ha anyám nem erőlteti (eki mell. kajalkul rajzol9 akor most nem lennék ott ahol vok és nem küldenék be fanart pályázatokra képeket..
beküldve: 2008-01-06 13:15:14
(#250) Nem tudom megérteni, hogy egy tanár, akinek elvileg nyitottnk kéne lennie az újra, hogy lehet ennyire begyöpösödött!
Kíváncsi vagyok Chika véleményére a "kollégákkal" kapcsolatban.
Kíváncsi vagyok Chika véleményére a "kollégákkal" kapcsolatban.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."