Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
egyik rajztanárom sincs túl jó véleménnyel erről a műfajról, szóval támogatást vagy segítséget rajzilag tőlük valószínűleg nem kapnék. Ez a 2. pont amúgy teljesen elbizonytalanít és bár eléggé érdekel a manga műfaj, de mégis nagyon keveset rajzolok emiatt.
Meg van még egy pár... de nem sok :)
Nos, haver... Nekem is volt már efféle gondom a tanárokkal... de anniyt megrtanultam, hogy le kell sz@rni őket
Egyik tanárom kleptomániás ilyen téren. Minden rajzomat elkéri, hogy "holnapra hozom, csak bescanelem!" de többet nem látom viszont a rajzot... (és ez régebben volt még a lovakkal.... a ló rajzoláson nőttem fel, de a korszakváltásom után sem hagy békén)
A másik tanárom meg ugyanúgy ellenzi, mint a tieid... mondta is, mikor először találkoztam vele és mutattam a rajzaimat, hogy "mmm az a japán manga stílus ugye...?*vigyor* Jó lesz ez, csak ki kell nevelni!" magyarul azon volt, hogy kinevelje belőlem ezt a stílust...de otthagytam ×) meg nem is ment neki a nevelés az alatt az idő alatt, míg odajártam...
A másik tanárom meg ugyanúgy ellenzi, mint a tieid... mondta is, mikor először találkoztam vele és mutattam a rajzaimat, hogy "mmm az a japán manga stílus ugye...?*vigyor* Jó lesz ez, csak ki kell nevelni!" magyarul azon volt, hogy kinevelje belőlem ezt a stílust...de otthagytam ×) meg nem is ment neki a nevelés az alatt az idő alatt, míg odajártam...
Szóval mondom... ezek a képzett tanárok addig jók, míg nem tudják, hogy mit szeretsz... megtanítják jól, hogy hogyan kell köcsögöt, meg köckát rajzollni, de ilyen téren nem barátok...
ezt úgy lehet "megtanulni"(szerintem ), hogy a nagy emberek munkáit, amik tipikus japán stílusban vannak, azokat kell másolngatni, de vigyázni kell, hogy ne egy ember rajzainál ragadjon le az ember, mert akkor csak másolás lesz a vége, és nem lesz egyedi stílus... és bár mondjuk én animéken kezdtem, a manga sokkal jobb ilyen célra... is
De a te rajzaid esetében ez nem feltétlen érvényes, úgyértem szépen, és tisztán rajzolsz és, ha van lelki erőd, akkor vágj bele a mangázásba szerintem simán menne neked
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
Húúú, már olyan régóta tervezem, hogy egyszer elkezdek egy mangát... Vannak is ötleteim, csak 2 dolog tart nagyon vissza: 1. rengeteget kéne még gyakorolnom egy komolyabb manga készítéséhez... 2. egyik rajztanárom sincs túl jó véleménnyel erről a műfajról, szóval támogatást vagy segítséget rajzilag tőlük valószínűleg nem kapnék. Ez a 2. pont amúgy teljesen elbizonytalanít és bár eléggé érdekel a manga műfaj, de mégis nagyon keveset rajzolok emiatt.
Ha valaki esetleg kíváncsi:
egyik osztálytársam mangásan: [Link]
valami random karakter... [Link]
újabb random szamurájszerű karakter: [Link]
Nekem tetszenek a rajzaid, főleg az első és a harmadik. Véleményem szerint is vágj bele, pláne, ha örömödet leled benne. Minél többet rajzolsz, annál inkább rá fogsz érezni az ízére, és fejlődik a rajztudásod is.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
Húúú, már olyan régóta tervezem, hogy egyszer elkezdek egy mangát... Vannak is ötleteim, csak 2 dolog tart nagyon vissza: 1. rengeteget kéne még gyakorolnom egy komolyabb manga készítéséhez... 2. egyik rajztanárom sincs túl jó véleménnyel erről a műfajról, szóval támogatást vagy segítséget rajzilag tőlük valószínűleg nem kapnék. Ez a 2. pont amúgy teljesen elbizonytalanít és bár eléggé érdekel a manga műfaj, de mégis nagyon keveset rajzolok emiatt.
Nem t'om, hogy miért kritizálod a rajztudásod. Ezek a random karakterek tök jól néznek ki. Szerintem nyugodtan kezdj bele egy mangába, legalább közben is fejlődik a rajztudásodat. Vágj bele! De a te döntésed, nem akarlak befolyásolni.
beküldve: 2008-01-05 19:31:11
(#246) Húúú, már olyan régóta tervezem, hogy egyszer elkezdek egy mangát... Vannak is ötleteim, csak 2 dolog tart nagyon vissza: 1. rengeteget kéne még gyakorolnom egy komolyabb manga készítéséhez... 2. egyik rajztanárom sincs túl jó véleménnyel erről a műfajról, szóval támogatást vagy segítséget rajzilag tőlük valószínűleg nem kapnék. Ez a 2. pont amúgy teljesen elbizonytalanít és bár eléggé érdekel a manga műfaj, de mégis nagyon keveset rajzolok emiatt.
Counting bodies like sheep to the rythm of the war drums...
Szerk: Karasu 2008-01-05 19:31:35
De uccsenyerek.
Csajszi, nem így kell hozzáállni a dolgokhoz, főleg nem a te tehetségeddel (lecsekkoltalak devin és nagyon ott vannak a rajzaid ) Szóval egy kis pozitívizmust!
Amúgy én is szívesen neveznék, csakhát a sci-fi naggyon de nagyon messze áll tőlem, meg talán az is előfordúlhat, hogy kicsit az érettségire is kéne gyúrni Szóval én valószínüleg kihagyom időhiány miatt
De nektek sok sikert!
Igazából meghirdetik ezt a pályázatot, azt mondják a nyertes mangát kiadják...na most ez egy
HAZUGSÁG
merthogy: Tuti hogy nem csak a nyertesét adják majd ki csak azért szédítenek h mindenki a legjobb teljesítményt nyújtsa...szal a 5 manga tetszik emg nekik ötöt adnak ki stb.
És ezzel mi a gond? Legalább van, ami tartsa a lelket és hogyan máshogy lehetne előrelendíteni a magyar mangát, ha nem így?
(itt gondolok a külföldi ismerettségre) Mert sportban most nyomulunk, zenében nem anniyra, akkor a rajzzal (kiemelten Japán stílus) még lehet előreléphetünk ×)
mmmm kicsit eltért a tárgytól
nekem nincs vele bajom..sőt!
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
De uccsenyerek.
Csajszi, nem így kell hozzáállni a dolgokhoz, főleg nem a te tehetségeddel (lecsekkoltalak devin és nagyon ott vannak a rajzaid ) Szóval egy kis pozitívizmust!
Amúgy én is szívesen neveznék, csakhát a sci-fi naggyon de nagyon messze áll tőlem, meg talán az is előfordúlhat, hogy kicsit az érettségire is kéne gyúrni Szóval én valószínüleg kihagyom időhiány miatt
De nektek sok sikert!
Igazából meghirdetik ezt a pályázatot, azt mondják a nyertes mangát kiadják...na most ez egy
HAZUGSÁG
merthogy: Tuti hogy nem csak a nyertesét adják majd ki csak azért szédítenek h mindenki a legjobb teljesítményt nyújtsa...szal a 5 manga tetszik emg nekik ötöt adnak ki stb.
És ezzel mi a gond? Legalább van, ami tartsa a lelket és hogyan máshogy lehetne előrelendíteni a magyar mangát, ha nem így?
(itt gondolok a külföldi ismerettségre) Mert sportban most nyomulunk, zenében nem anniyra, akkor a rajzzal (kiemelten Japán stílus) még lehet előreléphetünk ×)
mmmm kicsit eltért a tárgytól
De uccsenyerek.
De nektek sok sikert!
HAZUGSÁG
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Nya, emberek örüljetek (már, akit érint a dolog)
Itt van a legújabb... 6(!) oldal
Annyit azonban megjegyeznék, hogyha összeadjuk 2 és fél napi folyamatos munka, nem túl kényelmes, de hangulatos körülmények közötti alkotásról van szó...
Ami meg a történet követhetetlenségét illetti(tehát még az eddigi színvonalt sem éri el) az mind azért van, mert beszélt hozzzám!(a TV és a család) miközközben alkottam...De meg vagyok bizonyosodva arról, hogy az előző folytatása, csak nem látszik...
Jah és egy baki....
Annyit azonban megjegyeznék, hogyha összeadjuk 2 és fél napi folyamatos munka, nem túl kényelmes, de hangulatos körülmények közötti alkotásról van szó...
Ami meg a történet követhetetlenségét illetti(tehát még az eddigi színvonalt sem éri el) az mind azért van, mert beszélt hozzzám!(a TV és a család) miközközben alkottam...De meg vagyok bizonyosodva arról, hogy az előző folytatása, csak nem látszik...
Jah és egy baki....
Az utolsó oldalon a felső "csík", amiben ábrázolva vannak, az az egy képkocka jobbról balra olvasandó, ellentétben a megszokott mágyár balról jobbra-val, de alatta meg már szintén a megszokott van...
ebből is látszik, hogy ki csinálta, és mikor(én és vmikor éjszaka ) és lehet kérdezni, ha valami nem tiszta, meglehet... könnyen Gyűha szépen rajzolsz Bátorított, h felmered tenni szal szerintme én is teszek fel pár oldalt!
beküldve: 2008-01-04 21:39:52
(#241) Nya, emberek örüljetek (már, akit érint a dolog)
Jah és egy baki....
Jah és egy baki....
Az utolsó oldalon a felső "csík", amiben ábrázolva vannak, az az egy képkocka jobbról balra olvasandó, ellentétben a megszokott mágyár balról jobbra-val, de alatta meg már szintén a megszokott van...
ebből is látszik, hogy ki csinálta, és mikor(én és vmikor éjszaka ) és lehet kérdezni, ha valami nem tiszta, meglehet... könnyen "Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
De uccsenyerek.
De nektek sok sikert!
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Van egy új pályázati kiírás képregényrajzolóknak:
[Link]
Eléggé kisajátítják a műveket, de sz'tem minden téren sokkal korekktebb, mint a Black Fox vagy mi volt az pályázat...
[Link]
Eléggé kisajátítják a műveket, de sz'tem minden téren sokkal korekktebb, mint a Black Fox vagy mi volt az pályázat...
Van olyan rajtam kívül aki szívesen nevezne erre a pályázatra? Csak mert nekem is korrektebbnek tűnik.. Oké, hogy nem lehet megjelentetni a neten, meg ilyesmi, de ez minden téren kezdőlöképst ahatna egy igényesebb MAgyar Manga megalkotásához...
Háccaval... szerintem nem az a kérdés, hogy ki nevezne szivesen, hanem hogy kinek lesz erre ideje. XD De ha ez számít: igen én szivesen neveznék. De uccsenyerek.
flower-of-ice.deviantart.com
Van egy új pályázati kiírás képregényrajzolóknak:
[Link]
[Link]
Van olyan rajtam kívül aki szívesen nevezne erre a pályázatra? Csak mert nekem is korrektebbnek tűnik.. Oké, hogy nem lehet megjelentetni a neten, meg ilyesmi, de ez minden téren kezdőlöképst ahatna egy igényesebb MAgyar Manga megalkotásához...
Amit holnap megtehetsz azt halaszd holnaputánra ^^
beküldve: 2007-12-29 16:58:15
(#237) Izé... Ez kb úgy működik nálam, mint ahogy az aláírásod mondja....
Épp gondolkodtam rajta, hogy folytatni kéne, de sose nem van lelki erőm, vagy időm
De szerintem lehet, hogy még ma nekiállok, mert épp pont most gondolkodtam rajta ehhe
Épp gondolkodtam rajta, hogy folytatni kéne, de sose nem van lelki erőm, vagy időm
Egyik haveromnak neki akarom adni az előző képregényem, ami az alapja a mostaninak, de szinte semmi összefüggés nincs, be sincs fejezve, nincs is story ekvázi egy szar, de a végére megcsinálom a szereplőket a mostaniből (amolyan szereplőleírás... képekkel) és neki készülök adni vmikor... (ő segített megálmodni a legtöbbmindent a mostaniban, de mára már át van variálva stb...)
De szerintem lehet, hogy még ma nekiállok, mert épp pont most gondolkodtam rajta ehhe
Hm... Ez szokatlan volt, megnéztem a Magyar Múzsát(még nem olvastam utána, mi a háttere) és ... hm... kicsit összecsapottnak tűnt.... értem, hogy ceruzarajz, meg minden, de akkor is... ez amolyan vázlatnak tűnt...meg azt elég...furinak tartom, hogy a borító atom számítógépes, de a belseje meg rajz...(mivel nem ugyanaz az ember csinálta)
De, ha azt a hatást akarták elérni, hogy egy unatkozásból létrehozott manga legyen, amit mutogat az egyik csaj a másiknak az iskolában, akkor sikerült, csak nem tudom mi értelme... kicsit zavaros ez nekem, de majd utánnanézek.... vagy nem...
De, ha azt a hatást akarták elérni, hogy egy unatkozásból létrehozott manga legyen, amit mutogat az egyik csaj a másiknak az iskolában, akkor sikerült, csak nem tudom mi értelme... kicsit zavaros ez nekem, de majd utánnanézek.... vagy nem...
mindenesetre, ha megjelenik tuti, hogy leskubizom valahol... meg mondjuk nincs olyan nagyon magas ára, de nem valószínű, hogy megveszem, csak mert magyar...
Én is valahogy iígy vagyok ezzel. ?eh ha olyan unatkozós bizgentyú lett volna én pl tuti chibinek rajzolom, szóval... Áh mindegy ez már megjelent, ne törjük magunkat rajta, a következő jobb lesz.
Trisa mikor várhatunk a mangádhoz golytatást?
Amit holnap megtehetsz azt halaszd holnaputánra ^^
beküldve: 2007-12-28 13:26:51
(#235) Hm... Ez szokatlan volt, megnéztem a Magyar Múzsát(még nem olvastam utána, mi a háttere) és ... hm... kicsit összecsapottnak tűnt.... értem, hogy ceruzarajz, meg minden, de akkor is... ez amolyan vázlatnak tűnt...meg azt elég...furinak tartom, hogy a borító atom számítógépes, de a belseje meg rajz...(mivel nem ugyanaz az ember csinálta)
mindenesetre, ha megjelenik tuti, hogy leskubizom valahol... meg mondjuk nincs olyan nagyon magas ára, de nem valószínű, hogy megveszem, csak mert magyar...
Szerk: Trisa 2007-12-28 13:27:38