Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2007-11-03 19:16:01
(#84) Ezt a Conos dolgot pedig nem tom… szerintem, ha megtudod oldani a nyomtatást és a MAT ad rá engedélyt akkor mehet az árusítás…
beküldve: 2007-11-03 19:13:13
(#83) Szerintem is fontos, hogy a rajzolás szép legyen, de ezt írtam is. Viszont a történet se mindegy, hogy milyen. Ezért kéne többeknek összeállni, segíteni egymásnak. Csak, kár, hogy ez sokaknak nem a kenyere.
Abba pedig igaza van Vadoocnak, hogy talán könnyebb magán úton elintézni a nyomdai dolgokat, de nekem például nem lenne rá pénzem… sajnos…
Abba pedig igaza van Vadoocnak, hogy talán könnyebb magán úton elintézni a nyomdai dolgokat, de nekem például nem lenne rá pénzem… sajnos…
beküldve: 2007-11-03 19:10:01
(#82) Bocs a hülye kérdésért de akkor a con-ra el lehet vinni egy saját magam által írt és rajzolt mangát és ők kinyomtatják és kiadják????Vagy hogy van? Nekem kell el vinni kiadohoz?Vagy én nyomtassam ki és ugy vigyem con-ra? Igazából én még nem tudtam eljutni egy con-ra sem de jövöre tervezem!!!És bizti ott leszek!
Elöre is köszi!!
Elöre is köszi!!
Rock 4 Ever!!!!
beküldve: 2007-11-03 18:27:42
(#81) Iam The Ghost:
nem értem melyik hsz-re reagáltál... de ha arra h mennyi kiadatni egy kiadványt (amit én írtam ide) akkor én nem a mangafanra gondoltam hanem egy magánember elmegy keres magának egy nyomdát. én azt írtam le. szerintem eleve hülyeség abban gondolkodni h nagyobb az esély MOST arra h egy kiadó felkaroljon egy doujinshit vagy saját mangát, mintha az ember maga csinálja egyedül. keres nyomdát stb...
nem értem melyik hsz-re reagáltál... de ha arra h mennyi kiadatni egy kiadványt (amit én írtam ide) akkor én nem a mangafanra gondoltam hanem egy magánember elmegy keres magának egy nyomdát. én azt írtam le. szerintem eleve hülyeség abban gondolkodni h nagyobb az esély MOST arra h egy kiadó felkaroljon egy doujinshit vagy saját mangát, mintha az ember maga csinálja egyedül. keres nyomdát stb...
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2007-11-03 18:06:33
(#80) Sry, ha hülyeséget beszélek, de ezt a nyomtatás dolgot nem értem. Nem úgy van, hogy a Mangafan megkapja a jogot az adott mangához, megkapjákaz anyagot vmilyen formában, azt elviszik nyomtatni és akkor kiadják, mindezt saját pénzből, tehát a japánok nem adnak pénzt? Mert akkor mért vesztene a Mangafan egy saját mangán? Ugyanez történne, csak ahogy lejjebb írtam "kiválasztottak" csinálnák meg a mangát (így jogdíj már nincs is, ergo még kevesebb pénz), aztán ugyanúgy elvinnék a nyomtatni, ami ugyanannyiba kerülne, mint egy "rendes" manga. A dologban persze van, hogy nem egy híres mangáról lenne szó, de sztem hiba lenne azt mondani, hogy kevesebben vennék, hisz szvsz az Árnybírót sem ismerték sokan, aztán mégis nagy siker lett, ahogy a többi kiadvány is, a nagy mangások pedig már csak tiszteletből is megvenné, sokakban meglenne a kiváncsiság, hogy milyen lett a saját manga. Sry megint, ha hülyeséget mondtam, de nem látom mért vállalna ezzel nagyobb rizíkót a Mangafan.
vagy a jó rajzolás, ha pocsék a történet. :)
Tényleg, szerintetek melyik fontosabb? A kiváló sztori, vagy a kiváló megvalósítás?
Tényleg, szerintetek melyik fontosabb? A kiváló sztori, vagy a kiváló megvalósítás?
mivel én vizuális típus vok ezért nekem fontosabb a rajzolás! de ez nem azt jelenti h pocsék sztori jó rajzok tetszenének. a rajz nálam fontosabb, de a sztorinak is meg kell ütnie egy bizonyos szintet szvsz...
beküldve: 2007-11-03 15:49:12
(#78) vagy a jó rajzolás, ha pocsék a történet. :)
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
beküldve: 2007-11-03 15:41:37
(#77) én erre csak annyit mondok h hiába jó a történet ha pocsékul rajzol vki!
beküldve: 2007-11-03 15:39:32
(#76) Ez a pozitív hozzállás...
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
beküldve: 2007-11-03 14:01:39
(#75) Szerintem, ha valaki rászánja magát, arra, hogy a művét elküldi egy kiadónak, akkor igenis lehetséges, hogy kiadják a képregényét.
Persze, én ezt most úgy értem, hogy az a manga, amit elküldd, valóban egy esztétikailag szép, rendezett, nincs benne helyesírási hiba… és persze a legfontosabb elvárásnak megfelel: azaz a történet maga egy jól kidolgozott alkotás. Mert a történeten múlik minden. Hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen storykat szeretnek olvasni az emberek.
Mondjuk, az is igaz, hogy mindig az fog győzedelmeskedni, akinek a legtöbb pénze van és hiába jobb a Te mangád, ha valaki másnak többre futja, mint Neked.
Én minden esetre, annak a híve vagyok, hogy semmiképp se adjuk fel!
Többünknek kéne összeállni és elmenni egy kiadóhoz, csak az a probléma, hogy a legtöbben, ha tenni és dolgozni is kéne azért, hogy valamit elérjen, inkább vissza vonul.
Persze, én ezt most úgy értem, hogy az a manga, amit elküldd, valóban egy esztétikailag szép, rendezett, nincs benne helyesírási hiba… és persze a legfontosabb elvárásnak megfelel: azaz a történet maga egy jól kidolgozott alkotás. Mert a történeten múlik minden. Hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen storykat szeretnek olvasni az emberek.
Mondjuk, az is igaz, hogy mindig az fog győzedelmeskedni, akinek a legtöbb pénze van és hiába jobb a Te mangád, ha valaki másnak többre futja, mint Neked.
Én minden esetre, annak a híve vagyok, hogy semmiképp se adjuk fel!
Többünknek kéne összeállni és elmenni egy kiadóhoz, csak az a probléma, hogy a legtöbben, ha tenni és dolgozni is kéne azért, hogy valamit elérjen, inkább vissza vonul.
szerintem sokan azért nem jutnak el a nyomdáig, mert
- vagy nem érzik magukat elég jónak hozzá
- vagy nincs meg rá a pénz
- vagy egyszerűen nem mernek odamenni, mert nem ismerik a kulisszatitkokat.
Nekem például (és szerintem a többségnek) fogalmam sincs, hogy hogyan kiell elkészíteni úgy egy mangát, hogy utána azt nyomdába lehessen vinni. Például semmit sem tudok a margókról, hogy mennyit vágnak le az adott oldalból, milyen képminőség kell hozzá, és milyen minőségben kell kikészítenem a rajzaim, hogy abból valami látszódjon nyomtatásban. Én simán odavittem volna a kis JPG-im, hogy tessék már könyvalakban kihozni.
Nekem például (és szerintem a többségnek) fogalmam sincs, hogy hogyan kiell elkészíteni úgy egy mangát, hogy utána azt nyomdába lehessen vinni. Például semmit sem tudok a margókról, hogy mennyit vágnak le az adott oldalból, milyen képminőség kell hozzá, és milyen minőségben kell kikészítenem a rajzaim, hogy abból valami látszódjon nyomtatásban. Én simán odavittem volna a kis JPG-im, hogy tessék már könyvalakban kihozni.
én is csak onnan tudom h a haverjaim sokan a nyomdász szakra járnak itt ötödéven a volt sulimban. szóval ők mesélik. pl te magad nem szkennelheted be. mármint beszkennelheted, de nem hiszem h olyan jó minőségű lesz az. ezért vannak direkt ilyenre specializálódott emberek, akik szkennelik és ők is szép árat elkérnek. szóval nem kis dolog kiadni egy kiadványt legyen az manga, könyv vagy doujinshi. legalábbis ha az ember tényleg profi munkát akar! és nem is kis pénzt kell beleölni!
a jpg-sre visszatérve: a klubbelnök is a nyomdász szakra jár és ki akarta nyomtattatni az animeklubb plakátunkat h ki tudja tenni különböző iskolákba. elmentek a printexpóra (le pestre), és ott tényleg úgy leordították a fejét h jpg-be vitte... meg se mert mukkani. és ha közelebbről megnézzük a plakátot tényleg látszik a minőségi hiba (ez nem csak azért mert nem volt pdf)...
Szerk: vadooc 2007-11-03 12:18:54
beküldve: 2007-11-03 09:31:07
(#73) szerintem sokan azért nem jutnak el a nyomdáig, mert
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
De a nyomda körüli kalamajka nem azért van mert "hüjét" írtak "hülye" helyet. (vagy nem is erre gondoltál?). Na mindegy...
de most pl éppen arra gondoltam. de ez már erősen off úgyhogy szerintem hagyjuk is.
én pl most fogok nyomtatni animés plakátokat (olyat amilyeneket a conon is lehetett venni, tehát jó minőségű fényes papírra nyomják) magamnak. csak ugye ahhoz eredeti méretű plakátokat be kellett szereznem, plusz még pdf-be kell tennem, mert ugye ha egy nyomdának jpg-t viszel akkor páros lábbal rúg ki miután leordította a fejedet. XD (és ez megtörtént eset)
Mondjuk én a nyomda hibákat ált elsőre észre se veszem (gyakran másodjára sem XD) mert gyorsan olvassok. De a nyomda körüli kalamajka nem azért van mert "hüjét" írtak "hülye" helyet. (vagy nem is erre gondoltál?). Na mindegy...
azt az "ugyanmárt" a nyomdára: hidd el nem lehetetlen! ;)
Akkor valami nagyon hipper-szupernek kell lennie ha beválallják, hogy kinyomtassák. Hiszen a Mangafannak se könnyü normális nyomdát találni... vagy én látom rosszul a dolgokat
az egy dolog h a mangafan nem talál normális nyomdát. de rajta kívül hány kiadó van? és őnekik is van nyomdájuk! gondolom nem midnegyiknek futja méregdrágára! szóval erről ennyit. az meg h a fanok mennyire fújták fel ezt a hibás nyomtatásos dolgot az megint más dolog! (érdekes h a nyári srácok 2ben is mennyi elütési hiba van mégse vették észre az emberek... kiemelt kiadványok lettek ezek a mangafanos cuccok XD)
és azért tegyük hozzá h én itt kb 500 darabos cuccokról beszéltem, nem ezresekről. márpedig szvsz a mangafan kiadványok legalább ezer példányban vannak nyomtatva!
Szerk: vadooc 2007-11-02 23:56:34