Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Erről is lehetne dumcsizni egy darabig...
Na végre. Eddig nagyon nem értettem, hogy milyen mangát akartok. Egyszerűen rajzoljatok egy képregényt, menjetek ki a haver[ok]hoz (lentebb említettem ki[k]hez), mutassátok meg neki, aztán ott majd kiadják. Ott nekik az manga lesz. A géz hogy itt nyugaton viszont marad egy "gyerekes képregény"
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Realitás talaját elhagyva, kiadatom japán studióval, japán álnévvel? Akkor?
Akkor egy idő után a rajongók betörnek hozzád, és meglátják a fehér bőröd és a nagy szemeid És mi van az xy segítőembereddel? Vele néha muszáj (pontos j-vel) személyesen találkoznod.
Erről beszélek én is, hogy akkor most ha én rajzolni akkarok egy mangát akkor az nem is manga csak képregény?
A hunga nem is rossz XD
A hunga nem is rossz XD
Ezek szerint... Bár, ki tudja?
Erről is lehetne dumcsizni egy darabig...
A hunga egyedi...túl egyedi!!!
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Erről beszélek én is, hogy akkor most ha én rajzolni akkarok egy mangát akkor az nem is manga csak képregény?
A hunga nem is rossz XD
A hunga nem is rossz XD
Szerk: Realitás talaját elhagyva, kiadatom japán studióval, japán álnévvel? Akkor?
Szerk: miyu 2007-11-01 02:03:09
beküldve: 2007-11-01 01:33:49
(#50) Nem értem még mindig. Egy random nyugati fogja magát, elmegy japánba, összehaverkodik CLAMP-el, meg akár másokkal is, majd megrajzol egy mangát, megmutatja a haverjainak, a haverjai szólnak a mittoménkinek, hogy "ez nem is olyan rossz" és kiadják mint manga? Egy nyugati embertől manga? Nem, nem vágom. Nem attól manga, hogy japán kéz által készült? Mármint, igen, a japánoknak a manga képregény, de nyugaton is mangának fogják hívni, vagy képregénynek?
Kóreaiaknak manwha, kínaiaknak manhua, magyaroknak hunga?
Kóreaiaknak manwha, kínaiaknak manhua, magyaroknak hunga?
Szerk: Hanon 2007-11-01 01:44:06
beküldve: 2007-11-01 01:25:24
(#49) Hát igen. A tehetség nem biztos, hogy elég. Egyrészt kevesebb tapasztalat és lehetőség van nálunk mangakának lenni, mint pl. Japánban vagy Koreában, másrészt tényleg ott van ez a globálos dolog is. Bár sztem ebbe inkább csak akkor hajlamosak belekötni, ha nem jön be egy mű. Vagyis én így vagyok vele. Egy Árnybírónál vagy egy jó koreai manwhánál no prob (pedig ilyen alapon az sem manga), de pl. egy Földfény színvonala után már megfordul a fejemben, hogy Globál vagy lokál? (vagy hogy is volt? ) Ezzel most nem akarok lefikázni semmit, csak egy példát írtam.
De szerintem nálunk rengeteg tehetséges rajzoló van. Elég csak végignézni a Conos rajzokon. Sztem kis szerencsével bárkinek bármi bejöhet, aki megpróbálja. Csak pozítívan!
De szerintem nálunk rengeteg tehetséges rajzoló van. Elég csak végignézni a Conos rajzokon. Sztem kis szerencsével bárkinek bármi bejöhet, aki megpróbálja. Csak pozítívan!
Szerk: asx 2007-11-01 01:25:56
Jó látni ezt a nagy lelkesedést... ki tudja, lehet, hogy pár év múlva már lesz doujinshi részleg is a Conon!
Szerintem sem lehetetlen, hiszen pár éve még a magyarul kiadott manga is álomnak tünt. Néhány barátnőm iszonyat jól rajzol, ha Japánban élnének simán lehetnének akár mangakák is (így európaiként persze bonyolultabb a képlet). Ha nem japán az alkotó akkor már "globál manga".
Vagy mi a fene.
Ha már globál akkor ott a kérdés manga-e egyáltalán ?beküldve: 2007-11-01 00:04:36
(#47) Egyenlőre mindegy, hogy megéri vagy sem. Javaslatnak és kedvcsinálónak tök jó a felvetés.
Jó látni ezt a nagy lelkesedést... ki tudja, lehet, hogy pár év múlva már lesz doujinshi részleg is a Conon!
beküldve: 2007-10-31 13:53:01
(#46) Végül is jó ötlet, de nemhiszem hogy megérné a kiadónak. Már csak amiatt is amiked kiadnak már bizonyított mangák, többnyire ismert darabok. Egy ien magánvállalkozás meg még kétes próbálkozás szerintem egy fiatal kiadónak.
beküldve: 2007-10-31 11:42:02
(#45) Egyébként mi lenne, ha a Mangafan kiadó írna egy pályázatot, saját manga elkészítésére? Lehetne jelentkezni írónak v. rajzolónak és értelemszerűen előbbinek egy rövid történetet kéne írnia, utóbbinak megy egy pár rajzot, esetleg összefüggőt. Aztán a Mangafan kiválasztana 1 történetet, az író megírná a többi részét, vagy akár többen, rajzolók közül pedig többet is kiválaszthatnának, mondjuk 1-1 karakterre 1-1 ember. Ez a kiadónak sztem semmibe nem kerülne, nem kellene jogdíjat venni, japán kiadókkal tárgyalni, sztem a mangán dolgozók sem kérnének pénzt érte (Én legalábbis csak örülnék, ha megjelenne a történetem), úgyhogy a szokásos nyomtatás kerülne "csak" pénzbe. Én már megírtam a sztorim vázlatát, csak a végén még vannak részletek, amik nincsenek meg, de egy ilyen pályázatra biztos belehúznák. :)
beküldve: 2007-10-31 11:36:36
(#44) Egy kis segítség azoknak, akik mangát rajzolnak.
[Link]
How To Draw Female Characters
Ez egy 126 oldalas képekkel illusztrált pontos útmutató női manga karakterek megrajzolásához (vagy/és hentai karaktereknek). Angol nyelvű, de aki nem tud angolul annak is érhető, mert tele van illusztrációval. Nagyon részletes, azoknak is ajánlom, akik nem akarnak rajzolni.
Én pakoltam fel, egyenlőre nem törlöm, úgyhogy egy darabig még élni fog a link. Legalább is az ünnepek alatt hagyom fenn.
[Link]
How To Draw Female Characters
Ez egy 126 oldalas képekkel illusztrált pontos útmutató női manga karakterek megrajzolásához (vagy/és hentai karaktereknek). Angol nyelvű, de aki nem tud angolul annak is érhető, mert tele van illusztrációval. Nagyon részletes, azoknak is ajánlom, akik nem akarnak rajzolni.
Én pakoltam fel, egyenlőre nem törlöm, úgyhogy egy darabig még élni fog a link. Legalább is az ünnepek alatt hagyom fenn.
Harcolni a békéért olyan, mint dugni a szüzességért.
Szerk: Hoz_Hun 2007-10-31 12:16:05
Hát én a sajátomat a saját nyomdámban adom ki....majd...ami annyit tes,hogy vettem egy füzetet...ami 32 lapos. Majd ha ár meglesz ... kb 64 oldal rajzolva, akkor szétszedem a füzetet, bescanelem a lapjaimat(a rajzokat) megcsinálom rendes minségűre; programmal kicsit beleszerkesztek, (pl ,hogy llvasható legyen) majd kinyomtatom megfelelően a lapokra, hogy miután összerakom, helyes sorrendben legyen....(bár az még egy pöpet nagyon odébb van, és majd logikázhatok egy sort az tuti)
Elég kezdetleges megoldás, de mint mondtam, csak egy kiadás lesz és kész Jah és a borító lezs a legélvezeteseb... mármint megcsinálni :P (abban már csak szórakázni kell, mert olyat márcsináltam... )
Elég kezdetleges megoldás, de mint mondtam, csak egy kiadás lesz és kész Jah és a borító lezs a legélvezeteseb... mármint megcsinálni :P (abban már csak szórakázni kell, mert olyat márcsináltam... )
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!
Ha elkészülök a mangámmal én tuti beküldöm vmelyik kiadónak
miért nem keresel inkább egy nyomdát és adod ki saját magad? (nem lehetetlen, tapasztalat)
ehh..deh mennyi money az?
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Hehe...ezt jó helyen mondtad nekünk :P
"Ki korán kel, később még többet alhat!" Éljen a Szundikátus!