Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Én pedig azt mondom, hogy mindenki meg tudja tanulni. Persze nem árt a tehetség. De ha valaki meg akar, az megtanul. Ez olyan mint a nyelvtanulás. Mindenki képes rá.
De nem mindegy milyen fokig. Persze mindent lehet fejleszeni, de mindenkinek a saját képeségeihez képest. Például ha x csinál (magához képest) egy jó rajzot azt mondom neki, hogy: ejha, ügyes vagy. De ha y készít egy hasonló rajzot (és tudom, hogy tehetségesebb) akkor azt mondják rá: tudsz te ennél jobbat is. Tehát nem mindegy mert sajnos ez van, hiába gyakorolsz rá rengeteget lehet, hogy más fele annyi energiával jobbat készít. De ha valakinek öröme lelik benne akkor nyugodtan rajzoljon, mindegy milyen minőségben hiszen önkifejezésnek tökéletes.
akinek sehogysem jön össze, amit rajzolni akar, az inkább keressen más hobbit, ehhez muszáj tehetségesnek lenni, különben semmit sem ér az egész.
vétó!
Épp az elején írtad, hogy mindig van mit tanulni. Én pedig azt mondom, hogy mindenki meg tudja tanulni. Persze nem árt a tehetség. De ha valaki meg akar, az megtanul. Ez olyan mint a nyelvtanulás. Mindenki képes rá.
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
beküldve: 2007-11-13 19:39:03
(#127) Aki azt mondja, hogy profin tud rajzolni, az elmehet a jó büdös f...nah szóval oda. A rajzolást addig lehet tanulni, amíg élsz, mindig lehet jobb és igen vannak, akiknek tehteségük van hozzá, de fejleszteniük kell magukat, mindig tanulhatsz újat, persze ez furán hangzik, de tényleg csak az csinálja, akinek alapban nem jelent gondot a rajzolás, akinek sehogysem jön össze, amit rajzolni akar, az inkább keressen más hobbit, ehhez muszáj tehetségesnek lenni, különben semmit sem ér az egész.
Nekem zsigerből megy a rajzolás. Rengeteg versenyre, pályázatra küldtem a rajzaimat. Ez az egyik kedenc időtöltésem. Ha lehetne, napi 28h-ban mívelném. Régebben kötetlen formában rajzoltam, de mióta manga megszállott lettem (Naruto rulez! ), azóta csak mangát rajzolok. Én nem szoktam gyakorolni. Ez alatt azt értem, hogy nem kell tanulmányrajzokat készítenem, amiket soha nem fogok visszanézni. Egyszerűen kigondolom mit akarok rajzolni (megjegyzem, ez megy a legnehezebben ), azután elkezdem a rajzolást. Nekem az első ceruzavonás a nehéz, azután minden jön magától. Persze a manga stílust ki kell ismerni, de aki már túl van 200-250 rajzon annak hamar rááll a keze a mangára. Mostmár ott tartok, hogy kb 10-20 perc alatt kész egy átlagos rajz.
Pár tanács annak aki szintén rajzol mangákat:
- ha embert rajzolsz a legjobb, ha a szemével kezdesz. Ha a szemek megvannak azután már megy mint az ágybasz*rás.
- Ha úgy magadba akarod rögzíteni a manga rajzstílust, hogy ha ceruzát fogsz, azonnal ráálljon a kezed, akkor előbb válassz ki pár manga képet... inkább hentai-t (arra jobban fogsz emlékezni ), és próbáld lemásolni. NE ÁTKOPÍROZNI!! Hanem tisztes távolságból lerajzolni.
Remélem beválnak valakinek a tanácsaim. Ha igen, szóljatok, megyek rajztanárnak
Hja, pár képet szívesen beküldenék erre az oldalra is, ha van lehetőség a kiállításukra.
- ha embert rajzolsz a legjobb, ha a szemével kezdesz. Ha a szemek megvannak azután már megy mint az ágybasz*rás.
- Ha úgy magadba akarod rögzíteni a manga rajzstílust, hogy ha ceruzát fogsz, azonnal ráálljon a kezed, akkor előbb válassz ki pár manga képet... inkább hentai-t (arra jobban fogsz emlékezni ), és próbáld lemásolni. NE ÁTKOPÍROZNI!! Hanem tisztes távolságból lerajzolni.
Hja, pár képet szívesen beküldenék erre az oldalra is, ha van lehetőség a kiállításukra.
Én, megjegyzem szintén normál rajzokkal kezdtem, aztán kezdő képregényeket rajzoltam, amiben barátnőm és rajztanárom segített, hozzátenném iszonyú bénák voltak...
Abban egyet értek, hogy nagyon jó, ha először másolsz, mert akor bizonyos alapmozdulatok berögződnek. A tippeid egyébként nekem nagyon tetszenek
Ezt az egy éve rajzolást pedig vegyétek onnan, hogy abszolút a semmiről indultam, kivéve ezeket az ultra béna (tényleg nagyon rosszak voltaj) rajzokat. Édesanyám, aki ki nem állhatja a mangát, szerint is sokat fejlődtem. Egyébként nagyon tehetségtelennek gondoltam magam, ezt apum segített levetkőzni, mert ő viszont nagyon tehetséges ilyen téren, bár szintén antimangás...
Szóval egyrészt valóban gyakorlás kérdése, aztán jöhet a tehetség és végül, hogy mennyire vagy otthon egy adott rajzstílusban. Üzenem mindenkinek aki ide ír: kitalálhatnánk valamit, hogy megtudjuk egymással osztani a rajzainka, kezdő mangáinkat.
Meg tudjátok minek örülnék nagyon? Ha itthon is lenne mondjuk egy Shounen Jump szerű magazin, ahova a "magyar mangakák" (milyen kár, hogy ilyenek nem léteznek ) beküldhetnék a rajzaikat. Szerintem lennének érdeklődők, meg kereslet, és biztos vagyok benne, hogy nagyon szép alkotásokat tudnának leközölni az adott szerkesztő...
Azt hiszem ezt hívják táááááááááávoli jövőnek
Amit holnap megtehetsz azt halaszd holnaputánra ^^
Nekem zsigerből megy a rajzolás. Rengeteg versenyre, pályázatra küldtem a rajzaimat. Ez az egyik kedenc időtöltésem. Ha lehetne, napi 28h-ban mívelném. Régebben kötetlen formában rajzoltam, de mióta manga megszállott lettem (Naruto rulez! ), azóta csak mangát rajzolok. Én nem szoktam gyakorolni. Ez alatt azt értem, hogy nem kell tanulmányrajzokat készítenem, amiket soha nem fogok visszanézni. Egyszerűen kigondolom mit akarok rajzolni (megjegyzem, ez megy a legnehezebben ), azután elkezdem a rajzolást. Nekem az első ceruzavonás a nehéz, azután minden jön magától. Persze a manga stílust ki kell ismerni, de aki már túl van 200-250 rajzon annak hamar rááll a keze a mangára. Mostmár ott tartok, hogy kb 10-20 perc alatt kész egy átlagos rajz.
NARUTO FOREVER!!
beküldve: 2007-11-13 15:54:03
(#124) Hát a sok gyakorlás nem feltétlenül elegendő, ha sokat akartok fejlődni, akkor először sima rajzokkal kell próbálkozni. Én 3 évig jártam rajzra külön, igaz nem azért, mert rajzolni akartam megtanulni, hanem fejleszteni kellett magam.XD Ott sok szénrajzot csináltam, portrék, csendéletek, pasztellel, festékkel stb. És sokat kell rajzolni mértani testeket, hogy tisztában légy a távolságokkal, torzulásokkal, ez főleg a környezet rajzolásánál jön jól, de karaktereknél is alkalmazható. Ha ezekkel tisztában vagy, akkor a manga már menni fog.
Nálam is ugyan ez van! Csak én 2. éve rajzolok már! Tök egyetértek veled abban, hogy az egész csak gyakorlás kérdése. Azt hiszem én is nagyon sokat fejlődtem, de még van mit tanulnom…
beküldve: 2007-11-13 13:09:19
(#122) Fúúú... én és a manga az két külön dolog... Na jó, nem. Igazából nagyon szeretnék, csak gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni kéne... Az a baj, hogy ahányszor elkezdem, a negyedik oldal után rossznak találom. Mindenesetre én nagyon sokat fejlődtem onnan ahonnan kezdtem. Tudni kell, 14 éves vagyok és tavaly ilyenkor kezdtem el a mnagával, mint rajzstílussal foglalkozni, és iszonyú béna voltam, mert nem tudtam rajzolni... Na nem mintha most tudnék, de határozottan jobb a helyzet
Amit holnap megtehetsz azt halaszd holnaputánra ^^
Ezt már én is belinkeltem
Sorry!
Sen17: CG-vel pedig muszáj rádolgozni, ha nyomtatásban fog megjelenni. Mindenhol így csinálják...
Szerk: Horsee 2007-11-13 09:25:38
Aki hivatásszerűen akar foglalkozni a mangarajzolással, az jelentkezhet egy pályázatra, melynek célja az első magyar manga kiadása adott történet és szereplők alapján: [Link]
Ideális kiugrási lehetőség szvsz. Bár szerintem vmi haditengerészeti cuccról van szó...
Ideális kiugrási lehetőség szvsz. Bár szerintem vmi haditengerészeti cuccról van szó...
Azért az a pályázat egy kicsit gázos... Én már több mint egy éve dolgozok a saját mangámon, és egyszer nem dolgoztam bele CG-t. Szóval hiába vagy kreatív, van egy jó történeted, és még rajzolni is tudsz, ha nem értesz a számítógépes képszerkesztőkhöz... Arról nem is beszélve, hogy kit érdekelne egy haditengerészetes manga?
Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből az egész Black Fox dologból, mert sz'tem jobban feküdne ez a pályázat mindenkinek, ha kapnánk egy kicsi szabadságot.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Tényleg, pont most olvastam. Hoppá. Majd holnap küldök választ, addig agyalok.
Ráérsz, úgyhogy nyugodtan.
Nemesis: küldtem a mailt.
Arra már írtam.
Tényleg, pont most olvastam. Hoppá. Majd holnap küldök választ, addig agyalok.
beküldve: 2007-11-12 21:13:58
(#115) folytatod de egy szót se szólsz
"A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést..."