Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2010-03-21 20:10:37
(#3046) Szép estét!
Belekezdtem egy doujinshibe és referencia kellene harcokhoz, sebesülésekhez, pózokhoz. A harcok főleg fegyverekkel (pl. bárd) történik és szeretném, ha átláthatók lennének. Tudnátok valamit ajánlani? Mangát, honlapot, bármit?
Belekezdtem egy doujinshibe és referencia kellene harcokhoz, sebesülésekhez, pózokhoz. A harcok főleg fegyverekkel (pl. bárd) történik és szeretném, ha átláthatók lennének. Tudnátok valamit ajánlani? Mangát, honlapot, bármit?
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2010-03-21 20:11:21
Sziasztok!
Lécci segitsetek!
Hogyan kell és milyen programmal számitógépes manga figurát késziteni??
Előre is kösziha segitetek!
Lécci segitsetek!
Én csak egyet tudok:
a készits mangát manga clip art könyvben van egy mellékelt cd, ami 30 napos ugyan, de el tudod menteni róla a cuccokat.
A könyvben le is van írva minden.[Link]
Nekem van egy ilyen könyvem. A cd-t még nem használtam, azaz teljesen jó. Ha kéne, én el tudnám adni neked olcsóbban. ^^"
És mennyiért tudnád eladni??
Persze, az alapok elsajátításához az is egy megoldás Már ha az embernek van rá lehetősége, és a tanár is kompatibilis hozzá
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Na, ez egy elég ésszerű magyarázat
Még azt is lehet ajánlani, hogy járj rajzszakkörre
Én ott tanultam meg rendesen drapériát rajzolni, az előtt másolni se tudtam, de mostmár fejből is megy az egész
Még azt is lehet ajánlani, hogy járj rajzszakkörre
Én ott tanultam meg rendesen drapériát rajzolni, az előtt másolni se tudtam, de mostmár fejből is megy az egész
Igazad van, a könyv tényleg egy szemét. Kár volt kidobni érte annyi pénzt. Ha még annyim lenne, már simán megvehettem volna magamnak a kaméleont...
Tessék csekkolni: theweekend.blog.hu
Tudom, csak arra akartam rávilágítani, hogy ha érdekli a rajzolás, még ha csak figurák szintjén is, érdemesebb valami komolyabb dologgal nyitni, nem valami mondvacsinált tanítósegédletre. Ilyen figura összerakós vackokat akár a neten is lehet találni.
És félre ne érts, nem téged akarlak cáfolni, mert arra a célra voltaképp elmegy, amit te írtál, de az a "könyv" akkor is egy szemét, ami kizárólag arra hivatott, hogy lehúzza a pénzt az emberekről.
Ha ténylegesen használható könyvet akarsz akkor fogj egy rajzkönyvet (nem mangásat, hanem rendes grafikait) vagy előszeretettel ajánlom a Scott McCloude féle A Képregény mesterségét. [Link]
És félre ne érts, nem téged akarlak cáfolni, mert arra a célra voltaképp elmegy, amit te írtál, de az a "könyv" akkor is egy szemét, ami kizárólag arra hivatott, hogy lehúzza a pénzt az emberekről.
Ha ténylegesen használható könyvet akarsz akkor fogj egy rajzkönyvet (nem mangásat, hanem rendes grafikait) vagy előszeretettel ajánlom a Scott McCloude féle A Képregény mesterségét. [Link]
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Én sem ezt mondtam -.-"
Azt kérdezte, hogy milyen programot ismerünk, amivel lehet mangafigurát szerkeszteni.
Megadtam a választ...
Bár hiába vettem meg 4000 forintért, soha sem használtam.
Csak a képekről néztem le pl. hajat, ruciráncolást, szemeket...
A többi magától jött.
Én is olyat akartam, ami kézzel tanít meg jól rajzolni, de amikor megvettem (hála magamnak, mert annyiszor félreolvasom a szövegeket -.-") azt hittem, hogy rajzolni segít, nem szerkeszteni.
Amikor meg megvettem, be volt fóliázva, ugyebár...
Azt kérdezte, hogy milyen programot ismerünk, amivel lehet mangafigurát szerkeszteni.
Megadtam a választ...
Bár hiába vettem meg 4000 forintért, soha sem használtam.
Csak a képekről néztem le pl. hajat, ruciráncolást, szemeket...
A többi magától jött.
Én is olyat akartam, ami kézzel tanít meg jól rajzolni, de amikor megvettem (hála magamnak, mert annyiszor félreolvasom a szövegeket -.-") azt hittem, hogy rajzolni segít, nem szerkeszteni.
Amikor meg megvettem, be volt fóliázva, ugyebár...
Én csak egyet tudok:
a készits mangát manga clip art könyvben van egy mellékelt cd, ami 30 napos ugyan, de el tudod menteni róla a cuccokat.
A könyvben le is van írva minden.
Az a könyv és progi tényleg csak arra jó, hogy összerakj pér sablonból figurákat és kiszínezd, de az biztos, hogy rajzolni nem tanít meg, főleg nem képregényre
Plusz egyetértek Fiszivel, először kézzel kell megtanulni rajzolni aztán lehet turbózni a programokkal. Mert használhatsz akár milyen überprofi progit, a gép attól még nem fog helyetted rajzolni.
Hát sajnos azt mindenképpen kézzel kell tudni megrajzolni...a programok az árnyékolásban-kiszínezésben segítenek.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Sziasztok!
Lécci segitsetek!
Lécci segitsetek!
Én csak egyet tudok:
A könyvben le is van írva minden.[Link]
Nekem van egy ilyen könyvem. A cd-t még nem használtam, azaz teljesen jó. Ha kéne, én el tudnám adni neked olcsóbban. ^^"
Szerk: Crimson Moon 2010-03-21 14:29:30
beküldve: 2010-03-21 14:22:00
(#3037) Sziasztok!
Lécci segitsetek!
Lécci segitsetek!
Pfff, hogy én hány évig húztam ki a munkáimat tűfilccel... -.-
Sajna maradtam a 9B-s cerkánál, mert a tűfilccel nem lehet szépen megrajzolni a vékony és a vastag vonalakat... -.-
A grafit meg elkenődik.
Marad a tűfilc XD
Márpedig tűfilccel is tökéletesen lehet mangát rajzolni, csak minőségi cucc kell hozzá. Én Copic Multiliner SP-vel dolgozok, ami a hegyvastagságok széles skálájával büszkélkedik, egészen 0.03-tól, ami szerintem kellően vékony ahhoz, hogy szépen érzékeltetni tudd a dolgokat A ceruzát pedig max vázlatoláshoz ajánlom, a szkennelés kinyírja, és a mangának kell a tinta erős kontrasztja által nyújtott dinamike ;)
Illetve ha mégsem hajlasz a tűfilcek felé használj rendes tust, az az igazi.
Hú, ilyen jó rajztábla 20 ezerért nekem is kell! Ha elromlik a sajátom, veszek egyet. Vagy kérek karácsonyra....
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2010-03-20 19:36:04
(#3034) csáó!
tegnap és ma elkészítettem életem elsö számítógépes rajzait
[Link][Link]
Mida: itt olcsó a tábla:[Link]
tegnap és ma elkészítettem életem elsö számítógépes rajzait
[Link][Link]
Mida: itt olcsó a tábla:[Link]
Szerk: Dan 2010-03-20 19:47:35
beküldve: 2010-03-20 00:45:54
(#3033) Milda: A tűfilc kitűnő a kihúzáshoz, ha ügyesen hazsnálod, kitűnően érzékeltetheted vele a vékony és vastag vonalak közti különbséget, ha ez nem megy, vegyél különböző méretűeket.
Szkennelést 300Dpi-be, fekete-fehéren, vagy szürkeárnyalatosan ajánlom. Utána photoshoppal /én ezt ajánlanám/ kell megszerkeszteni, aminek milliárd módja van, de a program használatát pár hónap alatt meg lehet tanulni. Emellett, ha komolyabban szeretnél foglalkozni az ilyesfajta modern művészeti ágakkal, mindneképpen be kell szerezned egy digitális rajztáblát.
Szkennelést 300Dpi-be, fekete-fehéren, vagy szürkeárnyalatosan ajánlom. Utána photoshoppal /én ezt ajánlanám/ kell megszerkeszteni, aminek milliárd módja van, de a program használatát pár hónap alatt meg lehet tanulni. Emellett, ha komolyabban szeretnél foglalkozni az ilyesfajta modern művészeti ágakkal, mindneképpen be kell szerezned egy digitális rajztáblát.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Hjaj d'ága de sok bajod van... xD
Umm, 9B-s?! o_____O
Én max. a 6-ost használom, azt is csak fixáló kíséretében, mert kenődik és azt nem igazán tűri gyenge lelkem.
Én találtam kézreálló filcet, amit tudok úgy használni, mint a tollaimat. Tényleg, tollakkal hogy állsz?
Előzőekhez annyit, hogy esetleg próbáld meg a Pen tool használatát PS/Gimp/stb-ben. Digitális és egérrel is lehet rajzot készíteni vele -pl. avatarom is ezzel készült.
Umm, 9B-s?! o_____O
Én max. a 6-ost használom, azt is csak fixáló kíséretében, mert kenődik és azt nem igazán tűri gyenge lelkem.
Én találtam kézreálló filcet, amit tudok úgy használni, mint a tollaimat. Tényleg, tollakkal hogy állsz?
Előzőekhez annyit, hogy esetleg próbáld meg a Pen tool használatát PS/Gimp/stb-ben. Digitális és egérrel is lehet rajzot készíteni vele -pl. avatarom is ezzel készült.
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2010-03-20 00:02:48