Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán filmek (nem animék!)
beküldve: 2013-04-24 18:26:16
(#185) beküldve: 2012-08-29 10:48:55
(#184) ez ugyan nem japán,hanem koreai film. viszont megérdemli,hogy minél többen ismerjék.ezért leírom ide.
A két nővér. Koreai film. Nagyon ajánlom a megtekintését.
Én talán 2 hónapja vettem meg igen jó áron a kétlemezes,díszcsomagolásos DVD kiadást. A filmre magára véletlenül leltem rá az internet sűrűjében,ugyanis akkor éppen a Ringu 0-ról kerestem kritikákat.
Nagyon szépen kidolgozott film,igazi mestermű! az embernek összeszorul a torka tőle,azonnal beszippant,amint elkezdődik. Rengeteg képsor ,még a ,megtekintés után is benned marad,nem hagy nyugodni. Az ázsiai filmek mind ilyenek. Ők tudnak horrort(bár ez szerintem nem horror,inkább lélektani dráma) készíteni. Az "így készült" részt mindenképpen ajánlom.
A két nővér. Koreai film. Nagyon ajánlom a megtekintését.
Én talán 2 hónapja vettem meg igen jó áron a kétlemezes,díszcsomagolásos DVD kiadást. A filmre magára véletlenül leltem rá az internet sűrűjében,ugyanis akkor éppen a Ringu 0-ról kerestem kritikákat.
Nagyon szépen kidolgozott film,igazi mestermű! az embernek összeszorul a torka tőle,azonnal beszippant,amint elkezdődik. Rengeteg képsor ,még a ,megtekintés után is benned marad,nem hagy nyugodni. Az ázsiai filmek mind ilyenek. Ők tudnak horrort(bár ez szerintem nem horror,inkább lélektani dráma) készíteni. Az "így készült" részt mindenképpen ajánlom.
beküldve: 2012-08-29 10:43:57
(#183) Japán film.2007-es.
eredeti címe:KUCHISAKE-ONNA (口裂け女 )
Slit-Mouted Woman(Carved):
kb.felvágott szájú nő
eredete:
ez egy régi japán legendán alapszik. elsősorban gyerekek rémisztgetésére használták,afféle "zsákos ember"story.
a történet szerint egy szamuráj(vagy nindzsa) úgy bűntette hűtlen(?) feleségét,hogy egy nagy ollóval felvágta a száját.
"kinek fogsz így tetszeni?"-kérdezte tőle.
A legenda pedig az,hogy e nő sötétedés után járkálja az utcákat,és megkérdi az arra járót.hogy szépnek találja-e. mivel a szája el van takarva,külsőre pedig egy szép nő így a válasz általában "igen" ez után leveszi a maszkot,és megkérdi,hogy így is szép-e? ha igennel válaszolsz ugyanolyan "széppé varázsol,mint ő,ha nemmel,akkor nem kíméli az életedet. menekülés is létezik.az átlagosnak talállak válasszal.
röviden ennyi^^
a film pedig:
a filmnek meg nem sok köze van a történethez,csak annyi,hogy itt is maszkot visel a nő,és itt is fel van vágva a szája,plusz van a kezében egy olló. a lényeg,az,hogy gyerekeket rabol el(mert,ugye az eredet történet is gyerekek rémisztgetésére volt),van egy kislány Mika,akinek nem éppen túl rózsáz a kapcsolta az anyjával,s egyik du.,amikor a szülök mennek a gyerekekért,hogy biztonságban hazavigyék ő nem megy az anyjával,hanem,a tanárnővel marad,ahonnan el is rabolja a nő egy óvatlan pillanatban. van még egy másik szereplő,aki középpontban van,ő pedig,a tanár,Nobuko(akiről később kiderül,hogy elég sok köze van a rejtélyes asszonyhoz) De,nem akarok spoilerezni. ez a cikk nem erről szól. a film nekem lényegében tetszett. nem sok horrort láttam eddig meg kell vallanom,de,kíváncsi vagyok több alkotásra is,főleg az Ázsia részről. akit érdekel a téma,vagy horror rajongó nézze meg! Nem hibátlan film,elég nagy hibái vannak: a legnagyobb a felirat:angol,főleg,mert helyenként igen pocsékul lett fordítva. a legnagyobb baki a végén van... Kicsit többet vártam,de,amúgy nem rossz. egyszer meg lehet nézni,de,nem az a többször nézős fajta(én a Carrie-t például simán megnézem kétszer is,mert leköt)ez annyira nem. 10/6
Aki nem látta,viszont érdekli,nézze meg mindenképp,mert,izgalmas film:)
eredeti címe:KUCHISAKE-ONNA (口裂け女 )
Slit-Mouted Woman(Carved):
kb.felvágott szájú nő
eredete:
ez egy régi japán legendán alapszik. elsősorban gyerekek rémisztgetésére használták,afféle "zsákos ember"story.
a történet szerint egy szamuráj(vagy nindzsa) úgy bűntette hűtlen(?) feleségét,hogy egy nagy ollóval felvágta a száját.
"kinek fogsz így tetszeni?"-kérdezte tőle.
A legenda pedig az,hogy e nő sötétedés után járkálja az utcákat,és megkérdi az arra járót.hogy szépnek találja-e. mivel a szája el van takarva,külsőre pedig egy szép nő így a válasz általában "igen" ez után leveszi a maszkot,és megkérdi,hogy így is szép-e? ha igennel válaszolsz ugyanolyan "széppé varázsol,mint ő,ha nemmel,akkor nem kíméli az életedet. menekülés is létezik.az átlagosnak talállak válasszal.
röviden ennyi^^
a film pedig:
a filmnek meg nem sok köze van a történethez,csak annyi,hogy itt is maszkot visel a nő,és itt is fel van vágva a szája,plusz van a kezében egy olló. a lényeg,az,hogy gyerekeket rabol el(mert,ugye az eredet történet is gyerekek rémisztgetésére volt),van egy kislány Mika,akinek nem éppen túl rózsáz a kapcsolta az anyjával,s egyik du.,amikor a szülök mennek a gyerekekért,hogy biztonságban hazavigyék ő nem megy az anyjával,hanem,a tanárnővel marad,ahonnan el is rabolja a nő egy óvatlan pillanatban. van még egy másik szereplő,aki középpontban van,ő pedig,a tanár,Nobuko(akiről később kiderül,hogy elég sok köze van a rejtélyes asszonyhoz) De,nem akarok spoilerezni. ez a cikk nem erről szól. a film nekem lényegében tetszett. nem sok horrort láttam eddig meg kell vallanom,de,kíváncsi vagyok több alkotásra is,főleg az Ázsia részről. akit érdekel a téma,vagy horror rajongó nézze meg! Nem hibátlan film,elég nagy hibái vannak: a legnagyobb a felirat:angol,főleg,mert helyenként igen pocsékul lett fordítva. a legnagyobb baki a végén van... Kicsit többet vártam,de,amúgy nem rossz. egyszer meg lehet nézni,de,nem az a többször nézős fajta(én a Carrie-t például simán megnézem kétszer is,mert leköt)ez annyira nem. 10/6
Aki nem látta,viszont érdekli,nézze meg mindenképp,mert,izgalmas film:)
A Shinobi lényegében a Basilisk c. manga és anime filmváltozata, de nagyon durván összezavarva a karaktereket és kisebb mértékben a történéseket. Épp csak kulcsfontosságú motivációk maradtak ki, amik miatt történnek a dolgok azzal, hogy megváltoztatták pár karakter jellemét. Ha megnézitek az animét, szerintem nem fog tetszeni a film utólag:) Nekem hatalmas csalódás volt.
Tegnapelőtt megnéztem a Shinobit...
Nekem is nagyon tetszett. Amire elöszőr felfigyeltem, hogy a Ninja Scroll-os Kagero, és a filmbeli nagyon hasonlítanak.... De ahogy mondtad... Nagyon jó film...*Toronyidézet megnyírva. A moderátor*
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
Szerk: Moderátor 2012-11-10 20:18:35
beküldve: 2012-07-11 20:21:33
(#180) Norvég erdő :$
jó film+benne szerepel Matsuyama Ken'Ichi is!
jó film+benne szerepel Matsuyama Ken'Ichi is!
"Az erő, hogy hiszel önmagadban. Ez a kulcs, mely megváltoztatja a sorsot."
beküldve: 2012-05-08 10:10:19
(#179) Tegnapelőtt megnéztem a Shinobit...hát...nagyon ott volt a film!! A sztorija nagyon tetszett, az is jó volt benne, hogy nem volt happy end. A színészek is nagyon jól alakítottak, meg a zene is nagyon rendben volt. És még nem is beszéltem az operatőri munkáról: nagyon szépen fényképezték le a tájakat meg a szereplőket is. Egyébként az egész filmnek olyan hangulata van, mintha egy élőszereplős animét nézne az ember. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a ninjás-romantikus-nemhappyendes sztorikat.
"SEE YOU, SPACE COWBOY..."
Szerk: Junichi-san 2012-05-08 10:10:50
beküldve: 2012-05-02 15:53:45
(#178) Én hála az áruházláncok leárazásainak több japán illetve távol-keleti filmhez jutottam hozzá potom pénzért és több tetszett is belőlük
-Casshern
-Battle Royal
-A halál Árnyai
-Ronin Gai
-Zipang
-Natural City
-Városi Vadász (City Hunter - Jackie Chan)
-Oldboy
-A szerelem kísértete (Windstruck)
-Shinobi
-A nagyfőnök (Bruce Lee)
és van amikre vadászok még
Illetve láttam sok Jackie Chan és Bruce Lee filmet gyerekkoromban meg az utóbbi időben a Death Note 1-2-t (a 3.-kat nem tudtam megnézni) meg pár elborult keleti filmet mint például a CJ7 ami egy E.T. klón és egy beteg filmet a futball világából de a címére már nem emlékszem
-Casshern
-Battle Royal
-A halál Árnyai
-Ronin Gai
-Zipang
-Natural City
-Városi Vadász (City Hunter - Jackie Chan)
-Oldboy
-A szerelem kísértete (Windstruck)
-Shinobi
-A nagyfőnök (Bruce Lee)
és van amikre vadászok még
Illetve láttam sok Jackie Chan és Bruce Lee filmet gyerekkoromban meg az utóbbi időben a Death Note 1-2-t (a 3.-kat nem tudtam megnézni) meg pár elborult keleti filmet mint például a CJ7 ami egy E.T. klón és egy beteg filmet a futball világából de a címére már nem emlékszem
A csodához nem kell mindig Isten, csak VASH!!
Szerk: Jack the Stampede 2012-05-02 16:02:42
beküldve: 2012-05-01 17:15:33
(#177) Eddig látott japán filmjeim:
-Ashura, a démonvadász
-Battle Royale I-II.
-Casshern
-Death Note I-II.
-Egy gésa emlékiratai
-Előérzet
-Gonin
-Ju-On (Harag) II.
-Ringu I.
-Sukiyaki Western Django
Ha a távolkeletiek is beleszámítanak, akkor még láttam Az íjat és pár Jackie Chan filmet.
Egyébként a legtöbb nekem tetszett, csak a BR filmek voltak kissé khm... gyengék (főleg a 2.)
-Ashura, a démonvadász
-Battle Royale I-II.
-Casshern
-Death Note I-II.
-Egy gésa emlékiratai
-Előérzet
-Gonin
-Ju-On (Harag) II.
-Ringu I.
-Sukiyaki Western Django
Ha a távolkeletiek is beleszámítanak, akkor még láttam Az íjat és pár Jackie Chan filmet.
Egyébként a legtöbb nekem tetszett, csak a BR filmek voltak kissé khm... gyengék (főleg a 2.)
"SEE YOU, SPACE COWBOY..."
Szerk: Junichi-san 2012-05-01 17:19:32
beküldve: 2012-03-12 12:02:41
(#176) Love Exposure a kedvencem. 3-4 óra között van. Érdemes megnézni. (Hentai a leggyakrabban használt szó benne)
beküldve: 2012-01-08 21:18:46
(#175) Valamelyik nap néztem meg a Tokiói tórtúrát. Nagyon jó film. Arról szól, hogy milyen egy Japán cégnél dolgozni. Nekem nagyon tetszett. Tudom ajánlani mindenkinek...
beküldve: 2011-06-23 21:44:44
(#174) Az Átok is japán eredetileg.
Bár az amcsi-japán koprodukciót is az rendezte, aki az eredetit.
Az amcsiból csak az elsőt, a japánból viszont csak a másodikat láttam, de majd' berittyentettem mind a kettőn!
Bár az amcsi-japán koprodukciót is az rendezte, aki az eredetit.
Az amcsiból csak az elsőt, a japánból viszont csak a másodikat láttam, de majd' berittyentettem mind a kettőn!
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Fuuu a kor bameg... mind 2 reszt lattam..... Szamaranak pedig sztem nincs is olyan japan feje...
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
(-(-(-(-.-)-)-)-) kínai maffia
Szerk: Moderátor 2011-08-26 23:56:59
beküldve: 2011-06-23 21:35:30
(#172) Ja. És sokkal durvább mint az Amcsi válltozat. Majdnem összecsináltam magam rajta.
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2011-08-26 23:56:19