Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán filmek (nem animék!)
beküldve: 2008-04-01 21:29:22
(#65) 23:40, Vasárnap (április 6.), DUNA Televízió
Tony Takitani
japán filmdráma, 75 perc, 2004
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
rendező: Jun Ichikawa
író: Haruki Murakami
forgatókönyvíró: Jun Ichikawa
zeneszerző: Ryuichi Sakamoto
operatőr: Taishi Hirokawa
vágó: Tomoh Sanjo
szereplő(k):
Issei Ogata (Tony Takitani, Shozaburo Takitani)
Rie Miyazawa (Konuma Eiko, Hisako)
Shinohara Takahumi (a fiatal Tony Takitani)
Hidetoshi Nishijima (narrátor hangja)
Feliratos!!!
Haruki Murakami érzékeny kisregénye alapján készült japán film különleges, minimalista eszközeivel hat. Olyan, mintha az ember egy haiku filmet látna, mely szenzibilis, vizuális és teátrális. Mély poézis hatja át ezt a mai, friss, kortárs japán filmet, ugyanakkor mélyen él a japán hagyományokban. Tony Takitani gyermekkora magányos és csendes, édesanyja korán távozik az élők sorából, édesapja pedig jazz-zenész. Így a kisfiú éjszakánként is egyedül álmodozik. Tony Takitani kis képzőbe jár, így felnőtt korára jó állása és jó fizetése várja. Videografikus egy vezető japán reklámújságnál, ahol megismerkedik a "Nő"-vel, s ráébred eddigi élete magányára. Egy különös férfi találkozása ez, egy különös nővel, akit feleségül vesz. Kapcsolatuk a csendre, a suttogásra épül, s a lassú napokra. Tony Takitani életrajzi, poétikus filmje a lélek filmje, mely szavakkal nehezen megfogalmazható.
Jun Ichikawa filmes látásmódja Wong Kar-wai vizuális csendfilmjeihez hasonlítható.
Díjak és jelölések:
Locarnoi Filmfesztivál (2004) - FIPRESCI-díj: Jun Ichikawa
Locarnoi Filmfesztivál (2004) - Zsűri Nagydíja: Jun Ichikawa
Sundance Filmfesztivál (2005) - Zsűri Nagydíja jelölés: Jun Ichikawa
Tony Takitani
japán filmdráma, 75 perc, 2004
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
rendező: Jun Ichikawa
író: Haruki Murakami
forgatókönyvíró: Jun Ichikawa
zeneszerző: Ryuichi Sakamoto
operatőr: Taishi Hirokawa
vágó: Tomoh Sanjo
szereplő(k):
Issei Ogata (Tony Takitani, Shozaburo Takitani)
Rie Miyazawa (Konuma Eiko, Hisako)
Shinohara Takahumi (a fiatal Tony Takitani)
Hidetoshi Nishijima (narrátor hangja)
Feliratos!!!
Haruki Murakami érzékeny kisregénye alapján készült japán film különleges, minimalista eszközeivel hat. Olyan, mintha az ember egy haiku filmet látna, mely szenzibilis, vizuális és teátrális. Mély poézis hatja át ezt a mai, friss, kortárs japán filmet, ugyanakkor mélyen él a japán hagyományokban. Tony Takitani gyermekkora magányos és csendes, édesanyja korán távozik az élők sorából, édesapja pedig jazz-zenész. Így a kisfiú éjszakánként is egyedül álmodozik. Tony Takitani kis képzőbe jár, így felnőtt korára jó állása és jó fizetése várja. Videografikus egy vezető japán reklámújságnál, ahol megismerkedik a "Nő"-vel, s ráébred eddigi élete magányára. Egy különös férfi találkozása ez, egy különös nővel, akit feleségül vesz. Kapcsolatuk a csendre, a suttogásra épül, s a lassú napokra. Tony Takitani életrajzi, poétikus filmje a lélek filmje, mely szavakkal nehezen megfogalmazható.
Jun Ichikawa filmes látásmódja Wong Kar-wai vizuális csendfilmjeihez hasonlítható.
Díjak és jelölések:
Locarnoi Filmfesztivál (2004) - FIPRESCI-díj: Jun Ichikawa
Locarnoi Filmfesztivál (2004) - Zsűri Nagydíja: Jun Ichikawa
Sundance Filmfesztivál (2005) - Zsűri Nagydíja jelölés: Jun Ichikawa
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Szerk: フリツク オル シィ 2008-04-01 21:32:31
Jó, hogy mondtad a Seven Samurai-t... Kéne már keresni egy olyan japán kiadást, amin van engsub. Amcsi kiadás inkább nem kell, a jntsc-knek olyan szépek a dobozaik...
Igen ebben igazad van hogy ami nincs meg kicsiny hazánkban azt be lehet szerezni külföldről. Csak egyrészről egyelőre nem szeretek angol felirattal nézni filmeket mivel egy középfokú nyelvvizsgával nagyvonalakban megértem hogy miről van szó de azért nagyon sok minden elveszik. Szóval komformista vagyok és a fordítást jobb szeretem ha hivatásos fordítók végzik el helyettem. :) Másfelől Megértem hogy a magyar piac nem olyan nagy hogy tömegével jelenjenek meg a szűkebb rétegek érdeklődésére számot tartó filmek de az valahol elgondolkoztató hogy még olyan alapművek mint pl Kurosawa 7 szamuráj-a sem lelhető fel hazai kiadásban.
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Ofkorz én sem az internet csodáira gondoltam... Ami nem jött ki Magyarországon, azt be lehet szerezni külföldről simán. Mondjuk én nem vagyok szakértő, inkább csak nézegető, ezért is van az, hogy a polcomon a magyar kiadások mellett egyedül csak a Postman Blues R2 NTSC változata figyel (kollekcióm éke ).
Az Oldboy-ért meg bocsi, tényleg nem vagyok bosszú-fan, egyedül az ob-t láttam, de az nagyon tetszett.
Az Oldboy-ért meg bocsi, tényleg nem vagyok bosszú-fan, egyedül az ob-t láttam, de az nagyon tetszett.
Nem nagyon értek egyet... Gyakorlatilag az összes fontosabb / érdekesebb japán film hozzáférhető, illetve a mostani tendenciákat nézve (Versus, Battle Royale és még egy csomó kultfilm megjelenése) várható még minden finomság.
Az Oldboy meg mindenről szól, csak épp a vérben tocsogásról nem.
Hát én se nagyon értek egyett. Oké aláírom internet csodái közé tartozik hogy szinte bármi letölthető de én szeretem ha az álltalam kedvelt filmek ott figyelnek a polcomon eredetiben. És jé milyen érdekes Angliai haverokat kellett megkérnem hogy legyenek szivesek vegyék meg nekem az Ichi-t Miikétől. Pedig sok egyébb melett nevezhetjük kultikusnak is és ehez képest a mai napig nem nagyon lehet eredetiben Miike filmeket (de mondhatnám Ozu-t,Fukasaku,Imamura...stb filmjeit is.) beszerezni.
Másrészről pedig mivel félig meddig hivatás szerűen foglalkozo filmekkel így ugyan örülök hogy végre nálunk is megjelent 1-2 "kortárs" alkotás de lássuk be hogy a japánok nem csak 5 hanem sokkal inkább 50 éve készítenek jelentős filmeket. Így beláthatjuk hogy a nálunk eddig megjelent filmek száma igenis elhanyagolható.
Az oldboy-ba meg inkább nem mennék bele... valóban nem csak a vérben tocsogásról szól hanem még nagyon sok mindenről de egy BOSSZÚ film esetében azért a vér se elhanyagolható tényező.... ;)
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Nem nagyon értek egyet... Gyakorlatilag az összes fontosabb / érdekesebb japán film hozzáférhető, illetve a mostani tendenciákat nézve (Versus, Battle Royale és még egy csomó kultfilm megjelenése) várható még minden finomság.
Battle Royalet én is nagyon szeretem, a könyvet, a mangát és a filmet egyaránt.
a battle royale 2 is naon vagányAz Oldboy meg mindenről szól, csak épp a vérben tocsogásról nem.
Mi a külömbség a vizvezeték és az árva gyerek között?A vizvezetéknek van csapja az árvagyereknek nincs apja
beküldve: 2008-03-29 15:14:43
(#57) ezzel vitatkoznom kell ugyanis csak a helyet kell megtalálnod és annyi japán filmed lehet amennyit a pénztárcád enged. plnek: oktogonon van egy kis lemezbolt.. ismerem a tulajt.. és hát.. sehol nem találtam a "mester " onibabáját.. erre a fazon mondta nkem h megszerzi.. bementem hozzá elmondtam mit akarok.. mondta h kb két hét és enyém lerhet enged csak nkem az árból és 6ezerről levitte 3ra és nézhettem a filmet.. ha megvettem volna de pont akkor le voltam égve.. de a lényeg h csak hej kell. akit érdekel "zenebarlang" vagy "kuckó" a neve a helynek.. meki mellet bemész az udvarba és ott lesz
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
beküldve: 2008-03-26 16:02:20
(#56) Hát lehet hogy több értelme lett volna inkább egy általános filmes topicot indítani mert azért ha őszinték akarunk lenni a magyrországon beszerezhető japán filmek listája eléggé gyér. Így mint az meg is látszik eléggé hamar átevez a kedves beíró más vizekre... Mint ahogy most én is...
Számomra nagyon nagy öröm volt mikor karácsony környékén végre nálunk is megjelent Park Chan-Wook teljes bosszú trilógiája. Vicces dolog hogy a sorban következő 2. film (oldboy) már magyarországon is elég nagy ismeretségre tett szert miközben az első illetve harmadik filmet (A bosszú ura / A bosszú asszonya) szinte csak a témával komolyabban foglolkozók ismerték. Amúgy tény hogy a trilógia legerősebb darabja az oldboy de azért a másik 2 film is szorakoztató/sokkoló/elgondolk oztató. Aki esetleg még nem látta és egy kellemes vérben tocsogó hétvégére vágyik az nyugodtan ugorjon neki.
Számomra nagyon nagy öröm volt mikor karácsony környékén végre nálunk is megjelent Park Chan-Wook teljes bosszú trilógiája. Vicces dolog hogy a sorban következő 2. film (oldboy) már magyarországon is elég nagy ismeretségre tett szert miközben az első illetve harmadik filmet (A bosszú ura / A bosszú asszonya) szinte csak a témával komolyabban foglolkozók ismerték. Amúgy tény hogy a trilógia legerősebb darabja az oldboy de azért a másik 2 film is szorakoztató/sokkoló/elgondolk oztató. Aki esetleg még nem látta és egy kellemes vérben tocsogó hétvégére vágyik az nyugodtan ugorjon neki.
Én egy olyan filmet ismerek, ami ízig-vérig francia: B13. Elképesztő film. Nagyszerű akciójelenetek, valamint vérbeli yamakasizás. Erről jut eszembe a Yamakasi 1.-2. nekem tetszettek, bár az első lényegesen jobb volt.
Ja, B13 nekem is egyik kedvencem. Alapmű nekem, mert úzöm azt a sportot, ami a filmben van:)
Wasabi: Én is láttam vagy hatszor és nagyon tetszett. És a wasabi amúgy meg finom^^
beküldve: 2008-03-18 20:52:00
(#54) az nekem is tetszett.. bár én csak az elsőt is kényszerből ültem végig de bátyám unszolására bementem a mouóziba és a végén jókedvűen jöttem ki..
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
beküldve: 2008-03-18 20:50:09
(#53) Én egy olyan filmet ismerek, ami ízig-vérig francia: B13. Elképesztő film. Nagyszerű akciójelenetek, valamint vérbeli yamakasizás. Erről jut eszembe a Yamakasi 1.-2. nekem tetszettek, bár az első lényegesen jobb volt.
beküldve: 2008-03-18 20:48:04
(#52) a francia filmek elég furcsák ..vegyük pl amelie poulant.. elég érdekes film.. de mégis jó ..
beküldve: 2008-03-18 20:45:59
(#51) Én még nem láttam a Wasabit, csak apró részleteket. Van olyan itt, aki azt monfja, rossz film?