Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Death Note - A halállista (anime)
Végülis akik öltek már nem tekinthetők pozítív szereplőknek.
Ezzel vitatkoznék: a világirodalom és (főleg) a történelem tele van olyan "pozitív szereplőkkel" (itt: akiket a közvélekedés annak tart, ugye) akik bizony öltek, gyakran nem is egyszer.
Ott vannak rögtön a lázadók, a forradalmárok, a katonák, a családjukat/otthonukat/hazájuk at védők, a honalapítók, a népért küzdők, az erkölcsi világrend helyre állítói, és azok, akik csak védekeztek. Tehát szvsz pusztán attól, hogy megöl valakit, még lehet egy szereplő pozitív.
Mondjuk tény, hogy Light indítéka a kezdetektől fogva az, hogy ő legyen az új világ istene, aki ítélkezik mindenek felett - és ez, bár a bűn nélküli világ ábrándja valahol tetszetős, de a jelenlegi általános európai erkölcsileg szerint semmiképpen sem tekinthető pozitív szereplőnek. Persze a Death Note-ban ő a király!
Emlékezetes mondatom az anime nézése közben, amikor Miszát letartóztatják: "L, te gennyes tetű!"
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Anime második felében már nem az intelligencia-párbaj a lényeg, hanem inkább az, hogy Light a győzelme után miket tesz, hogy ne bukjon le. Pl azért is tetszik, mert itt már a " negatív oldal van többségben. Light, Mikami, Mello, Takada. Végülis akik öltek már nem tekinthetők pozítív szereplőknek.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2008-05-31 11:46:27
(#569) Tudom h ez most nem ide jön,de wegyetek fel msn-re!
Yah és imádom a Death Note-ot!!!
Yah és imádom a Death Note-ot!!!
beküldve: 2008-05-31 10:21:03
(#568) Az előző visszatudta adni úgy igazán a szereplő "gondolatait, érzelmeit" ez a mostani hang meg olyan random...
MIANEVED?!
beküldve: 2008-05-31 09:12:41
(#567) A mostani részek is nagyon tetszettek. Ez a Mikami jó szereplő. Takada kevésbé, Misa meg igazán eltűnhetne már a balfenéken. Nem tudom, minek kellett Near-nek új szinkron, rettenetes. Amúgy is rossz, főleg, hogy már megszoktam a másikat.
beküldve: 2008-05-30 20:46:04
(#566) Nekem is tetszik Near új hangja.
Az előző nem annyira tetszett bár ízlések és pafonok
Az előző nem annyira tetszett bár ízlések és pafonok
"Mert unatkoztam" - Light
beküldve: 2008-05-30 16:17:14
(#565) Nekem is tetszik Near új hangja, bár sok rész kimaradt, így nem tudom Solecki Janka milyen volt Nearként, de ettől függetlenül tetszik Bartucz Attila. Frász kerülget, ha egy fiúnak női hangot adnak, még japánban is, ahol pedig sokkal jobban meg tudják csinálni az ilyen dolgokat.
Near egy kissé L utánzatnak tűnik, nem tudom minek erőltetni ezt a különc zseni stílust.
Az anime nagy csalódás számomra, mert Light gyakorlatilag szinte végig a jó fiút, meg a nyomozót játsza, így az intelligencia-párbaj ( ) elmarad, mivel csak az utolsó részekben lehet lebukatatni.
Takada meg ugyanolyan hiszékeny (és idegesítő ), mint Misa, és Light hatalmas szerencséje is elég idegesítő. Sikerül mindig azt a néhány idiótát megtalálnia, akikre számíthat. Remélem azért majd jól megszívatják.
Near egy kissé L utánzatnak tűnik, nem tudom minek erőltetni ezt a különc zseni stílust.
Az anime nagy csalódás számomra, mert Light gyakorlatilag szinte végig a jó fiút, meg a nyomozót játsza, így az intelligencia-párbaj ( ) elmarad, mivel csak az utolsó részekben lehet lebukatatni.
Takada meg ugyanolyan hiszékeny (és idegesítő ), mint Misa, és Light hatalmas szerencséje is elég idegesítő. Sikerül mindig azt a néhány idiótát megtalálnia, akikre számíthat. Remélem azért majd jól megszívatják.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-05-30 12:02:50
(#564) Nekem tetszik Near új hangja, bár karakter ettől még nem szimpi. Egyébként szerintem itt is átszinkronizálják majd a régebbi részeket, mint az FMAnál, hogy egységes legyen a szinkron.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Úgy látszik nem nagyon megy a szonkronkészítőknek ez az animében "igazából fiú vagyok, nem lány" dolog...
Ha néha még a rajongókat is sikerül megkavarni, akkor ezen pláne ne csodálkozz... Hiába, azok a hosszú hajak és lányos pofik... /
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
inkább az elején adjanak egy szereplőnek jó hangot. Ha meg utánna valami csoda folytán rájönnek, hogy a szereplő, nem lány, meg nem is operáltatta át magát vagyvmi, már akkor se változtassanak a hangján. az olyan rossz. xD Megint meg kell szokni...
Egyetértek. Near előző hangjával nem volt semmi bajom. Mivel sokszor előfordul hogy fiatal férfiaknak nők kölcsönzik a hangjukat a japán verziókban, nem lepődtem meg a női hangon. Viszont ez a gyerek kifejezetten ellenszenvessé tette Near-t számomra.
Meg kell szokni.
Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
beküldve: 2008-05-29 23:23:38
(#561) úgy 2 évvel ezelőtt én is abban a hitben éltem. xD kábé 3 hónapig. xD Aztán valahol írták, hogy fiú... o.O akkor jöttem rá. xD De ezzel még nagyon sokan így voltak. xD
>hmm... lehet hogy megkéne nézni a magyar DN-t. xD mmint egy részét. xD Hogy mégis mien a hangja, mert én még nem hallottam. xD
>hmm... lehet hogy megkéne nézni a magyar DN-t. xD mmint egy részét. xD Hogy mégis mien a hangja, mert én még nem hallottam. xD
Mért nem az?Na ezt is jó megtudni.
Meglepett, h van még aki eddíg nem tudta
Dehát Istenem, én is abban a hitben éltem egy kis ideig, h lány.
Hajrá szinkronkészítők!
Amúgy meg szvsz az új hang nem igazán illik Nearhez..
MIANEVED?!
Szerk: SötétOldal 2008-05-29 23:14:52
pff... ezzel egyetértek. x'D Mindig beszoktak kavarni, és rossz szinkront adnak. xD Bár japánba is előfordul, hogy fiúknak nő a seiyuuja, de azoknál általában nem ilyen feltűnő. xD Szegény Kuramáról is mennyien hitték, hogy lány. xDD
Mért nem az?Na ezt is jó megtudni.Nearról meg annyit hogy szerintem nincs rosszabb egy rajzfilm sorozatban ha egy szinkront több rész után megváltotatnak, én már tökre hozzászoktam Near hangjához, erre ez történik... Kurama sose volt lány!!! Egyik alakjában sem!!!
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-05-29 22:34:47
(#558) Öhmm... Erről beszélek. x'D Nem... Kurama valójában fiú. Nem lány. És az utóbbival is egyetértek.xD ezzel megcsak még jobban összezavarrnak mindent. Szal inkább az elején adjanak egy szereplőnek jó hangot. Ha meg utánna valami csoda folytán rájönnek, hogy a szereplő, nem lány, meg nem is operáltatta át magát vagyvmi, már akkor se változtassanak a hangján. az olyan rossz. xD Megint meg kell szokni...
Szerk: Saphira 2008-05-29 22:35:02
pff... ezzel egyetértek. x'D Mindig beszoktak kavarni, és rossz szinkront adnak. xD Bár japánba is előfordul, hogy fiúknak nő a seiyuuja, de azoknál általában nem ilyen feltűnő. xD Szegény Kuramáról is mennyien hitték, hogy lány. xDD
Mért nem az?Na ezt is jó megtudni.Nearról meg annyit hogy szerintem nincs rosszabb egy rajzfilm sorozatban ha egy szinkront több rész után megváltotatnak, én már tökre hozzászoktam Near hangjához, erre ez történik...