Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Death Note - A halállista (anime)
beküldve: 2008-06-06 11:32:16
(#592) Szerintem is jó volt ez a 2 rész! én már nem nagyon bírom Lightot, inkább Near párti lettem
" Édes lélegzeted dobhártyámon táncol, de még édesebb hangod rezegtesse azt! "
beküldve: 2008-06-06 11:30:00
(#591) Háát... szemembe forró olmot öntsetek, de nekem kifulladt ez a sorozat.... annyira csavaros és okos akar lenni, hogy már banális és bugyuta.... ha mondjuk 10 résszel rövidebbre csinálták volna, akkor a kevesebb több lehetett volna.
Mondom ezt én, szigorúan magánvéleményként, szóval visszatehetitek a rozsdás bökőt a csizmaszárba!
Mondom ezt én, szigorúan magánvéleményként, szóval visszatehetitek a rozsdás bökőt a csizmaszárba!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2008-06-06 11:18:10
(#590) beküldve: 2008-06-06 10:44:54
(#589) Hál' Istennek
Nyugi, vannak még, akik Lightot szeretik, ha nem is ezen a fórumon... Jövőhéten kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a véleményük.
meghalt
, utáltam a tyúkot. Jobb lett volna, ha Matt és Mello szerepel egy kicsit többet az intelligensebb, de ugyanolyan idegesítő Misa-klón helyett. Nyugi, vannak még, akik Lightot szeretik, ha nem is ezen a fórumon... Jövőhéten kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a véleményük.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
beküldve: 2008-06-06 08:57:31
(#588) A tegnapi két rész......nagyon izgalmas volt.
Kemény volt, amikor szétlőtték Mello cinkosát. Annak is minek kellett elrabolnia Takada-t? Legalább megkapta a magáét. De reméltem, Takada nem fog meghalni. Light, téged már nem szeretünk. Vagy valaki igen?
bocs nem naon vágom mik ezek nem rég regeltem fel mert rendelni akartam valamit szal még1x bocs : S
A lényeg hogy sikerült megoldanod. Légyszi, használd a spoiler gombot, amikor olyasmiről akarsz beszélni, ami elolvasva esetleg elronthatja az adott történetet nem ismerők szórakozását.
Köszi.
Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
beküldve: 2008-06-05 18:40:19
(#586) bocs nem naon vágom mik ezek nem rég regeltem fel mert rendelni akartam valamit szal még1x bocs : S
beküldve: 2008-06-05 18:38:13
(#585) És a nagyon okos
L Laiwlet
nevű kedves fórumozó? Megérdemelne egy seggberúgást.Találtam egy poénos Death Note openinget. Death Moon:[Link]
Nagyon jóó Igaz ahol Bunny az almát kergeti, oda inkább Bordüt kellett volna tenni (x
beküldve: 2008-06-05 17:42:04
(#580) Pontosan ez az amiért nem bírom Light-ot.
Hamár rosszfiú a rosszfiúk ellen, akkor Dexter sokkal inkább kedvemre való karakter.
Hamár rosszfiú a rosszfiúk ellen, akkor Dexter sokkal inkább kedvemre való karakter.
Na igen, Dexter... ráadásul a Viasat3 most újra leadja az első évadot, és ha minden igaz, augusztusban jön a második...
Amúgy már a Bűn és bűnhődésben is ez a kérdés: a kiemelkedő képességek feljogosítanak-e a társadalmi korlátok (jog, erkölcs, stb) áthágására, azaz tulajdonképpen létezik-e "emberfeletti ember", akire nem vagy másként vonatkoznak a szabályok... (és ez ugye már az apoteózis, a "megistenülés" témaköre: és mi is Light célja a kezdetektől?)
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Az egész anime arról szól, hogy Light rossz-e, vagy sem.
Light-hoz hasonló a Serenity című filmben a Szövetség ügynöke, csak ő tisztában van azzal, hogy iszonyú dolgokat tesz, és hogy abban a jobb világban, amit épít, számára nem lesz hely, hiszen ő maga is szörnyeteg.
Pontosan ez az amiért nem bírom Light-ot.
Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
beküldve: 2008-06-04 12:31:36
(#574) Ha az a kérdés, hogy Raito gonosz-e avagy sem, én az előbbire szavazok.
ráadásul a végkifejletben megmutatkozik, hogy valójában mennyire gyenge! pfuj. és ő akart isten lenni nevetséges
Az egész anime arról szól, hogy Light rossz-e, vagy sem.
A klasszikus "szentesíti-e a cél az eszközt?" dilemma megspékelve a "megront-e a hatalom?" kérdéskörrel. A legtöbb földi civilizációban az első kérdésre nem, a másodikra igen a válasz. Ugyanakkor van, hogy egy jó célt csak rossz eszközökkel érhetünk el (pölö amikor Light az első részben megmenti a lányt az erőszakoskodó bandatagtól).
Éppen ettől a feszültségtől (tudniillik jó célért küzd, de közben gonosszá lesz maga is, és a korlátlan hatalomtól megtébolyodik) érdekes a mű, de szvsz a végkifejlet szükségszerű (lásd a görög mitológiában a hübrisz megjelenését). Light-hoz hasonló a Serenity című filmben a Szövetség ügynöke, csak ő tisztában van azzal, hogy iszonyú dolgokat tesz, és hogy abban a jobb világban, amit épít, a számára nem lesz hely, hiszen ő maga is szörnyeteg.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-05-31 13:30:57
(#572) Az egész anime arról szól, hogy Light rossz-e, vagy sem. Elvileg csak egy békés, bűncselekményektől mentes világot akar teremteni, az viszont más kérdés, hogy milyen eszközökkel... Miután kinevezi magát az új világ "istenének", a hatalmas felelősség elveszi az eszét.