Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Death Note - A halállista
Kapcsolódó tartalom: Death Note - A halállista
Csaba!
Kész anyagi csődbe visztek!!!
Bocsiiiii!
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2008-04-24 15:55:31
(#34) Én nagyon szeretem a mangákat aki jol kidolgozot sztorijuk alapján fut a történetük ezért szeretem a Daet not-ot .
Hamulecz Jani
beküldve: 2008-04-24 00:56:59
(#33) Nah 4ből 1et el is találtam....
Csaba!
A MangaFan az egyetlen kiadó aminek az eddigi összes kiadványát veszem ill. venném, ha a pénztárcám engedné....
Bár most a Hellsingen és a Nanán eléggé filózom, de szerintem ezek is a polcomon végzik!
De ha minden igaz akkor ősszel már meló és onnantól manga édes manga....
Csaba!
A MangaFan az egyetlen kiadó aminek az eddigi összes kiadványát veszem ill. venném, ha a pénztárcám engedné....
Bár most a Hellsingen és a Nanán eléggé filózom, de szerintem ezek is a polcomon végzik!
De ha minden igaz akkor ősszel már meló és onnantól manga édes manga....
Az angyalok léteznek, csak néha nincsenek szárnyaik és BARÁTOKnak nevezzük Őket!
Egyébként Light, persze.
Ez jó hír. Már félre is tettem a mangára pénzt.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Az is lehet, hogy nem lesz átírás, mert az Animax átírás nélkül használta a szerzők és a szereplők neveit (ahol leírta). Ilyenkor fontosabb nekik a brand consistency, mint a nyelvhelyesség Mindenesetre most gondolják ki, hogy mi legyen.
Mindenesetre ez nem olyan nagy tragédia, hisz rengeteg angol név szerepel benne. Vagyis inkább nem-japán.
Near, Mello, Wammy Quillsh, Raye Penber és még sorolhatnám...
Szórólappal azt is meg lehet oldani. "Kiejtési segédlet", ami mehetne az olvasási segédlet hátuljára.
A 13. és 14. kötetet is tervezitek?
Ui.: Jó lenne havi 1 kötet, mert akkor 1 év alatt lezongoráznátok (ha nem vesszük ide a két extra kötetet). De még 1,5 havi megjelenés is jó lenne.
beküldve: 2008-04-23 09:03:42
(#30) Az is lehet, hogy nem lesz átírás, mert az Animax átírás nélkül használta a szerzők és a szereplők neveit (ahol leírta). Ilyenkor fontosabb nekik a brand consistency, mint a nyelvhelyesség Mindenesetre most gondolják ki, hogy mi legyen.
Egyébként Light, persze.
Egyébként Light, persze.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Szerk: Csaba 2008-04-23 09:04:23
Szerintem Raito lesz a magyar mangában (a Light-ot szoktam meg), mert japánból fordítanak, és a neveket nem szokták lefordítani, vagy ilyesmi. Habár a Karasu--->varjú után fontolóra veszem a dolgot.
Ó, a boldog tudatlanság. Light a nevét a hold kanjijával (月, tsuki) írja. De a Light-ra utal vele, angol kifejezésre, nem pedig a Raitóra. A raito a Light japán kiejtése, mivel nincs a japán nyelvben L betű és nincs T kana, ezért a végére egy O hang is kerül, hogy le bírják írni kanával. Végülis a raito egy torzult leírás/kiejtés következménye. A raito önmagában értelmetlen, nincs japán jelentése. Magyarul meg lájtnak ejtjük. Ilyen egyszerű. Szóval 99%, hogy marad Light. Teccikérteni?
A Bleach például Buriichi, a Death Note az Desu Nouto, az Eyeshield 21 pedig Aishiirudo nijuuichi,. Jól látszik, hogy torzul, ugye?
Szerk: Horsee 2008-04-23 08:18:37
beküldve: 2008-04-23 02:12:15
(#28) óriási köszönet a mangafannak!
-hogy eddig is a legjobb mangákat adta ki
-hogy még a FMA dvd-t is megjeleníti
-és a Death Note-os "húzásért" külön szobrot emelek!!!!
hálám üldözni fog titeket!!
(-a többi meg hab a tortán..)
-hogy eddig is a legjobb mangákat adta ki
-hogy még a FMA dvd-t is megjeleníti
-és a Death Note-os "húzásért" külön szobrot emelek!!!!
hálám üldözni fog titeket!!
(-a többi meg hab a tortán..)
"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁRHH Light muszáj megennem egy almááááááát!!!!!!!!!"
beküldve: 2008-04-22 10:27:29
(#27) a sok lusta emberke...gondolkopggyatok ugy mint Alister és gyertek nyárira is
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2008-04-22 10:16:08
(#26) Emiatt most komolyan el kell gondolkodnom egy nyári győri úton...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-04-20 18:54:18
(#25) MangaFan, köszönöm, hogy kiadjátok a mangát. Csaba, a hálám már utól is ért a Con-on.
Egy kis javítanivalóm lenne az egyik hsz.-hez. A one-shot nem szárnypróbálgatás volt, hanem az olvasótábor reakcióját mérte fel, egy hasonló sztorijú nagyobb manga előtt. Nem halálradír, hanem haláltörlő, valamint a főszereplő 13 éves. Ennyi.
Szerintem Raito lesz a magyar mangában (a Light-ot szoktam meg), mert japánból fordítanak, és a neveket nem szokták lefordítani, vagy ilyesmi. Habár a Karasu--->varjú után fontolóra veszem a dolgot.
Egy kis javítanivalóm lenne az egyik hsz.-hez. A one-shot nem szárnypróbálgatás volt, hanem az olvasótábor reakcióját mérte fel, egy hasonló sztorijú nagyobb manga előtt. Nem halálradír, hanem haláltörlő, valamint a főszereplő 13 éves. Ennyi.
[QUOTE]Gyó! Én meg azt hittem h pont a Raito a helyes, mert hogy a mangában is úgy van, és hát az volt az első, és az animében vhogy Light lett... most akkor mi van?
Szerintem Dark-san erre egész pontos választ adott.
Szerintem is, csak nem volt túl meggyőző. Mármint feszt azt írta hogy szerintem, meg ha jól tudom... csak ezért kérdeztem.
Szerk: Zsuzsa 2008-04-20 17:09:58
beküldve: 2008-04-20 16:41:42
(#23) Jövök haza a disznóölésról(hajh a falusi élet örömei) és mit látok? Ezaz! Remek ötlet volt a mangafantól ezt beszerezni. Csak így tovább, mostmár csak a nyári cont várom.
mikor jelenik meg mangában?!
"Első kötet a Nyári Conon!" .. nos szerinted akkor mikor lesz?
Hűű, nem is tom, ez a tízezer forintos kérdés? xD..
Én örülök, hogy kiadjátok (gondolom nem vagyok egyedül >).
Bár nem top listás kedvenc biztos venni fogom (legjobban a hellsingnek örültem de ez nem ide tartozik :)
Kiadóilag is biztos jó választás volt, nem kell agódni a példányszám miatt. Hála az animaxnak aki csinált egy biztos olvasó tábort ^.^(Bár enélkül is biztos jól fogyna)
Szerk: miyu 2008-04-20 13:39:47
Gyó! Én meg azt hittem h pont a Raito a helyes, mert hogy a mangában is úgy van, és hát az volt az első, és az animében vhogy Light lett... most akkor mi van?
mikor jelenik meg mangában?!
"Első kötet a Nyári Conon!" .. nos szerinted akkor mikor lesz?
Lose it… it means go crazy, nuts, insane, bonzo, no longer in possession of one’s faculties, three fires short of a happy meal… WACKO!!