Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Chrno Crusade
Kapcsolódó tartalom: Chrno Crusade
Mondanál példát? Komolyan, kiváncsi vagyok.
Nem konkrétan chrno crusade-ra gondoltam hanem általában, mangafan kiadásokra.
*Toronyidézet megnyírva. A moderátor*
BLOOD
Szerk: Moderátor 2009-05-26 13:10:07
beküldve: 2009-05-25 18:49:46
(#60) Manga főleg kitartásról, szeretetről és önfeláldozásról szól, történet kb a 4. kötettől vesz majd más írányt.
Nekem az anime és manga is tetszett, mindkettő másért. előbbi elgondolkodtató, utóbbi egy szép fantasy történet nagyon jó karakterekkel.( Remington, Aion, Mary) Kedvencem egyébként az 5 és 6. kötet, mangából e kettőt olvastam előszőr és egyből rabja lettem a sztorinak.
Szerintem az első kötet is eléggé pörgös, Azmariás részt pl nagyon szeretem.
Németül megvan végig, de magyarul is nagyon jó lesz olvasni. Kb mikortól lesz kapható boltokban is?
Nekem az anime és manga is tetszett, mindkettő másért. előbbi elgondolkodtató, utóbbi egy szép fantasy történet nagyon jó karakterekkel.( Remington, Aion, Mary) Kedvencem egyébként az 5 és 6. kötet, mangából e kettőt olvastam előszőr és egyből rabja lettem a sztorinak.
Szerintem az első kötet is eléggé pörgös, Azmariás részt pl nagyon szeretem.
Németül megvan végig, de magyarul is nagyon jó lesz olvasni. Kb mikortól lesz kapható boltokban is?
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Egy szó, mint száz, kiderül, hogy a manga túltejesíti-e az anime színvonalát, vagy megmarad számomra átlagos, nem túl kiemelkedő történetnek. Mindenestre a második kötetre még befizetek majd.
Én kifogom gyűjteni. Csak 8 kötet. Egynek jó. Különben a rjaozlása tetszik, az egész szép...bár a karakterek nem nevezehtőek túl egyedinek, már mindet láttuk valahol.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Az az igazság, hogy az első három kötetet nagyjából feldolgozta az anime, úgyhogy a második kötet valószínűleg még nem tud majd meggyőzni, ha valami mást vársz, mint az anime.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2009-05-25 10:31:30
(#57) Túl vagyok az első köteten. Tetszettek a színes oldalak, a rajzolással sincs különösebb bajom, a legtöbb helyen szépek a rajzok, de nem tudom, nekem a történet még valahogy mindig nem az igazi (az animét is félbe hagytam). Persze ez az első kötet, de én is valahogy pörgősebb történetre, erdetibb ötletekre számítottam, egyik fejezet sem kötött le igazán.
Egy szó, mint száz, kiderül, hogy a manga túltejesíti-e az anime színvonalát, vagy megmarad számomra átlagos, nem túl kiemelkedő történetnek. Mindenestre a második kötetre még befizetek majd.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
De különben, amibe lehet, abba beleköttök?
Jaj, elgépeltek egy-két szót, istenem, emberek vagyunk, te még nem írtál el semmit soha? Nem tudom megérteni az olyan embereket, akiknek semmi sem jó. Csinálja meg jobban, aztán dumálhat. Ha meg nem tetszik, nem kell megvenni...
Jaj, elgépeltek egy-két szót, istenem, emberek vagyunk, te még nem írtál el semmit soha? Nem tudom megérteni az olyan embereket, akiknek semmi sem jó. Csinálja meg jobban, aztán dumálhat. Ha meg nem tetszik, nem kell megvenni...
Nem mintha mindenbe belekötöttünk volna, csak abba, ami tényleg hibádzik.
A kiadóknak is érdekük minél jobb minőségre törekedni; valamilyen mértékben segítség, ha látják a vevőik visszajelzéseit. Az olyan típusú "kritikák", mint "jaj de szuper, tökéletes, stb." pont nem építő jellegűek, hiszen azt mutatják, hogy az olvasó felületesen szemléli a könyvet, így nem is ad motivációt a kiadónak, hogy az javítson a termékén. Ezzel szemben az igényes olvasó a pozitívumok mellett (!) a hibákra is felhívja a figyelmet, evvel segítve a kiadvány jövőbeni javulását.
Az ember hibázik, ez tény, de a kiadónak attól még kötelessége a tökéletesre törekedni (ami azt hiszem a mangafannál meg is van, inkább a rövid idejű határidők miatt kénytelenek kompromisszumokat kötni a minőségben--itt most a színes oldalakra gondolok).
Összefoglalva: nyilván azért vettük meg a kötetet, mert örültünk neki, hogy megjelent és tudtuk, hogy a Mangafantól minőségi termékre számíthatunk. Senki nem panaszkodott, hogy nem érte volna meg az árát, stb., csak megemlítettük, hogy azért vannak benne kisebb-nagyobb hibák is.
de akkor sem kell folyton mindenért belekötni...
nem kötöttem folyton bele.
1. raszteres lett a CC, amit a nyomda rontott el (ezt ő maguk mondták)
2. sok elírási hiba az eddigi mangafan kötetekbe.
de bezzeg az senkinek sem tűnt fel hogy azt is leírtam hogy szép lett a raszter ellenére és hogy jók a színes oldalak. bár minőségileg hagy kívánnivalót (szakmai szemmel!), de dicséretes hogy beletették és szerintem nagy pozitívum.
a védőborító szintúgy dicséretes és szép lett.
szóval én nem csak "szidom és belekötök", csak éppen a pozitívumokat a fórumozók nem nézik és rögtön a rosszra reagálnak. ami szvsz sajnálatos, mivel ebből azt lehet sejteni hogy az életben is mindig a rosszra figyelnek fel és a jóra/pozitívumra nem illetve kevésbé.
de amúgy én sem akarok vitázni. csak tényleg sokszor a negatívumot kiragadják a fórumozók és a pozitívumokat amiket írok azt semmissé veszik. ami egy idő után idegesítővé válik.
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Szerk: vadooc 2009-05-22 19:42:11
beküldve: 2009-05-22 19:25:14
(#54) Az elsőre a válasz. - A Naruto 7-en kívül minden mangafan kötet megvan.
Én nem vitázni akarok itt.. Igen, mindenkinek van hova fejlődnie, a kiadónak is, de tudják ők is nagyon jók hogy hol hibáznak, és még át lehetne nézni 1-2szer egy adott mangát, de akkor sem kell folyton mindenért belekötni...
Na, de hogy ne offoljak. Elolvastam én is, hát az első színes oldalakról nekem is hasonló a véleményem mint Necrokid-nek. Nagyon tetszett a manga, a rajzolását még mindig imádom.
Én nem vitázni akarok itt.. Igen, mindenkinek van hova fejlődnie, a kiadónak is, de tudják ők is nagyon jók hogy hol hibáznak, és még át lehetne nézni 1-2szer egy adott mangát, de akkor sem kell folyton mindenért belekötni...
Na, de hogy ne offoljak. Elolvastam én is, hát az első színes oldalakról nekem is hasonló a véleményem mint Necrokid-nek. Nagyon tetszett a manga, a rajzolását még mindig imádom.
Jaj, elgépeltek egy-két szót, istenem, emberek vagyunk, te még nem írtál el semmit soha? Nem tudom megérteni az olyan embereket, akiknek semmi sem jó. Csinálja meg jobban, aztán dumálhat.
1. ahogy már írtam az már tényleg gáz hogy az összes kötetben 5-6 elgépelési hiba van. gondolom te nem olvastad el a mangafan által kiadott összes kötetet!
2. 6 ember felelős a CC szövegéért. ahogy a kötetbe bele is van írva. nézd meg a többi kiadónál hány ember felel és mennyi az elgépelési hiba.
megértem én hogy sokan szeretik a mangafant, de könyörgöm vonatkoztassatok el attól hogy ezt a kiadót meg kötetet szeretem ezt meg nem. akármelyik kiadó csinálná azt hogy az összes kötetben 4-5 elgépelési hiba van, ugyanúgy gond!
végülis ha nektek vagy neked az a normális hogy minden egyes kötetben van 4-5 hiba akkor oké, nem szóltam. csak én szeretem ha az ember/kiadó/bármi az idő során fejlődik! mert van hova fejlődnie mindenkinek! (mindenki alatt magamat is beleértem! még mielőtt vki szóvátenné)
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
beküldve: 2009-05-22 17:38:01
(#52) Con után ez volt az első manga amit elolvastam. Jó volt, bár valami pörgősebbre számítottam. Engem nagyon emlékeztet egy bizonyos szerző két bizonyos mangájára..../Hellsing, CrossFire/ de leeht hogy csak az eleje.
Az első pár oldal meg valami gusztustalanul van színezve. Szörnyű. Remélem, elsz újranyomat.
Különben tetszett.
Az első pár oldal meg valami gusztustalanul van színezve. Szörnyű. Remélem, elsz újranyomat.
Különben tetszett.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2009-05-22 16:11:31
(#51) Szerintem sincs semmi baj Azmaria énekével...
Jaj, elgépeltek egy-két szót, istenem, emberek vagyunk, te még nem írtál el semmit soha? Nem tudom megérteni az olyan embereket, akiknek semmi sem jó. Csinálja meg jobban, aztán dumálhat. Ha meg nem tetszik, nem kell megvenni... Nem inkább hogy örülnének, hogy megjelent.. Á dehogy, ez nem jó, az nem jó...
Aki akarja, magára veszi, aki nem, nem.
Jaj, elgépeltek egy-két szót, istenem, emberek vagyunk, te még nem írtál el semmit soha? Nem tudom megérteni az olyan embereket, akiknek semmi sem jó. Csinálja meg jobban, aztán dumálhat. Ha meg nem tetszik, nem kell megvenni... Nem inkább hogy örülnének, hogy megjelent.. Á dehogy, ez nem jó, az nem jó...
Aki akarja, magára veszi, aki nem, nem.
beküldve: 2009-05-22 13:56:19
(#50) Most olvastam el és egyszerűen fenomenális!
és ha már szóba jött Azmaria dalának kilógása sztem nem néz ki rosszul
és ha már szóba jött Azmaria dalának kilógása sztem nem néz ki rosszul
Az engrish az eredeti japán art része. Pont így lóg ki. Ki lehetett volna szedni, de egyrészt jelzi, hogy Azmaria angolul énekel, másrészt vicces :)
Erre kiváncsi leszek , mivel a német mangámban csak németül volt leírva Azmaria dala.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2009-05-21 19:15:14
(#48) Megvettem én is.^^ Nagyon tetszett,alig várom a következő kötetet.Remélem hamar jön
OK értem, ez esetben nem reklamálok.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.