• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Kiadványok >>
Chrno Crusade
Kapcsolódó tartalom: Chrno Crusade
Oldalak: ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... <<>>
beküldve: 2009-10-18 17:55:31
(#107) Válasz Róka (#106) üzenetére
Crimson Moon
Crimson Moon
[ Addiktgyanús ]
Mert más személyek fordították és hát eléggé nehéz két külön embernek ugyanazt leírni, mert nem csak fordítani kell, hanem szerkeszteni is.

Tessék csekkolni: theweekend.blog.hu
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2009-10-17 21:08:19
(#106)
Róka
Róka
[ Gyalog ]
Nagyon fura, hogy a 2. kötetben néhol eltér a fordítás a Mondóban leközölt fejezetek fordításától. Valaki tudja, hogy miért van ez?

A halandók leghőbb vágya az örök élet, azonban a halhatatlanok azért hajtanak évszázadokon át, hogy halhatóvá váljanak.
Szerk: Róka 2009-10-17 21:09:04
beküldve: 2009-10-09 17:54:30
(#105)
Crimson Moon
Crimson Moon
[ Addiktgyanús ]
Hát ezen nagyon fel lehet dobódni
A harcjelenetek? Hmm...
Egyébként igazad van, a stílus nagyon király!
Najó, azért nekem nem ez a kedvencem, de ez se rossz(Hehe)

beküldve: 2009-10-07 18:27:11
(#104)
Sweetie
Sweetie
[ Új arc ]
de jó! Mindjárt itt a második kötet!! ^^ de feldobódtam!!
alig várom a többit.Ez a kedvenc mangám már régóta.=-)
A rajzolási stílust is egyszerűen imádom! Főleg a harcjelenetek a kedvenceim. =-P

I know what you really think of me. You think i'm a monster.
beküldve: 2009-10-04 18:37:39
(#103)
Crimson Moon
Crimson Moon
[ Addiktgyanús ]
Jólvan, hát én nem is azt mondtam, hogy ki kéne adni mindet egyszerre, de jó lenne legalább látni azoknál a mangáknál, hogy mikor lesznek a vebboltban, amikor oda van írva, hogy "előkészületben" ... Én inkább a vebboltból rendelek, mert kevesebbet kell várni és 4 után kedvezmény is van

beküldve: 2009-09-30 21:02:16
(#101) Válasz Shaun (#100) üzenetére
Maryke
Maryke
[ Megszállott ]
Óóóó te nagy és bölcs Mikami!Mit tennénk nélküled mi egyszerű halandók?*hajlong*

Már megint képet válltottál?

meh....
beküldve: 2009-09-30 19:38:21
(#100) Válasz Crimson Moon (#99) üzenetére
Shaun
Shaun
[ Megszállott ]
jó lenne ha minden manga rendszeresen jönne ki...

ajánlom a 92. kommentet, ahol le van írva mi kell a mangák megjelenéséhez

What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
Szerk: Shaun 2009-09-30 19:38:42
beküldve: 2009-09-30 19:20:35
(#99) Válasz Rosett (#98) üzenetére
Crimson Moon
Crimson Moon
[ Addiktgyanús ]
na má megvan miért nem sírok mert rájöttem hogyan fogják megjelentetni félévente mert májusba jelent meg az első és és ha minden jól megy kb októberbe ki is adják aztán megint március vagy áprilisban a kövit XXD legalábbis ez 1 tipp XXD

Nem inkább másfél hónaponta jelenik meg?
Vagy hogy is van ez?
Mind1, tök jó lenne, ha minden manga rendszeresen jönne ki...

beküldve: 2009-09-24 16:21:40
(#98)
Rosett
Rosett
[ Új arc ]
na má megvan miért nem sírok mert rájöttem hogyan fogják megjelentetni félévente mert májusba jelent meg az első és és ha minden jól megy kb októberbe ki is adják aztán megint március vagy áprilisban a kövit XXD legalábbis ez 1 tipp XXD

beküldve: 2009-09-20 15:35:05
(#97)
alister
alister
[ True mangafan ]
Változott a főoldal...

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2009-09-19 12:53:00
(#96)
Róka
Róka
[ Gyalog ]

Erről most eszembe jutott egy ismerősöm, aki azt mondta még anno, hogy addig nem olvassa el a Harry Pottereket, amíg ki nem jön az összes (asszem akkor az 5. vagy a 6. jött ki éppen)

A halandók leghőbb vágya az örök élet, azonban a halhatatlanok azért hajtanak évszázadokon át, hogy halhatóvá váljanak.
beküldve: 2009-09-19 00:40:25
(#95)
waterhorse
waterhorse
[ Rászokóban ]
Egy tipp ha valaki türelmetlen, így nem kell várni a folytatásra. Tegye fel a polcra a köteteket olvasatlanul és ha meglesz mind, olvashatja. Aki nem bírja megállni, hogy ott van kéznél, az akkor vegye meg, amikor már mind elérhetővé válik.

beküldve: 2009-09-16 17:02:59
(#94) Válasz Rosett (#91) üzenetére
Morduk
Morduk
[ True mangafan ]
Én is csatlakozom: Egyrészt nagyon jó tudás kell hozzá... Másrészt össze kel rakni az egészet.... Ha ez készen van akkor egy csomó zsetont kell beleölni a nyomtatásra... Ami kb 3-4 óra (valszeg) és akkor ez egy kötet összerakása volt...

Lolli pop, lolli pop, oh lalilali pop, lolli pop, lolli pop,oh lalilali pop!
beküldve: 2009-09-16 16:48:15
(#93) Válasz Rosett (#91) üzenetére
Dan
Dan
[ Addiktgyanús ]
hát ez azé nem ilyen egyszerü hogy, csettintenek egyet aztán ki is adták végig....szerzői jog meg ilyesmi is kell ám hozzá meg pénz...ha meg nem bírod ki akkor vedd meg az angol vayg német vayg stb. kiadást...hoppá látom megelőztek...

plusz le is kell fordítani magyarra....

Szerk: Dan 2009-09-16 17:07:03
beküldve: 2009-09-16 15:17:43
(#92) Válasz Rosett (#91) üzenetére
Shaun
Shaun
[ Megszállott ]

Had ajánljam a Mondo e havi számát. Bele van írva hogy mi minden kell ahhoz hogy egy mangát te a kezedbe vehessél magyarul.
1:A CC-t japánul írták szóval amint kész van ott már ki is adhatják. Ott azért lett hamar kiadva a 8 kötet.
2: Nem biztos hogy látja a Mangafan hogy sírsz a CC-ért, de ha látnák is nem tudnak mit tenni ellene. Én is 1 óra alatt kiolvasok egy mangát, de akkor sem tudnak naponta mangát kiadni. Fölösleges bőgni.
3: Egyszerre kiadni az összes kötetet lehetetlen
4: Ahhoz hogy itthon kezedbe vehessed a CC-t, a Mangafannak jogot kell vásárolnia, lefordítani a nyersanyagot, a nyersanyagot szlengesíteni, vagy magyarosan megfogalmazni, majd beilleszteni a mangába. Ha nem fér bele a szöveg a buborékokba, akkor retusálni, vagy átszerkeszteni kell. Ezek után jön a borító, bár a mangafan ugyanolyan borítóval adja ki mint az eredeti.
Egy manga sorozatba belefogni rizikós, mert a jog sokba kerül és kockáztatni kell, mert nem biztos hogy sokan fogják venni. Amúgy meg olvastam, hogy a Japán üzletemberek akiktől meg kell vásárolni a Mangafannak és egyéb kiadóknak a nyersanyagot jogot stb. eléggé harapósak. Lassan küldik el az anyagot stb.
+ itt vagyunk mi, akaratos olvasók, akik követeljük a sok mangát a Mangafantól. Nem lehet könnyű nekik.
+Gazdasági világválságot élünk. Most minden nehezebb.
+5-6 év alatt valószínűleg kijön az összes CC. Nem tudom, elég idős fan lehetsz ha addigra már temetőben fogsz feküdni...
+És most képzeld el hogy minden kötetnél ezek vannak, és most is van pár megkezdett sorozat. És vannak akik még 5-10 új sorozatot követelnek... Szerintem ha az Irodalomtanár holnapra 15 oldal fogalmazást kérne, és nem adnád be addigra, ő is föl lenne háborodva hogy mikor adod már be. Ehhez hasonlísd a dolgot.

Egyébként is manga csak nagyobb eseményekre szokott kijönni. Pont ezek miatt..

What do you want Bronn? Gold? Women? Golden women?
Szerk: Shaun 2009-09-16 15:30:46
Oldalak: ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... <<>>