Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
A harcjelenetek? Hmm...
Egyébként igazad van, a stílus nagyon király!
Najó, azért nekem nem ez a kedvencem, de ez se rossz(Hehe)
alig várom a többit.Ez a kedvenc mangám már régóta.=-)
A rajzolási stílust is egyszerűen imádom! Főleg a harcjelenetek a kedvenceim. =-P
Már megint képet válltottál?
ajánlom a 92. kommentet, ahol le van írva mi kell a mangák megjelenéséhez
Nem inkább másfél hónaponta jelenik meg?
Vagy hogy is van ez?
Mind1, tök jó lenne, ha minden manga rendszeresen jönne ki...
Erről most eszembe jutott egy ismerősöm, aki azt mondta még anno, hogy addig nem olvassa el a Harry Pottereket, amíg ki nem jön az összes (asszem akkor az 5. vagy a 6. jött ki éppen)
plusz le is kell fordítani magyarra....
Had ajánljam a Mondo e havi számát. Bele van írva hogy mi minden kell ahhoz hogy egy mangát te a kezedbe vehessél magyarul.
1:A CC-t japánul írták szóval amint kész van ott már ki is adhatják. Ott azért lett hamar kiadva a 8 kötet.
2: Nem biztos hogy látja a Mangafan hogy sírsz a CC-ért, de ha látnák is nem tudnak mit tenni ellene. Én is 1 óra alatt kiolvasok egy mangát, de akkor sem tudnak naponta mangát kiadni. Fölösleges bőgni.
3: Egyszerre kiadni az összes kötetet lehetetlen
4: Ahhoz hogy itthon kezedbe vehessed a CC-t, a Mangafannak jogot kell vásárolnia, lefordítani a nyersanyagot, a nyersanyagot szlengesíteni, vagy magyarosan megfogalmazni, majd beilleszteni a mangába. Ha nem fér bele a szöveg a buborékokba, akkor retusálni, vagy átszerkeszteni kell. Ezek után jön a borító, bár a mangafan ugyanolyan borítóval adja ki mint az eredeti.
Egy manga sorozatba belefogni rizikós, mert a jog sokba kerül és kockáztatni kell, mert nem biztos hogy sokan fogják venni. Amúgy meg olvastam, hogy a Japán üzletemberek akiktől meg kell vásárolni a Mangafannak és egyéb kiadóknak a nyersanyagot jogot stb. eléggé harapósak. Lassan küldik el az anyagot stb.
+ itt vagyunk mi, akaratos olvasók, akik követeljük a sok mangát a Mangafantól. Nem lehet könnyű nekik.
+Gazdasági világválságot élünk. Most minden nehezebb.
+5-6 év alatt valószínűleg kijön az összes CC. Nem tudom, elég idős fan lehetsz ha addigra már temetőben fogsz feküdni...
+És most képzeld el hogy minden kötetnél ezek vannak, és most is van pár megkezdett sorozat. És vannak akik még 5-10 új sorozatot követelnek... Szerintem ha az Irodalomtanár holnapra 15 oldal fogalmazást kérne, és nem adnád be addigra, ő is föl lenne háborodva hogy mikor adod már be. Ehhez hasonlísd a dolgot.
Egyébként is manga csak nagyobb eseményekre szokott kijönni. Pont ezek miatt..