Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bejelentés-tippjáték
beküldve: 2010-10-16 22:53:22
(#551) a mangaka nem azokat a neveket adta nekik h "Yuki" meg "Kaname" vagy "Ichijou", és nem is "Juki" "Kaname(Kánámé XD)" vagy "Icsidzsó" (fú de furi leírni ) hanem "優姫" "枢" és "一条"... ezeket vagy a megszokott angolosan írják le, vagy magyarosan, japánul nem megy... szal eléggé nehezen lehetne "megtartani" őket. de télleg! XD lehet h a neveket kanji-val kéne írni és hátul meg a kiejtésüket. milyen poén lenne már! XD
jól van, látom megelőztek XD (mellesleg Zero és asszem Kaname az egyedüliek akinek tom a keresztnevük kanji-val... mármint ránézésre tom h az övüké, de leírni nem tom. Ichijou-ét meg a "一" (egy) jelből sejteném h ő az)
mellesleg ne kezdjük előről a vitát, kicsit télleg unalmas. én is az angolos átírás mellett vagyok, de azért nem kéne újra kezdeni a vitázást XD
jól van, látom megelőztek XD (mellesleg Zero és asszem Kaname az egyedüliek akinek tom a keresztnevük kanji-val... mármint ránézésre tom h az övüké, de leírni nem tom. Ichijou-ét meg a "一" (egy) jelből sejteném h ő az)
mellesleg ne kezdjük előről a vitát, kicsit télleg unalmas. én is az angolos átírás mellett vagyok, de azért nem kéne újra kezdeni a vitázást XD
Szerk: Szalamandra 2010-10-16 22:56:41
A mangaka ezeket a neveket nem így adta a szereplőinek, hanem olyan vicces kis kriksz-krakszok formájában, amit azért errefelé elég kevesen tudnak kiolvasni, szóval szerintem meg elég necces lenne meghagyni.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
És ha már nekikezdenek kiadni csinálják rendesen.
Flamebait of the Day
Remélhetőleg mindjárt érkezik valamelyik ragelő magyarosátíráspárti...
Én a nevekről beszéltem. Ha a mangaka ezeket a neveket és így adta a szereplőinek, akkor szerintem meg lehetne ezt tartani..úgy mint ahogy a Lovely Complex-nél csinálták.a végére tettek egy kiejtésmutatót, de a szövegben nem írták át őket.
"-Én is bérgyilkos akarok lenni. -Gyűlölöm a bérgyilkosokat. -Dehát te is az vagy, Reiji. Magadat is gyűlölöd? .Igen." (Phantom-Requiem for the Phantom)
Flamebait of the Day
Remélhetőleg mindjárt érkezik valamelyik ragelő magyarosátíráspárti...
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
(Ahol jelenleg tart a manga japán megjelenése, ott már azért elég brutális dolgok történnek...)
felcsillant a vérszemem
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Egyáltalán, ez a VK milyen?
Dráma, a szereplők leginkább szenvednek benne. Ugyanakkor szórakoztató is olvasni, mert gyakoriak a poénok.
A történetben mindig vannak nem várt fordulatok, az ellenségek pedig kíválóan megformált karakterek. Én azt ajánlom neked, hogy nézd meg az anime első évadát (13 rész mindössze), annak alapján tudni fogod, hogy érdekel-e.
A nyálas jelenetektől nem kell félni, mert egy ilyen sincs az első évadban (később is csak nagyon kevés lesz). A véres részekből sincs még sok az elején, bár a mangaka azért nem fogja vissza magát, ha vérszívásra kerül sor. (Ahol jelenleg tart a manga japán megjelenése, ott már azért elég brutális dolgok történnek...)
Nem hinném, hogy venni fogom így maradok az angol változatnál.
Minden tiszteletem, de akkor neked nem mindegy hogy a neveket magyarosan fogják-e írni benne vagy sem, ha úgysem fogod megvásárolni?
Azért nem mindegy, mert közel áll a szívemhez a manga és bántja a szemem, ha magyarosítják. Ez más mangánál is így van.
"-Én is bérgyilkos akarok lenni. -Gyűlölöm a bérgyilkosokat. -Dehát te is az vagy, Reiji. Magadat is gyűlölöd? .Igen." (Phantom-Requiem for the Phantom)
beküldve: 2010-10-16 21:51:27
(#542) Muszáj véleményt alkotnom a VK magyar kiadásával kapcsolatban mivel ez a kedvenc mangám,az első volt amit interneten kezdtem olvasni..lassan több mint két éve. Akkor még se japán anime se magyar kiadás se semmi nem volt körülötte...csak egy volt a sok közül. És most meg már itt tartunk magyar manga magyar anime-szinkron.
Az anime magyar változatának nem örülök...mert pont az nem fog átjönni, ami az egyetlen erőssége a japán hangok: Mamoru és Daisuke utánozhatatlan. Amúgy se a szívem csücske az anime . A manga hangulatát és lényegét abszolút nem adja vissza...össze-vissza keverik benne a dolgokat. Nagyon nem szeretem.
MAnga: Reménykedem benne, hogy igényes lesz...és hogy a neveket nem magyarosítják, mert akkor nagyon mérges leszek.
Ami miatt egyik hírnek se örülök(anime/manga) az az hogy nem szeretném ha ez az alkotás is tömegszintre süllyedjen mint a Death Note és társai.
Darker than Black...én személy szerint szeretem az animét amangába meg csak beleolvastam..lehet megveszem
CLAMPnak örülök, mivel nyár óta teljesen az alkotócsoport hatása alatt vagyok. Megvételre enek van a legnagyobb esélye nálam.
Olvastam a korábbi hozzászólásokat...láttam sokan nem elégedettek az új kiadásokkal....én inkáb várakozó állásban maradok
Ami megütötte a szemem(visszatérvea VKra) az a Twilighthoz való hasonlítás...na ezért harapok
A VK sokkal összetettebb mint a másik és annak ellenére hogy ez a vértablettán élünk dolog elcsépeltnek hangzik nagyon sok érdekes és meglepő fordulat van a történetben.
És bár igaz, hogy a szerelmi háromszög fontos mozgatórugó, de a manga sokkal töbet tartogat nyálas romantikázásnál.
Az anime magyar változatának nem örülök...mert pont az nem fog átjönni, ami az egyetlen erőssége a japán hangok: Mamoru és Daisuke utánozhatatlan. Amúgy se a szívem csücske az anime . A manga hangulatát és lényegét abszolút nem adja vissza...össze-vissza keverik benne a dolgokat. Nagyon nem szeretem.
MAnga: Reménykedem benne, hogy igényes lesz...és hogy a neveket nem magyarosítják, mert akkor nagyon mérges leszek.
Ami miatt egyik hírnek se örülök(anime/manga) az az hogy nem szeretném ha ez az alkotás is tömegszintre süllyedjen mint a Death Note és társai.
Darker than Black...én személy szerint szeretem az animét amangába meg csak beleolvastam..lehet megveszem
CLAMPnak örülök, mivel nyár óta teljesen az alkotócsoport hatása alatt vagyok. Megvételre enek van a legnagyobb esélye nálam.
Olvastam a korábbi hozzászólásokat...láttam sokan nem elégedettek az új kiadásokkal....én inkáb várakozó állásban maradok
Ami megütötte a szemem(visszatérvea VKra) az a Twilighthoz való hasonlítás...na ezért harapok
A VK sokkal összetettebb mint a másik és annak ellenére hogy ez a vértablettán élünk dolog elcsépeltnek hangzik nagyon sok érdekes és meglepő fordulat van a történetben.
És bár igaz, hogy a szerelmi háromszög fontos mozgatórugó, de a manga sokkal töbet tartogat nyálas romantikázásnál.
beküldve: 2010-10-16 21:47:31
(#541) nálam a Shirahime Sho tuti biztos, DTB-t meg meglátjuk. VK-t nem tervezem, nem utálom vagy valami, csak épp nincs hozzá hangulatom
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-10-16 21:44:53
(#540) Igeeen, háromból három tuti vétel. Köszi Mangafan, csak így tovább! (A Vampire Knight logó kicsit meglepett, mert nem ilyen van az angol köteteken, de ez legyen a legnagyobb bajom.)
*örömében ugrándozik* Nem bírok magamhoz térni, hogy a kedvenc mangámat tényleg kiadják itthon is. Persze lehetett sejteni, de a tudat mégis felelmelő.
*örömében ugrándozik* Nem bírok magamhoz térni, hogy a kedvenc mangámat tényleg kiadják itthon is. Persze lehetett sejteni, de a tudat mégis felelmelő.
beküldve: 2010-10-16 21:44:50
(#539) Azt hiszem, az én pénzem is megmarad...
A VK nem volt túl nagy meglepi számomra sem, mint ahogy a többieknek sem. Az előző két címet pedig nem is hallottam még soha
Hát ez van, aztom hoppon maradtam.
Gyűjthetek Gears of War könyvre
A VK nem volt túl nagy meglepi számomra sem, mint ahogy a többieknek sem. Az előző két címet pedig nem is hallottam még soha
Hát ez van, aztom hoppon maradtam.
"Know the mission, know your enemy, achieve the mission, kill the enemy. That's all I need. It's all any soldier needs." -Commander Bly
beküldve: 2010-10-16 21:38:09
(#538) Fú, Hála az Istennek, micsoda meglepetés... Ezek megkímélik a pénztárcámat.
Igazából kb. 2 éve még szerettem a VK-t, amikor először láttam animében, de mostanság már a csapból is ez folyik, és annyira nem vágódtam hátast az animétől, hogy megvegyem a mangát... Jó meg minden, és tényleg tetszett, ne essen félreértés. De nem fogom megvenni egyetlen kötetét sem. A másik kettőről nem is beszélve... Azokat meg nem is csipázom, így aztán legalább tudok másra spórolni. Mondjuk Love*Com 3-ra
Igazából kb. 2 éve még szerettem a VK-t, amikor először láttam animében, de mostanság már a csapból is ez folyik, és annyira nem vágódtam hátast az animétől, hogy megvegyem a mangát... Jó meg minden, és tényleg tetszett, ne essen félreértés. De nem fogom megvenni egyetlen kötetét sem. A másik kettőről nem is beszélve... Azokat meg nem is csipázom, így aztán legalább tudok másra spórolni. Mondjuk Love*Com 3-ra
”私は青空をみるのが好きだ。”
Angyalmenedékben is van, hálisten az sem tipikusXD
Szerk: Gilje-sama 2010-10-16 21:34:29
beküldve: 2010-10-16 21:06:43
(#536) Egyébként van azért jó oldala annak hogy olyan mangákat jelentettek most be amiket nem ismerek. Mivel én szeretem az újdonságokat így érdeklődni fogok ezek iránt a mangák iránt. Legalább bővül a manga-ismeretem
na igen. A kalóz téma tényleg egyedi lenne a hazai piacra. Főleg azért mert jó is. *bár ő elfogult*
Háté-chan: Neked mindig igazad van...
MIANEVED?!