Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bejelentés-tippjáték
És?
Az hogy így ha az egyiket kiadják magyarul, az még nem vonja szükségszerűen maga után azt, hogy a másikat is ki fogják, vagy hogy így könnyebb lesz megegyezniük a másik kiadóval.
Mithrillion: Közvetve az anime révén van közük egymáshoz, de ezt leszámítva teljesen különálló alkotások.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2010-10-17 14:00:54
(#582) Azért valami közük csak van egymáshoz, ha ugyanabban a világban játszódnak. Nem?
Ha jól tudom, a két DTB mangának semmi köze sincs egymáshoz, a rajzoló sem ugyanaz, és a történetük sem kapcsolódik.
És?
A Darker than Black pedig jó választás volt a jövőre nézve, mert bár az első mangasorozatot (2 kötet) a Kadokawa Shoten adta ki, addig a folytatást (Shikkoku no Hana) már a Square Enix (Fullmetal Alchemist, Soul Eater, Kuroshitsuji, Yotsubato! stb kiadója). Így könnyebben megegyezhettek velük (bár ez még így se lesz egyszerű...). Így az is előfordulhat, hogy kizárólagos magyarországi kiadásra is rátehetitek a mancsotok (a Square Enix országonként többnyire csak egy kiadóval áll kapcsolatban). Cseles... nagyon cseles.
Ha jól tudom, a két DTB mangának semmi köze sincs egymáshoz, a rajzoló sem ugyanaz, és a történetük sem kapcsolódik.
Ettől függetlenül a Square Enix mangái (FMA, Kuroshitsuji, Pandora Hearts, Duararara!) jöhetnének.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2010-10-17 12:54:13
(#578) Nekem nem bejövős egyik cím se. Remélem ezután jön pár tökösebb (értsd: érettebbeknek szóló; seinen) mangacím is. Még a March Story is jó lenne (az is csak két kötet egyelőre, és évente is kb 1 új jön ki, valamint az ÁB rajzolója is közreműködik benne). Angolul hamarosan elkezdik kiadni, de kivárok, hátha belevág a Mangafan is.
A Vampire Knight borítékolható volt, ahogy azt korábban is leírtam még a tippemnél. A CLAMP is, bár erre nem tippeltem, helyette Yuu Watasére gondoltam. A Darker than Black pedig jó választás volt a jövőre nézve, mert bár az első mangasorozatot (2 kötet) a Kadokawa Shoten adta ki, addig a folytatást (Shikkoku no Hana) már a Square Enix (Fullmetal Alchemist, Soul Eater, Kuroshitsuji, Yotsubato! stb kiadója). Így könnyebben megegyezhettek velük (bár ez még így se lesz egyszerű...). Így az is előfordulhat, hogy kizárólagos magyarországi kiadásra is rátehetitek a mancsotok (a Square Enix országonként többnyire csak egy kiadóval áll kapcsolatban). Cseles... nagyon cseles.
A Vampire Knight borítékolható volt, ahogy azt korábban is leírtam még a tippemnél. A CLAMP is, bár erre nem tippeltem, helyette Yuu Watasére gondoltam. A Darker than Black pedig jó választás volt a jövőre nézve, mert bár az első mangasorozatot (2 kötet) a Kadokawa Shoten adta ki, addig a folytatást (Shikkoku no Hana) már a Square Enix (Fullmetal Alchemist, Soul Eater, Kuroshitsuji, Yotsubato! stb kiadója). Így könnyebben megegyezhettek velük (bár ez még így se lesz egyszerű...). Így az is előfordulhat, hogy kizárólagos magyarországi kiadásra is rátehetitek a mancsotok (a Square Enix országonként többnyire csak egy kiadóval áll kapcsolatban). Cseles... nagyon cseles.
beküldve: 2010-10-17 12:44:11
(#576) Látom már megy a műsor. Miért van olyan érzésem, hogy ha esetleg magyarosan fogják átírni a VK-t, az hasonló tömeghisztériát fog kiváltani, mint anno a Naruto átírása.
beküldve: 2010-10-17 12:19:35
(#575) beküldve: 2010-10-17 11:33:54
(#574) A VK-t csak majd a 9.kötettől fogom venni. Ez a terv. Ok, mert ott tartok benne. Másik ok, nem szeretek várni. Ok ellen, ha rámtör valami, úgyis megveszem az egész sorozatot
Nem manga ugyan, de pl: a HP is tömegcucc (nem a házipálinka), mégsem utálom ezért. Vagy a Honey and Clover is van magyarul, mégis szeretem most is.
Lásd Árnybíró, ami az első kötettel kezdődött, aztán úgy voltam, vele, hogy erre nincs szükségem. Aztán megvettem a hatodikat, és szép lassan a hiányzókat és az azóta megjelenteket is beszereztem. Másik ok, Kaname! <3
Pedig úgy álltam hozzá, én ezt nem fogom szeretni, mert vámpíros, és ma mindenhonnan vámpír folyik.
Tudom, ez is hülyeség, mert a Darren Shant is szeretem. A könyvet is, meg a mangát is.
Pedig úgy álltam hozzá, én ezt nem fogom szeretni, mert vámpíros, és ma mindenhonnan vámpír folyik.
Tudom, ez is hülyeség, mert a Darren Shant is szeretem. A könyvet is, meg a mangát is.
Nem manga ugyan, de pl: a HP is tömegcucc (nem a házipálinka), mégsem utálom ezért. Vagy a Honey and Clover is van magyarul, mégis szeretem most is.
Amikor azt állítom, hogy nem szeretem a Bleach-et például, azt pár szóval meg nem lehet elmagyarázni. Mert szerettem, csak kiidegelt, hogy sokat kellett várni a következő részre. (letöltés estébé) Meg aztán, az egy picit zavart, hogy vannak akik, CSAK azt ismerik, és ők hűde nagy animefanok. Egyébként noproblemo.
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
Így kigyűjtve olyan jót röhögtem rajta
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
A védőborító jó dolog. Én abban reménykedem, hogy a borítókép színein finomítanak kicsit a japán verzióhoz képest. (Bár am. lehet, hogy csak az internetes képeken néz ki olyan gázul az a komcsivörös keret. XD)
beküldve: 2010-10-17 10:51:01
(#571) Annyira vicces, hogy akármit jelentenek be, egyeseknek semmi sem jó - ha szereti, ha nem. Na mindegy.
Számomra a 3 címből a Shirahime Sho érdekel a legjobban, pedig nem olvastam a tartalmát sem. Csupán megfogott a kép, amit kitettetek. :) Ha ez a kép lesz a borítón is, annak nagyon fogok örülni. :)
Darker than Black foglalkoztat legkevésbé, bár nem láttam az animét sem, de azért meg fogom nézni, és a mangát is venni fogom, hátha bejön.
A Vampire Knight-ot is venni fogom, bár azt sem ismerem, de sok jót hallottam róla.
Szóval nekem mindhárom cím vétel. Remélem jövőre lesz Claymore is. ^^
Számomra a 3 címből a Shirahime Sho érdekel a legjobban, pedig nem olvastam a tartalmát sem. Csupán megfogott a kép, amit kitettetek. :) Ha ez a kép lesz a borítón is, annak nagyon fogok örülni. :)
Darker than Black foglalkoztat legkevésbé, bár nem láttam az animét sem, de azért meg fogom nézni, és a mangát is venni fogom, hátha bejön.
A Vampire Knight-ot is venni fogom, bár azt sem ismerem, de sok jót hallottam róla.
Szóval nekem mindhárom cím vétel. Remélem jövőre lesz Claymore is. ^^
Kireru Kanna: Nekem is megvan az összes kötet angolul, de attól még tuti, hogy venni fogom magyarul is (legalább az első köteteket), mert megérdemli a mű, meg a Mangafan is, hogy ott csücsüljenek a polcunkon az anyanyelvű kötetek is.
És én még mindig ugrálni tudnék örömömben, hogy mindhárom cím kedvencem.
Hát nem tudom.... ha duplaborítós lesz, akkor tuti fogom... áá a duplaborítós kötetek a gyengéim :P Sajna az angol nem duplaborítós.
A magyar átírás Kirju és Juki lenne. Én el bírnám viselni, bár az első néhány oldalon nyelnem kéne egy nagyot.
Azért vicces, hogy itt néhányan úgy adják elő a véleményüket, mintha az az egész fandomra vonatkozna. Ezek a megjelenések egyáltalán nem rosszak, sőt! Már mióta könyörögtünk a Mangafannak egy CLAMP címért, erre tessék itt van. A Vampire Knight meg az egyik legsikeresebb shojo manga Japánban, Amerikában, de még Európában is. Tehát nagy cím, ráadásul még fut. Nem sok ilyen van és abból a Mangafan 2-t is kiad (Nana, VK). Ráadásul még csak nem is az a nyálas fajta, amihez ha hozzáérnek a fiúk, lesorvad a kezük.
A hőzöngőknek mondom, hogy tessék a többi fanra tekintettel lenni és nem leszarozni a kedvenc alkotásukat.
Am. meg azt se felejtsétek el, hogy mivel minden manga adott nemre és korosztályra van kitalálva, ezért garantáltan lesznek olyanok, akiknek nem tetszik. Nem azért mert az alkotás rossz, hanem mert nem nekik szól.
Kireru Kanna: Nekem is megvan az összes kötet angolul, de attól még tuti, hogy venni fogom magyarul is (legalább az első köteteket), mert megérdemli a mű, meg a Mangafan is, hogy ott csücsüljenek a polcunkon az anyanyelvű kötetek is.
Azért vicces, hogy itt néhányan úgy adják elő a véleményüket, mintha az az egész fandomra vonatkozna. Ezek a megjelenések egyáltalán nem rosszak, sőt! Már mióta könyörögtünk a Mangafannak egy CLAMP címért, erre tessék itt van. A Vampire Knight meg az egyik legsikeresebb shojo manga Japánban, Amerikában, de még Európában is. Tehát nagy cím, ráadásul még fut. Nem sok ilyen van és abból a Mangafan 2-t is kiad (Nana, VK). Ráadásul még csak nem is az a nyálas fajta, amihez ha hozzáérnek a fiúk, lesorvad a kezük.
A hőzöngőknek mondom, hogy tessék a többi fanra tekintettel lenni és nem leszarozni a kedvenc alkotásukat.
Am. meg azt se felejtsétek el, hogy mivel minden manga adott nemre és korosztályra van kitalálva, ezért garantáltan lesznek olyanok, akiknek nem tetszik. Nem azért mert az alkotás rossz, hanem mert nem nekik szól.
És én még mindig ugrálni tudnék örömömben, hogy mindhárom cím kedvencem.