Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Bejelentés-tippjáték
beküldve: 2010-10-17 10:34:07
(#568) Toronymagas EPIC WIN toposzok:
3. Ezeket nem ismerem, úgyhogy leszarom. Amit ismerek, azt meg veszem angolul. Csalódott vagyok.
2. Nem veszem, de nehogy átírjátok, mert megkeresem a szerkesztőséget, és mindenkit megölök.
1. Dekár, hogy kiadják a kedvencemet, mert tömegszar lesz. Így már nem is a kedvencem.
3. Ezeket nem ismerem, úgyhogy leszarom. Amit ismerek, azt meg veszem angolul. Csalódott vagyok.
2. Nem veszem, de nehogy átírjátok, mert megkeresem a szerkesztőséget, és mindenkit megölök.
1. Dekár, hogy kiadják a kedvencemet, mert tömegszar lesz. Így már nem is a kedvencem.
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
Ugye nem gondoltad hogy pont magyar átírással fogja leírni?
A magyar átírás Kirjú meg Júki lenne. Itt a hivatalos átírás: [Link] [Link] [Link] Igaziból még a hivatalos angol megjelenés is módosított rajta, Clan helyett Kuran, Idou helyett Aido stb...
Ezért szeretném, ha nem lenne magyarosítva. De mindegy, nem akarok megint vitát.
Nekem nem azzal van a bajom hogy shoujo, hanem az hogy VK. A vk szerintem egyik legrosszabb anime amit láttam.
Az anime sz*r, igen. A manga viszont remekmű. Én ennyire összetett történettel nem találkoztam még. És ennyire kidolgozott karakterekkel sem. De szerintem hiába beszélek, ha valakinek nem, akkor nem :) Engem meg pl. a Narutoról nem fog meggyőzni senki.
Szerk: Kanna-chan 2010-10-17 10:25:33
beküldve: 2010-10-17 09:56:36
(#566) Én sem értem,h mi ez a hatalmas elégedetlenkedés,mindenki Vampire Knight-ért sipítozott,erre megtörtént a csoda,oszt nagy ívben sz*rtok rá! (Tisztelet a kivételnek)
Meg a világ egyik legokádékabb dolga a f*srakás Tvájlájthoz haszonlítani a VK-t.
No meg hogy a csapbú is Vempájör Nájt folyik...
De az nem baj,h amikor az ember bekapcsolja a rádiót,One Piece,bedugja az ember a konektorba a vasalót,One Piece,kinyissa az ember az ablakot,One Piece.Nemcsak One Piece létezik ám,mint abszolút csúcsszuper Sónen.Vannak nálla tízezezszer jobb és összetettebb Sónen címek is.Csak néhány a sok szuper cím közül: Hitman Reborn,Anedoki,Eyeshield 21,Black Cat,Bakuman,Gintama...
A One Piece a saját ligáján belül abszolút nyerő,de a sónenek között biztosnem és nagy ívben teszek rá,h mennyire népszerű Japánban.Az Japán,ez meg Magyarország.Nem kell utánozni őket mindenben.Azt hagyjuk meg a Kínajiaknak ;)
most vagy több ezer One Piece fan próbál meg kövekkel dobálni,de hiába,úgyis kikerülöm,a golyózápor is rossz ötlet,'kúz ájm immortöl! Muháháháháá!
És mivel a 3. cím lett eddig a legjobb,így mégiscsak beruházok majd jövőre a Darker than Black-re,meg erre a Clamp mangára.A Vampire Knight esetében meg örülök,h nem vettem meg angolul az összes eddig kiadott kötetet,így lehet a szépséges anyanyelvünkön olvasni eme mesterművet
Meg a világ egyik legokádékabb dolga a f*srakás Tvájlájthoz haszonlítani a VK-t.
No meg hogy a csapbú is Vempájör Nájt folyik...
De az nem baj,h amikor az ember bekapcsolja a rádiót,One Piece,bedugja az ember a konektorba a vasalót,One Piece,kinyissa az ember az ablakot,One Piece.Nemcsak One Piece létezik ám,mint abszolút csúcsszuper Sónen.Vannak nálla tízezezszer jobb és összetettebb Sónen címek is.Csak néhány a sok szuper cím közül: Hitman Reborn,Anedoki,Eyeshield 21,Black Cat,Bakuman,Gintama...
A One Piece a saját ligáján belül abszolút nyerő,de a sónenek között biztosnem és nagy ívben teszek rá,h mennyire népszerű Japánban.Az Japán,ez meg Magyarország.Nem kell utánozni őket mindenben.Azt hagyjuk meg a Kínajiaknak ;)
most vagy több ezer One Piece fan próbál meg kövekkel dobálni,de hiába,úgyis kikerülöm,a golyózápor is rossz ötlet,'kúz ájm immortöl! Muháháháháá!
És mivel a 3. cím lett eddig a legjobb,így mégiscsak beruházok majd jövőre a Darker than Black-re,meg erre a Clamp mangára.A Vampire Knight esetében meg örülök,h nem vettem meg angolul az összes eddig kiadott kötetet,így lehet a szépséges anyanyelvünkön olvasni eme mesterművet
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
beküldve: 2010-10-17 09:48:09
(#565) Nekem nem azzal van a bajom hogy shoujo, hanem az hogy VK. A vk szerintem egyik legrosszabb anime amit láttam. A főszereplőket egyre jobban utáltam őket, a második évad már csak a fölösleges drámázásból állt. DTB-t nem érdekel, csak az egy kötetes CLAMP manga az amit megveszek.
"Ott átírva vannak a nevek Hino-sensei által. Szóval Yuki (igen egy u!), Kiryu és Clan (!!) Kaname lenne az eredeti. Mert Hino így írta át. "
"Ott átírva vannak a nevek Hino-sensei által. Szóval Yuki (igen egy u!), Kiryu és Clan (!!) Kaname lenne az eredeti. Mert Hino így írta át. "
beküldve: 2010-10-17 09:23:31
(#564) Én most csak annyit szeretnék mondani, hogy nem értem, miért kell ennyire lehurrogni ezt a három mangát, főleg a VK-t. Meg hogy csalódtatok a Mangafanban és társai. Ízlések és pofonok. Ettől még a Mangafannal semmi gond nincs. Én meg One Piece-nek meg Bleach-nek nem örültem volna. Sőőőt, a Naruto se tud meghatni, mert rohadtul nem az én műfajom. Egyébként a shoujot se szeretem annyira, a VK mégis a kedvencem (:
Ne értsetek félre, nem az a bajom, hogy leírjátok, hogy ezeknek a kiadásoknak most nem örültök annyira. De pl az, hogy leggyengébb év az új címek alapján? Már ne is haragudjatok, de talán valaki rohadtul örül a mostani három megjelenésnek. Nah mindegy, érzem, le leszek hurrogva :)
A 3 címből nekem egy tuti vétel, méghozzá a CLAMP manga, a Darker Than Black-en gondolkodom, a VK viszont nem, jó lesz nekem az angol verzió.
Jah és még valami. Ha valaki a Twilight miatt nem venné meg a VK-t, akkor nyugodtan tegyetek egy próbát ;) A Tvájlájt sehol nincs a VK-hoz képest, és a VK nem nyálas cukormáz. Utálom a kettőt hasonlítani, de most emiatt muszáj volt.
Egyébként Sarayuval teljesen egyetértek, annak ellenére, hogy magyarul nem fogom megvenni, kirohannék a világból, ha magyarosított nevekkel kéne találkoznom. És egyébként Hino Matsuri nem csak a kanjival írt neveket, hanem az átírt neveket is ő adta, nézzetek meg pl. egy Drama CD borítót. Ott átírva vannak a nevek Hino-sensei által. Szóval Yuki (igen egy u!), Kiryu és Clan (!!) Kaname lenne az eredeti. Mert Hino így írta át.
Egyébként meg van olyan fiú ismerősöm, aki olvas VK-t, szóval na ;)
Ne értsetek félre, nem az a bajom, hogy leírjátok, hogy ezeknek a kiadásoknak most nem örültök annyira. De pl az, hogy leggyengébb év az új címek alapján? Már ne is haragudjatok, de talán valaki rohadtul örül a mostani három megjelenésnek. Nah mindegy, érzem, le leszek hurrogva :)
A 3 címből nekem egy tuti vétel, méghozzá a CLAMP manga, a Darker Than Black-en gondolkodom, a VK viszont nem, jó lesz nekem az angol verzió.
Jah és még valami. Ha valaki a Twilight miatt nem venné meg a VK-t, akkor nyugodtan tegyetek egy próbát ;) A Tvájlájt sehol nincs a VK-hoz képest, és a VK nem nyálas cukormáz. Utálom a kettőt hasonlítani, de most emiatt muszáj volt.
Egyébként Sarayuval teljesen egyetértek, annak ellenére, hogy magyarul nem fogom megvenni, kirohannék a világból, ha magyarosított nevekkel kéne találkoznom. És egyébként Hino Matsuri nem csak a kanjival írt neveket, hanem az átírt neveket is ő adta, nézzetek meg pl. egy Drama CD borítót. Ott átírva vannak a nevek Hino-sensei által. Szóval Yuki (igen egy u!), Kiryu és Clan (!!) Kaname lenne az eredeti. Mert Hino így írta át.
Egyébként meg van olyan fiú ismerősöm, aki olvas VK-t, szóval na ;)
Szerk: Kanna-chan 2010-10-17 09:25:16
beküldve: 2010-10-17 01:08:55
(#562) Ha a címre gondoltok logo alatt, sztem az csak egy sebtében összedobott felirat ide az oldalra, egyik mangának sem az eredetije. Nem gondolnám, hogy ilyen változtatásokat engedélyeznének a japánok.
Szerk: waterhorse 2010-10-17 01:10:28
beküldve: 2010-10-17 00:46:45
(#560) Én elragadtattam magam.
A mangafannak köszönöm, hogy most már két kedvencem is kiadásra kerül tőlük. Személy szerint nekem a magyar logo sokkal jobban tetszik, mint az angol
Én már ezeket komolyan nem hiszem el. Sírni tudnék egy két hozzászóláson kínomban.
"Reménykedem benne, hogy igényes lesz..."
Ha nem akarod megvenni, minek reménykedsz?
A mangafan tudtommal még nem adott ki igénytelenül mangát. Ilyen téren panasz nem lehet rájuk.
"és hogy a neveket nem magyarosítják, mert akkor nagyon mérges leszek."
Ha nem fogod venni, csak ne legyél nagyon mérges.
"mert közel áll a szívemhez a manga és bántja a szemem, ha magyarosítják"
Nem veszed, nem fogod látni. Hol itt a probléma? Semmi közöd nem lesz hozzá.
Ahelyett, hogy sokan az átírás miatt problémáznak, inkább annak örüljenek, hogy ki lesz adva.
Nekem is jobban tetszik a hepburn féle-átírás, de konkrétan nem érdekelne, ha nem így lenne. Nem mert igénytelen vagyok, mielőtt ezt valakitől megkapnám, hanem azért,
mert annak örülök, hogy a saját anyanyelvemen olvashatom az egyik kedvenc mangám.
A"nem veszem meg a mangát,ha a neveket magyarosítják hiába is kedvencem" meg
a "kedvencem volt, de ma már a csapból is ez folyó tömegcucc lett, ezért már utálom" nézetektől az agyam eldurran.
Ha valamit szeretek, vagy a kedvencemnek tartok, nem fogom kevésbé szeretni ill. megutálni csak azért, mert felkapott "a csapból is folyó tömegcucc" lesz és mert fangirlök nyáladzó hada skandálja a szereplők nevét nyakig cosplayban.
Azért szeretem amilyen (érdekes, vicces, megható, stb...), és nem azért mert kevesen ismerik.
Javítson ki valaki nyugodtan, ha olyan nagyot tévednék. De szerintem vannak olyanok, akik egyetértenek velem.
"Reménykedem benne, hogy igényes lesz..."
Ha nem akarod megvenni, minek reménykedsz?
A mangafan tudtommal még nem adott ki igénytelenül mangát. Ilyen téren panasz nem lehet rájuk.
"és hogy a neveket nem magyarosítják, mert akkor nagyon mérges leszek."
Ha nem fogod venni, csak ne legyél nagyon mérges.
"mert közel áll a szívemhez a manga és bántja a szemem, ha magyarosítják"
Nem veszed, nem fogod látni. Hol itt a probléma? Semmi közöd nem lesz hozzá.
Ahelyett, hogy sokan az átírás miatt problémáznak, inkább annak örüljenek, hogy ki lesz adva.
Nekem is jobban tetszik a hepburn féle-átírás, de konkrétan nem érdekelne, ha nem így lenne. Nem mert igénytelen vagyok, mielőtt ezt valakitől megkapnám, hanem azért,
mert annak örülök, hogy a saját anyanyelvemen olvashatom az egyik kedvenc mangám.
A"nem veszem meg a mangát,ha a neveket magyarosítják hiába is kedvencem" meg
a "kedvencem volt, de ma már a csapból is ez folyó tömegcucc lett, ezért már utálom" nézetektől az agyam eldurran.
Ha valamit szeretek, vagy a kedvencemnek tartok, nem fogom kevésbé szeretni ill. megutálni csak azért, mert felkapott "a csapból is folyó tömegcucc" lesz és mert fangirlök nyáladzó hada skandálja a szereplők nevét nyakig cosplayban.
Azért szeretem amilyen (érdekes, vicces, megható, stb...), és nem azért mert kevesen ismerik.
Javítson ki valaki nyugodtan, ha olyan nagyot tévednék. De szerintem vannak olyanok, akik egyetértenek velem.
A mangafannak köszönöm, hogy most már két kedvencem is kiadásra kerül tőlük. Személy szerint nekem a magyar logo sokkal jobban tetszik, mint az angol
beküldve: 2010-10-17 00:35:11
(#559) Szalamandra, Kireru Kanna, Yaven: Köszönöm a tájékoztatást! Még nem tudom, hogy beruházok-e rá, de ha jó a története, akkor végül is miért ne? Egyelőre a "még meglátjuk" kategória.
Sarayu: A többiek már elmondták, ami erről itt elmondható, megjegyzem, nagyon korrekt módon. Csak annyit tennék hozzá, hogy nem szerencsés előzetes tájékozódás vagy a téma részleteinek ismerete nélkül kinyilatkoztatni, mert egyesek hajlamosak elragadtatni magukat tőle.
Sarayu: A többiek már elmondták, ami erről itt elmondható, megjegyzem, nagyon korrekt módon. Csak annyit tennék hozzá, hogy nem szerencsés előzetes tájékozódás vagy a téma részleteinek ismerete nélkül kinyilatkoztatni, mert egyesek hajlamosak elragadtatni magukat tőle.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
a főoldalon vannak az új megjelenések
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
kicsit elkéstél
és csak shoujo jöhetett amúgyis szóba
Ja oké csakmár rég voltam itt és ezt látva írni támadt kedvem ide.
kicsit elkéstél
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-10-16 23:03:14
(#553) Ezt kérlek jól jegyezd meg.
Mielőtt jön Alister, és kicsipóni-lilára ver egy helyesírási szabályzattal...