Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
beküldve: 2007-11-21 15:19:21
(#643) namármost ez itt igaz is lehetne, ugyanakkor továbra sem lesz legális...ugyanis 1 másik mangaka ötletét használja fel, 1 ojan világot, szereplőket amit már megalkottak...és h ezt megtehesse bizony tejelni kell
persze lehet h éntom rosszul, és akkor a bocsánatodért fogok könyörögni, nyomorultul hasoncsúszva
persze lehet h éntom rosszul, és akkor a bocsánatodért fogok könyörögni, nyomorultul hasoncsúszva
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
Pont ez jutott eszembe nekem is.
Na akkor most tisztázzuk, doujin az, amit nem hivatalos mangaka rajzol de önálló, és doujinshi az is, amit nem hivatalos mangaka rajzol egy létező mangából (fanmanga? O.o)
Na akkor most tisztázzuk, doujin az, amit nem hivatalos mangaka rajzol de önálló, és doujinshi az is, amit nem hivatalos mangaka rajzol egy létező mangából (fanmanga? O.o)
a doujin az a hentai mangája, a doujinshi pedig egy már létező manga alapján készült fan manga. És aki pedig csak úgy rajzol egy különálló story-t az pedig egy manga, nem számít hogy ezt 'hivatalosan' vagy 'nem hivatalosan' teszi. És ez esetben az illető egy mangaka.
Magasfokú Naruto imádatban szenvedek... az orvosok szerint gyógyíthatatlan. De én nem bánom!!!
Szerk: Angelir 2007-11-21 14:50:55
elvileg ez Japánban sem teljesen jogtiszta! akkor más országban hogy lenne az???
Pont ez jutott eszembe nekem is.
Na akkor most tisztázzuk, doujin az, amit nem hivatalos mangaka rajzol de önálló, és doujinshi az is, amit nem hivatalos mangaka rajzol egy létező mangából (fanmanga? O.o)?
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
A doujinshi (igen, jól írtad ) meg még amcsiban se nagyon divat, nemhogy nálunk. Bocs, hogy így kimondom a frankót, de sajna ez van. Kicsik vagyunk még, de majd megnövünk. Vagy nem. Ki tudja...
nem hogy nem divat az amcsiknál. hanem gondolj bele h elvileg ez Japánban sem teljesen jogtiszta! akkor más országban hogy lenne az???
Persze, épp azért (is) nem divat. Aki ilyet szeretne töltsön le netről, vagy rendeljen Japánból, vagy ilyenekkel foglalkozó angol/egyéb nyelvű oldalakról. Esetleg rajzoljon magának egyet. Jah és én se venném meg. A doujinshik meg se közelítik az eredeti rajzstílusát és/vagy történetét, valamint gyakran (hulladék) yaoi szokott lenni, amit csak papír és festékpazarlásnak tartok (a környezetvédelem virágkorában).
mi az a doujinshi? ha szabad érdeklődnöm...
Itt találsz egy kis infót: [Link]
Egyébként valóban ritka a jó doujinshi, de azért lehet találni, ha nagyon keres az ember. :)
Bár először sztem azok a manga sorozatok "fussanak le", amiket elkedztek kishazánkban kiadni, aztán lehet törni a fejünket, hogy mit adnak ki vajon legközelebb. :)
"A sötétség birodalmában egyetlen lámpa világít. Ha keresel valamit, hol keresed? Válasz: a lámpa fényében. Probléma: nem ott van..."
beküldve: 2007-11-19 23:32:47
(#638) Igazából én kíváncsiságból belenéznék párba... főleg yaoi / shounen-ai témában
Hagane no chibi-san // Yaoi fan lettem XD
beküldve: 2007-11-19 23:24:06
(#637) én semmiképpen nem támogatom az ötletet...
mongyuk lehet h ez azért van mer még nem sikerült igényes doujinshit olvasnom
mongyuk lehet h ez azért van mer még nem sikerült igényes doujinshit olvasnom
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2007-11-19 23:20:02
(#636) Tételezzük fel, hogy megjelenhet... akkor megvennétek?
A doujinshi (igen, jól írtad ) meg még amcsiban se nagyon divat, nemhogy nálunk. Bocs, hogy így kimondom a frankót, de sajna ez van. Kicsik vagyunk még, de majd megnövünk. Vagy nem. Ki tudja...
nem hogy nem divat az amcsiknál. hanem gondolj bele h elvileg ez Japánban sem teljesen jogtiszta! akkor más országban hogy lenne az???
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
FMA XD
Amúgy doujinshik (remélem jól írtam) nem jelennek meg hivatalosan? Magyarul... vagy attól még messze vagyunk?
Amúgy doujinshik (remélem jól írtam) nem jelennek meg hivatalosan? Magyarul... vagy attól még messze vagyunk?
mi az a doujinshi? ha szabad érdeklődnöm...
Amúgy sejtettem, hogy ilyesmi a szitu, csak hát a remény...
na nem baj, majd kimegyek Japánba és felszerelkezek
na nem baj, majd kimegyek Japánba és felszerelkezek
FMA XD
Hohohóóó! Először még szilárduljon meg valamennyire a magyar mangapiac. Én is mondhatnám, hogy adjanak ki artbookokat, telefonkönyv méretű kiadványokat, meg minden kiadó hozzon be még 20-30 címet fejenként, de tudom, hogy ez egy darabig csak álom lesz (vagy örökre).
beküldve: 2007-11-19 21:01:54
(#631) FMA XD
Szerk: rikaszan 2007-11-19 21:02:52
beküldve: 2007-11-19 20:01:44
(#630) A DN Angel-t csak animében láttam, de az tetszett és ha a mangát meg sem közelíti, akkor jöhet
Meg persze a ReserVoir Chronicle amit még szívesen látnék a polcomon
Főleg magyarul
Meg persze a ReserVoir Chronicle amit még szívesen látnék a polcomon
Főleg magyarul
Mindenképp ajánlom figyelmetekbe a DNAngel mangát. Külföldön már nagy sikert aratott, fantasztikusan van megrajzolva, a karakterek eszméletlenek, és a történet is nagyon élvezhető.
Ami az animéjét illeti... meg sem közelíti a manga színvonalát.
Ami az animéjét illeti... meg sem közelíti a manga színvonalát.
Ebben teljesen egyet értek veled. :) A manga viszont nagyon jó. ^^
IGEN IGEN!! DNANGEL és Dragonball rulz the world
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.