Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
Szerintem Fullmetal Alchemist - et követel a Nép!!!!
Eddig nem gondoltam volna erre, de nem rossz ötlet
Hagane no chibi-san // Yaoi fan lettem XD
beküldve: 2007-06-29 23:49:00
(#462) Szerintem Fullmetal Alchemist - et követel a Nép!!!!
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
beküldve: 2007-06-27 13:53:55
(#461) Hát...animéből lefordít6nák magyarra a Shakugan no Shanat és a full moont..... Meg azninuyasha movieket........
"Nincs lehetetlen, ha van mi inspiráljon! Kövessétek az álmaitokat!" :)
Mi az, hogy megbukott a Sailor Moon animéjének képregényesített változata? Nagyon sokan vették szerintem. Ha meg megbukott, az csak azért volt, mert MÉREGDRÁGÁN adták őket... Közbe annyi extra nem igen volt bennük, hogy az az ár "indokolt" legyen. Csak egy poszter vagy néha-néha valami más...
Nem volt drágább mint bármelyik másik képregény. De nem a manga volt, hanem az un. anime-comics, azaz az anime képeiből összekockázott képregény-szerűség.
beküldve: 2007-06-23 19:06:03
(#459) Szerintem a VGA-t nem kéne már erőltetni. Na nem azért, mert anno befuccsolt, mert most szerintem van néhány roszabb sztori is piacon, mint a VGA, de ha már Masakazu Katsuránál vagyunk, akkor az I"s a jobb választás. Az sokkal kiforrottabb, szebb (bár már az Ai is gyönyörű volt), és a sztori is végig nagyon szívhezszóló, reális. Az Ai, ahogy emlékszem - régen olvastam - eléggé eltér a fő száltól és igen érdekes irányba megy. Persze mondom az is jo manga, de inkább az I"s. Én már minimum négyszer végigolvatsam az egészet, de biztos hogy megvenném mindet ha kiadnák... És amilyen nagy neveket összehozott a Mangafan, hátha egyszer ez az álmom is valóra válik - és talán mások álma is
Someday the Dream will End
beküldve: 2007-06-23 18:09:18
(#458) Mi az, hogy megbukott a Sailor Moon animéjének képregényesített változata? Nagyon sokan vették szerintem. Ha meg megbukott, az csak azért volt, mert MÉREGDRÁGÁN adták őket... Közbe annyi extra nem igen volt bennük, hogy az az ár "indokolt" legyen. Csak egy poszter vagy néha-néha valami más... (Csak a Sailor Moon-ról tudok nyilatkozni, mert anno csak azt vettem...)
Szerk: SailorV 2007-06-23 18:09:37
Rengeteg jó dolgot fel lehetne hozni érvként.
A legjobb két érv szerintem a Presztizs és a Profit...
Mindig reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra!
Susannah:
Az úriember (sajnos már nm emlékszem a nevére ) olyanokról mesélt,hogy mior voltak itt a japán üzletfeleik magyarországon, akkor ők semmit nem tudtak a "japános tárgyalási módszerekről" és teljesen jószándékkal, de kb. tucatszor vérig sértették az úriembert.
Az úriember (sajnos már nm emlékszem a nevére ) olyanokról mesélt,hogy mior voltak itt a japán üzletfeleik magyarországon, akkor ők semmit nem tudtak a "japános tárgyalási módszerekről" és teljesen jószándékkal, de kb. tucatszor vérig sértették az úriembert.
Ehh, kellemetlen
Na de a világ változik, és ha sikerül majd egyszer a kiadóknak stabil piacot kialakítani, minden lehetséges.
Amúgy nem kellene előítéletekkel lenniük velünk szemben (bár sokan kis hazánkban is előítéletekkel vannak az animekkel, mangákkal szemben, ők miért ne lennének?^^), hiszen az a kiadó nem EZ a kiadó. Eltelt 10 év, kialakult egy közösség, van MAT, vannak Conok, Meetek, 10 éve erről még álmodni se mertem volna.
Én azért még reménykedem.
Rengeteg jó dolgot fel lehetne hozni érvként.
beküldve: 2007-06-22 16:17:15
(#455) Susannah:
De akkor nem a mangát adták ki hanem tv-s képregényt, azaz anime comicot...
Ezzel tisztában vagyok én is, de akkor is bukott, így a manga megjelenése erősen kérdésessé válhat ez miatt.
De akkor nem a mangát adták ki hanem tv-s képregényt, azaz anime comicot, amit ráadásul franciáktól vettek át, onnan fordították. Szerintem akkor még nem tárgyaltak japánokkal. ;-) De ha rosszul tudom szóljatok!
Rosszul tudod. Szólok. Tárgyaltak japánokkal és az akkori illetékes úriember jó kis sztorikat mesélt róla.
Egyébként csak a SM (Sado-Mazo?) volt anime comic. a VGA és DB a mangák szétdarabolt füzetecskéi voltak. Részemről viszont nagyon támogatnám a VGA normális, magyr kiadását. Szerintem lenne rá piac.
Megjegyzem elkéne egy igazán színvonalas sódzsó már magyarországon. Meg merem kockáztatni, hogy a VGA-t még sok fiú is megvenné. Én biztos.
Köszi
Milyen történeteket? Ez érdekelne
CSak nem értem, h akkor a kiadó miért írta minidg, h mi a franciáktól fordítottunk, tőlük kaptulk az anyagot. Sőt volt olyan lap amiben megmaradt a francia szöveg ^^"""" el lehetett olvasni.
Mi az hogy Sado-Mazo..na de kérem, Sailor Moon
Amúgy én is tudtam h a Video Girl Ai meg a Dragon Ball manga füzetecskék voltak, sőt a Dragon Ballból még van is
Mindenesetre továbbra is várom Csaba véleményét!
De akkor nem a mangát adták ki hanem tv-s képregényt, azaz anime comicot, amit ráadásul franciáktól vettek át, onnan fordították. Szerintem akkor még nem tárgyaltak japánokkal. ;-) De ha rosszul tudom szóljatok!
Rosszul tudod. Szólok. Tárgyaltak japánokkal és az akkori illetékes úriember jó kis sztorikat mesélt róla.
Egyébként csak a SM (Sado-Mazo?) volt anime comic. a VGA és DB a mangák szétdarabolt füzetecskéi voltak. Részemről viszont nagyon támogatnám a VGA normális, magyr kiadását. Szerintem lenne rá piac.
Megjegyzem elkéne egy igazán színvonalas sódzsó már magyarországon. Meg merem kockáztatni, hogy a VGA-t még sok fiú is megvenné. Én biztos.
No, akkor közlöm, hogy nem valószínű, hogy újra ki lesz adva a Sailor Moon és a Video Girl Ai, mivel ezeket már kiadogatták egyszer az ezredforduló környékén (Semic Interprint), de iszonyatosan nagyot buktak (pl. a VGA-ból mindössze 4 szám jelent meg, kb egy kötetnyi). Meg ott volt a DB is, aminek sok fanja volt akkoriban. Az is megbukott. Szerintem a japán kiadóik teljességgel elutasítanák ezt a második esélyt. Persze próbálkozni azért szabad, és remélem, hogy nincs igazam (bár egyiket se szeretem, talán a DB-t egy kicsit, azt is a nosztalgia miatt). A manga nálunk megkezdte térhódító útját, szóval ez lehet a reménysugara a rajongóknak.
Szerk: Susannah 2007-06-22 09:57:46
beküldve: 2007-06-22 09:47:55
(#450) No, akkor közlöm, hogy nem valószínű, hogy újra ki lesz adva a Sailor Moon és a Video Girl Ai, mivel ezeket már kiadogatták egyszer az ezredforduló környékén (Semic Interprint), de iszonyatosan nagyot buktak (pl. a VGA-ból mindössze 4 szám jelent meg, kb egy kötetnyi). Meg ott volt a DB is, aminek sok fanja volt akkoriban. Az is megbukott. Szerintem a japán kiadóik teljességgel elutasítanák ezt a második esélyt. Persze próbálkozni azért szabad, és remélem, hogy nincs igazam (bár egyiket se szeretem, talán a DB-t egy kicsit, azt is a nosztalgia miatt). A manga nálunk megkezdte térhódító útját, szóval ez lehet a reménysugara a rajongóknak.
Látom, Susannah hozzászólása - miszerint igenis jó lenne, így 10 év után, az anime vetítését követően - mangában is viszontlátni a Sailor Moon-t sokat fantáziáját megmozgatja. A Sailor Moon véleményem szerint az egyik legismertebb anime volt (és még az) Magyarországon! Fogalmazhatunk úgy is, hogy alapmű!!! Persze, mikor vetítették még a legtöbb rajongó általános iskolás volt - akkor máshogy értelmeztük -, de engem még 20 éves fejjel is ugyanúgy vonz, mint 10 éve és szívesen tartanám a kezembe a mangáját. Tudom, hogy ezzel NEM vagyok egyedül.
SAILOR MOON MANGÁT MAGYARORSZÁGRA!!!
SAILOR MOON MANGÁT MAGYARORSZÁGRA!!!
Én 19 éves voltam, amikor a Sailor Moon Magyarországon ment, úgyhogy értelmem teljes tudatában kijelenthetem, hogy a SAILOR MOON TÖK JÓ. Én megvenném a mangáját.
Ami még érdekelne: Video Girl Ai
Számítógépen megvan, de ha megfizethető áron lehetne kapni, lapozgatva mégis csak jobb.