Noein
Mermaid Melody PPP & Pure
Eladnék!/Vennék!
Chrno Crusade
Darker Than Black
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

No nem mintha olyan nehéz lenne underagenek kétezret összekaparni...
Higurashi 34+? Kötsög Ryukishi07. Ahhoz viszont kéne a zanime, vagy a vn is.
Ezek szerint csak én voltam olyan balek gyerek, hogy az 5-öseimre kapott pénzből próbáltam mindent kispórolni.
Árnybíróra visszatérve; én saját magamból és az ismerősi körömből indultam ki, de kétség kívül a manga elsősége is nagy előny. (Meg a történet olyan jó, hogy aki belekezd nem igen hagyja abba.) E mellett én még mindig támogatom a felnőttesebb mangák megjelentét, mert mégiscsak azoknak több mondanivalójuk/értelmük van, mint az átlag shonen-nek/shojo-nak. (Kivétel erősíti a szabályt.) Abban viszont biztos vagyok, hogy bármilyen műfajúak is lesznek az új sorozatok, a Mangafan jót fog kiadni, jó minőségben.

Ehhehe...a Higurashi jó is. Sztem az animének még lenne is egész szép számban nézője. (Bár belegondolni is rossz, hogy mit művelnének a szinkronjával.

Csak rálehet valahogy venni a Shueisha-t, legfeljebb majd harcolnak foggal, körömmel érte.
Nem véletlen azzal akart anno előrukkolni a Mangafan, akkor az lehetett/volt az egyik legnépszerübb itthon. Nem tudni mi okon nem adták ki, de, ha most semmi akadálya nem lenne, sem érné meg nekik belekezdeni. És ezért sem lesz YuYu Hakusho és Shaman King (sírok...) sem - legalábbis valószínü. És még sorolhatnám azokat amikért anno mindig felkeltem reggelente...
Más kérdés:lehet, hogy volt már róla szó,de valamikor szó volt arról, hogy a mangafan kiadja az Inuyashát.Talán még a kezdetek kezdetén.Ebből sem lesz már semmi, igaz? XD(bár úgyis hosszú idő lenne mind a nemtomhány kötetet kiadni)
Talán olyasmi lenne nyerő, ami vicces és pofátlan. (Vagy szemtelen, esetleg nagyszájú, ha úgy tetszik.) Ecchink ugyanis még nem nagyon volt. Vagy tévedek?
Mindesetre valami Love Hina-féle érdekes színfolt lenne itt a Naruto meg a Death Note mellett...
-Kimi ni Todoke
-Vampire Knight
-Rozen Maiden
-Shugo Chara
-Junjou Romantica

az Árnybírót
Az Árnybíró pont rossz példa szerintem, mivel az azért is fogy jobban, mert az első shonen kóreai kötet amit kiadtak.
"szerencsés időszakban jelent meg, az akkori ‘ínséges’ időkben könnyebben adtak a vásárlók egy esélyt egy ismeretlen képregénynek" by Csaba
[...]
No nem mintha olyan nehéz lenne underagenek kétezret összekaparni évente 3-4 alkalommal. Tíz esetben, amikor anyuciapucival mennek a Teszkóba és meglátja a szörpit a polcon tartóztatja magát, és inkább elkéri a pénzt, amibe a szörpi került volna. Vagy csokika. Vagy valami.
Persze, ez a szülőbarát megoldás. De egyszerűbb, ha asszongya kétszer, hogy mozira kell. És ha popcornt és kólát is 'vesz', egy alkalom is elég. Nem tapasztalat alapján mondom, am.
Higurashi 34+? Kötsög Ryukishi07. Ahhoz viszont kéne a zanime, vagy a vn is. Milyen szép lenne, ha a Mangafan vn-eket is adna ki. Vagy light noveleket. Vagy valami más jót.

-Vampire Knight (bár megvan angolul, de talán még magyarul is venném, mert annyira szeretem) (ongoing, jelenleg 12 kötet)
-Rozen Maiden (8 kötet)
-Higurashi (álmodik a nyomor^^" ongoing és jelenleg 34 kötet)
-Umineko (talán még esélytelenebb, mint a Higurashi)
-Honey and Clover (10 kötet)
-OHSHC (17 kötet)
-Chobits (vagy bármi más a CLAMP-tól)
-Yuu Watase mangák (leginkább Ayashi no Ceres és Alice 19th érdekelne)
-Ooku (mert a josei mangák jók)
-Code Geass
-Dogs
-Blood+
-Kuroshitsuji
és még biztos van, csak több nem jut az eszembe.
Ezeken kívül leginkább olyan seinen mangának örülnék, ami a jövőben játszódik és elvont/elgondolkodtató.
Az előző témához hozzászólva: az Árnybírót és néhány felnőtteknek szóló társát szerintem azért veszik viszonylag sokan, mert annak a korosztálynak szól, akik már saját keresettel rendelkeznek és akik megengedhetik maguknak, hogy 3 havonta új köteteket vegyenek.

A Mangattack-ról annyit még, hogy a próbálkozásaik sem biztos, hogy mind sikeresek voltak. Mert az oel hullám után már előjöttek a Gravitation, Bárány panasza, J-pop Idol, Vörös kert mangákkal, hogy valami nagyobb szeletet is vágjanak a Magyar piac tortából. A Gravitáció 4 kötetes menetelése eddig talán, de a többivel szintúgy csak a "formájukat hozták", hogy ilyen csúnya szavakkal éljek.
Sok esélyt a sikeres visszatérése nem jósolok nekik.
Ennyire azért nem kell magadat felhúzni, főleg nem ilyesmin, az nem egészséges.
Nem húztam fel magam, csak dokihoz mentem ma és eleve ideges voltam / izgultam. ^^" De szerencsére minden oké volt és két hét múlva megint megyek.

Lehet nem tetszik, ha valaki vészmadárkodik, de ez van, előbb-utóbb mindenki észre fogja venni.
Már most észrevehető hogy a mangafogyások csökkennek. Nem csak a nem japán címeknél, hanem a japán híres köteteknél is. Az is biztos hogy ha kijön végre a Hellsing és Árnybíró teljesen (vagy bármely más cím) az megdobja egy kicsit az eladásokat, de speciel ez a nem japán címeknél is érvényes.
A Mangattack-nál az is gond hogy ha jól tudom aki két ember foglalkozott vele, abból az egyik külföldön van (meló miatt), a másiknak is van valami magánéleti dolga vagy mi. Szóval ott tényleg kérdéses hogy mi lesz. Ha engem kérdeztek felesleges is kiadniuk bármit is ha minőségileg olyan ratyi lesz mint a Vörös kert 2. kötete. (pedig engem pont ez érdekel tőlük a legjobban)
Delta szintúgy mindig azt mondja hogy jönnek a további kötetek, de nincs rá bizonyíték hogy így lenne. Ráadásul ők több helyen is hibáztak szerintem. (akár említhetjük azt is hogy a két nagy cím köteteinek borítója milyen sz.rul néz ki)
Vad Virágoknál a napokban született az első gyermek, úgyhogy ott még kérdéses hogy mikor jönnek a folytatások. Egyrészt ez azért is nehéz, mert ha jól tudom maga az anyuka is segédkezett a kötetek elkészülésében. Szóval ha náluk késnek a kötetek akkor az nem amiatt van hogy nem akarják kiadni, hanem mert most más fontosabb dolgaik vannak. :)
Fumaxnál tény hogy visszavettek a kiadásból, hiszen csökkentették az éves példányszámot (tehát hogy 1 évben hány kötet jön ki), de ez főként annak köszönhető hogy nehezen lehet kisajtolni a terjesztőktől a pénzt. Meg persze ők is vállaltak be kockázatos köteteket, amik nem biztos hogy olyan jó választás volt.
A Delta Vision mindenki számára tiszta, hogy befürödtek a Trigun-al, nem is akarják folytatni a Maximummal. A Berserk, a Sámánharcos és az Angyalok menedéke kötetek pedig csigalassuságba estek, és szintén kérdéses, hogy meddig leszenk kiadva.
Ez senki ne mondja nekem, hogy jó állapot. Lehet, hogy mellette megannyi mást adnak ki, de biztos nem ez áll a háttérben, hogy szüneteltetik a manga részleget, hanem az, hogy visszaesett a kereslet. Előkészületben sincsenek az új kötetek.
A Vad Vriágok elismerem, egy rossz példa volt, ugyanakkor új kötet már ők is hónapok óta nem adtak ki, pedig a Vízisten... és az Usagi könyvekből van bőven válogatni. Lehet majd őszre kihozzák őket, reméljük.
A Fumax-ot nem véletlen nem említettem, ők tényleg tartják a maguk tempóját, lényegében az egyetlen új manga sorozat (+ egy yaoi) itthoni debütje is tőlük származik idén, Október 2-ig legalábbis.

Itt van még a szerencsétlen Mangattack, akik véleményem szerint teljesen belebuktak a sok oel mangába, a sok olcsóságba, ami már a kutyának se kell, hiába 300 forintos akcióban vesztegetik, amilyen lelkesek voltak, mára teljesen felszámolta őket. Vagy mondom úgy, hogy nem valószínü, hogy egyszer is a Gravitation végére érjenek - ameddig süket fülekre találnak, és nem szólnak magukról egy szót se, addig biztosan.
És akkor elérkeztünk a Mangafan-hoz, mivel ennyi a hazai Manga kiadói piac. Őket mindenki ismeri, a sorozataikat, a megjelenéseiket, a terveiket stb... mindenki számára tiszta lehet, hogy ők a legbiztosabb hátterü manga kiadó itthon.
Összefoglalva és lezárva ezt a témát, én nem azt mondtam, hogy itt meghalt a Magyar manga piac, és nem is azt, hogy sorra mennek tönkre a kiadók, egyszerüen csak azt, hogy visszaszorultak a megjelenések, több okból is, és ezen nem változtat az, hogy egy lelkes újonc is ki akar adni mangát. Tegyék azt, ennek csak mindenki örül, de ez nem változtat azon a tényen, hogy nincs minden rendben.
Lehet nem tetszik, ha valaki vészmadárkodik, de ez van, előbb-utóbb mindenki észre fogja venni.
A magyarországi manga piac még csak most van fellendülőben. Erre példa,vadooc híre is,hogy egy újabb kiadó kezdi el manga kiadási pályafutását.
A másik pedig,hogy a Mangattack és a Delta kivételével minden magyar manga kiadó nagyon is bizakodó szerintem.
Tehát a Mangafan,FUMAX,Vadivrágok, ezek mind mind dobálja ki a jobbnál jobb köteteket(lassan-gyorsan változóan)
A Deltát pedig azért raktam a kivételekhez,mert azért az egy dolog,hogy nem csak mangával foglalkoznak,de hogy a Berserket és az Angyalok Menedékét teljesen elfelejtették az is biztos. Legutóbbi hírük az volt,hogy ezekhez készülnek folytatások. Múlt évben is ezt mondták,de azóta semmi.
Viszont a Mennyei Dallamokkal elviekben befuccsoltak...:s