• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Manga >>
Mit kéne magyarul kiadni?
Oldalak: ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... <<>>
beküldve: 2010-09-06 18:49:56
(#3497) Válasz Yaven (#3496) üzenetére
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]
poor fool

Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2010-09-06 18:33:16
(#3496) Válasz 屍鬼レゲ (#3493) üzenetére
Yaven
Yaven
[ True mangafan ]
Szerintem ő ezt arra értette, hogy neki van betervezve, hogy elolvassa, mivel előtte ajánlotta valaki.

K.O.

beküldve: 2010-09-06 17:04:11
(#3495) Válasz Yaven (#3492) üzenetére
Azur
Azur
[ Rászokóban ]
Én úgy tudom,hogy minimum 3 új cím lesz.

Azé MER FÁN:D
beküldve: 2010-09-06 16:26:03
(#3494) Válasz 屍鬼レゲ (#3493) üzenetére
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]
nyert Calipso zokni

Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-09-06 14:19:35
(#3493) Válasz Yaven (#3492) üzenetére
屍鬼レゲ
屍鬼レゲ
[ Megszállott ]

Gilje: ez most komoly?!? ÁÁ, nagyon-nagyon-nagyon örülnék neki, he tényleg megjelenne magyarul.

Szerintem ő ezt arra értette, hogy neki van betervezve, hogy elolvassa, mivel előtte ajánlotta valaki.

Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
beküldve: 2010-09-05 22:13:22
(#3492) Válasz Asako (#3491) üzenetére
Yaven
Yaven
[ True mangafan ]

Ahha, akkor tuti, hogy nekem való lesz a manga, mert a Kuroshitsuji anime első évadnak pont a második fele nem tetszett. (Habár Aloist hiányolni fogom. Annyira szemét az a kissrác, hogy megkedveltem. Am. tiszta Díva (Blood+), még a halloween-i lila jelmeze is olyasmi.)

Am. amikor legutoljára néztem, a VK fordítók csak 3-4 fejezettel voltak lemaradva a japánul megjelentektől, szóval sztem nyugodtan továbbolvashatod ;)

Gilje: ez most komoly?!? ÁÁ, nagyon-nagyon-nagyon örülnék neki, he tényleg megjelenne magyarul.

Csaba interjújával kapcsolatban: én úgy értelmeztem a szöveget, hogy még idén kijön néhány új cím (sztem 2 lesz), majd utána terveznek egy rövidebb komoly művet. Elvégre ha vmit már meg akarnak idég jelentetni, akkor nyilván tudják, hogy mi az és már a tárgyalásokat is megkezdték a japánokkal. Talán ennek a topicnak most lesz is vmi haszna, hátha ezen keresztül találják meg azt a művet, amit majd később kiadhatnak.

magusocska: mangás matek könyvet ugyan sztem nem fogsz találni, de pl. vannak japán nyelvkönyvek mangaszereplőkkel. Vallási témában meg már régóta kapható a Biblia manga. Nemsokára megjelenik az Agave kiadó jóvoltából két Shakespeare feldolgozás (Hamlet, Rómeó és Júlia), a Fumax pedig az Alice Csodaországban manga verzióját fogja kiadni. E mellett pedig léteznek történelmi témájú mangák is (bár tudtommal magyarul ilyen még nem jelent meg). Ezekre példát itt találsz: [Link]
És visszatérve az irodalmi művekre, ajánlom még neked az Aoi Bungaku c. animét is, aminek ugyan nincs manga verziója, de híres japán regények/novellák történenetét "mesélik el". Sztem ez érdekelhet.

Szerk: Yaven 2010-09-05 22:30:06
beküldve: 2010-09-05 21:48:32
(#3491) Válasz Yaven (#3461) üzenetére
Asako
Asako
[ Rászokóban ]

Szomorúan hallom eme kritikákat. Nekem még mindig ez a kedvenc mangám, bár tény, hogy egy jó ideje nem akciódús. (Ami speciel engem nem is zavar, mert a shojo műfaj nem erről szól.) Viszont sztem OHSHC-os terjedelemhúzáshoz képest még mindig nagyon jó tempóban halad. És sztem lesz még benne akció bőven, csak a Kaname visszaemlékezős részt is le kellett tudni. Na jó, tovább már nem hirdetem. Ízlések és pofonok ugyebár. (Magyarul: ha kritizáljátok a kedvenc mangámat, pofont kaptok.

Kuroshitsujit is támogatom, bár a mangájából eddig csak az első 2 fejezetet olvastam, de az anime 2. évadja teljesen fellelkesített. (OFF megint: az anime mennyire tér el a manga történéseitől?)
És továbbra is örülnék neki, ha vmi josei kijönne. (Mondjuk a Honey and Clover, mert azt sokan ismerik és "csak" 10 kötet.)

Kuroshitsuji anime teljesen eltér a mangától és csak az anime 1.szériájába lehet megtalálni..mangába az a 18.fejezetig,mert amikor az első szériát alkották akkor még addig volt elkészítve a manga.
Vampire Knghit a kedvecem,de mangába csak az elejét tudtam elolvasni...mert mire ki jön egy magyar forditás adigra újra kezdhetném az egészet.

Kacsincs rám kicsi bárány.
beküldve: 2010-09-05 18:39:13
(#3490)
magusocska
magusocska
[ Új arc ]
Új ember vagyok, és nem tudtam mindent visszaolvasni, ezért elnézést, ha lerágott csontot kérdezek (ennek a fórumnak a 9 korábbi oldalát átnéztem).
Új olvastam (hallottam) hogy a manga, mint műfaj közismerten használatos - odakint. Állítólag Shakespeare, matek, japán történelem, szakácskönyv stb. Magyarul alig egy pár képregényes anyaggal találkoztam (zeneelmélet, síiskola, vallási ismertető).
Lehetne-e az oktatásban használatos anyagokat találni akár nálatok, akár tudna valaki linket adni, ahol ilyeneket találhatok a hálón, ha már nem magyarul, akkor angolul?

Szerk: magusocska 2010-09-05 18:39:40
beküldve: 2010-09-05 18:20:22
(#3489) Válasz Azur (#3488) üzenetére
Balus
Balus
[ Rászokóban ]
Már éppen ideje volt ennek is. Valami konkrétumot nem közöltek a folytatás megjelénését illetően (következő con/év vége/még a Mars kolonizálása előtt )?

"Muszáj hinnetek olyan dolgokban, amik nem igazak. Különben hogyan válhatnának valóra?"(Terry Pratchett: Vadkanapó)
Szerk: Balus 2010-09-05 18:22:49
beküldve: 2010-09-05 18:06:23
(#3488) Válasz Balus (#3487) üzenetére
Azur
Azur
[ Rászokóban ]
Black Lagoont is támogatom és a Highschoolt is.

A másik,hogy a Berserket folytatni fogja a delta. Fórumon megerősítették.

Szerk: Azur 2010-09-05 18:07:40
beküldve: 2010-09-05 17:58:47
(#3487) Válasz (#3483) üzenetére
Balus
Balus
[ Rászokóban ]
Én seinen mangákra gondoltam, abból ugyanis "csak" az Élnit és a Hellsinget (esetleg még az Árnybírót) hozta el Magyarországra a kiadó.
Na ja, valami jó tökös seinen mangának tudnék örülni, pláne most, hogy hamarosan véget ér az Árnybíró és a Hellsing (ezeken kívül ami még értékelhető seinen manga magyar nyelven, az a Berserk és a Trigun, csak hát azoknak érthető okoknál fogva nem forszírozza a további kiadását a Delta Vision). Álmaimban titkon a Black Lagoon-ban reménykedem, bár az még mindig nem ért véget, de csak 9 kötete van és szvsz az egyáltalán nem sok. De felőlem akár a Highschool of the Dead is jöhet

"Muszáj hinnetek olyan dolgokban, amik nem igazak. Különben hogyan válhatnának valóra?"(Terry Pratchett: Vadkanapó)
beküldve: 2010-09-05 16:31:46
(#3486) Válasz Gilje-sama (#3485) üzenetére
Azur
Azur
[ Rászokóban ]
Kuroshitsuji isten!!!

Támogatnám ha kiadná a mangafan. Szép álmok. Legvégső esetben én is áttérek angol mangákra és akkor tuti beszerzem.

Szerk: Azur 2010-09-05 16:32:16
beküldve: 2010-09-05 15:21:24
(#3485) Válasz Sayuki (#3484) üzenetére
Gilje-sama
Gilje-sama
[ True mangafan ]
Kuroshitsuji be van tervezve

beküldve: 2010-09-05 15:07:36
(#3484)
Sayuki
Sayuki
[ Új arc ]
2 új dolog a listához:
-Girl friends
-Kuroshitsuji

most olvastam mindkettőt és marhára teccettek
mindenkinek ajánlom őket

Watashi wa AKUMA de shitsuji desukara...
beküldve: 2010-09-05 12:39:02
(#3482) Válasz Gilje-sama (#3479) üzenetére
Souichiro
Souichiro
[ True mangafan ]

felmérje az igényeket

Akkor ha erről van szó és van is igény akár neverending sorozatokra és on-going mangákra is,ebben az esetben nem kell paráznunk.Megnyugodtam.Ha meg az ellenkezője történik,akkor trash az egész.

illetve ezen keresztül új mangákat ismerhetünk meg. mint a "legutóbb olvastam" vagy ilyesmi topic

Ez viszont hasznos,hála ennek,egy csomó új címet ismertem meg pár hónap alatt ^^

néha (gyakran) a várakozás izgalma sokkal jobb, mint az eredmény.

Ebben van vmi,viszont olyan esetben mi van,amikor a nagy várakozás eredménye vmi trash-nóném manga cím lesz? Megérte kivárni...

Gilje drága,az álltalad felsorolt mangák közül támogatom a következő finomságokat: Gokusen,Deadman Wonderland,Yamato Nadeshiko Shichi Henge ^^

Azur: a topik tényleg csak dísznek van.

B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Szerk: Souichiro 2010-09-05 12:39:28
Oldalak: ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... <<>>