Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Mit kéne magyarul kiadni?
Nem feltétlenül, volt már példa a fordítottjára is.
Igen, ezt nem írtam hozzá, csak gondoltam. A Hellsing mangáról én anno valami olyasmit hallottam, hogy több vasat is tartottak a tűzbe, így erről is tárgyaltak, de nem számítottak rá, hogy nagy sokára összejön, így ez afféle meglepetés kiadvány. A Kensin animéje nem lesz Animaxon, legalábbis legutóbbi információim szerint, amik ugyebár több évesek. Viszont hallottam erről egy olyat, hogy a kiadó szerette volna kiadni és kész. Nem tudom, hogy ebben mennyi az igazság.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy mindenki reálisan látja a hazai mangakiadások helyzetét. Ha így lenne, akkor senki se írna ide semmit és nem is reménykednének, hanem mondjuk a Mangafan esetében könnyen kikövetkeztetnék. (Ami ugye nem olyan nehéz, ha figyeljük az Animax műsorát is.)
Nem feltétlenül, volt már példa a fordítottjára is. A Hellsing-et 2008-ban kezdte kiadni a Mangafan, míg az animét (ami szerény véleményem szerint gyalázatosan rossz, és nem méltó a mangához)
csak 2009-ben kezdte adni az Animax. Javítsatok ki, ha netán tévednék.
A Rurouni Kenshin-ről nem is beszélve, hiszen annak már 2007 óta megy a kiadása, még sincs az Animaxen egy Kenshin-anime sem.
"Muszáj hinnetek olyan dolgokban, amik nem igazak. Különben hogyan válhatnának valóra?"(Terry Pratchett: Vadkanapó)
Igen, de attól még ha itt páran szeretnénk, hogy kiadják, és ezt kiírjuk az miért gond? Lehet, hogy emiatt sosem adják ki, mégis miértne lehetne ide beírni? Mert én ezt tettem, erre egyből rámrontottál. Vagy már álmodozni sem lehet nyilvánosan?
Egyébként is van egy halom manga van amit sokan szeretnének - és ide, az erre szánt témába beírják - mégis esélyes, hogy sose fog megjelenni itthon, mert tuti bukna vele akármelyik kiadó. És ezt ők is nagyon jól tudják.
Egyébként is van egy halom manga van amit sokan szeretnének - és ide, az erre szánt témába beírják - mégis esélyes, hogy sose fog megjelenni itthon, mert tuti bukna vele akármelyik kiadó. És ezt ők is nagyon jól tudják.
Nem rontottam rád, vagy legalábbis nem volt szándékomban, ha így érzed, akkor bocs.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy mindenki reálisan látja a hazai mangakiadások helyzetét. Ha így lenne, akkor senki se írna ide semmit és nem is reménykednének, hanem mondjuk a Mangafan esetében könnyen kikövetkeztetnék. (Ami ugye nem olyan nehéz, ha figyeljük az Animax műsorát is.)
beküldve: 2010-08-26 21:28:24
(#3398)
Szerk: Moderátor 2010-08-27 04:15:55
Igen, de attól még ha itt páran szeretnénk, hogy kiadják, és ezt kiírjuk az miért gond? Lehet, hogy emiatt sosem adják ki, mégis miértne lehetne ide beírni? Mert én ezt tettem, erre egyből rámrontottál. Vagy már álmodozni sem lehet nyilvánosan?
Azur:
Ahogy lent is írtam, a Delta a "Trigun-t" teljesen kiadta, mind a 3 kötetnyi történést, csak épp az újranyomatottat, ami 2 kötetbe sűrítettek, ezért olyan vastag mindkettő. Angol nyelven is csak így adták ki.
Azur:
Ahogy lent is írtam, a Delta a "Trigun-t" teljesen kiadta, mind a 3 kötetnyi történést, csak épp az újranyomatottat, ami 2 kötetbe sűrítettek, ezért olyan vastag mindkettő. Angol nyelven is csak így adták ki.
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.
Szerk: Moderátor 2010-08-27 04:40:29
Ezt az ötletet is támogatom. a Black Lagoon iszonyat jó anime/manga. Tehát az is jöhetne,ahogy sok minden más is.
Meg ugye Sou leírta,hogy mik jöhetnének,azokat is támogatom.
Válasz Andicilin (#3393) üzenetére:
Hát végülis ha elkezdtek egy mangát ami 3 kötet,azt igazán illene befejezni,főleg,hogy 2-t már kiadtak belőle. Legalább azok miatt akik beruháztak az első kettőre.
Meg ugye Sou leírta,hogy mik jöhetnének,azokat is támogatom.
Válasz Andicilin (#3393) üzenetére:
Hát végülis ha elkezdtek egy mangát ami 3 kötet,azt igazán illene befejezni,főleg,hogy 2-t már kiadtak belőle. Legalább azok miatt akik beruháztak az első kettőre.
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
Azé MER FÁN:D
Szerk: Moderátor 2010-08-27 04:39:05
Igen, kiadták a sorozat első 3 kötetét 2-be gyúrva. A Maximum egy másik sorozat (tudjuk miért) külön licenszel, amit nyilván nem vett meg a Delta Vision, mivel a sima Trigun nem hozta várt eladásokat, és láthatod, hogy ezért nem is folytatják. Tehát a Maximumot bármely kiadó szabadon megveheti és forgalmazhatja itthon...
De ha egy cím nem megy, akkor nem tök mindegy, hogy melyik kiadó adta ki? Ezzel azt akarom mondani, hogy miért venné meg bárki a folytatást, ha az előzmény Magyarországon nem vert nagy port? Én mondjuk nem azért nem vettem meg, mert az volt a borítóra nyomva, hogy Delta Vision, hanem mert maga a történet nem érdekelt, s nyilván sokan vannak még így vele, ha nem lett bestseller. Ezért nem hiszem, hogy bárki is ki akarná adni a folytatást, talán csak a Delta Vision, ha abban reménykedik, hogy hátha javul a helyzet valamiért vagy olyan szentimentálisak, hogy be akarják fejezni.
beküldve: 2010-08-26 21:03:24
(#3392) Ha kiadnák a Fullmetal Alchemist-et, azzal engem megvenne kilóra a Mangafan, csak az már a több, mint 20 kötet miatt is rizikós vállalkozás. Ami szerintem tökéletes választás lehetne, az a Black Lagoon, hiszen most, hogy hamarosan véget ér a Hellsing, valamilyen új seinen mangával kéne előrukkolni, ami kielégítené az idősebb olvasók igényeit is (ráadásul eddig csak 9 kötet jött ki belőle, ami barátok közt szólva sem számít soknak). Akkor talán az animét is be lehetne mutatni az Animaxen. De szép is lenne...
Ja, és a Soul Eater-ben is van potenciál, hiszen az is ment az Animaxen.
Ja, és a Soul Eater-ben is van potenciál, hiszen az is ment az Animaxen.
"Muszáj hinnetek olyan dolgokban, amik nem igazak. Különben hogyan válhatnának valóra?"(Terry Pratchett: Vadkanapó)
Szerk: Balus 2010-08-26 21:06:32
Szintúgy támogatom az FMA kiadását,inkább FMA,mint Bleach,azért csak jobb,meg komolyabb.Tudom,most sok Bleach fan a pokolba küldene legszívesebben,ez van.A kiadás üteme pedig sajnos nem rajtunk múlik,bár a kiadó sem hibás.Megtesznek minden tőlükt telhetőt.
A Soul Eater-ről sem szabad megfeledkezni még,ha nem FMA jön vmi végett,jöjjön akkor Soul Eater.Vagy bármi.Csak jó legyen.Meg minden.Kezdek fáradni.
de még mielőtt bealszom...
tátádádám:
Anedoki (3 kötet,az Ichigo 100% alkotójától,remek kis ecchi)
Golden Boy (nagyon epic,asszem 7 kötet környékén jár)
G Senjou Heaven's door (3+ kötet,mangarajzolós,kicsit nagyon komoly)
Black Lagoon (~9 kötet,mindenki ismeri Revyéket)
Dogs (1+5 kötet)
To aru kagaku no railgun (~5 kötet)
To aru majutsu no Index
Ichigo Mashimaro (~5 kötet,lájtos kis manga,cuki csajok mívelnek cuki dógokat,csomó idétlen helyzetet produkálva ezzel)
Blue Heaven (3 kötet,mert Tsutomu manga)
Skyhigh (2 kötet,szintúgy)
Swweeet (~3 kötet)
plusz kéne még a Crows (mert nagyon epic),Sumomomo Momomo,Oumagadoki Doubutsuen,,Vampire Knight,Kobato (mert Clamp-os manga),Someday's dreamers.
Kihagytam még vmit?
*gondolkodik*
Igen.
Change 123
Ichi,the killer (aranyos története van)
Akumetsu (valós problémákkal foglalkozik)
Drifters (mert Hirano manga,Herüsing alkotója,ugye)
Ga-rei
High School of the dead.
Ezeket kérjükszépen.Majd.Idővel.
*kiskutyus szemekkel néz*
A Soul Eater-ről sem szabad megfeledkezni még,ha nem FMA jön vmi végett,jöjjön akkor Soul Eater.Vagy bármi.Csak jó legyen.Meg minden.Kezdek fáradni.
de még mielőtt bealszom...
tátádádám:
Anedoki (3 kötet,az Ichigo 100% alkotójától,remek kis ecchi)
Golden Boy (nagyon epic,asszem 7 kötet környékén jár)
G Senjou Heaven's door (3+ kötet,mangarajzolós,kicsit nagyon komoly)
Black Lagoon (~9 kötet,mindenki ismeri Revyéket)
Dogs (1+5 kötet)
To aru kagaku no railgun (~5 kötet)
To aru majutsu no Index
Ichigo Mashimaro (~5 kötet,lájtos kis manga,cuki csajok mívelnek cuki dógokat,csomó idétlen helyzetet produkálva ezzel)
Blue Heaven (3 kötet,mert Tsutomu manga)
Skyhigh (2 kötet,szintúgy)
Swweeet (~3 kötet)
plusz kéne még a Crows (mert nagyon epic),Sumomomo Momomo,Oumagadoki Doubutsuen,,Vampire Knight,Kobato (mert Clamp-os manga),Someday's dreamers.
Kihagytam még vmit?
*gondolkodik*
Igen.
Change 123
Ichi,the killer (aranyos története van)
Akumetsu (valós problémákkal foglalkozik)
Drifters (mert Hirano manga,Herüsing alkotója,ugye)
Ga-rei
High School of the dead.
Ezeket kérjükszépen.Majd.Idővel.
*kiskutyus szemekkel néz*
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
beküldve: 2010-08-26 20:49:59
(#3390) Én is támogatom a Fullmetal Alchemist manga magyar megjelenését. Csak az a probléma vele,hogy több mint 20 kötet, és nagyon sokáig tartana mire kiadnák..:s:s
Meg mondjuk e mellé örülnék a Dogs mangának (6 kötet) mivel nagyon jó manga, és belehetne érni.
Meg mondjuk e mellé örülnék a Dogs mangának (6 kötet) mivel nagyon jó manga, és belehetne érni.
Azé MER FÁN:D
Szerk: Azur 2010-08-26 20:53:17
Igen, kiadták a sorozat első 3 kötetét 2-be gyúrva. A Maximum egy másik sorozat (tudjuk miért) külön licenszel, amit nyilván nem vett meg a Delta Vision, mivel a sima Trigun nem hozta várt eladásokat, és láthatod, hogy ezért nem is folytatják. Tehát a Maximumot bármely kiadó szabadon megveheti és forgalmazhatja itthon...
...és pont ezért írtam, és jön a képbe (ahogy lent is említettük) a Mangafan, mert minden itthoni kiadónak (talán a Fumaxt még leszámítva) elég rosszul áll a szénája, mivel a sorozataik nem fogynak, nincs elég bevételük a piacból, talán főleg azért is, mert ahogy te is írtad, inkább az animaxos sorozatok itthon amik kellendőek lennének, mert azoknak van itthon a legnagyobb felvevő piacuk - amiből rendes bevételek születhetnek.
Tehát ez a kiadó az, amitől elvárhatnánk sokan, hogy kiadjon egy olyan mangát mint a Trigun "folytatása", hogy bepróbálkozzon nyilvánvalóan kevesebb vevőkörü mangákkal, legalább az mellett, hogy kiadják az "enimekszenismenönarutótb lícstmegdetnototmegatöbbidivat animét". Ha már más kiadó nem teheti meg, mivel látjuk hová jutott az a pár évvel ezelőtti lelkesedés-manga-áradat.
És ez nem attól függ, hogy milyen az "arcuk", ezért is írtam azt amit.
...és pont ezért írtam, és jön a képbe (ahogy lent is említettük) a Mangafan, mert minden itthoni kiadónak (talán a Fumaxt még leszámítva) elég rosszul áll a szénája, mivel a sorozataik nem fogynak, nincs elég bevételük a piacból, talán főleg azért is, mert ahogy te is írtad, inkább az animaxos sorozatok itthon amik kellendőek lennének, mert azoknak van itthon a legnagyobb felvevő piacuk - amiből rendes bevételek születhetnek.
Tehát ez a kiadó az, amitől elvárhatnánk sokan, hogy kiadjon egy olyan mangát mint a Trigun "folytatása", hogy bepróbálkozzon nyilvánvalóan kevesebb vevőkörü mangákkal, legalább az mellett, hogy kiadják az "enimekszenismenönarutótb lícstmegdetnototmegatöbbidivat animét". Ha már más kiadó nem teheti meg, mivel látjuk hová jutott az a pár évvel ezelőtti lelkesedés-manga-áradat.
És ez nem attól függ, hogy milyen az "arcuk", ezért is írtam azt amit.
..the Kombat is Reality, your fate is a finality, I never use Babalities, that's just not my mentality.
beküldve: 2010-08-26 20:41:52
(#3388) Vááá, de jó lenne ha télleg kiadnák
"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
A Mangafan különben is szinte biztosan olyat fog kiadni, ami jelenleg is, vagy maximum 1-2 éven belül volt/lesz az Animaxen is. Erre most a Bleach és az FMA esélyes, de ki tudja?
Ha tippelnem kéne, sztem az FMA-n erősen gondolkodhatnak, mert, ugyan hosszú, de közel se annyira, mint a bleach, és már véget is ért a mangája. Szóval egyértelműen előre lehet vele tervezni. Ráadásul most álltak neki a Brotherhood szinkronának, szóval abszolút passzol.
Hiába nézel mindig előre, ha folyton seggre esel...
Tessék kiadni a Trigun Maximumot! Kedves Mangafan... lécci.
Hogy jön ehhez a Mangafan? Azt a Delta Vision kezdte el, úgyhogy valószínűleg ők fogják folytatni vagy senki.
A Mangafan különben is szinte biztosan olyat fog kiadni, ami jelenleg is, vagy maximum 1-2 éven belül volt/lesz az Animaxen is. Erre most a Bleach és az FMA esélyes, de ki tudja?
A Delta Vision meg mivel alapvetően fantasy, sci-fi és szerepjátékos könyveket adott ki, ezért a mangái is főleg ilyenek. Kíváncsi lennék, hogy a Nauszika illik-e a profiljukba, mert azt nagyon elolvasnám magyarul.
Ha már így elkezdtem, akkor a Fumaxról meg azt gondolom, hogy hozzájuk illene mondjuk a Ghost in the Shell, de a lényeg, hogy jó lenne, ha nem az egykötetes cuccok dominálnának, mivel mostanában így volt.
A Vad Virágoktól én már ennyi idő után elvárnék egy original japán mangát is. Kislányos rózsaszín is lehetne, hiszen ilyesmit adtak már ki többet is. Pl. Kilari.
A Mangattacknál volt már mindenféle, de velük az a baj, hogy elég tré a minőség, vagyis a fordítás és utána a buborékok kitöltésére sem figyelnek oda. Emellett alig lehet felvenni velük a kapcsolatot és még a többiektől is ritkábban adnak ki újdonságot. Tőlük szerintem mindenki legfelejebb a már elkezdett sorozatok befejezését várja.
beküldve: 2010-08-26 16:23:09
(#3385) Nem is tudom kinek volt annyi esze, hogy licenszelje a Hetaliát és esetleg valami mást is kiadjon, mint animaxes sorozatok~ sálálá trillállá.
Na de témához kapcsolódóan. a hozzászólok egyik fele gondolkozzon el azokon, amiket ír, mivel a legtöbb cím borzalmasan réteg manga.
Ismételtem azt tudom mondani, hogy épp ideje lenne az ismertebb shoujo sorozatokat is behozni és itt nem a ZS kategóriás végtelen szenvedésekre gondolok.
Na de témához kapcsolódóan. a hozzászólok egyik fele gondolkozzon el azokon, amiket ír, mivel a legtöbb cím borzalmasan réteg manga.
Ismételtem azt tudom mondani, hogy épp ideje lenne az ismertebb shoujo sorozatokat is behozni és itt nem a ZS kategóriás végtelen szenvedésekre gondolok.
Ike Ike Don Don!