Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Új MangaFan címek?
Itt már elég sokan tudjuk, de legalább most már te is részese lehetsz az örömnek.
Örülök is neki,de nem offolom tovább a topicot.
Hazugságoddal ezer tüskét nyelsz.
Szerk: Syan 2008-11-16 14:50:07
Itt már elég sokan tudjuk, de legalább most már te is részese lehetsz az örömnek.
beküldve: 2008-11-16 14:43:35
(#461) Hazugságoddal ezer tüskét nyelsz.
A japános hasonlattal meg csak arra akartam rávilágítani, hogy még a manga őshazájában sem tud feltétlenül "szárnyalni az olvasó a történettel". Eszembe sem jutott a két piacot összehasonlítani, még az amcsikhoz se lenne fair viszonyítani bennünket.
Csak hogy egesz mas, amikor ujsagonkent 10 mangat olvasol, nem pedig egyet. :) Szoval japan de még amerika sem hasonlithato ossze a magyar helyzettel.
(miert kell allandoan hulyesegeken kotetekedni?)
Akkor elnézésedet kérem, ez a két mondat tévesztett meg:
A japános hasonlattal meg csak arra akartam rávilágítani, hogy még a manga őshazájában sem tud feltétlenül "szárnyalni az olvasó a történettel". Eszembe sem jutott a két piacot összehasonlítani, még az amcsikhoz se lenne fair viszonyítani bennünket.
Szerintem nem kell a magyar piacra/piacnak.
En, mint eme ket mu rajongoja (bocs) nem latnam szivesen, az effajta felkialtasokat.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2008-11-16 13:24:18
Nem értem az okfejtésedet. Szóval most te azért nem örülnél, ha kiadnának két általad kedvelt mangát, mert lennének olyanok, akiknek esetleg nem tetszene a dolog, csak mert az ízlésük különbözik a tiédtől?
...
BTW néha a japók is rohadtul haladnak egyes sorozatokkal, pl. a havi magazinokban futó mangákból általában évente átlagosan két kötet jelenik meg, és akkor vannak még kéthavi és negyedéves magazinok is.
...
BTW néha a japók is rohadtul haladnak egyes sorozatokkal, pl. a havi magazinokban futó mangákból általában évente átlagosan két kötet jelenik meg, és akkor vannak még kéthavi és negyedéves magazinok is.
Teljesen felreerted mit irtam. Szo nincs arrol minek orulnek vagy minek nem. Felvazoltam a magyarorszagi helyzetet.
Es egyebkent a havi es heti futasu mangakat nem kene egy lapon emliteni. Aztan pedig ahogy vadooc is mondta, japan a manga hazaja es ne hasonlitgassuk a hazai viszonyokhoz.
azért Japánt ne hasonlítsuk Magyarországhoz. mikor jelent nálunk annyi cím meg mint ott? a japánok megtehetik h lassan hoznak ki valamit mivel jóval több cuccot is adnak ki! ennél jóval nagyobb a választék, sőt még olcsóbb is. persze ez érthető, hiszen a mangák szülőhazája Japán, éppen ezért nem szabad más országokhoz hasonlítani a manga kiadásának ütemét, formátumát, árát stb...
http://vadooc.blogspot.com/ ~yuri love~
Nem értem az okfejtésedet. Szóval most te azért nem örülnél, ha kiadnának két általad kedvelt mangát, mert lennének olyanok, akiknek esetleg nem tetszene a dolog, csak mert az ízlésük különbözik a tiédtől?
Ennél már csak az a jobb érvelés, ha valaki azzal jön, hogy ne adják ki a kedvencét, mert akkor mindenki megismeri és tucattermék lesz. LOL!
Ennél már csak az a jobb érvelés, ha valaki azzal jön, hogy ne adják ki a kedvencét, mert akkor mindenki megismeri és tucattermék lesz. LOL!
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Már csak ott tartanánk...mi számít hónap végének?
Az attól függ...
de ha az lenne jó, ha hamar, akkor általában a követező hónap közepe... XD
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-11-16 00:34:13
(#454) One Piece // Dragonball
Kezdjuk ott, hogy egy kiadonak sem lesz/lenne ver a *****ban hogy bevallaljon ket ennyire -hogyismondjam- sikeres mangat. Itt magyarorszagon a kozonseg jo resze ugymond -hogyismondjam- magat "komoly mukedvelonek" tartva, rogton elhuzodzkodik a sikeres alkotasoktol. (Nem megyek bele, de oka van miert lettek ezen muvek ilyen szeleskorben sikeresek.) A masik tabor pedig az "ugyis megeszik mindent" fajta.
Na csak azt akarom mondani, hogy itt magyarorszagon barmit is ad ki egy kiado, biztos lesz egy hangoskodo tabor "nem ezt kene" felkialtasokkal.
En, mint eme ket mu rajongoja (bocs) nem latnam szivesen, az effajta felkialtasokat.
A masik ok a most futo sorozatok. Van egy jopar es baromi lassan haladnak a kiadassal. (ez nem panaszkodas)
Ha meg tobb cim jon, meg lassabbak lesznek a megjelenesek igy a mangak elvezhetosege a beka segge ala csokken.
Mangat ugy jo olvasni hogy az ember szarnyal a tortenettel, nem pedig 1-2evet kell varni egy uj kotet megjelenesere. (kicsit tulzok)
Kezdjuk ott, hogy egy kiadonak sem lesz/lenne ver a *****ban hogy bevallaljon ket ennyire -hogyismondjam- sikeres mangat. Itt magyarorszagon a kozonseg jo resze ugymond -hogyismondjam- magat "komoly mukedvelonek" tartva, rogton elhuzodzkodik a sikeres alkotasoktol. (Nem megyek bele, de oka van miert lettek ezen muvek ilyen szeleskorben sikeresek.) A masik tabor pedig az "ugyis megeszik mindent" fajta.
Na csak azt akarom mondani, hogy itt magyarorszagon barmit is ad ki egy kiado, biztos lesz egy hangoskodo tabor "nem ezt kene" felkialtasokkal.
A masik ok a most futo sorozatok. Van egy jopar es baromi lassan haladnak a kiadassal. (ez nem panaszkodas)
Ha meg tobb cim jon, meg lassabbak lesznek a megjelenesek igy a mangak elvezhetosege a beka segge ala csokken.
Mangat ugy jo olvasni hogy az ember szarnyal a tortenettel, nem pedig 1-2evet kell varni egy uj kotet megjelenesere. (kicsit tulzok)
Haruhi mangára még a fanok is azt mondják, hogy rossz. Bár nehezen tudom felfogni, hogy most a rosszból hogyan lehet valami mégrosszabb, de ez már off.
nemtom, én annyira nem találtam rossznak a mangát...persze, az anime sem egy Higurashi, vagy még akár a Pokémon is izgalmasabb, de aranyos...
és néha ilyen is kell az én törékeny kis lelkemnek xD nemcsak Elfen Lied-HNNKN-meg satöbbi
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
beküldve: 2008-11-12 19:28:45
(#452) Haruhi mangára még a fanok is azt mondják, hogy rossz. Bár nehezen tudom felfogni, hogy most a rosszból hogyan lehet valami mégrosszabb, de ez már off.
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Dragonball / One Piece
neeeee
pont ezt a kettőt???
na jó, nem szóltam xD
lentebb írtam le, úgyhogy nem írom mégegyszer...de a Haruhi Suzumiya-t (kevés, és még annál is kevesebb esély) és a Paradise Kiss-t szeretném meg Chobits-ot (ennek Rudymester nem örülne....gomenne xD)
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
Annak bizony én is örülnék, olyan lenne, mintha egy évben kétszer lenne Karácsony/!
beküldve: 2008-11-12 14:16:42
(#449) És nagyon örülnék ha a Saiyukit láthatnám viszont!!
" Édes lélegzeted dobhártyámon táncol, de még édesebb hangod rezegtesse azt! "